Może spróbuję... Tylko czy na wadę -6 będą mieć soczewki? Orientujecie się?
W sumie to nie wiem, nigdy nie patrzyłam jakie konkretnie mają w rossmanie moce.
A co do metody, to na palec wskazujący prawej ręki kładę soczewkę, a dwoma palcami drugiej ręki po prostu otwieram oko, przytrzymuję powieki i dotykam soczewką na środek oka i już
Przy zakładaniu dobrze też spojrzeć w dół, wtedy lepiej jakoś idzie, potem pomrugać oczami, popatrzeć na boki. W sumie to łatwo mi teraz pisać, no ale sama miałam z początku kłopoty z tym, kwestia wprawy właśnie.
Edit mój Połówek ma jakiś tak jakby patyczek do nakładania, że zamiast na palcu to umieszcza soczewkę na tym czymś, podobno łatwiej.
Edit2Aplikator miękkich i twardych soczewek kontaktowych docenią przede wszystkim użytkownicy, którzy dzięki grubszym palcom, dłuższym paznokciom, ewentualnie swojej „niezgrabności“, mają problem z zakładaniem i zdejmowaniem swych soczewek kontaktowych.
Ale uwaga! Nie tylko dla użytkowników soczewek kontaktowych przeznaczony jest ten praktyczny przyrząd, działający na bazie przyssawki podciśnieniowej. Aplikatory bardzo dobrze się sprawdziły również specjalistom ocznym, którzy sami zakładają soczewki swoim pacjentom. Ułatwij sobie pracę! Za pomocą aplikatora zakładanie soczewek kontaktowych jest szybkie, bezpieczne i przede wszystkim bardzo proste! Aplikator dostarczamy szczelnie zamknięty w woreczku nylonowym.
źródło: http://www.soczewkis... ... ntaktowych