Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Tabletki PO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#141 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:39

w sumie to jakies wyjscie jest,jednorazowo to rewelacyjne ,za moich czasow tego nie było a tu zawsze jakas alternatywa jest

#142 monique24

monique24
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:41

w sumie to jakies wyjscie jest,jednorazowo to rewelacyjne ,za moich czasow tego nie było a tu zawsze jakas alternatywa jest

wcale nie takie rewelacyjne moim zdaniem ,na sytuację jednorazową ok, wpadka itd itd, ale tu to wygląda jak antykoncepcja!

#143 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:41

teresapisz, sory ale czego ty chcesz dziecka uczyć? braku odpowiedzialności?
niech się zabezpiecza przed skoro jest taka dorosła by uprawiać seks

#144 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:50

teresapisz, sory ale czego ty chcesz dziecka uczyć? braku odpowiedzialności?
niech się zabezpiecza przed skoro jest taka dorosła by uprawiać seks

dobrze wiesz ze rozmowy sa traktowane przez dziaciaki jak trucie,ja z mojej strony robie wszystko zeby wszystko jej wytłumaczyc wszystko za i przeciw,wiadomo ze i tak zrobi co bedzie chciala i nie jestem w stanie jej upilnowac,a na siłe tez jej do lekarza nie zaprowadze,ona musi chciec.

#145 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 12:04

To może pogadaj nie jak matka, ale jak kolezanka. Wiem, ze łatwo to pewnie mi pisać, bo nie mam dzieci i nie iwem jak to jest. Ale skoro ona rozmawia z Tobą o seksie to macie dobre relacje, może warto usiąść i omówić to na takiej relacji.
Zresztą są też przecież globułki, które nie są typowymi tabletkami, są dopochwowe krazki, na pewno jest jakies inne rozwiązanie.

Każdy z nas urodził się ateistą

#146 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 12:19

kochana zeby uzywac krążków to trzba naprawde mieć wprawe ja sama uzywałam i to nie jest takie proste,globulki to dramat .ta kobieta która uzywała powie to samo,po pierwsze to aplikowanie na 20 min przed i piana która sie wytwarza podczas miłosci nie kazdemu podpasuje,ale masz racje sa rozwiazania zawsze,moim zdaniem to w tym wieku najlepsze rozwiazanie to szklanka zimnej wody:)

#147 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 12:24

No szklanka to idealne rozwiązanie, ale niestety pasa cnoty jej nie załozysz. Jak będzie chciała to i tak będzie uprawiac seks. Dobrze, że z tym przyszła do Ciebie, zawsze to jest nad czym popracować. Może po którejś rozmowie zaskoczy i dojdzie do wniosku, że pigułki lub są najlepsze. Tego Ci zyczę.
Ja sama stosuję plastry, nie narzekam, nawet polecam.

Każdy z nas urodził się ateistą

#148 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 12:13

No sorry, ale który lekarz za każdym razem będzie Wam przepisywał tabletkę PO? Rozumiem jedną, drugą wpadkę, ale skoro ona chce się tylko tak zabezpieczać to bez komentarza :roll: I argument: 'bo przytyje', jak dla mnie śmiechu warte, no bądźmy dorośli :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#149 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 13:00

ja nie polecam tabletek PO. Również, uważam, że lepsza jest antykoncepcja. Niestety osobiście mam bardzo złe doświadczenia a tabletkami PO. To jest ogromna bomba hormonalna i w moim organizmie zrobiła niesamowity bałagan niestety.
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#150 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 13:50

Wydaje mi się, że to by nie miała być jedyna forma antykoncepcji. To, że dziewczyna nie bierze pigułek antykoncepcyjnych nie oznacza, że nie zabezpieczają się np. prezerwatywą. Te tabletki to pewnie właśnie taka rezerwa gdyby prezerwatywa pękła albo zapomnieli użyć.
Tylko nie wiem, czy jest sens kupować na zapas. W razie czego można iść do lekarza i o takową receptę poprosić. Z resztą nie wiem, czy lekarz przepisze tabletki tak "na zapas" bez potrzeby ich zażycia.
Mi się wydaje to niepotrzebne. Gdy już się coś ma to jakoś łatwiej się podchodzi do zażywania tego. Coś sobie pomyśli, wyobrazi (że wg niej mogła zajść w ciążę) i piguła zażyta. A to nie jest witaminka, czy paracetamol tylko ogromna bomba hormonalna. Ona sobie zdaje z tego sprawę? Poza tym jestem zdania, że niezależnie od tego, czy stosuje się pigułki, plastry, czy prezerwatywę przy właściwym stosowaniu szanse na wpadkę są minimalne.
Dlatego córka powinna zacząć od początku, tj. wyedukowania się jak właściwie stosować antykoncepcję, aby tego "w razie czego" uniknąć. Na początek dobrać dla siebie najwłaściwszą antykoncepcję. A ona zaczyna od końca :-/
Uważam, że wizyta u ginekologa jest wskazana. Idź z nią, niech ją lekarz zbada, opowie o antykoncepcji. Może coś jej doradzi, podpowie. A jak się zdecyduje na pigułki antykoncepcyjne to idźcie do takiego, który przed przepisaniem wykona komplet badań.
Pigułki PO chyba jednak powinna sobie darować.

#151 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 22:23

teresapisz to powiedz corce ze po tabletkach czasem biust rosnie to moze to ja zacheci ;-)
a ona wogole byla kiedys u ginekologa :?:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#152 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 czerwca 2014 - 21:47

@Kala1702, Madz  tyl sie mówi ze te tabletki powoduja zle samopoczucie etc a w rzeczywistosci sa takie straszne ???

#153 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 czerwca 2014 - 21:50

@magdaaaaa ja z tego co pamietam. To czułam się. ok. Bardziej stresowałam się  do momentu okresu. Ot tyle 2 małe tabletki. Tylko bardzo drogie.

Love Love Love

#154 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 czerwca 2014 - 21:58

@magdaaaaa u mnie zero skutków ubocznych. 

Jedyne co miałam to za każdym razem wrażenie, że mi ta tabletka w gardle stanęła i stres, że nie zadziała :lol:

Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#155 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 czerwca 2014 - 21:59

Tylko bardzo drogie
to ile to kosztuje ??? pewnie zagraniczna firma , bo w Polsce :klauzula sumienia " im nie pozwala <umieraam>

#156 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 czerwca 2014 - 21:59

@magdaaaaa  ok. 120zł płaciłam pare lat temu.

Love Love Love

#157 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 czerwca 2014 - 22:03

@smoczkowa no to faktycznie taniej wyjdzie isc do lekarza prywatnie i wykupic pudełko anty ;-)

#158 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 czerwca 2014 - 22:05

@magdaaaaa są dwie różne firmy - Escapelle (ok. 55-60 zł) i Postinor duo (ok. 90-100 zł).

Za pierwszym razem miałam przepisane te podwójne, teraz brałam Escapelle.

#159 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 czerwca 2014 - 22:09

@Madź  też zależy cena od apteki. Ja poszła do tej najbliżej gabinetu . Akurat najdroższej w mieście. Ale zależało mi na szybki połknieciu ich.

Ze stresu jak czytałam ulotkie to mało nie płakałam hehe.

Love Love Love

#160 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 czerwca 2014 - 06:46

Postinor
tego czasem nie wycofali ze sprzedaży? 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.