Tabletki PO
Napisano 27 stycznia 2011 - 12:48
A jak u was to było? Czy któraś miała podobnie jak ja po zażyciu tabletki PO?
Czy w moim przypadku tabletka zadziałała prawidłowo? Dodam że "wpadkę" mieliśmy w niedzielę. Czyli wzięłam tabletkę 47h po stosunku.
Napisano 27 stycznia 2011 - 13:17
Jestem wWe wtorek wieczorem musiała wziąć tą tabletkę.
Na pewno sa jakieś skutki uboczne.Owszem ja kiedyś sięgnęłam po taka tabletkę.
Może lepiej sie zabezpieczajcie,by więcej nie bylo takich wpadek.Dodam że "wpadkę" mieliśmy w niedzielę
[ Dodano: 2011-01-27, 13:19 ]
Jestem wWe wtorek wieczorem musiała wziąć tą tabletkę.
.W tak mlodym wieku już sięgać po takie tabletki?
Na pewno sa jakieś skutki uboczne.Owszem ja kiedyś sięgnęłam po taka tabletkę.Może lepiej sie zabezpieczajcie,by więcej nie bylo takich wpadek.Dodam że "wpadkę" mieliśmy w niedzielę
![]()
Napisano 27 stycznia 2011 - 13:29
Trzeba sie lepiej zabezpieczac na przyszlosc. Jestem w szoku, ze siegnelas
po ta tabletke
dokonanie aborcji na nienarodzonym dziecku
Napisano 27 stycznia 2011 - 13:41
Napisano 27 stycznia 2011 - 13:48
Napisano 27 stycznia 2011 - 13:54
Zgadzam się,ale mam corkę w wieu 18 lat i troszkę jestem w szoku,że tak mlode osoby robia takie rzeczy i że takie coś sie przytrafia.Matyldo,myślę,że moja pociecha nie ma takich problemów.monia66, viola, jakbyście przeczytały jej wcześniejsze posty to byście wiedziały że stosowała dwa zabezpieczenia i po porostu gumka im spadła. Więc nie dziwcie się, że wzięła te tabletki PO. Też sama bym tak zrobiła, a zwłaszcza gdybym miała jedyne 18 lat.
Napisano 27 stycznia 2011 - 14:11
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 27 stycznia 2011 - 14:15
Skoro są takie tabletki to po coś muszą byc tak ? po co od razu szok itp ... każda z nas mogła miec do czynienia z taką tabletką.Ja nie będę się wypowiadała ile razy wzięłam tą tabletke bo musiałabym wracac do drastycznego momentu w moim życiu którego jednak nie chcę pamiętac...
Napisano 27 stycznia 2011 - 14:15
Ale ja jej nie potepiam,najważniejsze,że sie próbowała zabezpieczać.viola ja bym tu nie oceniała czy ktoś kto weźmie tabletkę PO w wieku 18 lat jest gorszy od kogoś kto weźmie w wieku 25
Tylko takie pierwsze odczucie,że szok,bo jest bardzo mloda.
Jejku,czlowiek naprawdę zapomniał,że był taki mlody kiedyś.
Napisano 27 stycznia 2011 - 14:16
oby nie miała ale nigdy nic nie wiadomo ...myślę,że moja pociecha nie ma takich problemów.
Napisano 27 stycznia 2011 - 14:19
A ja stara dupa jestem w porównaniu z wami.Tylko takie pierwsze odczucie,że szok,bo jest bardzo mloda.
Napisano 27 stycznia 2011 - 15:42
Jestem w trudnej sytuacji i trochę nie na miejscu jest taka dyskusja. Czuję się jak okaz w zoo, o którym mówi się w osobie trzeciej...
viola, stosujemy 2 zabezpieczenia zawsze, no i kochamy się tylko w dni niepłodne. A wypadki chodzą po ludziach. Mogłam nie brać tych tabletek i czekać przez miesiąc cała znerwicowana na okres bo dni niepłodne, bo drugie zabezpieczenie, ale chciałam mieć 100% pewność. I gdybyś przeczytała chociaż mój jeden wcześniejszy post, wiedziałabyś że miałam konsultację ze specjalistą.
Katarzynka89, dzięki że czytasz moje posty i przynajmniej Ty wiesz jak to dokładnie było.
monia66, to nie jest aborcja. Tabletki PO nie usuwają płodu bo go jeszcze nawet nie ma, tylko nie pozwalają aby doszło do zapłodnienia -jak w moim przypadku bo nie miałam jeszcze owulacji, lub też do implantacji zarodka.
