Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Tabletki PO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#61 star_princess

star_princess
  • Użytkownik
  • 287 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:44

ja jakoś nie miałam po tej tabletce jak wzięłam żadnych plamień ani nic tylko tyle że spóźnił mi się okres :/

każdy organizm inaczej reaguje na te tabletki.
Moja kumpela chodziła 3 dni jak zombie po tych tabsach i okrez też jej zwariował.
"życie po to jest żeby z niego korzystać..."

#62 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 04 marca 2009 - 09:55

krowka17 poprostu sie zdziwilam... dla Twojej wiadomosci to raczej nie bede musiala brac takowych tabletek <bezradny></span> tak czy inaczej - balabym sie zazyc taka tabletke, gdzies mam uprzedzenia... <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#63 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 04 marca 2009 - 23:00

tak czy inaczej - balabym sie zazyc taka tabletke, gdzies mam uprzedzenia... <bezradny></span>

każdy inaczej podchodzi do niektórych spraw :)

#64 Karen

Karen
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 13 marca 2009 - 23:22

Ja bym miala wyrzuty do konca zycia jakbym to zrobila
I love you, not for what you are, but for what I am when I am with you.

#65 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 20:46

jak to jest z ta antykoncepcja 'PO' ? kurcze, mnie sie kojrza te tabletki z aborcja. czy mozna to tak nazwac ? chlopak namawia mnie do kupna takich tabletek, 'na wszelki wypadek - gdyby kiedys byly potrzebne., nie podoba sie mi ten pomysl . a gdyby nie pomogla taka antykoncepcja? to pewnie moze sporo zaszkodzic dziecku ? <bezradny></span> :?: :?:
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#66 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 20:49

'na wszelki wypadek

O ile dobrze kojarzę to tych tabletek nie przepisują na zapas...
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#67 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 20:57

tigraa84, i kolejny powod zeby mu to z glowy wybic....
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#68 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 21:02

zogusia, nie wiem jak to jest w tej chwili, ale kiedyś pigułki "po" były przepisywane na receptę w sytuacjach "nagłych", czyli np. kiedy pękła prezerwatywa, itp. Tak czy inaczej jest to potężna dawka hormonów, która co prawda przy jednorazowym uzyciu nie szkodzi, jednak nie wolno tych tabletek przyjmowac nagminnie. Z tego co kiedys wyczytałam to zaleca sie brac tylko jedną w danym cyklu (dla niektórych lekarzy taka górną granicą są cztery pigułki w trakcie cyklu), gdyż mogą poważnie rozregulowac miesiączkowanie.
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#69 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 21:22

Z tego co wiem to są na receptę i gin nie chętnie je przypisuje. Koleżanka miała sytuację ,że pękła gumka ,więc musiała wziąć.

#70 zo$ka

zo$ka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 21:26

'na wszelki wypadek

O ile dobrze kojarzę to tych tabletek nie przepisują na zapas...

Tez mi sie tak wydaje i sadze ze kupowanie "na zapas" nie jest zbyt rozsadne;]

#71 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 21:31

no ja musiałam raz wziąć. Nie spotkałam się z niechęcią ze strony gina ale to jest tylko DORAŹNA antykoncepcja czyli w razie "wypadku", nie przepisze Ci nikt tych tabsów na zapas to raz, dwa- są bardzo drogie, a trzy to duża dawka hormonów i wiele kobiet może się źle po tym czuć, dlatego to tylko wyjście awaryjne. Jeśli nie jesteś pewna gumek, warto się zastanowić nad pigułkami antykoncepcyjnymi.
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#72 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 06:52

jak to jest z ta antykoncepcja 'PO' ?

To ty nie wiesz, ze mysli sie w trakcie, nie po fakcie :?: To nie jest zadna antykoncepcja :shock:

Kontynuujcie w odpowiednim temacie tabletki-po-vt1398.htm
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#73 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 08:55

ja tych tabletek aktualnie nie potrzebuje. i mam nadzieje,ze nie bede potrzebowac. moj K. o nich uslyszal, i po prostu mi je zaproponowal.. nie wiedzac dokladnie na czym to polega. ale dzieki Waszym wypowiedziom bede mogla mu to wytlumaczyc na spokojnie, przeczytalam o tym sporo, i z mama porozmawialam na ten temat i teraz moge swobodnie powiedziec ze sie orientuje w temacie. dzieki ;*

#74 bona666

bona666
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28 września 2010 - 14:01

W piątek miałam kontakt ze spermą, był to mój 25 dzień cyklu... W poniedziałek rano przyjęłam pierwszą tabletkę Postinoru po 12h drugą. W poniedziałek miałam dostać miesiączkę, ale nie dostałam... Nastąpiły tylko pojedyncze plamienia po przyjęciu każdej z tabletek. Teraz brak śluzu, krwi... Tylko czuję się trochę otępiała.
Jakie szanse na ciążę?
To niby 25 dzień cyklu, więc prawdopodobieństwo małe ale dlaczego brak okresu?

