Okulary czy soczewki?
Napisano 25 maja 2011 - 08:57
Napisano 31 maja 2011 - 17:26
Że podobno zdarzają się przypadki w których osoby tracą wzrok, albo zdecydowanie gorzej widzą. Wiadomo, że najlepiej jest skorzystać z porad specjalisty, ale mimo wszystko wydaje mi się, że takie opinie nie są bezpodstawne.
troche to bzdury, tak mzoe sie zdarzyc jesli zabieg wykonany zle , przez psełdo specjaliste. Powiklania jakie moga sie zdarzyc to brak ostrosci... i pare innych ale juz nei pameitam bo interesowanal sie tym z 10 lat temu. Ja niby mam wskazanie bo bardzo duza wade ( a czym wieksza wada tym zabieg bezpieczniejszy) ale z drugiej strony nei moge go zrobic bo mam za cienka rogówke by ja ciac
Napisano 02 czerwca 2011 - 09:09
Napisano 08 czerwca 2011 - 13:35
Napisano 08 czerwca 2011 - 18:18
Dwa miesiące temu zdecydowałam się na soczewki i żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej.
Czuję się ładniejsza, atrakcyjniejsza.
Nie mam problemu ze zrobieniem makijażu. Poza tym są wygodniejsze i nie muszę ich co chwilę poprawiać np. podczas biegania. I co najważniejsze - w końcu mogłam założyć okulary przeciwsłoneczne
Napisano 10 czerwca 2011 - 10:50
Że podobno zdarzają się przypadki w których osoby tracą wzrok, albo zdecydowanie gorzej widzą. Wiadomo, że najlepiej jest skorzystać z porad specjalisty, ale mimo wszystko wydaje mi się, że takie opinie nie są bezpodstawne.
troche to bzdury, tak mzoe sie zdarzyc jesli zabieg wykonany zle , przez psełdo specjaliste. Powiklania jakie moga sie zdarzyc to brak ostrosci... i pare innych ale juz nei pameitam bo interesowanal sie tym z 10 lat temu. Ja niby mam wskazanie bo bardzo duza wade ( a czym wieksza wada tym zabieg bezpieczniejszy) ale z drugiej strony nei moge go zrobic bo mam za cienka rogówke by ja ciacW polsce jest kilku najwyzszej klasy specow i do nich warto isc.
Jeśli ma się cienką rogówkę to podobno można i tak zrobić bezpieczny zabieg tylko metodą SBK Lasik, w ogóle metod jest kilka, muszą dostosować odpowiednia dla Ciebie. Ja już jestem umówiona na szereg badań w warszawskiej klinice na Grzybowskiej. Na razie z współpracy jestem zadowolona.
Napisano 10 czerwca 2011 - 16:05
mam soczewki dla stygmatyków na 30 razy do załorzenia...zastanawiam się, np. jak jutro nie założę...to ten dzień się nie liczy..ale jak to jest??? dzisiaj założę i będę ściągać...np. z 10 razy...to i tak liczy się jako jeden dzień jedno zużycie...jutro nie założę wogólę... to z kąd taka soczewka...nie wiem jak to nazwać, "wie"?że założyłam ją na oko akurat 30 razy i jest już do wyrzucenia???a ja założę 35 razy...jest jakaś różnica?

Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą..
Napisano 04 sierpnia 2011 - 07:17
Najważniejsze to po prostu zacząć od wizyty u lekarza. A przy okazji – zastanawiałyście się może nad prezentem dla Taty z okazji Dnia Ojca? Mój Tata coraz częściej skarży się na problemy ze wzrokiem. Ma 51 lat. Wiem, że pogarszanie się wzroku jest rzeczą naturalną i zaczyna się tuż po czterdziestce, ale Tata usilnie wzbrania się przed pójściem do specjalisty, wspominał coś nawet o zakupie gotowych okularów (gdzieś na straganie na przykład). Myślałam o tym, by umówić go na wizytę do okulisty w Dzień Ojca, a potem kupić okulary. Co sądzicie o tym pomyśle?
