Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problemy z zębami i dentystą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
193 odpowiedzi w tym temacie

#1 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 21:40

Witajcie dziewczynki.
Moze i moj problem wyda Wam sie blahy ale ja sie zaczynam martiwc.
Otoz od kilku dni mam wrazenie jakby mi sie lekko ruszal zab (prawa jedynka). Zastanawiam sie od czego. A moze to tylko moje zludne wrazenie,ale troche sie denerwuje.
Ostatnio w pracy zjadlam cale opakowanie sucharkow,troche poranilo mi to dziasla. I nie wiem czy moze przez to mam wrazenie ze mi sie ri=usza ten zab albo rzeczywiscie tak jest.
Ale czy to mozliwe zeby w wieku 25 lat same zaczely sie ruszac zeby?? Wiem ze to pewnie indywidualna sprawa ale co o tym myslicie.
Poobserwuje jeszcze troche ten zab i zobacze jak bedzie dalej.Ale jesli sie okaze ze sie rusza to co ja zrobie?? Za 4 miesiace i kilka dni mam slub a tu taki problem.

Poradzcie cos.

#2 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 21:55

moze to przez poranione dziąsła :) czasami gdy mamy jakis stan zapalny lub cos w tym rodzaju i dziąsła sa lekko opuchnięte to mozna miec uczucie jakby ząb lekko sie kiwał :) lub moze nawet tak być :) na razie nie ma co panikowac :) odczekaj kilka dni zeby dziąsła Ci wydobrzały :P jesli uczucie zniknie to OK a jesli nie to radziłabym skonsultowac sie z dentystą :)

#3 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 21:58

Tez myslalam ze to moze byc od poranionych dziasel....i mam nadzieje,ze tak wlasnie jest. Pierwszy raz mi sie w sumie takie cos zdarzylo a moze po prostu wczesniej nie zwracalam na to uwagi. Hmmmm mam nadzieje,ze bedzie ok.

#4 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:02

ja miałam kilka razy taka sytuacje własnie od poranionych dziaseł lub zapalenia :) byłam u dentysty i kazał mi czekac :) czekałam i jak opuchlizna zeszła zabek juz sie nie ruszał :)

#5 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:04

Oby i u mnie tak bylo :-/ A dlugo Ci sie taki stan utrzymywal??

Smarowalas czyms zeby Ci szybciej przeszlo??

#6 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:10

Też mi się zdarzało takie uczucie od poranionych dziąseł właśnie. Ale ja się przyznam, że nic z tym nie robiłam... Nawet u dentysty nie byłam :oops: Po prostu czekałam, aż samo przejdzie... i przechodziło, zazwyczaj nie trwało to długo.

#7 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:15

Troche mnie uspokoilyscie:) Ja rzeczywiscie bardzo sobie poranilam dziasla tymi sucharkami. W sumie jadlam je przez dwa dni. Teraz czuje taz jakbym mnie wlasnie dziasla bolaly.

#8 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:19

Ja właśnie najczęściej miałam takie problemy po sucharkach ;-)

Teraz czuje taz jakbym mnie wlasnie dziasla bolaly.

To normalne :) Potem jest takie uczucie, jakby piekło ;-) A potem mija :)

#9 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:22

Nymphadora teraz to juz mnie naprawde uspokoilas ;-) Skoro Ty tez tak mialas po sucharkach :-P Teraz juz nie chce widziec na oczy sucharkow bo znow bede pozniej sie martiwc ze cos mi dolega :mrgreen:
Nie dosc ze mam juz stresa przed slubem to jeszcze jakies problemy ze zdrowiem :-x Koszmar

#10 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:23

to od dzis zamiast sucharkow biszkopty :D ( smaczniejsze :P)

#11 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:26

No i chyba sie skusze na biszkopty :lol:
Ja po prostu z nudow jadlam te sucharki nieswiadoma ze takie szkody narobia :-P

#12 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:28

Nymphadora teraz to juz mnie naprawde uspokoilas ;-)

Taki miałam zamiar <dziekujee></span>

to od dzis zamiast sucharkow biszkopty :D

Tak jest, ja od tamtego czasu wyznaję tą zasadę :D

( smaczniejsze :P )

Też się zgadzam :D Wtedy tylko zjadłam, bo niczego innego nie było :P

#13 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:30

Jezu jak dobrze ze nie tylko ja mam takie blache problemy :-P

Normalnie juz sie tak denerwowalam tym wszystkim. Ale na szczescie jestescie Wy :mrgreen:

#14 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:32

Spokojnie, w końcu forum jest i od poważnych problemów, i od tych całkiem błahych ;-)

#15 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:34

Ciesze sie ze tu napisalam:) Dzieki temu moze bede miala spokojniejsza noc i dzien jutrzejszy:)

Juz sie dzisiaj zegnam ale zajrze tu pewnie jutro bo moze jeszcze jakies madre rady beda:))

Dobranoc dziewczynki

#16 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 22:57

Otoz od kilku dni mam wrazenie jakby mi sie lekko ruszal zab (prawa jedynka).

Mogą to być początki paradontozy, radzę ukrwić poprzez masowanie dziąseł szczoteczką.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#17 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 23:18

jeśli macie problemy np. z pruchnicą zębów - polecam żel elmex - poleciła mi go moja dentystka i jest rewelacyjny, bolały mnie szyjki koło dziąsła...stosuje żel już 2 miesiące a tu prosze nic nie boli...

"Elmex żel z aminofluorkiem. Żel do intensywnej profilaktyki próchnicy, który fluoryzuje, remineralizuje i trwale wzmacnia szkliwo zębów. Żel stosuje się raz w tygodniu."

Załączone miniatury

• 1_50185f4a7508.jpg

#18 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 16 marca 2008 - 03:23

A wiecie co mzna zrobic z tak zwanym szczeko-sciskiem :shock:

W nocy jak juz zasne to przez sen tak mocno zaciskam zeby :cry: ze rano jak juz wstane to wszystkie zeby mnie bola :-? ( podejzewam ze ten szczeko-scisk to na tle nerwowym ale nie bede przeciez brala <bezradny></span> lekow uspokajajacych na noc :-? )

#19 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 16 marca 2008 - 15:03

Ninka ja mam to samo...szczegolnie w okresach gdy jestem bardziej na stres narazona..jak np teraz z powodu nowej pracy w ktorej jeszcze sobie nie radze tak jakbym chciała :-/ skonczyło sie na tym ze kieł sobie ukruszyłam.... a pare lat wczesniej zniszczyłam sobie całkiem w ten sposób górną 6 i dolna 5 ( dzis mam po poł lub 1/4 z wymienionych 2 zebów <bezradny></span> ) i chciałam sie zapytac was dziewczynki czy znacie sposoby na wzmocnienie zebow ( wapno juz biore) albo ich zaleczenie...bo np w miejscu gdzie mi sie kiel ukruszył gdy jem cos zimnego to boli <bezradny></span>

#20 kasia1980

kasia1980
  • Użytkownik
  • 297 postów

Napisano 16 marca 2008 - 19:57

dziewczynki jeśli zaciskacie w nocy zabki lub nimi zgrzytacie to bardzo dobrym rozwiazaniem będzie wykonanie szyn relaksacyjnych,
lekarz wykonuje wycisk, a technik robi szyny, w takich szynach należy spać
powinno to rozwiązać problem zaciskania zębów
:-D
:)