Tabletki PO
Napisano 13 stycznia 2013 - 11:39
Napisano 13 stycznia 2013 - 11:41
wcale nie takie rewelacyjne moim zdaniem ,na sytuację jednorazową ok, wpadka itd itd, ale tu to wygląda jak antykoncepcja!w sumie to jakies wyjscie jest,jednorazowo to rewelacyjne ,za moich czasow tego nie było a tu zawsze jakas alternatywa jest
Napisano 13 stycznia 2013 - 11:41
niech się zabezpiecza przed skoro jest taka dorosła by uprawiać seks
Napisano 13 stycznia 2013 - 11:50
teresapisz, sory ale czego ty chcesz dziecka uczyć? braku odpowiedzialności?
niech się zabezpiecza przed skoro jest taka dorosła by uprawiać seks
dobrze wiesz ze rozmowy sa traktowane przez dziaciaki jak trucie,ja z mojej strony robie wszystko zeby wszystko jej wytłumaczyc wszystko za i przeciw,wiadomo ze i tak zrobi co bedzie chciala i nie jestem w stanie jej upilnowac,a na siłe tez jej do lekarza nie zaprowadze,ona musi chciec.
Napisano 13 stycznia 2013 - 12:04
Zresztą są też przecież globułki, które nie są typowymi tabletkami, są dopochwowe krazki, na pewno jest jakies inne rozwiązanie.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 13 stycznia 2013 - 12:19
Napisano 13 stycznia 2013 - 12:24
Ja sama stosuję plastry, nie narzekam, nawet polecam.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 14 stycznia 2013 - 12:13
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 14 stycznia 2013 - 13:00
Napisano 14 stycznia 2013 - 13:50
Tylko nie wiem, czy jest sens kupować na zapas. W razie czego można iść do lekarza i o takową receptę poprosić. Z resztą nie wiem, czy lekarz przepisze tabletki tak "na zapas" bez potrzeby ich zażycia.
Mi się wydaje to niepotrzebne. Gdy już się coś ma to jakoś łatwiej się podchodzi do zażywania tego. Coś sobie pomyśli, wyobrazi (że wg niej mogła zajść w ciążę) i piguła zażyta. A to nie jest witaminka, czy paracetamol tylko ogromna bomba hormonalna. Ona sobie zdaje z tego sprawę? Poza tym jestem zdania, że niezależnie od tego, czy stosuje się pigułki, plastry, czy prezerwatywę przy właściwym stosowaniu szanse na wpadkę są minimalne.
Dlatego córka powinna zacząć od początku, tj. wyedukowania się jak właściwie stosować antykoncepcję, aby tego "w razie czego" uniknąć. Na początek dobrać dla siebie najwłaściwszą antykoncepcję. A ona zaczyna od końca
Uważam, że wizyta u ginekologa jest wskazana. Idź z nią, niech ją lekarz zbada, opowie o antykoncepcji. Może coś jej doradzi, podpowie. A jak się zdecyduje na pigułki antykoncepcyjne to idźcie do takiego, który przed przepisaniem wykona komplet badań.
Pigułki PO chyba jednak powinna sobie darować.
Napisano 14 stycznia 2013 - 22:23
a ona wogole byla kiedys u ginekologa
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 12 czerwca 2014 - 21:58
@magdaaaaa u mnie zero skutków ubocznych.
Jedyne co miałam to za każdym razem wrażenie, że mi ta tabletka w gardle stanęła i stres, że nie zadziała ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 12 czerwca 2014 - 21:59
to ile to kosztuje
Tylko bardzo drogie
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 12 czerwca 2014 - 22:05
@magdaaaaa są dwie różne firmy - Escapelle (ok. 55-60 zł) i Postinor duo (ok. 90-100 zł).
Za pierwszym razem miałam przepisane te podwójne, teraz brałam Escapelle.
Napisano 13 czerwca 2014 - 06:46
tego czasem nie wycofali ze sprzedaży?
Postinor
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.