Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Tabletki PO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#81 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 12:48

We wtorek wieczorem musiała wziąć tą tabletkę. Wzięłam ją o 19 no i starałam się zasnąć, żeby nie czuć tych efektów ubocznych. Do tej pory nie odczuwam żadnych większych efektów ubocznych. Mam małe otępienie i leciutkie zawroty głowy. Nie wiem czy to normalne. Nie mam żadnego krwawienia, wymiotów, nudności. Okres dostanę dopiero za miesiąc - dzisiaj jest mój 10 dzień cyklu . Tyle się mówi o efektach ubocznych, a ja ich prawie nie mam.

A jak u was to było? Czy któraś miała podobnie jak ja po zażyciu tabletki PO?
Czy w moim przypadku tabletka zadziałała prawidłowo? Dodam że "wpadkę" mieliśmy w niedzielę. Czyli wzięłam tabletkę 47h po stosunku.
Dołączona grafika

#82 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 13:17

We wtorek wieczorem musiała wziąć tą tabletkę.

Jestem w :shock: .W tak mlodym wieku już sięgać po takie tabletki?
Na pewno sa jakieś skutki uboczne.Owszem ja kiedyś sięgnęłam po taka tabletkę.

Dodam że "wpadkę" mieliśmy w niedzielę

Może lepiej sie zabezpieczajcie,by więcej nie bylo takich wpadek. ;-) ;-)

[ Dodano: 2011-01-27, 13:19 ]

We wtorek wieczorem musiała wziąć tą tabletkę.

Jestem w :shock: .W tak mlodym wieku już sięgać po takie tabletki?
Na pewno sa jakieś skutki uboczne.Owszem ja kiedyś sięgnęłam po taka tabletkę.

Dodam że "wpadkę" mieliśmy w niedzielę

Może lepiej sie zabezpieczajcie,by więcej nie bylo takich wpadek. ;-) ;-)

#83 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 13:29

Jak dla mnie branie takich tabletek to jest przejaw ludzkiej glupoty.
Trzeba sie lepiej zabezpieczac na przyszlosc. Jestem w szoku, ze siegnelas
po ta tabletke :shock: jak dla mnie wziecie takiej tabletki to jest to samo co
dokonanie aborcji na nienarodzonym dziecku :-( na jedno wychodzi

201407101662.png

#84 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 13:41

Nam kiedyś pękła prezerwatywa.Pojechalam NASTĘPNEGO dnia do pani doktor i przypisala mi taką tabletkę.Ale to było tylko raz.O ile pamiętam należało ją połknąć do 72 godzin.Nawet nie wiem ,czy miałam wtedy dni płodne.Nie pamietam już.

#85 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 13:48

monia66, viola, jakbyście przeczytały jej wcześniejsze posty to byście wiedziały że stosowała dwa zabezpieczenia i po porostu gumka im spadła. Więc nie dziwcie się, że wzięła te tabletki PO. Też sama bym tak zrobiła, a zwłaszcza gdybym miała jedyne 18 lat.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#86 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 13:54

monia66, viola, jakbyście przeczytały jej wcześniejsze posty to byście wiedziały że stosowała dwa zabezpieczenia i po porostu gumka im spadła. Więc nie dziwcie się, że wzięła te tabletki PO. Też sama bym tak zrobiła, a zwłaszcza gdybym miała jedyne 18 lat.

Zgadzam się,ale mam corkę w wieu 18 lat i troszkę jestem w szoku,że tak mlode osoby robia takie rzeczy i że takie coś sie przytrafia.Matyldo,myślę,że moja pociecha nie ma takich problemów.

#87 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 14:11

viola ja bym tu nie oceniała czy ktoś kto weźmie tabletkę PO w wieku 18 lat jest gorszy od kogoś kto weźmie w wieku 25 <bezradny></span> Ty wzięłaś raz taką tabletkę i ona też, nie rozumiem co wiek ma do tego <bezradny></span> Szczególnie że z prawnego punktu widzenia filipinka jest pełnoletnia i na dodatek się zabezpieczała w przeciwieństwie do większości kobiet które sięgają po taką tabletkę ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#88 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 14:15

ahh przesadzacie ja miałam 17 lat jak wzięłam tabletke 72po i wzięłam ją na drugi dzień od razu i na pewno w ciągu paru godzin nie dochodzi do zapłodnienia...
Skoro są takie tabletki to po coś muszą byc tak ? po co od razu szok itp ... każda z nas mogła miec do czynienia z taką tabletką.Ja nie będę się wypowiadała ile razy wzięłam tą tabletke bo musiałabym wracac do drastycznego momentu w moim życiu którego jednak nie chcę pamiętac...

