Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 356 dni temu Posty: 320 Skąd: krakow - eNHa
Profil: Imię: EdyTA
Wzrost: wysoki?
Włosy: ni to braz ni to blad..
Stan: PannA
Partner: Grzegorz
Wysłany: 2008-01-26, 00:01 Tabletki PO
co o nich myślicie??
jesteście zaa czy przeciw??
skoro są dostępne w PL to dlaczego tak ciężko je dostać?? i np usłyszysz.. mogłaś uważać z chłopakiem! ale masz 72H i po to są te tabletki wiec dlaczego jakąś kobieta robi ci problem.. co byście zrobiły?
Wysłany: 2008-01-26, 00:10
ja je brałam z 3 razy... ostatni raz wiadomo kiedy
i ja nie miałam problemów... ale ostatnio koleżanka miała problem.. i to w Krakowie... kolo 22... a mówiłam jej nie dostaniesz bo to zależy od człowieka... i usłyszała.. nie da rady...
no powiem wam nie wiem co bym zrobiła ale pewnie zrobiłabym małe zamieszanie.. uważac uważałam ale skoro nam pękła to co mam czekać? uda sie nie uda? no bez jaj... dla mnie to chore!
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-01-26, 14:15
Zielonooka napisał/a:
uwazam, ze powinny byc bez problemu wydawane
a co przez to rozumiesz? bo tak żeby była jasność, ja tez uważam, że nie powinno być większych problemów z ich uzyskaniem ale tylko i wyłącznie od ginekologa. Bo w przypadku gdyby była wydawane bez recepty, to te wszystkie laski, które do seksu jeszcze nie dojrzały zaczęłyby to traktować jako zwyczajny środek antykoncepcyjny. A tak jeśli wiedzą, że to nie tak łatwo go dostać, że trzeba jednak się wybrać do ginekologa itd, to takich sytuacji nie ma.
Ale zgadzam się, nie rozumiem ginekologów, którzy robią problemy z wydaniem recepty. Po to są te tabletki - chyba, że wiadomo laska przychodzi co tydzień i chce receptę to wtedy na miejscu ginekologa bym z nią porozmawiała.... To tak jak ze wszystkim - tabletki te są bezpieczne, ale tylko kiedy są stosowane wtedy kiedy naprawdę trzeba
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 182 dni temu Posty: 899 Skąd: Śląsk
Profil: Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Stan: panna
Partner: Sebastian
Wysłany: 2008-01-26, 16:06
chodzi mi o to, ze czasem w aptece robia probelm, dla mnie te tabletki tylko na recepte, bo to nie sa ani srodki zastepcze w stos do tabletek a ni cukierki
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 183 dni temu Posty: 800
Profil: Imię: K.
Wzrost: 164
Włosy: brunetka
Stan: w wyniku ostatnich zdarzen niestety samotna
Wysłany: 2008-01-26, 16:52
Uwazam ze powinny byc dostepne. Ja raz stosowalam. Poszlam do ginekologa i wypisal bez problemu. Oczywiscie w Przychodni mi powiedziano, ze nic z tego! Wiec poszlam prywatnie.
Takie tabletki morze wypisac nawet lekarz rodzinny czy weterynarz! Ja raz wzielam i caly cykl mi sie rozregulowal.
Jest to dobry sposob, ale nie ma co ich czesto stosowac. Lepiej przejsc na tabletki antykoncepcyjne.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 183 dni temu Posty: 800
Profil: Imię: K.
Wzrost: 164
Włosy: brunetka
Stan: w wyniku ostatnich zdarzen niestety samotna
Wysłany: 2008-01-27, 12:49
Zielonooka napisał/a:
chodzi mi o to, ze czasem w aptece robia probelm, dla mnie te tabletki tylko na recepte, bo to nie sa ani srodki zastepcze w stos do tabletek a ni cukierki
Jak masz recepte - a tylko tak mozna kupic te tabletki - to nie powinni robic problemow. Dziwne....
Wysłany: 2008-01-27, 22:04
farmaceuta tez może swoje zrobić... mi kiedyś sprzedał opakowanie luteiny za 40 zl a kosztuje śmieszne pieniądze... nie wiedziałam bo jak bym wiedziała zrobiłabym dym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum