Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

problemy w związkach

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5401 odpowiedzi w tym temacie

#3161 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 03 października 2008 - 10:08

Roxi, rodzina to faktycznie zupełnie co innego. Wtedy patrzy się na dobro dzieci, ale z drugiej strony gdzie tu miejsce dla samej SIEBIE? Cierpieć kosztem drugiej osoby... To już kewstia rozsądku, indywidualnego wyboru. Będąc w wolnym związku nie jest łatwo podjąć decyzję, ale jednak ma się tę świadomość, że nie jesteśmy z nikim uwiązani, że życie można nadal sobie ułożyć. Ale mimo wszystko to trudne i wymaga czasu. Swoją drogą jakimi świniami są ludzie... Plotki pójdą w obrót, nie wiadomo nawet skąd się wzięły i teraz zastanawiać się czy to prawda, czy też nie...

#3162 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 03 października 2008 - 10:15

Elodi, Ta głupia plotka bardzo narozrabiałą w moim życiu :-/ ale też nauczyła mnie bardzo ważnej rzeczy- należy ufać drugiej połówce, nie można pozwolić żeby czyjeś jęzory zniszczyły twój związek...

<ookk>

#3163 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 03 października 2008 - 11:22

A jeśli byłąbym już jego żoną, i miałabym z nim dzieci i byłby to jednorazowy wybryk, to co?? miałabym odejść??! Rozwalić rodzinę? Niestety my kobiety musimy czasem takie rzeczy przecierpiec dla dobra rodziny...

Ja bardzo dużo kiedyś "przecierpiałam dla dobra rodziny" i teraz mówie-NIGDY WIĘCEJ! Nie ważne, że są dzieci. Zdrada-i walizka spakowana (oczywiście jego) Po czymś takim nie ma już zaufania a bez tego związek i tak się rozsypie.
Jestem w Peru...

#3164 maluutka9

maluutka9
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 03 października 2008 - 13:53

Ja tez bym nie wybaczyla. Kobieta, siedzi w domu, martwi się, pierze jego brudy, a on, co?! To jest w ogole nie do pomyslenia. Ja akurat zostalam zdradzona, wiem jak to jest. Wybaczylam, fakt, nie bylo tak jak wczesniej, ale to nie zmienilo faktu, ze mu zaufalam. Raz naduzyl mego zaufajnia i raz na zawsze je stracil. A pozniej .. hm.. rozstalismy się. Teraz wiem, nie wybacze.

#3165 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 03 października 2008 - 14:21

Kobieta, siedzi w domu, martwi się, pierze jego brudy, a on, co?!

może właśnie się za siebie powinna wziąść a nie tylko siedzi i tyje :-P
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#3166 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 03 października 2008 - 15:01

za siebie powinna wziąść a nie tylko siedzi i tyje :-P

czy ty masz jakiś problem z kobietami przy tuszy? .... w twoich postach przebija sie strach przed takimi kobietami? już nie robie OT

Co do zdarzy to powiem tak jeśli bym bardzo kochała i widziała bym że to był tylko jednorazowy wybryk a teraz tego żałuje to po długim okresie gojenia rany w sercu była bym w stanie wybaczyć .......ale jakbym poczuła ze ten żal nie jest szczery to nie dała bym mu drugiej szansy ..... jednak nie mogę być pewna że tak bym zrobiła gdyż dzięki bogu jeszcze nie była w takiej sytuacji .......

#3167 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 03 października 2008 - 15:03

jednorazowy wybryk

ale co może tłumaczyc taki jednorazowy wybryk?
Jestem w Peru...

#3168 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 października 2008 - 15:10

to był tylko jednorazowy wybryk

nie ma jednorazowych wybryków ... prędzej czy później sie to powtórzy ... może jestem uprzedzona, ale po prostu w to nie wierze. jeżeli o mnie chodzi to osoba zdradzająca zostaje skreślona z listy moich znajomych równie szybko jak sie na niej znalazła ... nie umiałabym wybaczyc

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#3169 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 03 października 2008 - 15:13

ale co może tłumaczyć taki jednorazowy wybryk?

dla mnie to tylko duża ilość alkoholu .... wiem że może dziwnie uważam ale każdy zasługuje na kolejną szansę .....jednak to nie jest zawsze i bez warunkowo zależy od okoliczności i szczerości osoby która zaradziła i teraz mi to mówi .... czy mój partner powiedział by mi od razu czy czekał aż któraś z koleżanek mi doniesie ...

#3170 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 03 października 2008 - 15:24

tylko duża ilość alkoholu ....

niestety, dla mnie to nie jest wytłumaczenie. Jeżeli ktoś robi głupie numery po alkoholu, to niech go nie pije.
Jestem w Peru...