#89 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 14:15

viola ja bym tu nie oceniała czy ktoś kto weźmie tabletkę PO w wieku 18 lat jest gorszy od kogoś kto weźmie w wieku 25

Ale ja jej nie potepiam,najważniejsze,że sie próbowała zabezpieczać.
Tylko takie pierwsze odczucie,że szok,bo jest bardzo mloda.
Jejku,czlowiek naprawdę zapomniał,że był taki mlody kiedyś.

#90 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 14:16

myślę,że moja pociecha nie ma takich problemów.

oby nie miała ale nigdy nic nie wiadomo ... ;)

#91 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 14:19

Tylko takie pierwsze odczucie,że szok,bo jest bardzo mloda.

A ja stara dupa jestem w porównaniu z wami. ;-)

#92 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 15:42

Nie chciałam żeby mnie nikt oceniał. Prosiłam tylko dziewczyny które miały styczność z tymi tabletkami o poradę odnośnie efektów ubocznych.
Jestem w trudnej sytuacji i trochę nie na miejscu jest taka dyskusja. Czuję się jak okaz w zoo, o którym mówi się w osobie trzeciej...

viola, stosujemy 2 zabezpieczenia zawsze, no i kochamy się tylko w dni niepłodne. A wypadki chodzą po ludziach. Mogłam nie brać tych tabletek i czekać przez miesiąc cała znerwicowana na okres bo dni niepłodne, bo drugie zabezpieczenie, ale chciałam mieć 100% pewność. I gdybyś przeczytała chociaż mój jeden wcześniejszy post, wiedziałabyś że miałam konsultację ze specjalistą.

Katarzynka89, dzięki że czytasz moje posty i przynajmniej Ty wiesz jak to dokładnie było.

monia66, to nie jest aborcja. Tabletki PO nie usuwają płodu bo go jeszcze nawet nie ma, tylko nie pozwalają aby doszło do zapłodnienia -jak w moim przypadku bo nie miałam jeszcze owulacji, lub też do implantacji zarodka.
Dołączona grafika

#93 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 15:44

Nie chciałam żeby mnie nikt oceniał. Prosiłam tylko dziewczyny które miały styczność z tymi tabletkami o poradę odnośnie efektów ubocznych.
Jestem w trudnej sytuacji i trochę nie na miejscu jest taka dyskusja. Czuję się jak okaz w zoo, o którym mówi się w osobie trzeciej...

Skarbie,nikt nie chcial Cię urazić.Normalna dyskusja.Ja cie nie krytykuje i nie potępiam.Nie oburzaj się.Jeśli czujesz sie obrażona ,to z mojej strony,przepraszam.

#94 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 15:49

Nie potępiam twojego zachowania ale ja bym się nie zdecydowała na tabletkę PO

A to kilka informacji
Nie. Escapelle nie powoduje przerywania ciąży! Jeśli preparat zostanie przyjęty zbyt późno, kiedy dojdzie już do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w ściance macicy, nie spowoduje jej usunięcia. Zadziała wspomagająco na rozpoczętą ciążę i stanie się jej sprzymierzeńcem.

Efekty uboczne:
Escapelle jak każdy lek może spowodować skutki niepożądane:
Najczęstszymi są :
nudności, tkliwość piersi, opóźnienie miesiączki o ponad 7 dni, nieregularne krwawienie lub plamienie.
Rzadsze:
przemijające zaburzenia cyklu miesiączkowego, jednak u większości kobiet krwawienie miesiączkowe pojawia się w ciągu 7 dni od przewidywanego terminu.
źródło. Internet

#95 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 16:00

WweronikaA, ja też nie jestem zadowolona z tego że musiałam ją wziąć. Wolałabym tego wszystkiego uniknąć. Ale czekanie i nie zadziałanie w moim przypadku byłoby bardzo ryzykowne bo dziecka przed studiami mieć nie chcę.
Dołączona grafika