Świetny pomysł! Z pewnością lekarz zapisze mu szkła progresywne, a takie dobrej jakości są na pewno nieco droższe...dlatego prezent bedzie jak najbardziej trafiony:)
A od soczewek wolę okulary- są bardziej ekonomiczne w uzyciu i można je zaówić np. z powłoką fotochromową lub antyrefleksem dzieki czemu moje oczy są zabezpieczone przd wszelkim złem:)
Napisano 20 października 2011 - 15:35
Napisano 30 października 2011 - 23:45
No nie powiedziałabym, ze bzdury. Tzn. oczywiście zdarza się to bardzo rzadko, ale warto sobie z tego zdawac sprawe...
czytaj kochana ze zrozumieniem
[ Dodano: 2011-10-30, 23:52 ]
Jeśli ma się cienką rogówkę to podobno można i tak zrobić bezpieczny zabieg tylko metodą SBK Lasik, w ogóle metod jest kilka, muszą dostosować odpowiednia dla Ciebie. Ja już jestem umówiona na szereg badań w warszawskiej klinice na Grzybowskiej. Na razie z współpracy jestem zadowolona.
well to wlasnie sprawdzalam i bylam u na tyle madrego okulisty ktory mi to odradzil. maja zas kolezanka dala sie namowic choc miala zespol suchego oka i potem bylo zle... jak juz pisalam trzeba mocno sie zastanowic
podaj nazwisko tego lekarza z Grzyboskiej, prosze
[ Dodano: 2011-10-30, 23:55 ]
Hej! Ja noszę noszę soczewki i nie zamieniłabym na okulary. Z to moja mama, choć pisze sms-y oddalając telefon na długość wyprostowanej ręki nie da się namówić ani na jedno ani na drugie. A staram się usilnie, bo właśnie trwa w Poznaniu i chyba też w lubuskim akcja "cza na wzrok" - badanie za darmoche dla osób po 40:)
Mirka ty to ja lepiej namow na mamografie albo cytologie
Napisano 31 października 2011 - 05:26
Myślałam kiedyś o soczewkach, ale:
1. przeraża mnie wkładanie ich
2. dziwnie wyglądam bez okularów
czyli zostają patrzałki
Napisano 31 października 2011 - 10:29
Polecam filmik dla odważnych
Napisano 31 października 2011 - 13:10
ja się nie odważęPolecam filmik dla odważnych
Napisano 31 października 2011 - 15:03
ja teżja się nie odważę
byyourside, napisz coś więcej o zabiegu - ile trwał, ile oko 'dochodzi" do siebie? Może coś o przeciwwskazaniach, jak postępować w tygodniach (dniach?) po zabiegu?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 02 listopada 2011 - 10:31
Napisano 07 listopada 2011 - 11:53
byyourside powiedz czy przed zabiegiem bylas jakos specjalnie przygotowywana? kropelki, jakies leki?? czy po prostu idzie sie na zabieg?
Napisano 09 listopada 2011 - 13:17
Napisano 29 listopada 2011 - 10:21
Napisano 23 stycznia 2012 - 14:20
mam pytanie odnosnie nowych soczewek FitView Daily. Nigdy dotad ich nie używalam, trafilam na nie przypadkiem i czytajac opinie wydaja sie nie roznic od soczewek firmy Acuvue - napisalo tak w komentarzach do sklepu kilka osob, a są o polowe tansze. Czy ktos może ich używał i mógłby się podzielić wrazeniami? :->
Bardzo prosze o opinie! wlasnie koncza mi sie soczewki i przydaloby sie juz zamowic nowe.
Napisano 15 marca 2012 - 12:32
tez jestem okularnica chociaz soczewki nosze od dobrych 8 lat!! i czuje niezmierny komfort:) okulary zakladam od czasu do czasu, najczesciej gdy siedze w domu przy komputerze...
byyourside powiedz czy przed zabiegiem bylas jakos specjalnie przygotowywana? kropelki, jakies leki?? czy po prostu idzie sie na zabieg?
Robiłam zabieg w tej samej klinice co byyourside, nie wiem czy Tobie też dali ale ja dostałam jeszcze łagodny środek na uspokojenie, bardzo mi się przydał. Bo jak przed zabiegiem w domu się nie stresowałam tak na miejscu zaczęłam.