Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Tabletki PO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#41 D4ncer

D4ncer
  • Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 04 czerwca 2008 - 16:38

Slyszalem ze lepsze sa PiS :lol:
O mezczyznie swiadczy Jego kobieta!

#42 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 15:02

Ja nigdy nie stosowałam (na szczeście nie bylo takiej potrzeby)- poza tym zaczełam stosowac pigulki.

Ale myśle że nie było by z tym większego problemu gdyby zaszła taka potrzeba bo chodze d pani ginekolog regulanie i jej się trzymam :) rozmawialam o tym z nią już (jakby co aby wiedzieć czego się spodziewać) i powiedziała że w taki wypadku nie ma problemu w wypisaniu mi recepty:):)

Co do pigułek "po" jeżeli dziewczyna zaszła już w ciąze (wcześniej) nie szkodza one płodowi :) ale lekarz powinien przed wypisaniem recepty wykluczyć możliwośc wcześniejszego zajścia w ciąze . więc radze się domagać badania ginekologicznego a nie tylko tak ooo po recepte ciągnąć :mrgreen:
bo z opowieści z tego co wiem to niektorzy tylko piszą recepty:P
Już nie panna a żona :*

#43 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 22:04

Jeśli wpadłabym z moim obecnym partnerem nie zdecydowałabym się na tabletki PO.....

#44 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 października 2008 - 19:34

ja jeszcze nie stosowalam gdybym musiala to i owszem poniewaz uwazam ze lepiej zarzyc takie tabletki niz skazac dziecko (o ile bym zaszla) na zycie w rozbitej czy nieszczesliwej rodzinie-bo w momencie tym mnie i mojego partnera nie stac na dziecko po prostu.... sama wiem co to znaczy zyc bardzo skromnie :-( i dlatego chcialabym mojemu dziecku dac wszystko czego bedzie potrzebowac....

#45 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 29 października 2008 - 22:24

ja nie sięgnęła bym po tabletkę po ..... kiedyś myślałam że jest to proste łykasz i problem z głowy ..... jednak gdy sa,ma stanęłam przed takim wyborem (były szanse że jestem w ciąży) to zaczęłam nad tym myśleć i nie zdecydowała bym sie na tak tabletkę nawet gdy by ciąża zmianowe na gorsze całe moje życie

mloda, pamiętaj ze zawsze możesz zostawiać dziecko w szpitalu i zrzec się praw rodzicielskich ..... pozwalasz mu tym samym na znalezienie kochającej go rodziny która zapewni mu dobre warunki do życia ....

#46 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 30 października 2008 - 10:52

Moje trzy dobre przyjaciółki były zmuszone kiedyśmużyć tego typu tabletek, miały wtedy po 17 lat moje z 18. Wtedy ja też bym się bez zastanowienia zdecydowała, ale teraz to sama nie wiem, mam nadzieję, że się nie przekonam...Choć dziecka nie chę jeszcze mieć, zdecydowanie nie. No ale w tym celu się zabezpieczam.

<ookk>

#47 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 30 października 2008 - 12:18

Nigdy nie musiałam i będę musiała brać takich tabletek :-D

#48 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 01:31

Ja nigdy bym się nie zdecydowała.
A.

#49 Szau

Szau
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 06 listopada 2008 - 15:35

Ja nigdy bym się nie zdecydowała.

Dlaczego? Przecież to nic złego, pod warunkiem, że dziewczyny nie stosują tych tabletek jako normalną antykoncepcje a tylko w nagłych przypadkach. Ja raz użyłam jak prezerwatywa zawiodła.

#50 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 00:29

trudno mi powiedziec jaki mam do tego stosunek i czy bym sie zdecydowała , jestem raczej za antykoncepcja farmakologiczna , wiec chyba nie byłoby potrzeby.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#51 szalona

szalona
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 03 marca 2009 - 16:10

Mam problem;/ brałam jakiś miesiąc temu tą tabletke i od tamtej pory miałam już 3 okresy:/ coprawda dwa trwały po 3-4dni i nie czułam się jakbym miała okres, bo żadnych bóli brzucha- co akurat u mnie jest normą.. ale może wiecie czy to sprawka tej tableteczki? czy którejś też się coś takiego zdazyło?

#52 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 03 marca 2009 - 16:12

szalona, może de facto poroniłaś i stąd takie plamienia? nie wiem.. <bezradny></span>

<ookk>

#53 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 03 marca 2009 - 16:17

szalona, skoro wzięłaś tę tabletkę, to znaczy, że i ulotka była do niej dołączona, i znaczy to też, że jej na pewno nie przeczytałaś. W skutkach ubocznych powinny być wymienione plamienia czy obfitsze krwawienia.

#54 szalona

szalona
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 03 marca 2009 - 19:38

No czytałam i too dwa razy owszem było napisane plamienia i wystąpienie okresu dwa tyg wcześniej tylko ja krwawie prawie od miesiąca z 3dniowymi przerwami;/

#55 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 03 marca 2009 - 19:45

szalona, wiec moze to poronienie.. <bezradny></span> Zreszta wiesz ze to nie jest metoda antykoncepcji bo rozwala organizm.. no i Twoj zwariowal..Moze idz do gina?

#56 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 marca 2009 - 19:45

szalona, jak najszybciej do lekarza. Tabletki PO są bombami hormonalnymi i mogą nieźle namieszać w organizmie. Innej rady nie widzę. To nie jest błahy problem przecież,takie plamienia.... :!:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#57 star_princess

star_princess
  • Użytkownik
  • 287 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:34

szalona, też tak miałam jak użyłam tabsy 24 po. W końcu mi się ustabilizowało, ale faktycznie lepiej z tym iść do lekarza.
"życie po to jest żeby z niego korzystać..."

#58 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:35

ja jakoś nie miałam po tej tabletce jak wzięłam żadnych plamień ani nic tylko tyle że spóźnił mi się okres :/

#59 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:39

krowka17, Ty bralas taka tabletke? :shock: :shock:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#60 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:41

maartekkk, no nie w ciązy będę :/ jak trzeba to już niestety trzeba.... poczekaj az tobie się coś przytrafi to będę też robiła takie oczy ^^