Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

problemy w związkach

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5401 odpowiedzi w tym temacie

#421 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 21 stycznia 2008 - 20:14

Wolę być zdradzona niż oszukiwana cały czas...

ale tutaj właśnie jest kwestia jednorazowego, nic nie znaczącego dla faceta skoku w bok, nie jakiegoś takiego zdradzania ciągłego.

odpowiedzialność została zrzucona na mnie, tzn. on się oczyścił

no i dokładnie and tym myślałam. ja chyba wolałabym żeby to facet jednak się musiał z tym uporać, aby mi o tym nie powiedzieć i zagłuszyć sumienie niż żeby zrzucił to wszystko na mnie... I coraz bardziej przekonuję się do tego, że jeśli to byłby jednorazowy wyskok to wolałabym jednak nie wiedzieć....

#422 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 12:39

Dla mnie osobiście, jeżeli błahostka była w stanie doprowadzić do rozpadu związku, to co będzie w sytuacji naprawdę trudnej? - a tych w życiu nie brakuje.
Poradzicie sobie? Czy wtedy Twój partner Cię nie zostawi?Będziesz mieć w nim oparcie?
Skąd on wie, że będziesz odgrywać super laskę i dasz mu do zrozumienia co staracił?
Tyle wie o kobietach?TO po co chce wogóle rozmawiać?A może efekty tej rozmowy też już zna mimo, że się nie odbyła?
Życzę powodzenia ale i trzeźwej oceny sytuacji
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#423 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 12:44

Szkoda gdyby jeden skok w bok zniszczyl wieloletni zwiazek jezeli tamta nic nie znaczyla.
Łapie chwile ulotne jak ulotka...

Dołączona grafika

#424 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 13:18

powiedział mi najpierw żebym żyła swoim zyciem, a on swoim, po czym chwile potem dodał, że mnie nie skreślił

konkretny...

rozstaliśmy sie o błachostke

byliście ze sobą dwa lata i rozstaliście się przez pierdołę??
problemy się rozwiązuje a nie ucieka od nich...

szczera rozmowa, jak zwykle najlepszym rozwiązaniem.
nie ma mnie tu i nie będzie.

#425 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 13:32

Nic nie znaczący skok w bok? Dziewczyny, skoro on tak nic nie znaczył czy musiało do niego dojść? Facet ma rozum, niech myśli zanim pójdzie do łózka z inną, a nie potem tłumaczy się, że to był tylko taki skok w bok(on dotykałby inną, nie chciałabym, żeby dotykał mnie), ja też muszę o tym myśleć i jakoś nie mam zamiaru nikogo zdradzać. Ja jedynej rzeczy jakiej wymaga bezwzględnie to szczerości, zwłaszcza w takim wypadku.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#426 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 14:07

cerrata napisał/a:
ale tutaj właśnie jest kwestia jednorazowego, nic nie znaczącego dla faceta skoku w bok, nie jakiegoś takiego zdradzania ciągłego.

a przepraszam, czy to , że ktoś zdradził "tylko" raz nie jest istotne? zdradził to zdradził, nic nie znaczy ale to zrobił, to chyba ma znaczenie. Więc wolałabym o tym wiedzieć, niż każdego dnia być oszukiwana i żyć w nieświadomości... a to najgorsze.. tak jak to pamiętam... wszystko widzisz inaczej... :(

#427 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 15:05

a przepraszam, czy to , że ktoś zdradził "tylko" raz nie jest istotne?

Oczywiscie, ze jest - ale to duza roznica raz zdradzic a robic to dajmy na to przez rok.

Dołączona grafika

#428 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 15:15

W ogole wszystko sie kreci wokol szczerej rozmowy

Dołączona grafika

#429 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 17:17

skoro tamten skok w bok nic dla niego nie znaczył...i nie warto wg niego do tego wracac to bym sie zastanowiła nad 1 sprawa...czy to bedzie sie powtarzac...no bo np jesli kazdy nastepny tez nic dla niego nie bedzie znaczyc to moze sie poczuc ze to nic takiego i czasem mozna sobie pozwolic....

#430 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 17:21

Oczywiscie, ze jest - ale to duza roznica raz zdradzic a robic to dajmy na to przez rok.

Dla mnie zdrada jest zdradą, nie ma lepszej i gorszej.

#431 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 19:34

W ogole wszystko sie kreci wokol szczerej rozmowy

bo jak ludzie są szczerzy i otwarci to mniej problemów wtedy ;-)

#432 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 19:36

Wlasnie najgorsze jest jak kazdy tlamsi w sobie wzajemne zale nie mowi co go boli a potem wystarczy jedna malutka klotnia i wszytsko wybucha kazdy wyrzuca z siebie zale i tak konczy sie zwiazek.
Bo zamiast szczerej rozmowy jest klotnia.

Dołączona grafika

#433 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 19:40

ja kochana, nie mówię, że między jednym a drugim nie ma różnicy, nie mówię co jest gorsze itd
tylko to że zdradził RAZ to nie znaczy, że ma mi o tym nie mówić bo to głupie i w ogóle niepotrzebne nerwy....

nie warto wg niego do tego wracac

yhm, no właśnie WEDŁUG NIEGO... boi się? a niech ma, za winę kara musi być a przynajmniej przyznanie się do niej

#434 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 23 stycznia 2008 - 10:17

wolałabym wiedzieć.

ja tez wolalabym wiedziec niz sie dowiedziec od osoby trzeciej :evil:

#435 Czekolada

Czekolada
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 23 stycznia 2008 - 10:41

no chyba kazda wolala by wiedziec choc sa takie laski co nie bardzo ...wlolą zyc w przekonaniu ze tego złego nie bylo i nie ma .....bez sensu

#436 impresja

impresja
  • Użytkownik
  • 519 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 14:00

W sumie z perspektywy czasu widzę, że mój poprzedni związek też się skończył przez takie pierdołki, teraz z Ptysiem mam o wiele większe problemy (i mniejsze :-P ) ale jakoś sobie radzimy i kochamy się bardzo... Widocznie tamten związek był zbyt słaby i teraz się cieszę, że jest jak jest :mrgreen:

Nie mówię, że tak samo ma być w Twoim przypadku... to tylko w razie jakby nie wyszło :roll:

#437 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 16:40

Ja z moim Misiem ustalilismy, ze mowimy sobie wszytsko wprost jak nas cos denrwuje: czasem ta szczerosc tez jest baaardzo denerwujaca ale poplaca.

Dołączona grafika

#438 Sabina

Sabina
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 22:04

Niestety nie ma idealnych związków jak w bajce :/ są burze ale po burzy zawsze wychodzi słońce :) tak zawsze sie pocieszam :)

#439 kakua

kakua
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 23:06

My czasami nie potrafimy się dogadać w najprostszych sprawach, a z tego wynikają później większe. Ale tak to już jest... On jako facet twierdzi, że nie może zrozumieć moich argumentów, dla mnie jego argumenty są często nie do przyjęcia ;) I tak dyskutujemy aż do skutku, przede wszystkim wzajemne zrozumienie wymaga multum pracy i chęci, jak jest zaangażowanie i są chęci każdy problem da się rozwiązać...

#440 Sabina

Sabina
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 12:49

Wiadomo że kazdy problem da sie rozwiazac ale czasem potrzeba odrobine spokoju a nie krzykow i awantur