Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Tabletki PO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#121 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 02 maja 2011 - 15:53

napisała ze mieszka za granica i nie potrzebowała kontaktu z lekarzem i skoro tam jest tak przyjęty zwyczaj to nie rozumiem czemu ja straszysz, ze zaryzykowała?

Nie straszę, tylko podkreślam, że tych tabletek nie łyka się jak cukierki, a że tam jest takie prawo a nie inne to chyba nie odbiera mozliwosci racjonalnego myslenia.

W każdym razie zachęcam do wizyty u lekarza.
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#122 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 02 maja 2011 - 16:02

a że tam jest takie prawo a nie inne to chyba nie odbiera mozliwosci racjonalnego myslenia.

harry84, rzecz w tym, że jeśli coś jest przyjęte jako powszechne, to nie rozumiem o jakim racjonalnym myśleniu mówisz? Tam jest to NORMALNE, że idzie się do apteki i kupuje tabletkę PO, a nie szuka ginekologa, który łaskawie, przepisze receptę, bo to nie przeczy jego przekonaniom religijnym, a potem aptekę, gdzie Ci ja sprzedadzą, bo to nie przeczy ich przekonaniom religijnym. Więc u nas to normalne, że trzeba zaliczyć ten szalony korowód i zmieścić się w 72 godz., tam, że idzie się do lekarza, w razie- tak jak tutaj- skutków ubocznych. I tyle.

#123 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 02 maja 2011 - 16:17

Tutaj nie chodzi o żadne przekonania religijne, nie wiem skąd to wzięłaś ;-)
Może warto rozpocząć ten "szalony korowód" od wizyty u lekarze, żeby przynajmniej wiedzieć jak tabletkę stosować i czego się spodziewać by uniknąć na przykład poszukiwania takich informacji w internecie...
Z hormonami nie ma żartów, ale co ja będę moralizował ;-)

Tabletka zażyta a z objawami, które wystąpiły radzę iść do lekarza, choć nie wiem jak to jest we Włoszech, moze tam tez jakos inaczej się to załatwia ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#124 rideon

rideon
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28 maja 2011 - 21:46

Rozumiem punkt widzenia marzycielki - normalne, że jeśli coś jest 'legalne' i panują w związku z tym takie zasady i możliwości, a nie inne, to po prostu je przyjmujemy - po co iść do lekarza, jeżeli nam tego nie każą - widocznie jest to na tyle bezpieczne, że nie wymaga konsultacji. Ale fakt faktem, z własnego rozsądku i logicznego punktu widzenia, można by się jednak do niego zgłosić, bo faktycznie nie są to witaminki, tylko poważna dawka hormonów.

#125 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 maja 2011 - 18:49

Ale fakt faktem, z własnego rozsądku i logicznego punktu widzenia, można by się jednak do niego zgłosić, bo faktycznie nie są to witaminki, tylko poważna dawka hormonów.

No tak. Moja znajoma wzięła kiedyś tabletkę PO i aż do mnie po jakimś czasie przyleciała bo nie wiedziała co się z nią dzieje- bóle głowy, bóle brzucha, dziwne plamienia, mdłości. Tyle "dobrego" jej te tabletki narobiły :roll:

#126 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 18:38

czesc wam słuchajcie juz pare tematów załozyla na forach ale cisza,kurcze moja kumpela ma problem,miala nie kontrolowany spontan z nowo poznanym facetem i okazało sie ze koles zgubil "ogumienie" a niestety dla niej skonczył w niej,mieliscie jakas stycznosc z tabletka 72hPO?

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-11-11, 19:14 ]
przeczytaj ten temat - osoby, które wiedzą coś na temat takiej tabletki już się wypowiedziały.

#127 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 10:58

witam mam do was pytanie odnosnie tej tabletki 72hPO,moja córka wciaz sie dopomina ze chciala by ja miec "w razie czego" jak mówimam mieszane uczucia co myslicie?

#128 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:02

A córka się zabezpiecza jakoś?

