Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Okulary czy soczewki?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
250 odpowiedzi w tym temacie

#161 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 09:46

wiem ze blad , a wlasciwie zly lekarz . Tylko jest maly problem - nigdy nie wiesz na jakiego lekarza trafisz

#162 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 14:36

nigdy nie wiesz na jakiego lekarza trafisz

ale możesz przewidzieć - szukając opinii o lekarzu. A swoją drogą, zrzucanie komplikacji na lekarza i twierdzenie, że jest taki siaki i owaki potrafi być bardzo niesprawiedliwe, i udarzyś w na prawdę dobrego lekarza. Na pewno Twoja znajoma idąc na operację miała świadomość możliwych komplikacji...

A moja przyjaciolka robila korekte laserem kilka lat temu i jest bardzo zadowolona. widzi doskonale....

to tak jak moja babcia, miała już 2 zabiegi, po jednym na oko i widzi świetnie, bez komplikacji, po pierwszym zabiegu tylko znieczulenie dało jej w kość, miała jakieś dziwne napady drgawek, wymiotów, ale poza tym... nic poważnego ;-)

A poza tym operacja potrafi znacząca zmniejszyć wadę, i np. zmniejszyć ilość dioptrii, co za tym bardzo poprawić komfort chodzenia w okularach, lub umożliwić noszenie soczewek ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#163 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 14:58

ja to wszystko rozumiem . Przed zabiegiem nie nosila okularow . To miala byc drobna korekta zrobiona w klinice w Lublinie . Powiem tylko tyle ze potem jak jezdzila do lekarzy to dowiedziala sie , ze ta lekarka wieku osobom zaszkodzila

#164 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 19:15

slavek44, ja bardzo często rozmawiam z ludźmi po tego typu zabiegach i są bardzo zadowoleni, więc nie ma co straszyć! trzeba najpierw sprawdzić opinie o danym lekarzu czy klinice.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#165 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 19:26

TUPTUNIO - Napisalem od razu ze nie strasze , a mysle ze to nic zlego napisac co kogos spotkalo

#166 Amelia21

Amelia21
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 14:35

Wiadomo, że takie błędy zdarzają się bardzo rzadko, ale mimo wszystko wolę korzystać z szkieł kontaktowych. W Internecie są już naprawdę przyzwoite ceny - nie to co u optyka:)

#167 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 14:48

W Internecie są już naprawdę przyzwoite ceny - nie to co u optyka:)

a ja właśnie zauważyłam, że w sklepach internetowych opłaca się kupować soczewki, jeśli jest taka sama wada na obu oczach i można sobie kupić np. 3 pary, wtedy wychodzi taniej. Ja mam inną wadę w prawym oku i inną w lewym i żeby mi się to opłaciło musiałabym kupić dwa opakowania po 3 pary, a to za duży wydatek jak na jeden raz. Dlatego też kupuję u optyka i wychodzi nawet troszkę taniej niż w internecie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#168 rotka

rotka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02 maja 2011 - 11:11

oczywiscie ze soczewki są bardziej praktyczne i wygodne. Tylko jest to ciagla inwestycja a okulary ma się na dlugi czas. Ale ja i tak preferuje soczewki!

#169 DorotaM

DorotaM
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 02 maja 2011 - 11:28

Dziewczyny, co do laserowej korekcji wady wzroku, to mogę Wam sporo powiedzieć, bo sama miałam dwie. Natomiast co do soczewek, to uważajcie na higienę i dobre nawilżenie oka. Ja nosiłam soczewki przez wiele lat i nabawiłam się zespołu suchego oka. Dosyć niekomfortowa dolegliwość. W moim otoczeniu wiele osób nosi soczewki jednodniowe i chwali sobie :-)

#170 Amelia21

Amelia21
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 04 maja 2011 - 10:02

W Internecie są już naprawdę przyzwoite ceny - nie to co u optyka:)

a ja właśnie zauważyłam, że w sklepach internetowych opłaca się kupować soczewki, jeśli jest taka sama wada na obu oczach i można sobie kupić np. 3 pary, wtedy wychodzi taniej. Ja mam inną wadę w prawym oku i inną w lewym i żeby mi się to opłaciło musiałabym kupić dwa opakowania po 3 pary, a to za duży wydatek jak na jeden raz. Dlatego też kupuję u optyka i wychodzi nawet troszkę taniej niż w internecie.

