Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Plastry, gumy, tabletki i inne bajery przy rzucaniu palenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#21 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 18:45

zdecydowanie TABEX,ja przy pomocy tych tabletek rzuciłam palenie bez najmniejszego problemu bo zmieniają smak fajek na niesamowicie obrzydliwy a po kilku dniach poprostu nie czujesz potrzeby zapalenia fajeczki :-)
po trzy tygodniowej kuracji poprostu już nie ma się chęci na papierosa.

no ale ja oczywiście po trzech miesiacach wróciłam do palenia ale wcale nie dlatego,że chęc na papierosa wróciła,tylko z własnej głupoty :->

ale w każdym razie tabex działa. tyle,że potem lepiej nie kusić losu "jeden papierosek to nic takiego" bo od jednego zawsze się zaczyna :-/
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#22 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 20:57

tabex działa. tyle,że potem lepiej nie kusić losu "jeden papierosek to nic takiego" bo od jednego zawsze się zaczyna :-/

o tuż to więc najważniejsza silna wola... której mi chyba niestety brak :]

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#23 pannagroszka

pannagroszka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04 maja 2010 - 14:07

powiem tak: wg mnie żadne specyfiki nie zadziałają wystarczająco skutecznie jak silna wola. Przyznaje- tabex był dobry, pomaga rzucic, nie chce sie fajki itd, ale jeśli osoba nie chce tak naprawde pozbyć się nałoguy to i tak prędzej czy później wróci do palenia. ja rzuciłam sama- bez żadnych specyfików i nigdy nie czułam się lepiej :)

#24 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 11 maja 2010 - 14:17

Kurczę, chyba kupię ojcu ten tabex. Rzucił raz ale teraz znowu popala po cichaczu a ma zabronione. Plastry nie pomogły.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#25 Amira

Amira
  • Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 11 maja 2010 - 15:52

Moja koleżanka poszła na prądy.
Zapłaciła 80zł.
Dziś mijają 2 tyg.jak nie pali i wcale Ją nie ciągnie.
Jej koleżanka już od pół roku nie pali po tym.
Ja też planuję wykupić "sesję", a nóż się uda ;)
Dołączona grafika

#26 lilia

lilia
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 21 maja 2010 - 08:34

Wszystkim Paniom, którym się nie udało rzucić palenia polecam tabletki ZYBAN- wyłącznie na receptę. Drogo, ale sukces zapewniony. Ale nie ma żadnej gwarancji na abstynencję po zapaleniu jednego z różnych powodów. Pozdrawiam.:-)
lilia

#27 malika

malika
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 26 marca 2011 - 10:00

Kontynuując wątek o elektronicznych papierosach stąd: babskiswiat [kropka] net/rzucanie-palenia-vt3828,210.htm

Moja mama używa czegoś takiego ale dzięki temu nie rzuciła palenia jeśli o to chodzi. Po prostu w inny trochę sposób wprowadzasz nikotynę do organizmu. Jeśli pozwolą ci na to w pracy to dobre rozwiązanie bo nie musisz wychodzić z pomieszczenia.

Jakoś nie wydaje mi się, żeby moi znajomi potrafili oduczyć się pali poprzez e-papierosy(sama nie palę). Wydaje mi się, że bardziej może to ommóc w ograniczaniu palenia.

Moim zdaniem to czy ktoś zamieni zwykłe na elektroniczne to kwestia tylko i wyłącznie siły woli i przyzwyczajenia się. Później można zmniejszać dawkę nikotyny. Poza tym ceny papierosów teraz są koszmarne, 10zł za średniej jakości papierosy to jest po prostu skandal! Elektroniczne wychodzą o wiele taniej z tego co słyszałam.

#28 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 27 marca 2011 - 00:21

ja nie palę ale kiedyś poprosiłam koleżankę która próbowała rzucać palenie za pomocą gum o poczęstowanie mnie jedną, tak z ciekawości...i język mi stanął jak kołek :-D masakryczne uczucie :-| jeśli tak to u wszystkich działa to współczuję ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#29 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 marca 2011 - 08:08

Podzwiam Was za ta silna wole :) nie kusi Was ??

masakryczne uczucie jeśli tak to u wszystkich działa to współczuję

a dokładnie ??