Napisano 27 stycznia 2011 - 15:44
Skarbie,nikt nie chcial Cię urazić.Normalna dyskusja.Ja cie nie krytykuje i nie potępiam.Nie oburzaj się.Jeśli czujesz sie obrażona ,to z mojej strony,przepraszam.Nie chciałam żeby mnie nikt oceniał. Prosiłam tylko dziewczyny które miały styczność z tymi tabletkami o poradę odnośnie efektów ubocznych.
Jestem w trudnej sytuacji i trochę nie na miejscu jest taka dyskusja. Czuję się jak okaz w zoo, o którym mówi się w osobie trzeciej...
Napisano 27 stycznia 2011 - 15:49
A to kilka informacji
Nie. Escapelle nie powoduje przerywania ciąży! Jeśli preparat zostanie przyjęty zbyt późno, kiedy dojdzie już do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w ściance macicy, nie spowoduje jej usunięcia. Zadziała wspomagająco na rozpoczętą ciążę i stanie się jej sprzymierzeńcem.
Efekty uboczne:
Escapelle jak każdy lek może spowodować skutki niepożądane:
Najczęstszymi są :
nudności, tkliwość piersi, opóźnienie miesiączki o ponad 7 dni, nieregularne krwawienie lub plamienie.
Rzadsze:
przemijające zaburzenia cyklu miesiączkowego, jednak u większości kobiet krwawienie miesiączkowe pojawia się w ciągu 7 dni od przewidywanego terminu.
źródło. Internet
Napisano 27 stycznia 2011 - 16:07
Ale mieliście podwójne zabezpieczenie.
Raczej mało prawdopodobne żebyś zaszła w ciążę.
Jeszcze miałaś niepłodne dni tak?
A poza tym jestem zdania że jeśli nie jesteś gotowa na przyjęcie dziecka (nawet tego z wpadki) to nie ryzykuj
Ale to moje zdanie
Napisano 27 stycznia 2011 - 16:34
Ale jakieś prawdopodobieństwo zawsze istniejeRaczej mało prawdopodobne żebyś zaszła w ciążę.
Znaczy co? filipinka ma zrezygnować z seksu? tylko dlatego, że nie jest jeszcze gotowa zostać mamą? bzdura. Dziewczyna jest odpowiedzialna i świadoma tego co robi a że zawiodła prezerwatywa? każdemu może się zdarzyć i skoro ona nie widzi nic złego w przyjęciu tabletki to ja też nie. Odnoszę również wrażenie, że nawet gdyby zaszła w ciążę to wykazałaby się taką samą odpowiedzialnością i poniosła konsekwencje, ale skoro ma prawo wyboru to go dokonujejeśli nie jesteś gotowa na przyjęcie dziecka (nawet tego z wpadki) to nie ryzykuj
mam nadzieję, że więcej Wam się taka sytuacja nie przytrafinie jestem zadowolona z tego że musiałam ją wziąć
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 27 stycznia 2011 - 16:53
A poza tym jestem zdania że jeśli nie jesteś gotowa na przyjęcie dziecka (nawet tego z wpadki) to nie ryzykuj
Ale to moje zdanie
WweronikaA, a kiedy Ci się zmieniło? Teraz jak się do ślubu przygotowujesz? Bo tu czy-mozliwe-zebym-zaszla-w-ciaze-vt797,495.htm wychodzi na to, ze sama stresowałaś się ewentualną, niechcianą ciążą... Jesteś od filipinka, tylko trochę starsza a ....
Ja uważam, że w tabletkach PO nie ma nic złego. Gdybym kiedyś musiała, przyjęłabym ją. filipinka, uważam że nie chcąc dziecka, postąpiłaś w odpowiedzialny sposób.
Napisano 27 stycznia 2011 - 17:07
mnostwo kobiet zachodzi w ciaze niechciana i zazwyczaj jest to szok , nawet te co planuja to nie dowierzaja , mnostwo tych kobiet , potem sie bardzo cieszy kiedy przejdzie pierwszy szok. mysle, ze wweronice chodzilo o to , ze jesli taka ciaza nie byłaby tragedia , to znaczy ze to ten czas na sexWweronikaA, a kiedy Ci się zmieniło? Teraz jak się do ślubu przygotowujesz? Bo tu cz...e-vt797,495.htm wychodzi na to, ze sama stresowałaś się ewentualną, niechcianą ciążą
no wlasnie , tutaj jestem w stanie powiedzmy to akceptowac, bo jesli to ma byc traktowane jak antykoncepcja , to jestem na nie , to pokazuje brak dojrzałosci , a skoro czlowiek nie jest dojrzały to widac to nie czas na sexSzczególnie że z prawnego punktu widzenia filipinka jest pełnoletnia i na dodatek się zabezpieczała w przeciwieństwie do większości kobiet które sięgają po taką tabletkę
filipinka mysle, ze skoro skutkow ubocznych nie bylo , to moze juz nie bedzie
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 27 stycznia 2011 - 17:13