Proszę o odp.

#75 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 września 2010 - 14:16

Skutki uboczne:

Możliwe skutki uboczne: Bardzo często krwawienie nie związane z miesiączką, nudności, ból podbrzusza, uczucie zmęczenia. Często opóźnienie miesiączki o ponad 7 dni, nieregularne krwawienie i plamienie miesiączkowe, zawroty lub ból głowy, biegunka, wymioty, tkliwość piersi.

A ciąże sprawdzisz za pomocą testów lub bety.

I zawsze zapoznaj się z ulotką. Na pewno w niej znajdziesz informację możliwym o przesunięciu się terminu krwawienia.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#76 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 28 września 2010 - 18:11

Miałam niestety doświadczenie z taką tabletką . Przyjełam tylko jedna tabletke,ktora i tak narobila mi ogomnego bajzlu w organizmie. Okresu pierwszego po tabletce nie dostała jak pisało na ulotce, dostała dopiero drugi,wiec spokojnie czekaj, jesli chcesz to zrob dla uspokojenia test . Ale pamietaj te tabletki,a w twoim przypadku dwie zrobily ogromne zamieszanie w organizmie ,wiec dja mu czas na regenerację .

#77 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 04 października 2010 - 08:43

Ja osobiście raczej nie odważyłabym się wziąć takiej tabletki, zwłaszcza jeśli by było to z facetem, z którym jestem.
Ale znajoma opowiadała, że kiedyś jej się przytrafiła taka przygoda. Mieszka w małej miejscowości, do której gin przyjeżdża dwa razy w tygodniu tylko. Pękła im gumka i poszła do apteki po taką tabletkę. Panie oczywiście robiły problem, że to tylko na receptę itp. itd. a ona nie miała jak się z lekarzem skontaktować bo to była piątkowa noc bodajże i wolała nie czekać. Po długich konwersacjach w końcu panie wydały tabletkę a znajoma zobowiązała się w poniedziałek przynieść receptę od gina. Tak też zrobiła, ale co się strachu najadła i nerwy zszargała to jej.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#78 Guest_ritanova_*

Guest_ritanova_*
  • Gość

Napisano 06 października 2010 - 17:26

A nie masz wyrzutów jak się zabezpieczasz? Może całkowicie powinni wycofać antykoncepcję a kobiety dopuszczające się aborcji spalić na stosie? Dziewczyny takie tabletki to nie jest żadna nowość. W dawnych czasach kobity piły różne trujące roztwory żeby poronić. Jest powszechnie przyjęte, że tabletki działają 72 godzin. najczęściej nawet nie dochodzi do usunięcia płodu bo jeszcze go nie ma w tym czasie. zazwyczaj plemnik potrzebuj dłuższego czasu żeby trafić w odpowiednie miejsce. TYm samym usuwamy tylko diw oddzielne komórki. Co innego dostępne tabletki o skuteczności trzy miesięcznej.. Tutaj już nic nie ma na obronę z mojej strony przynajmniej;p

#79 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 października 2010 - 18:09

Karen napisał/a:

A nie masz wyrzutów jak się zabezpieczasz? Może całkowicie powinni wycofać antykoncepcję a kobiety dopuszczające się aborcji spalić na stosie? Dziewczyny takie tabletki to nie jest żadna nowość. W dawnych czasach kobity piły różne trujące roztwory żeby poronić. Jest powszechnie przyjęte, że tabletki działają 72 godzin. najczęściej nawet nie dochodzi do usunięcia płodu bo jeszcze go nie ma w tym czasie.

no wlasnie nie masz pewnosci ze nie doszlo do zaplodnienia, sa ludzie dla ktorych to jest juz zycie i nie usuna i maja prawo tak uwazac.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#80 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 06 października 2010 - 20:44

Oczywiście każda ma prawo do własnego zdania na ten temat. Ja też zawsze mówiłam,że jej nie wezmę, mam parntera, jesteśmy ze sobą dość długo. Zsunęła się nam gumka.
Jak brałam tabletkę miałam taką myśl.....a może zabijam moje dziecko.
Ale po chwili starałam się porzucić tą myśl-łatwo wpaść w paranoję.