Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Okulary czy soczewki?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
250 odpowiedzi w tym temacie

#81 lemuria

lemuria
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 27 czerwca 2008 - 08:31

lemuria, to znaczy,ze jestes po operacji tak?

Ja jestem po zabiegu juz prawie rok.Robiłam w ubiegłe wakacje ,bo pracuję w szkole i to najlepszy dla mnie termin. Nie ma co porównywać tych zabiegów czy jakiej kolwiek innej metody leczącej wzrok z okularami. Nie wyobrażacie sobie, jak to jest wreszcie móc sobie samemu zrobić makijaż tak jak trzeba,wyregulować brwi i dobrać cienie do powiek w tym samym kolorze na obydwa oczy! Ehhh. ja tam nie zamieniłabym tego na nic innego.

Juz w ta sobote L jedzie do tej kliniki i zobaczymy co mu tam powiedza,bo wiecie na stronce wszystko ladnie pieknie,ale okaze sie na zywo co i jak :-)

to fakt. Wszystkie kliniki mają to samo na stronach i wszystkie są IDEALNE :-/
Ja przed zabiegiem siedziałam 4 miesiące nad tematem .Szukałam wszędzie. W necie , w bibliotece na uczelni, u znajomych i nieznajomych lekarzy. Ile ludzi tyle opinii i cały czas wydaje mi sie ,że problem trochę mało znany. Krążą wokół niego jakieś zabobony i inne dziwne historie.(opowiadane nawet przez mojego okulistę w mieście) Facet jak sie potem okazało jest nieźle niereformowalny, bo opowiadał mi o zabiegach ,które wykonywano 15 lat temu...

#82 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 15:08

Czy soczewki są aż tak złe?
Rozmawiałam z optykiem i on mi same minusy powiedział jakie to soczewki są nie dobre :-?
Jak podliczył mi ile za jedną soczewke bym dała to ok. 500zł
nie orientuje sie w cenach soczewek ale to możliwe że soczewki 1.000zł kosztują?
przeglądam w necie ceny i są dużo mniejsze..
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#83 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 15:35

nie orientuje sie w cenach soczewek ale to możliwe że soczewki 1.000zł kosztują?

naściemniał coś pan ;-)
ja na pół roku płacę za soczewki ok. 180 zł. doliczyć do tego płyn, 50 zł butelka. potrzebne będą na pół roku 2, może 3...nigdy nie sprawdziłam na jak długo mi jedna wystarcza ;-)

on mi same minusy powiedział jakie to soczewki są nie dobre :-?

powiem tak: noszę 7 lat, praktycznie non stop. zdejmuję je tylko na noc. i wada wzroku stoi w miejscu. wszystkie wyniki robione systematycznie u okulistki mam dobre. oczy nie czerwienieją, nie są suche, nie łapię żadnych zapaleń. więc chyba nie są takie szkodliwe ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#84 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 15:39

Nie cierpię okularów, zdecydowanie bardziej odpowiadają mi soczewki :-)

A co do ceny to ja płacę ok 30 zł za miesiąc, więc nie jest tak źle.

#85 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 14:37

A co do ceny to ja płacę ok 30 zł za miesiąc, więc nie jest tak źle.

plus plyn za 35 zlotych ;]
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#86 Lenka_88

Lenka_88
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 04 września 2009 - 23:15

już od prawie 4 lat nosze soczewki, dla mnie o wiele bardziej komfortowe, nie parują, nie ześlizgują się i nie przeszkadzają w niczym jak okulary :) noszę PureVision miesięczne bez zdejmowania na noc, wiec jak zamawiam opakowanie po 6 soczewek to mam na 3 miesiące i tak jak u kjujiczka wychodzi mi niecałe 30 zł za miesiąc

#87 AndziulkaGyy

AndziulkaGyy
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07 września 2009 - 14:38

Ja sama noszę okularki (niestety za dużo czasu przy kompie). Jesli chodzi o soczewki to nie wyobrażam sobie wkładac czegos w oko w dodatku konserwacja pamietanie o dezynfekcji i wyzsze koszty uzytkowania
Akcja społecznościowa

#88 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 14 października 2009 - 11:41

Ja jednak z czystej próznosci wybrałam soczewki , bo poprostu jest mi tak lepiej .Ale zawsze jak wracam z pracy szybko je wyciagam i zmieniam na okulary.Moje oczy zbytnio nie lubia soczewek.Zaraz sa czerwone.

