Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Tabletki PO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#101 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 17:34

no wlasnie w takiej sytacji ja jestem w stanie to zrozumiec, ale jesli taki argument ma byc podnoszony co miesiac czy co dwa , za kazdym razem jak sie zapomni ktos , to chyba nie jest to czlowiek dojrzały do sexu .
ja np jestem przeciwnikiem aborcji, ale kady przypadek trzeba rozpatrywac oddzielnie i tak samo jest tutaj.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#102 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 17:36

magdaaaaa, aaa ok to w pierwszym momencie się nie zrozumiałyśmy- jasne, że tabletka PO to nie jest środek antykoncepcyjny ;-)

#103 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 23:04

ze wweronice chodzilo o to , ze jesli taka ciaza nie byłaby tragedia , to znaczy ze to ten czas na sex :) marzycielka mysle ze gdyby ci sie teraz przytrafiła ciaza , to bylby szok, mysli jak sobie poradze , ale wiedzialabys , ze jakos to bedzie i masz wsparcie :)

Właśnie o to mi chodziło.
A gdybym zaszła w ciążę WTEDY to nie byłaby to tragedia.
Dlatego jeśli zajście w ciąży w tym momencie byłoby dla mnie jakąś "masakrą" to nie ryzykowałabym po prostu <bezradny></span>

Po prostu ja mam "zakodowane" w głowie że TA tabletka jest już czymś o wiele "gorszym" niż antykoncepcja.
Choć wiem że ona nie zabija dziecka ;-)
Uniemożliwia nam zajście w ciążę.
A gdy ją przyjmiemy a ciążą będzie to pomaga się jej rozwijać :mrgreen:

#104 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 28 stycznia 2011 - 21:49

magdaaaaa, zdaję sobie sprawę z tego że może mi się okres spóźnić i wtedy będę zachodziła w głowę czy aby na pewno nie zaszłam w ciążę. Zdaję sobie z tego doskonale sprawę.
Dołączona grafika

#105 honka88

honka88
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02 maja 2011 - 07:32

Witam. Kochalam sie z chlopakiem w drugi lub trzeci dni po okresie i jakos tak wyszlo ze skonczyl we mnie. Na drugi dzien kupilam tabletke 72h po o nazwie Norlevo, zazylam ja po mniej wiecej 15 godzinach od stosunku. Wszedzie czytalam ze trzeba wziasc 2 tabletki, duzo osob ma podzielone zdania na ten temat. Jak ktos cos wie na ten temat i moglby udzielic mi rady bylabym bardzo wdzieczna smile dzieki z gory i prosze o jakas odpowiedz.

#106 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 maja 2011 - 08:14

honka88, skoro kupiłaś tabletki, to musiałaś być u lekarza po receptę na nie? Dlaczego wtedy nie zapytałaś o to? Poza tym, skoro masz wątpliwości - łap za telefon i dzwoń do swojego lekarza ;-)

Wszedzie czytalam ze trzeba wziasc 2 tabletki,

a na ulotce jak jest napisane? jeżeli na ulotce będzie, że jedną, a wszyscy będą mówić, że trzeba wziąc 20 to jak postąpisz? przeczytaj dokładnie ulotkę, i do niej sięstosuj. A w razie wątpliwości - dzwoń do lekarza lub do którejś z aptek. ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#107 honka88

honka88
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02 maja 2011 - 08:25

no nie bylam u lekarza, jestem za granica i tutaj sa one bez recepty. Z ulotki ciezko sie cokolwiek doczytac, dlatego pisze tutaj. Chcialam uslyszec jakas opinie na ten temat. Czy te tabletki w ogole dzialaja itd

#108 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 maja 2011 - 08:38

Z ulotki ciezko sie cokolwiek doczytac

znajdź sobie polską ulotkę w necie, będzie ci lepiej wyszukać potrzebne informacje, a zanim na forum ktoś odpowie (nasz nadworny gin np. ;-) ) może trochę czasu minąć ;-) poza tym wciąż możesz się skonsultować w aptece ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#109 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 02 maja 2011 - 08:40

honka88, gdyby nie działały, to by ich kobiety nie stosowały- ciąża to nie stan umysłu, żeby placebo miało tu prawo bytu ;-)

A nie masz tam u siebie jakiegoś lekarza? Bo tak czy inaczej- albo wizyta u lekarza, albo jakiś telefon na infolinie, gdzie można ze specjalistami pogadać, powinnaś wykonać... Bo wiesz- to są jednak hormony i Twoje życie, za poważna sprawa, żeby opierać się na opinii osób, które się na tym znają tylko na zasadzie "bo ja też tak miałam"- każdy przypadek jest inny.

