Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wzrost... czy dla was ma znaczenie//

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
281 odpowiedzi w tym temacie

#161 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 10:02

chyba sie nie zrozumialysmy, Kahela Twoja ironia byla naprawde zbedna.

szczerze to dopiero wstalam i nie chce mi sie zaczynac dnia od wyjasnien. bo z tego co widze musialabym caly moj poglad tu wylozyc.

zauwazcie tylko, ze ja tez wole wyzszych i nawet sie z nizszymi nigdy nie spotykalam, ale w mojej glowie rysuje sie to tak, ze jak kogos pokochasz, to musi to byc wyjatkowy czlowiek, nie wazne czy wysoki, brunet, blondyn.

zreszta niewazne. to nie jest moj najwiekszy problem na dzis wiec wybaczcie, ale ja sobie odpuszczam. <bezradny></span>

#162 star_princess

star_princess
  • Użytkownik
  • 287 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 12:56

Jak poznałam mojego B. to był ode mnie o wiele niższy... jakoś mi to nie przeszkadzało. Z wyglądu też mi nie przypasował, bo zupełnie nie mój typ- więc to też nie ma znaczenia.
Z czasem B. 'podrósł' :-P teraz jest o ciute wyższy ode mnie. Jednak gdyby nie wystrzelił w górę to mi i tak by to nie przeszkadzało :)
"życie po to jest żeby z niego korzystać..."

#163 kolaaaa

kolaaaa
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 05 czerwca 2009 - 13:09

Witajcie, co o tym sądzicie? Jak są postrzegane Waszym zdaniem pary, w których to kobieta jest wyższa od swojego partnera i różnica wzrostu między nimi wynosi ponad 10cm.?? Znacie takie pary? Czy różnica wzrostu wpływa jakoś na ich wzajemne relacje? Bardzo proszę abyście się wypowiadali

#164 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 05 czerwca 2009 - 13:15

jest taki temat
wzrost-czy-dla-was-ma-znaczenie-vt650.htm

#165 Magdalena

Magdalena
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 06 czerwca 2009 - 18:35

Osobiście widziałam taką pare gdze meżczyzna musial stawać na palcach żeby dać buzi swojej ukochanej - to było urocze :)
Ale ja chyba bym nie potrafiła byc w takim związku. Zawsze podobali mi sie wyzsi mezczyzni i raczej juz tak zostanie. Chyba ze strzeli mnie amorek i zakocham sie na zaboj w chlopaku nizszym ode mnie to kto wie ... dla milosci podobo zrobi sie wszystko.

#166 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 12:53

meżczyzna musial stawać na palcach żeby dać buzi swojej ukochanej - to było urocze :)

Może to chamskie, ale wyobrażając sobie sytuację, w której mężczyzna MUSI stawać na palcach żeby pocałować swoją ukochaną nie widzę nic uroczego. Śmieszyłoby mnie to.

#167 Sabrosa

Sabrosa
  • Użytkownik
  • 344 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 13:27

:mrgreen: Generalnie przynajmniej para powinna być równa no ale każdy ma inny gust ;-)

#168 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 13:31

meżczyzna musial stawać na palcach żeby dać buzi swojej ukochanej - to było urocze :)

Może to chamskie, ale wyobrażając sobie sytuację, w której mężczyzna MUSI stawać na palcach żeby pocałować swoją ukochaną nie widzę nic uroczego. Śmieszyłoby mnie to.

ja w tej kwestii myślę podobnie, nie lubię jak męskość i kobiecość się zatracają
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#169 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 18:46

Zielonooka, a co tu ma meskosc i kobiecosc do tego? Jezeli sie kochaja - ja nie widze nic w tym zlego <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#170 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 19:20

Oczywiście to, że się kochają to najważniejsze :-) Ale np. ja mając o tyle niższego mężczyznę, nie potrafiłabym go chyba pokochać w 100%, dlatego że teraz myślę tak, że jeśli z kimś jestem to chcę mieć 100% mężczyzny. I dla mnie niższy o tyle mężczyzna nie byłby taki, nie postrzegałabym go w ten sposób, jako silnego, męskiego itp itd. może to ma tu kobiecość i męskość do tego.
Bo ja się z tym zgadzam

nie lubię jak męskość i kobiecość się zatracają

a wg. mnie przykład podany to w pewnym sensie zatracenie męskości lub mylę pojęcia ;-)