Każdy z nas urodził się ateistą

#129 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:03

teresapisz, ja bardziej bym się skłoniła ku zaproponowaniu córce tabletek antykoncepcyjnych "w razie czego".
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#130 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:06

A córka się zabezpiecza jakoś?

nie zabezpiecza sie farmakologicznie,w sumie ciezko powiedziec czy lepsze branie tabletek ciagle czy w "razie czego" jednorazowo ale z wiekszym działaniem hormonów

#131 monique24

monique24
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:08

teresapisz, ja na twoim miejscu bym szła w strone antykoncepcji a nie wyjscia awaryjnego w postaci tabletki po. Trzeba myśleć przed a nie "PO" <bezradny></span>

#132 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:12

teresapisz, ja na twoim miejscu bym szła w strone antykoncepcji a nie wyjscia awaryjnego w postaci tabletki po. Trzeba myśleć przed a nie "PO" <bezradny></span>

ja to wiem ale przetłumacz to jej ... <bezradny></span> nie chce bo widzi jak kolezanki sie rostyły po tabletkach,a ona ma tendencje do paru kg wiecej..

#133 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:13

Dokładnie zgadzam się z monique24 trzeba myśleć przed. Tabletki 72hPO nie można traktować jako antykoncepcji. Bo moze się okazać, że córka za kazdym razem będzie się bała, że może jednak i zacznie ją za często brać.
W dzisiejszych czasach antykoncepcję już naprawdę można dobrać tak aby nie sprawiała kłopotów.

Ja nie przytyłam, nie tyjesz jak dobrze dobierzesz. Weź ją do takiego gina który zleci badania, a nie wypisze pierwsze lepsze.

#134 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:14

nie chce bo widzi jak kolezanki sie rostyły po tabletkach,a ona ma tendencje do paru kg wiecej..

Tycie po tabletkach nie jest normą... A poza tym w ciąży roztyje się dużo, dużo bardziej...
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#135 monique24

monique24
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:15

ja to wiem ale przetłumacz to jej ... <bezradny></span> nie chce bo widzi jak kolezanki sie rostyły po tabletkach,a ona ma tendencje do paru kg wiecej..

Ja tez mam tendencję, ale jak miałam dobrze dobrane tabletki to nie przytyłam ani kg :)

To jej zapytaj czy woli przez 9 miesięcy zdobywać kolejne kilogramy?!
Nie rozumiem takiego myślenia!!

Tabletki 72hPO nie można traktować jako antykoncepcji. Bo moze się okazać, że córka za kazdym razem będzie się bała, że może jednak i zacznie ją za często brać.

dokładnie o tym samym pomyślałam <bezradny></span>

#136 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:17

ech.... doczekalismy czasów :-) 17 latka uwaza sie za kobiete a dla mnie to jeszcze dziecko <bezradny></span>

#137 monique24

monique24
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:20

17 latka uwaza sie za kobiete a dla mnie to jeszcze dziecko <bezradny></span>

jak uważa sie za dorosłą kobietę to niech myśli jak dorosła kobieta ;)

#138 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:22

No powiem szczerze, że dla mnie też. Z jednej strony dobrze, że w ogóle myśli o antykoncepcji i o tym z Tobą rozmawia. Ale jak ja pamiętam jaka byłam w wieku 17 lat to seks był w głowie i marzeniach, ale nie w realu. Szybko się czasy zmieniają. Dziwiłam się jak moi rodzice mówili "za moich czasów było inaczej". Ale było, bo ja teraz sama tak mówię.

Musisz z nią iśc do dobrego ginekologa, bo naprawdę ja nie przytyłam ani kilograma. Co prawda ja prowadzę dość sportowy tryb życia, ale mam też dobrze dobrane, bo nie odczuwam nic.

Każdy z nas urodził się ateistą

#139 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:31

No powiem szczerze, że dla mnie też. Z jednej strony dobrze, że w ogóle myśli o antykoncepcji i o tym z Tobą rozmawia. Ale jak ja pamiętam jaka byłam w wieku 17 lat to seks był w głowie i marzeniach, ale nie w realu. Szybko się czasy zmieniają. Dziwiłam się jak moi rodzice mówili "za moich czasów było inaczej". Ale było, bo ja teraz sama tak mówię.

Musisz z nią iśc do dobrego ginekologa, bo naprawdę ja nie przytyłam ani kilograma. Co prawda ja prowadzę dość sportowy tryb życia, ale mam też dobrze dobrane, bo nie odczuwam nic.

a no własnie wszystko jest ok jak sie człowiek rusza,to podstawa a nie siedzi przed komputerem dzien i noc

#140 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:33

teresapisz, ty tu jesteś matką! weź dziecko do ginekologa niech ją zbada i przepisze coś odpowiedniego... co to w ogóle za wyjście tabletka PO :roll: