Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Filmy godne polecenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
812 odpowiedzi w tym temacie

#681 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 22:29

skoro to film jak sama napisałaś

pseudo dramatyczny film na podstawie pseudo filozoficznej książki

to trudno a jakieś zawrotne akcje prawda?\

napisałam według mnie jeśli Tobie się podoba to w porządku.

nie widzialam nigdzie takiego zdania

Dziewczynki nie obrażajcie za każdym razem, gdy ktoś ma inne zdanie... czasem czuję się jak w przedszkolu.... :roll:

no przecież nikt się nie obraża...

#682 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 10:35

nie widzialam nigdzie takiego zdania

to przeczytaj jeszcze raz ;-)

zawrotne akcje prawda?\

akcja to nie tylko strzelanie się czy wybuchy, to ogólnie sposób prowadzenia filmu, sposób gry aktorskiej, to w jaki sposób reżyser rozwinął całą fabułę... W "Weronice" wszystko to się ciągnęło, przedłużało bez sensu... dlaczego przytoczyłam Kieślowskiego?? Wiesz u niego scena w której główna bohaterka po prostu patrzy przed siebie jest zrobiona tak, że ja przynajmniej nie mogę oderwać wzroku a tu... nie było niczego porywającego, ani gra,ani historia... a szkoda bo można było w sumie nakręcić bardzo fajny film, z ogromną dawką napięcia emocjonalnego. Dobra podobała mi się muzyka w tym filmie ale to jedyna rzecz ;-)

no przecież nikt się nie obraża..

w takim razie w porządku ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#683 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 17:14

Wczoraj oglądałam film Seven z Bradem Pittem i Morganem Freemanem.
Film opowiada o czlowieku, ktory morduje ludzi za grzechy jakie popełniają. Chodzi o siedem grzechów głównych.
Film ciekawy, momentami mocne sceny. Niespodziewane zakończenie.

Polecam ;-)

Dołączona grafika

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#684 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 18:42

Wczoraj oglądałam film Seven

oglądałam go już dość dawno, więc jakoś super dokładnie nie pamiętam wszystkich scen ;-) ale pamiętam, że zrobił na mnie wrażenie sam scenariusz i pomysł na ten film :D choć momentami sceny były co najmniej obrzydliwe..
bardzo dobra wg mnie gra aktorska Freemana :)

Polecam

podpinam się pod to ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#685 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 20:27

Niespodziewane zakończenie.

Ja wiedziałam co będzie na końcu :-P

Ale popieram Twoją opinię,że ten film naprawdę jest warty polecenia. W tv leciał jakoś w okresie świątecznym,ale zupełnie o nim zapomniałam.

oglądałam go już dość dawno, więc jakoś super dokładnie nie pamiętam wszystkich scen ;-)

Ja też,ale są sceny,które pamięta się o wiele dłużej :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#686 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 11:08

Polecam film Sierota
Młode małżeństwo przeżywa dramat po stracie nienarodzonego dziecka. Chcąc przywrócić życiu namiastkę normalności, decydują się na adopcję. W pobliskim sierocińcu zaprzyjaźniają się z dziewięcioletnią Ester. Jej pojawienie się daje początek niecodziennym zdarzeniom. Kate odkrywa niebezpieczeństwo i usiłuje zwrócić na nie uwagę innym. Niestety jej ostrzeżenia zostają wysłuchane w momencie, gdy dla wszystkich jest już za późno… Dziewięcioletnia Esther zmienia życie Kate i Johna w koszmar
onet.pl

fajny horrorek :)
zakończenie zaskakujące i to bardzo :shock:
jak ktos bedzie chcial to powiem :P

No i Ciacho na którym byłam wczoraj.
smieszne teksty, świetna muzyka, fajni aktorzy :mrgreen:
pierwszy raz byłam na filmie na którym cała sala śmiała sie bez przerwy :-D

mam nadzieje, że teraz mój post wnosi cos do tematu i nie zostanie usuniety....