#171 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 19:23

ja mając o tyle niższego mężczyznę, nie potrafiłabym go chyba pokochać w 100%

no tak, ale nie dla wszystkich fizycznosc jest tak istotna... I nie zawsze wzrost swiadczy o meskosci ;-) Poza tym są chyba wazniejsze cechy, te ktorych nie widac, ktore decyduja o tym, czy kogos pokochamy czy nie ;-) Ja sama osobiscie dałabym szansę niższemu facetowi i przyznam, że zdarzyło mi się miec nizszego faceta i to nie ja go rzucilam ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#172 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 19:27

Dla mnie jednak wzrost faceta wplywa na moje postrzeganie jego meskosci.
zgadzam sie zupelnie z Jacqueline, i w przypadku zatracania sie meskosci i kobiecosci chodzilo mi o to, ze nizszy facet jest dla mnie mniej meski niz ten, ktory jest ode mnie wyzszy. jakby na to nie patrzec ja zwracam uwage na fizycznosc i nie moglabym byc z kims kto jest nizszy ode mnie.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#173 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 19:33

zgadzam sie z Zielonooka, i Jacqueline,
mi podobają sie wyłącznie wyżsi faceci ;)
taki wysoki dobrze zbudowany
<serduszka></span>

#174 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 19:57

mi podobają sie wyłącznie wyżsi faceci

oj tak :D
ja nie musze marudzic bo moj jest taki wysoki ze nawet jak ubiore najwyzsze buty to i tak nie bede od niego wyzsza :mrgreen:

#175 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 20:09

ja nie musze marudzic bo moj jest taki wysoki ze nawet jak ubiore najwyzsze buty to i tak nie bede od niego wyzsza :mrgreen:

U mnie jest podobnie. Jestem 28 cm niższa ... :P

nizszy facet jest dla mnie mniej meski niz ten, ktory jest ode mnie wyzszy.

Mi właśnie też o to chodziło. Niższy mężczyzna jako partner, zdecydowanie nie. Ostatecznie mój wzrost, chociaż i tak bardzo lubię wyższych mężczyzn, jeśli jednak spotkałabym kogoś kto jest mojego wzrostu lub troszkę wyższy i byłby tak bardzo inteligentny jak lubię wyższych mężczyzn to myślę, że przymknęłabym oko na ten wzrost, co i tak nie zmienia faktu, że niższym mówię nie.

#176 pattka16

pattka16
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 21:30

Miłość nie wybiera, ale dla mnie raczej ma.
Wolałabym wyzszego faceta, przy którym wyglądam drobnie a on chroni mnie swoim ciałem :)) tak jak mój K.

#177 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 09:11

heh tez kiedys zalezalo mi na tym aby moj facet byl duzo wyzszy odemnie, jak moj pierwszy chlopak, mial ponad dwa metry wzrostu ;] a ja tylko 165 cm. ale teraz jestem z chlopakiem tylko o 7cm wyzszym. i jestem zadowolona jak najbardziej zadowolona :)
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#178 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 09:16

Fajnie mieć wyższego faceta, takiego męskiego i wogóle... ale serce nie sługa więc, jeśli się trafi np równy tak jak mój Łukasz to się go kocha takim jaki jest :lol:

#179 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 10:49

No wlasnie ja zawsze marzylam o facecie wysokim, ale los chcial by stalo sie inaczej. Moj Ł. jest rowny do mnie i wcale mi to nie przeszkadza!
A wysokie obcasy zakladam rzadko, bo wole obuwie wygodniejsze ;-)
Dołączona grafika

#180 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 10:52

Nie ukrywam, że lubię wyższych ode mnie facetów ;) Czuję się może trochę jak mała dziewczynka, którą zawsze się obroni :P Chyba każda z nas chce czuć się bezpieczna, a przewaga wzrostu to zapewnia ;) Jak jest w praktyce? Nie wiem :P Ale jak tu babeczki mówią- serce nie sługa ;)