#89 marcia.w

marcia.w
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 14 października 2009 - 12:00

Ja wybrałam ostatecznie okulary. Soczewki były dla mnie "masakrą" wciąż miałam wysuszone i zaczerwienione oczy, miałam ogromne problemy z wyjęciem szkieł.

#90 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 14 października 2009 - 18:23

a ja będe nosić okularki. jestem na siebie troche zla bo powinnam juz dawno je nosic :oops: , sam lekarz sie dziwil jak ja funkcjonuje z tak kieppskim wzrokiem :shock: :) zaczynam chodzic na prawko, i potrzebne byly badania. i od tego sie wszystko zaczelo, ehhh musza byc okulary bo inaczej prawka nie bedzie ;P w piatek ide odebrac szkielka ;) coz zdrowko najwazniejsze nie ma totamto! :mrgreen: trzeba sie zmusic. :roll:
a co do soczekwek, hmm moj .K. nosi i jest z nich bardzo zadowolony. ale mysle,ze ja dlugo nieodwaze sie na soczewki balabym sie o oczka... z moi pechowym szczesciem nigdy niewiadomo ;P :roll: :mrgreen:
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#91 maja22

maja22
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 10:30

Ja już nosiłam okulary, ale powiem szczerze, że strasznie mnie irytowały. Znacznie lepiej się czuję w soczewkach. Tylko muszę sobie kupować soczewki toryczne, bo jestem astygmatykiem. Nie są to tanie akcesoria:/, ale znalazłam sklep link, gdzie nie płaci się za przesyłkę i dostaję wszytko co zamówię w 3 dni. I to soczewki dobrych firm Johnsona, Ciba Vision, Bausch&Lomb, EYEYE.

#92 aniulka

aniulka
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 11:32

Ja dopiero od kilku miesięcy noszę soczewki i jestem zadowolona :-D do tej pory nosilam jednodniowe, ale troszke drogo wychodza,wiec postanowilam kupic miesieczne.
Tylko z moja wada wzroku znalazlam jedną firme , która je produkuje CIBA VISION
i teraz bede je testowac :-D

#93 antoniazuza

antoniazuza
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 15:39

Noszę okulary od dobrych 12 lat,dwa lata temu zaczełam nosic soczewki i zdecydowanie wolę właśnie kontakty. Jednak mój mąż woli jak mam okulary,uważa,że jest to seksowne:) Nie zmienia to faktu,że naszę soczewki,jednak na zmianę z okularami,żeby robić przyjemność lubemu :mrgreen:

#94 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 19:15

Jednak mój mąż woli jak mam okulary,uważa,że jest to seksowne:)

:shock: Mój też tak ma :-D a ja okularow nie lubię za bardzo, ale muszę sobie sprawić nowe (stare się na złom nadają :-P ) i dać mu tę radość od czasu do czasu :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#95 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 13:01

Ja nosze cały czas soczewki,ale jesli czuej ze moje oczy sie bardzo mecza ,to wieczorem juz zakładam okulary.Ale nie bardzo lubie je nosic.

#96 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 23:50

Nie cierpie siebie w okularach, więc na wielkie wyjścia, imprezy, gale zakładam soczewki. Na co dzień niestety odpada, nie cierpie tego wieczornego wyjmowania :-/
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#97 solved

solved
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 10:30

ooo co do wyjmowania soczewek to się zgadzam.. chociaż zakładanie gorsze, swoje pierwsze zakładałam ponad godzinę, a ręce mi się trzęsły niemiłosiernie ;)
wild hearts die a million times.

#98 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 19:08

Mnie pierwszy raz zakładał optyk, straszne uczucia, jak ktoś wkłada Ci coś do oka :shock:
Ale nosze już soczewki... 3 lata i jest oki :) Fakt, trochę z nimi problemów, ale jednak je lubię :)
I mogę wreszcie nosić okulary przeciwsłoneczne latem <ookk></span>
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#99 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 12:45

Tez zamierzam przerzucic sie na soczewki kontaktowe,bo jezdze samochodem i dobrze móc zalozyc ciemne okulary kiedy slonko blinduje!
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#100 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 12:47

Ja jak byłam małą dziewczynką okulista powiedział, że prawdopodobnie będę musiała nosić okulary co na szczęście do skutku nie doszło, już mierząc je czułam się okropnie, niekomfortowo i dziwnie, no tak jakbym miała klapki na oczach :P Więc jeśli już to soczewki, chyba, że te okulary miałyby fason "kotków" to może jeszcze.