Wszystkim którym sie udaje wytrzymać gratuluje i powodzenia :*
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#30 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 marca 2011 - 11:28

monik_ka, nawet na ulotce napisane jest, że te gumy nie są przeznaczone dla osób, które nie palą, stąd u Ciebie taka reakcja ;-) Kiedyś spróbowałam i faktycznie były niedobre, ale bez przesady. Za to moja niepaląca koleżanka zwymiotowała.

#31 malika

malika
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 31 marca 2011 - 18:59

Ojej, te gumy to są straszne. Tak samo jak wszystkie pigułki, plastry i inhalatory. Dla mnie e-papierosy wydają się być jedynym właściwym zamiennikiem a im więcej o nich czytam tym lepsze mam zdanie. Jejku, za 100zł można kupić już fajny zestaw ("Cigito Smart") - czyli za równowartość 10 paczek papierosów albo dosłownie kilku paczek gum z nikotyną. Chyba sobie kupię, nie ma co zwlekać.

#32 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 01 kwietnia 2011 - 12:44

a dokładnie ??

czułam się tak jakby moje podniebienie było znieczulone i zamrożone...dziwne to do opisania ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#33 malika

malika
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 18:27

a dokładnie ??

czułam się tak jakby moje podniebienie było znieczulone i zamrożone...dziwne to do opisania ;-)

Ja miałam coś podobnego po gumach, nieprzyjemne uczucie ale chyba chodzi o to, że bardzo skoncentrowana nikotyna tak podrażnia. Między innymi dlatego gumy są u mnie skreślone.

#34 Olga81

Olga81
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11 października 2011 - 10:12

Ja na szsczęście nie palę i nawet nigdy nie próbowałam,ale mojemu bratu w walce z papieroskami pomógł Tobacoff,więc możę i Wy spróbujecie.

#35 manuela76

manuela76
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12 października 2011 - 08:13

Ja na szsczęście nie palę i nawet nigdy nie próbowałam,ale mojemu bratu w walce z papieroskami pomógł Tobacoff,więc możę i Wy spróbujecie.

Mojemu mężowi również pomogły te tabletki w walce z nałogiem, także szczerze polecam;)

#36 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 13 października 2011 - 17:02

na mnie plastry nie działały, nic innego nie stosowałam... plaster kupiłam sobie raz, a i tak chciało mi się palić... ostatecznie rzuciłam bez wspomagaczy i nie palę już ponad 2 lata :)

#37 bubba

bubba
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 29 października 2011 - 20:41

Mi po plastrach było tak niedobrze i słabo, że ostatnią rzeczą o jakiej myślałam było zapalenie papierosa. Więc mogę powiedzieć, że działają ;)

#38 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 23 marca 2012 - 16:04

Dawno się nie odzywałyście w tym wątku, babki, ale mam pytanie o papierosy elektroniczne, czy przetestowałyście takie cośko? Ktoś wcześniej wspomniał o Smartach,jedna moja koleżanka pali Hefsmoka, druga Silvra, ja już sama nie wiem, na co by się skusić... Wiem, że silna wola to podstawa, ale muszę się czymś wspomóc.

#39 Lulla

Lulla
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 26 marca 2012 - 11:19

Grunt że wiesz, że silna wola jest istotna. Co do fajek to mój były facet palił silvry, zmieniał obie smaki co jakiś czas, bo tam były różne do wyboru, i to był jedyny jego wspomagacz przy rzucaniu tradycyjnych faj, nie brał żadnych tabletek, nie przyklejał plastrów, a rzucił.

#40 miness

miness
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 30 marca 2012 - 13:36

Danka, elektroniczny papieros to jest niezły pomysł, kup sobie tego Silvra, czy Smarta, na pewno nie zaszkodzi, a to tego spróbuj może jakichś gum czy tabletek, wcześniej była mowa o tabsach pomagających rzucić palenie, trzymam kciuki i daj znać, jak idą postępy... Wczoraj w Faktach mówili, że coraz mniej ludzi pali (w kontekście tego, że będziemy zdrowsi, więc będziemy mogli dłużej pracować ;)), ale ja na ulicach widzę masę ludzi z papierosami, co mnie przeraża ;/