#110 honka88

honka88
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02 maja 2011 - 08:52

chyba porpostu poczekam i zobacze czy zadzialala czy tez nie, wcale bym sie nie zasmucila gdyby nie zadzialala ;) dzieki za odpowiedzi :)

#111 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 02 maja 2011 - 08:53

chyba porpostu poczekam i zobacze czy zadzialala czy tez nie, wcale bym sie nie zasmucila gdyby nie zadzialala

To po co było brać w ogóle :-P Daj potem znać jak się okaże czy zadziałała czy nie ;-)

#112 honka88

honka88
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02 maja 2011 - 08:59

zdecydowalismy sie zeby ja wziasc, gdyz akurat teraz nie zabardzo nam to pasuje,ale jakby tabletka nie zadzialalaby to bysmy sie niemartwili az tak bardzo. Jednak mysle za zadziala, wczoraj wieczorem ja wzielam a dzisiaj wymiotuje, bol glowy, zle sie czuje,jednak napewno to nie sa objawy ciazy he he jest w ogole mozliwosc zajscia w ciaze w drugi lub trzeci dzien po okresie przy cyklu 31 dni??

#113 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 maja 2011 - 09:18

Jednak mysle za zadziala, wczoraj wieczorem ja wzielam a dzisiaj wymiotuje, bol glowy, zle sie czuje

A sprawdź dokładnie ulotkę, moja koleżanka też brała kiedyś takie tabletki (ale nazwy nie pamiętam) i było tam napisane, że jak pojawią się wymioty, biegunka itp. to należy wziąć kolejną, bo podczas takich objawów usuwasz ją z organizmu, co oznacza zaprzestanie jej działania- także radzę dokładnie przeczytać ulotkę.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#114 honka88

honka88
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02 maja 2011 - 09:24

ale wzielam ja wczoraj wieczorej a wymiotuje dzisiaj

#115 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 maja 2011 - 09:33

ale wzielam ja wczoraj wieczorej a wymiotuje dzisiaj

No właśnie taki przypadek był opisywany, radzę Ci jeszcze raz przeczytaj bardzo dokładnie ulotkę, a najlepiej skonsultuj się z lekarzem.

#116 honka88

honka88
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02 maja 2011 - 09:39

ze zwymiotowala dzien po jej wzieciu i jej nie pomogla?? czy miala takze jakies inne problemy??

#117 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 maja 2011 - 09:41

ze zwymiotowala dzien po jej wzieciu i jej nie pomogla?? czy miala takze jakies inne problemy??

Akurat ona nie miała takich objawów, a właśnie się ich obawiała, bo na ulotce wyczytała, że jak się pojawią to niedobrze, tzreba jeszcze jedną tabletkę wziąć. Teraz na necie poszukałam i znalazłam tekst, że jeśli takie objawy się pojawią, trzeba się zgłosić do lekarza.

#118 honka88

honka88
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02 maja 2011 - 10:13

no ja znalazlam taki tekst ale to pisze ze jak sie zwymiotuje to 5 godzin po braniu tabletki

#119 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 02 maja 2011 - 10:40

honka88, ogólnie dziwię się, że zaryzykowałaś i zażyłaś tabletkę bez konsultacji z lekarzem...

a dzisiaj wymiotuje, bol glowy, zle sie czuje,

Koniecznie udaj się do lekarza! To nie są normalne objawy. Tabletka ta zawiera w sobie bombę hormonalna, nie można tak lekceważąco podchodzić do jej stosowania.
Więc podkreślam, koniecznie udaj się do lekarza!
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#120 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 02 maja 2011 - 15:10

honka88, ogólnie dziwię się, że zaryzykowałaś i zażyłaś tabletkę bez konsultacji z lekarzem...

Od 1999 roku we Francji tabletka wydawana jest bez recepty i kosztuje niecałe 10 euro. W podobny sposób środek można kupić w 11 innych państwach europejskich – w Albanii, Anglii, Belgii, Danii, Finlandii, Grecji, Holandii, Norwegii, Portugalii, Szwecji i Szwajcarii (występują różnice w cenie – np. w Anglii trzeba zapłacić 22 funty, a w Szwajcarii 24 euro). W pozostałych krajach tabletka wydawana jest na receptę, a konieczność zwrócenia się do lekarza staje się problematyczna

źródło: http://www.cafebabel.pl

harry84, honka88, napisała ze mieszka za granica i nie potrzebowała kontaktu z lekarzem i skoro tam jest tak przyjęty zwyczaj to nie rozumiem czemu ja straszysz, ze zaryzykowała?

Nie mniej rzeczywiście powinnaś jak najszybciej, jeśli masz takie objawy jak opisałaś, skonsultować się z lekarzem.