Okulary czy soczewki?
Napisano 01 kwietnia 2010 - 16:55
Napisano 27 lipca 2010 - 07:26
U optyka wylałam morze łez przy zakładaniu szkieł ( dlatego osobom, które chcą dobrać soczewki radzę iść na wizytę bez makijażu
Teraz nic mi nie spada z nosa, nie szpeci (nie czułam sie dobrze w okularkach), mogę biegać, mogę nałozyć okulary p/słoneczne.
Wygoda
Ale nie noszę codziennie - zakładam, gdy wychodzę gdzieś na dłużej - zajęcia, większe zakupy, impreza itd Mimo zapewnień okulisty, że soczewki nie są szkodliwe itd daję oczkom pooddychać i będąc w domu zakładam okularki.
Napisano 07 października 2010 - 16:06
a tak bedę miała na zmianę w domu okularki a na wyjście soczewki.
tez będę pewnie miała problemy z zakładaniem i ściąganiem...ale pewnie szybko się nauczę.
chciałabym miec 3 miesięczne albo roczne bo na miesięczne nie będzie mnie stać co miesiąc kasę wydawać

Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą..
Napisano 22 grudnia 2010 - 11:53
Napisano 22 grudnia 2010 - 14:57
Teraz kiedy na dworze jest zimno i mroźnie, to częściej noszę soczewki, bo okulary szybko są zamglone mgłą, i bez przerwy bym musiała je wycierać
Napisano 22 grudnia 2010 - 15:12
nie wiem jak jest z pływaniem, ale przecież wielu zawodowych sportowców nosi soczewkiMyślicie, że w soczewkach mogę pozwolić sobie na grę w kosza, bieganie i pływanie na basenie?
podobno są specjalne preparaty na to, ale nigdy nie było mi dane ich wypróbować. Jednak, widać, że nie wszystkim okulary parują, więc jakiś patent na to musi byćbo okulary szybko są zamglone mgłą
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 17 stycznia 2011 - 10:15
Napisano 28 stycznia 2011 - 19:31
a do tego jeszcze płyn
jednorazowe na 30 dni(zakładam kiedy chcę) też są drogie bo mam na dwóch oczach inną wadę i bym musiała kupować dwa popakowanie na jedne i na drugie oko i powiedziała, że w okolicy 200 zł, to w ogóle już odpada.

Napisano 29 stycznia 2011 - 16:43
A to dziwne, bo Przemek też ma na jednym oku większą a na drugim mniejszą wadę i dostaje po jednej soczewce na oko, nie w żadnych zestawach. I badanie przed każdą wymianą soczewek ma gratisbo mam na dwóch oczach inną wadę i bym musiała kupować dwa popakowanie na jedne i na drugie oko
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 29 stycznia 2011 - 20:46

Napisano 30 stycznia 2011 - 00:04
Napisano 09 marca 2011 - 14:51
Napisano 11 marca 2011 - 11:58
Napisano 12 marca 2011 - 10:04
Napisano 16 marca 2011 - 12:46
Napisano 18 marca 2011 - 20:25
Mam wadę -1.0 to mecząca wada, bo niby widzi się dobrze, a jednak z daleka obraz się delikatnie zamazuje. Nie widzę napisów itd.
W kinie też muszę mieć okulary, by nie mrużyć oczu.
Jakieś trzy miesiące temu za namową koleżanki z pracy kupiłam soczewki- korygujące i jednocześnie podkreślające kolor oczu. I tutaj najlepsze- nie mogłam ich założyć
Nie boję się dotykać oka itd. Po prostu soczewka nie chciała mi się odkleić od palca. Za każdym razem kiedy przykładałam ją do oka, ona i tak zostawała na palcu