#96 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 16:07

filipinka,
Ale mieliście podwójne zabezpieczenie.
Raczej mało prawdopodobne żebyś zaszła w ciążę.
Jeszcze miałaś niepłodne dni tak?
A poza tym jestem zdania że jeśli nie jesteś gotowa na przyjęcie dziecka (nawet tego z wpadki) to nie ryzykuj ;-)
Ale to moje zdanie :-P

#97 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 16:34

Raczej mało prawdopodobne żebyś zaszła w ciążę.

Ale jakieś prawdopodobieństwo zawsze istnieje

jeśli nie jesteś gotowa na przyjęcie dziecka (nawet tego z wpadki) to nie ryzykuj

Znaczy co? filipinka ma zrezygnować z seksu? tylko dlatego, że nie jest jeszcze gotowa zostać mamą? bzdura. Dziewczyna jest odpowiedzialna i świadoma tego co robi a że zawiodła prezerwatywa? każdemu może się zdarzyć i skoro ona nie widzi nic złego w przyjęciu tabletki to ja też nie. Odnoszę również wrażenie, że nawet gdyby zaszła w ciążę to wykazałaby się taką samą odpowiedzialnością i poniosła konsekwencje, ale skoro ma prawo wyboru to go dokonuje

nie jestem zadowolona z tego że musiałam ją wziąć

mam nadzieję, że więcej Wam się taka sytuacja nie przytrafi :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#98 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 16:53

A poza tym jestem zdania że jeśli nie jesteś gotowa na przyjęcie dziecka (nawet tego z wpadki) to nie ryzykuj ;-)
Ale to moje zdanie

WweronikaA, a kiedy Ci się zmieniło? Teraz jak się do ślubu przygotowujesz? Bo tu czy-mozliwe-zebym-zaszla-w-ciaze-vt797,495.htm wychodzi na to, ze sama stresowałaś się ewentualną, niechcianą ciążą... Jesteś od filipinka, tylko trochę starsza a ....

Ja uważam, że w tabletkach PO nie ma nic złego. Gdybym kiedyś musiała, przyjęłabym ją. filipinka, uważam że nie chcąc dziecka, postąpiłaś w odpowiedzialny sposób.

#99 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 17:07

WweronikaA, a kiedy Ci się zmieniło? Teraz jak się do ślubu przygotowujesz? Bo tu cz...e-vt797,495.htm wychodzi na to, ze sama stresowałaś się ewentualną, niechcianą ciążą

mnostwo kobiet zachodzi w ciaze niechciana i zazwyczaj jest to szok , nawet te co planuja to nie dowierzaja , mnostwo tych kobiet , potem sie bardzo cieszy kiedy przejdzie pierwszy szok. mysle, ze wweronice chodzilo o to , ze jesli taka ciaza nie byłaby tragedia , to znaczy ze to ten czas na sex :) marzycielka mysle ze gdyby ci sie teraz przytrafiła ciaza , to bylby szok, mysli jak sobie poradze , ale wiedzialabys , ze jakos to bedzie i masz wsparcie :)

Szczególnie że z prawnego punktu widzenia filipinka jest pełnoletnia i na dodatek się zabezpieczała w przeciwieństwie do większości kobiet które sięgają po taką tabletkę

no wlasnie , tutaj jestem w stanie powiedzmy to akceptowac, bo jesli to ma byc traktowane jak antykoncepcja , to jestem na nie , to pokazuje brak dojrzałosci , a skoro czlowiek nie jest dojrzały to widac to nie czas na sex :)
filipinka mysle, ze skoro skutkow ubocznych nie bylo , to moze juz nie bedzie :) tylko efektem jest czasem przesuniecie cyklu i nie wiem czy przez kilka tygodni znow nie bedziesz sie stresowac ewentualna ciaza. :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#100 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 17:13

magdaaaaa, pytanie co jest większą dojrzałością- zastosowanie raz w życiu tabletki PO, bo antykoncepcja zawiodła, czy zdanie się na obciążenie kosztami wychowania siebie i wnuka swoich rodziców?