No niby tak, większy wydatek, ale za to raz kupisz i masz spokój na dłuższy czas. Ja tak robie i jestem zadowolona;)

#171 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 06 maja 2011 - 10:06

A nie myślałyście żeby zrobić sobie jakiś zabieg na korekcje wady? Ja mam krótkowzroczność, nosze szkła ale dla mnie jest to strasznie uciążliwe. Niedawno znajoma robiła sobie zabieg laserem, tani może nie był ale robi się go raz a porządnie, później nie kupujesz okularów/soczewek więc oszczędzasz.. przyznam, że trochę się boję takich zabiegów, ale może warto..
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#172 Amelia21

Amelia21
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 10 maja 2011 - 09:21

Wiesz co, szczerze mówiąc zastanawiałam się nad tym. W internecie różne legendy nt. korekcji krążą. Dlatego też wole nosić soczewki. No ale to już od Ciebie zależy;) Wiem, że bardzo rzadko zdarza się coś nieoczekiwanego.. ale mimo wszystko mnie to nie przekonuje.

#173 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 10 maja 2011 - 17:49

Tak? a co piszą? bo to świeży pomysł, nie sprawdzałam opinii na forach, u znajomej wyszło wszystko dobrze.

#174 Amelia21

Amelia21
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 12 maja 2011 - 14:06

Że podobno zdarzają się przypadki w których osoby tracą wzrok, albo zdecydowanie gorzej widzą. Wiadomo, że najlepiej jest skorzystać z porad specjalisty, ale mimo wszystko wydaje mi się, że takie opinie nie są bezpodstawne.

#175 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 12 maja 2011 - 17:22

mimo wszystko wydaje mi się, że takie opinie nie są bezpodstawne.

równie dobrze można stracić życie lub zdrowie poddając się operacją plastycznym :roll: trzeba pamiętać że każda ingerencja w nasz organizm może mieć komplikacje. więc nie ma co się uprzedzać wcześniej! Ja osobiście nie spotkałam się jeszcze z osobą, której stan po takiej operacji się jeszcze pogorszył.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#176 Amelia21

Amelia21
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 13 maja 2011 - 12:22

Zgodzę się z Tobą. Ale trzeba wiedzieć, że nie zawsze musi być kolorowo - mieć tego świadomość.

#177 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 16 maja 2011 - 10:27

To mnie nastraszyłyście.. już sama nie wiem, ale bardzo bym chciała żyć bez okularów, soczewek.. To nikt na forum nie miał takiego zabiegu? Chyba wybiorę się na konsultację i podpytam o te powikłania i jakie są szansę na całkowite wyleczenie.

#178 Amelia21

Amelia21
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 16 maja 2011 - 14:17

Najlepiej będzie, jezeli się skonsultujesz z specjalistą:) Nie jestem od tego, aby Cię straszyć, tylko przed takim zabiegiem należy wiedzieć o wszystkich możliwych konsekwencjach.

#179 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 17 maja 2011 - 15:50

Tak zrobię, a jak się dowiem to dam Wam znać ;) Umówiłam się na konsultacje na początku następnego tygodnia.

#180 stickyicky

stickyicky
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 18 maja 2011 - 10:07

Daj znać Jadźka, ja tez jestem ciekawa, od 4 lat nosilam okulary, a od 6 miesiecy nosze soczewki :) jest to troche uciazliwe dlatego taka laserowa korekcja wzroku jak najbradziej by mnie interesowala :)