#3171 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 października 2008 - 15:26

dla mnie to tylko duża ilość alkoholu ....

dla mnieto też nie jest wytłumaczenie ... jak ktoś sznuje drugą osobę to nawet po pijaku nie wyląduje w łóżku z inna dziewczyną/facetem

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#3172 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 05 października 2008 - 21:49

nie wiem, jak bym się zachowała. Nie mam pojęcia. Myślę, ze prawdopodobnie wystawiłabym faceta za drzwi, ale to mówię teraz. Nie wiem... :roll: Myślę, że zaufanie byłoby tak nadszrpnięte, ze nie dałoby rady długo byc razem.. Obym się nigdy nie musiała przekonać, jak postapić gdy zostaje się zdradzonym!
lilian

#3173 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 07 października 2008 - 13:27

za siebie powinna wziąść a nie tylko siedzi i tyje :-P

czy ty masz jakiś problem z kobietami przy tuszy? .... w twoich postach przebija sie strach przed takimi kobietami? już nie robie OT

nie strach przed takimi kobietami, czemu miałbym się ich bać? ;-) Po prostu uważam, że to często prowadzi do zdrady, kobieta jak Ty to mówisz "przy tuszy" jest nieatrakcyjna i dlatego facet zaczyna rozglądać się za jakąś która tej "tuszy" nie będzie miała. Osobiście lubię dużo ruchu, aktywny tryb życia i jest to dla mnie szokujące jak można siedzieć latami na kanapie, oglądać "Na wspólnej", jeść chipsy a na koniec dziwić się że mąż opuścił. Musicie się z tym pogodzić : faceci są wzrokowcami. Dla kobiet wygląd u partnera nie jest aż tak bardzo ważny, i dlatego częściej zdarza się że to faceci zdradzają z tego powodu ;-)
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#3174 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 07 października 2008 - 13:36

U nas jakos tak od poczatku zostalo powiedziane ze jego badz moja zdrada i koniec. Bez tlumaczenia, bo na to nie ma tlumaczenia. Sam P uwaza ze jesli raz takie cos sie zdarzy to i kolejny tez bedzie. Ale nie wiem tak naprawde jak to by bylo..

Jesli sie kogos badzo kocha.. Choc pewnie pekloby mi serce i wolalabym byc sama.

#3175 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 07 października 2008 - 13:43

lowca_motyli, może nie chodzi o tuszę, ale bardziej o to, że kobieta już niczym nie zaskakuje. Że tak jak piszesz ciągle siedzi na tej kanapie i wpieprza chipsy zamiast chociażby pójśc na fajny spacer ze swoim mężczyzną, albo jak już obejrzec z nim film i z tymi chipsami :P
dlatego faceci ida szukac partnerek gdzieś indziej, żeby jakoś uatrakcyjnic sobie życie ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#3176 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 07 października 2008 - 15:05

Dla kobiet wygląd u partnera nie jest aż tak bardzo ważny

a to ciekawe :-?

to my kobiety też możemy zdradzać Was i szukać tych ładniejszych ;-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#3177 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 07 października 2008 - 15:14

malenka, ja swojego co miesiac zaskakuje nowym kolorem wlosow :mrgreen:
Ale fakt, fryzjer itd niezbedny w malzenstwie zeby czuc sie atrakcyjna.

lowca_motyli, Ja nie mam idealnych wymiarow, wiec jestem nieatrakcyjna? Kazdy ma swoj typ.

#3178 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 07 października 2008 - 15:15

Dla kobiet wygląd u partnera nie jest aż tak bardzo ważny

a to ciekawe :-?

to my kobiety też możemy zdradzać Was i szukać tych ładniejszych ;-)

z moich obserwacji tak wynika. Często zdarza się że widze śliczne dziewczyny z kolesiami, którzy wyglądają jak potwory. A mężczyźni? wskaż mi faceta sukcesu który ma nietrakcyjną kobietę. Po prostu mężczyźnie jeżeli kobieta się nie podoba fizycznie to nie ma szans na (szczery!!) związek. Wiadomo że są takie przypadki ale prowadzą tylko do tego że gromadzi się w nich(facetach) frustracja, nie są szczęśliwi. Nie bez powodu kobiety zostały nazwaną płcią piękną, a mężczyźni brzydką. Głównym atutem kobiety jest od zarania dziejów uroda. To jest ich najpotężniejsza broń. Koleś raczej nie musi być piękny ;-)

EDIT Mirabelka__22, ja nie mówię o wymiarach mówię o otyłości. Wiadomo że są różne wymiary i różne gusta, ale zaufaj mi otyła kobieta nie jest atrakcyjna i każdy(odważniejszy) facet Ci to powie

#3179 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 07 października 2008 - 15:19

lowca_motyli, bo kobiety patrza bardziej na charakter.
Wiadomo ze facet nie bedzie z kobieta ktora mu sie nie podoba.
Ale tu nie chodzi o wage ale wyglad i poczucie atrakcyjnosci.
Ja mam i cudownego i przystojnego :mrgreen: Wierz mi, niby tak nie patrzymy strasznie na wyglad ale nie umialabym byc z facetem ktory mnie zupelnie nie kreci z wygladu...

#3180 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 07 października 2008 - 15:21

wskaż mi faceta sukcesu który ma nietrakcyjną kobietę.

Lech Kaczyński...odniósł sukces jest prezydentem ;-) a kobiete jaką ma każdy wie :-D
sorki za OT - odpowiedziałam na pytanie
i więcej nie dyskutuje ;-)

ps. to jest temat o zdradzie a nie o wyglądzie w związku
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...