A do oprawek znów trzeba z fryzurą i makijażem kombinować- też są problemy
Okulary czy soczewki?
Napisano 26 września 2013 - 16:56
A do oprawek znów trzeba z fryzurą i makijażem kombinować- też są problemy
Napisano 26 września 2013 - 18:49
Rano trzeba zakładać a na noc zdejmować, te płyny, bajery itp - może się wydać niepraktyczne, ale ja z kolei mam problem z okularami. Jak już znalazłam w miarę pasujące oprawki to pojawił się problem, który nie tylko miałam z tymi okularami ale też poprzednimi - noski strasznie mnie upijają i zostawiają ślad na nosie
Już nawet dostałam od optyka specjalne poduszeczki wypełnione płynem, żeby zmniejszyć ból, ale i to nie pomogło.
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 26 września 2013 - 20:37
też tak miałamnoski strasznie mnie upijają i zostawiają ślad na nosie
Pojawiają się też takie problemy jak zaparowanie okularów, kiedy wsiada sie np. do autobusu. Ciagle sie brudzą i nie każdemu w nich do twarzy
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 26 września 2013 - 20:50
Swoja strona wypadaloby sie przejsc do okulisty. Ostatnio jak badalam wzrok mialam 1,5 minusy
Napisano 27 września 2013 - 05:35
inqaa napisał/a:
noski strasznie mnie upijają i zostawiają ślad na nosie
też tak miałam
To chyba standard, ale idzie się po prostu przyzwyczaić
Pojawiają się też takie problemy jak zaparowanie okularów, kiedy wsiada sie np. do autobusu.
oooo mi czasem ziemniaki wystarczy odlewać i nic nie widzę
Napisano 27 września 2013 - 07:28
Nie zawsze standard, mam znajomych, którzy na co dzień noszą okulary przez cały czas i nie mają takich problemów. Nic ich nie upija, nie boliTo chyba standard
Ja byłam pewna , że to kwestia złych okularów ale 2 lata temu wymieniłam je i było to samo.
Dlatego ja mam taką strategię, że na co dzień rano soczewki a około 16/17 zdejmuję i chodzę bez a jak coś oglądam to zakładam na ten moment okulary
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 27 września 2013 - 08:09
którzy na co dzień noszą okulary przez cały czas
No i właśnie o to mi chodziło- po prostu przez te parę lat się człowiek przyzwyczaja. Ja na początku tez to miałam, ale po prostu nie było wyjścia
Napisano 27 września 2013 - 11:41
dosyć sporo; nie nosisz nic ?jak badalam wzrok mialam 1,5 minusy
ja mam -0,75 i odczuwam dyskomfort, bo nie widzę z daleka, ale nie noszę okularów, bo nie lubię, źle w nich wyglądam, źle się czuję i jeszcze te odbijające się noski
Napisano 01 listopada 2013 - 01:17
Od ponad roku mam soczewki, okulary towarzyszą mi już tylko w domu. To jedna z lepszych decyzji! Okulary noszę już od przedszkola, a pozbycie się ich dodało mi odrobinę pewności siebie. Początki były koszmarem, brzydziło mnie grzebanie sobie w oku. Miałam problem z zakładaniem i ściąganiem, ale teraz zajmuje mi to kilka sekund.
Kupuję soczewki przez internet, takie na dzień i na noc, ale przeważnie ściagam je w domu. Przydają się, gdy spędzam noc poza domem, nie czuję wtedy dyskomfortu podczas snu. ![]()
Przed kupnem pierwszych soczewek polecam wizytę u okulisty, ponieważ różnią się parametrami od okularów.
Napisano 28 października 2025 - 10:34
Napisano wczoraj, 09:33
Wybór optyka to kwestia indywidualnych potrzeb i dostępnej oferty. Optimedica oferuje badania wzroku oraz dobór okularów. To jedna z opcji dostępnych na rynku. Więcej informacji jest tutaj: https://www.optimedica.eu/