#687 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 03 lutego 2010 - 11:36

ostatnio trafiłam w tv na film ,,Surfer z Nicei,,
i tak od niechcenia zawiesiłam na nim oko na dłużej,o dziwo film mnie wciągnął i naprawde byl ciekawny :-)

mamuśka bajeruje przez internet faceta (romantyczna dusza itp...) podając się za swoja córkę. Zaprasza go na wekend. Kiedy facet stoi pod drzwiami dopiero wtedy mamuska mowi córce o swojej małej intrydze... :-)
wogóle potem akcja obraca sie o 100 procent w inna strone i wychodzi z tego niezły cyrk. Ale nie zdradzę więcej,w każdym razie lekki film dla całej rodzinki.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#688 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 lutego 2010 - 22:56

tanika_aha, nie wiem czy tego nie oglądałam przez przypadek, ale jako że ja oglądam film, a nie jego tytuł ... to o psychopacie było? bo to co opisałaś pasuje mi ;-) choć jak napisałaś że lekki film ... raczej nie bardzo :mrgreen:a zwłaszcza nie dla całej rodzinki :->

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#689 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 04 lutego 2010 - 14:01

nie(d)oceniona, nieeeeeee <umieraam></span>,to nie o psychopacie,to film o miłości <umieraam></span>
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#690 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 lutego 2010 - 19:09

tanika_aha, wiedziałam, że pomyliłam :mrgreen: ale wiesz ... ten psychopata też był zakochany, więc jakby nie patrzeć ... <umieraam></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#691 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 13:24

Film,który polecam to stary film,lata 60.Lekarstwo na miłość,świetny film z niesamowitą obsadą .Kalina Jędrusik,piękna i sexowna aktorka.Świetna komedia,wartka akcja,po prostu extra rozrywka.Sama przyjemność patrzeć na piękną kobietę w eleganckich ciuchach.Gorąco polecam,typowe babskie kino. ;-)

#692 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 22:12

oglądałam ostatnio film "oszukana" z Angelina Jolie ten film był chyba nawet nie tak dawno w konach, jest on na faktach autentycznych i powiem wam, że jest po prostu SUPER :!: tzn... super by był gdyby nie był na faktach :-( ale naprawde warto obejrzeć! :-)
szczęście ma smak truskawek :D :D

#693 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 23:30

oglądałam ostatnio film "oszukana" z Angelina Jolie

również go kiedyś oglądałam :)

był chyba nawet nie tak dawno w konach

oj chyba raczej dawno temu był ;-)

ale naprawde warto obejrzeć!

potwierdzam, bardzo dobra gra aktorska Angeliny i świetny klimat - te stroje, widoki
bardzo dobry, skłaniający do refleksji i przemyśleń, psychologiczny film
może tragiczny ale naprawdę genialny

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#694 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 11:47

Oglądałam dziś z mężem film "Zaklęci w czasie". Generalnie nie płaczę na filmach, nie jestem za specjalnie ckliwa, ale ten film poruszył mnie do głębi. Beczałam jak bóbr, oparta na ramieniu lubego, on też był poruszony, ale bez łez :) Przecudowny, niebanalny film o miłości. Co prawda motyw podróży w czasie jest dość popularny, ale w tym filmie podobał mi się najbardziej. Polecam!
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#695 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 13:04

"Zaklęci w czasie"

miałam go wczoraj ściągnąc, ale nie byłam przekonana i postawiłam na "Weronika postanawia umrzec"... Czytałam książkę, więc film nie zaskoczył mnie specjalnie, reżyser wprowadził parę swoich elementów, myślę, że na korzyśc bo generalnie film był dziwny i nudny - zbyt powoli to wszystko się działo, co w pewnych momentach zaczęło mnie irytowac :roll: Ale Ł. nie narzekał więc dla widza, który nie czytał film pewnie będzie ok ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#696 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 18:18

kashira, ściągnij, nie gwarantuję, że Ci się spodoba, wiadomo, każdy lubi co innego :-) ale mi bardzo się podobał.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#697 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 11:35

W sobotę na tvn puścili Pamiętnik Swietny melodramat normalnie poryczałam się
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#698 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 11:54

Pamiętnik

Ogladalam juz jakis czas temu, bez watpienia film godny obejrzenia. Piekna historia opowiedziana w bardzo wzruszajacy sposob. Warto obejrzec ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#699 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 11:58

W sobotę na tvn puścili Pamiętnik Swietny melodramat normalnie poryczałam się

Ja też oglądałam ten film, bardzo mi się podobał ,pięknie jest pokazane że prawdziwa miłość przetrwa wszystko .
<buzi1></span>

#700 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 07 marca 2010 - 13:31

Też oglądałam Pamiętnik... Boski... Romantyczny...I pozwala wierzyć w prawdziwą miłość:)

Ja polecam na babski wieczór Brzydka prawda lekkie romansidło, ale wciągające i można kilka ciekawych rzeczy się dowiedzieć.
Choć nie wiem czy są takie miłe :-P
Mi się podobał i jak bardzo rzadko mi się zdarza, wrócę jeszcze do tego filmu:)