Tabletki PO
Napisano 27 stycznia 2011 - 17:34
ja np jestem przeciwnikiem aborcji, ale kady przypadek trzeba rozpatrywac oddzielnie i tak samo jest tutaj.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 27 stycznia 2011 - 17:36
Napisano 27 stycznia 2011 - 23:04
ze wweronice chodzilo o to , ze jesli taka ciaza nie byłaby tragedia , to znaczy ze to ten czas na sex
marzycielka mysle ze gdyby ci sie teraz przytrafiła ciaza , to bylby szok, mysli jak sobie poradze , ale wiedzialabys , ze jakos to bedzie i masz wsparcie
Właśnie o to mi chodziło.
A gdybym zaszła w ciążę WTEDY to nie byłaby to tragedia.
Dlatego jeśli zajście w ciąży w tym momencie byłoby dla mnie jakąś "masakrą" to nie ryzykowałabym po prostu
Po prostu ja mam "zakodowane" w głowie że TA tabletka jest już czymś o wiele "gorszym" niż antykoncepcja.
Choć wiem że ona nie zabija dziecka
Uniemożliwia nam zajście w ciążę.
A gdy ją przyjmiemy a ciążą będzie to pomaga się jej rozwijać
Napisano 02 maja 2011 - 07:32
Napisano 02 maja 2011 - 08:14
a na ulotce jak jest napisane? jeżeli na ulotce będzie, że jedną, a wszyscy będą mówić, że trzeba wziąc 20 to jak postąpisz? przeczytaj dokładnie ulotkę, i do niej sięstosuj. A w razie wątpliwości - dzwoń do lekarza lub do którejś z aptek.Wszedzie czytalam ze trzeba wziasc 2 tabletki,
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 02 maja 2011 - 08:25
Napisano 02 maja 2011 - 08:38
znajdź sobie polską ulotkę w necie, będzie ci lepiej wyszukać potrzebne informacje, a zanim na forum ktoś odpowie (nasz nadworny gin np.Z ulotki ciezko sie cokolwiek doczytac
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 02 maja 2011 - 08:40
A nie masz tam u siebie jakiegoś lekarza? Bo tak czy inaczej- albo wizyta u lekarza, albo jakiś telefon na infolinie, gdzie można ze specjalistami pogadać, powinnaś wykonać... Bo wiesz- to są jednak hormony i Twoje życie, za poważna sprawa, żeby opierać się na opinii osób, które się na tym znają tylko na zasadzie "bo ja też tak miałam"- każdy przypadek jest inny.
Napisano 02 maja 2011 - 08:52
Napisano 02 maja 2011 - 08:53
chyba porpostu poczekam i zobacze czy zadzialala czy tez nie, wcale bym sie nie zasmucila gdyby nie zadzialala
To po co było brać w ogóle
Napisano 02 maja 2011 - 08:59
Napisano 02 maja 2011 - 09:18
A sprawdź dokładnie ulotkę, moja koleżanka też brała kiedyś takie tabletki (ale nazwy nie pamiętam) i było tam napisane, że jak pojawią się wymioty, biegunka itp. to należy wziąć kolejną, bo podczas takich objawów usuwasz ją z organizmu, co oznacza zaprzestanie jej działania- także radzę dokładnie przeczytać ulotkę.Jednak mysle za zadziala, wczoraj wieczorem ja wzielam a dzisiaj wymiotuje, bol glowy, zle sie czuje
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 02 maja 2011 - 09:24
Napisano 02 maja 2011 - 09:33
No właśnie taki przypadek był opisywany, radzę Ci jeszcze raz przeczytaj bardzo dokładnie ulotkę, a najlepiej skonsultuj się z lekarzem.ale wzielam ja wczoraj wieczorej a wymiotuje dzisiaj
Napisano 02 maja 2011 - 09:39
Napisano 02 maja 2011 - 09:41
Akurat ona nie miała takich objawów, a właśnie się ich obawiała, bo na ulotce wyczytała, że jak się pojawią to niedobrze, tzreba jeszcze jedną tabletkę wziąć. Teraz na necie poszukałam i znalazłam tekst, że jeśli takie objawy się pojawią, trzeba się zgłosić do lekarza.ze zwymiotowala dzien po jej wzieciu i jej nie pomogla?? czy miala takze jakies inne problemy??
Napisano 02 maja 2011 - 10:13
Napisano 02 maja 2011 - 10:40
Koniecznie udaj się do lekarza! To nie są normalne objawy. Tabletka ta zawiera w sobie bombę hormonalna, nie można tak lekceważąco podchodzić do jej stosowania.a dzisiaj wymiotuje, bol glowy, zle sie czuje,
Więc podkreślam, koniecznie udaj się do lekarza!

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Napisano 02 maja 2011 - 15:10
honka88, ogólnie dziwię się, że zaryzykowałaś i zażyłaś tabletkę bez konsultacji z lekarzem...
Od 1999 roku we Francji tabletka wydawana jest bez recepty i kosztuje niecałe 10 euro. W podobny sposób środek można kupić w 11 innych państwach europejskich – w Albanii, Anglii, Belgii, Danii, Finlandii, Grecji, Holandii, Norwegii, Portugalii, Szwecji i Szwajcarii (występują różnice w cenie – np. w Anglii trzeba zapłacić 22 funty, a w Szwajcarii 24 euro). W pozostałych krajach tabletka wydawana jest na receptę, a konieczność zwrócenia się do lekarza staje się problematyczna
źródło: http://www.cafebabel.pl
harry84, honka88, napisała ze mieszka za granica i nie potrzebowała kontaktu z lekarzem i skoro tam jest tak przyjęty zwyczaj to nie rozumiem czemu ja straszysz, ze zaryzykowała?
Nie mniej rzeczywiście powinnaś jak najszybciej, jeśli masz takie objawy jak opisałaś, skonsultować się z lekarzem.