Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Kosmetyki godne polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
676 odpowiedzi w tym temacie

#41 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 04 lipca 2007 - 20:21

dopsz:) zapytam;)

dziękuję:)

a wiecie, że biorąc pod uwagę nasłonecznieni ogólnie i to jaka ilość promieni dociera do naszej skóry, tylko 21 minut solarium ROCZNIE nie 'sprzyja' rakowi skóry?
każda minuta więcej to "szansa" na nowe zwierzątko...

;)
taka ciekawostka naukowa:)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#42 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 04 lipca 2007 - 21:15

cerrata, chodze na solke od kilku dobrych lat wiec Ci cos powiem na ten temat
Jeśli dziesz pi raz pierwszy to zrob sobie "sesje" 5 dni pod rząd
dzien 1-4min
dzien 2-5min
dzien 3-6min
dzien 4-7min
dzien 5-8min

Poznien zrob sobie przerwe 3-4 dni i idz na 10 min, .. nastepnie mozesz zrobic sobie kolejna juz np.tygodniową przerwę i iść na 12-13 min :)
Kup sobie w solarium krem przyspieszajacy opalanie do jasnej karnacji-o ile masz jasną. Byle nie był rozgrzewajacy , bo bedziesz czerwona jak burak , rozpalona i do tego dojdzie ból.
Biorąc pod uwagę nasłonecznienie i solarium to nie przesadzajmy, ze słońce jest zdwsze...15 minut w solarium to 4-6h na słoncu.A pomyślcie.. Ludzie wyjezdzają np. nad morze i siedza na plazy całymi dniami,kapią sie, opalają ,skwarza na słoncu..Wiec nie sadze zeby solarium było az tak nie zdrowe. Owszem opalenizna jest inna niż ze słoneczka.. Ale kazda opalenizna na kazdym wygląda inaczej, bo kazdy człowiek ma inaczej rozłozony karoten w skorze i w innej ilości. Nie kazdy tez opali sie na "czekoladke" chodzac do solarium regiularnie opalisz sie do pewnego stopnia,pozneij chodzac jesli nie bedzie opalało mocniej oznacza to, ze skora wytworzyła juz tyle melaniny ile mogła.
Poza tym opalanie w solarium jest bezpieczniejsze niz na słoncu bo czlowiek sam jest w stanie przewidziec jaką porcje promieniowania słonecznego zaaplikuje sobie podczas jednego seansu.

Co do kosmetyku to polecam Ci :
Mega Bronzer do twarzy-przyspiesza opn wydzielanie melaniny w skorze i lekko natłuszcza.
Trzeba tez pamietać o regularnym balsamowaniu ciała , bo solka straaasznie wyszusza skorę.A jesli masz sucha skore to mocno ją natłuszczaj po kazdym opalaniu.
To narazie tyle :)

#43 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 05 lipca 2007 - 16:35

Biorąc pod uwagę nasłonecznienie i solarium to nie przesadzajmy..

to chyba apropo naukowej ciekawostki..

to nie ja wymyśliłam z tymi 21 minutami, tylko wyliczyli to super mądrzy naukowcy:)

#44 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 05 lipca 2007 - 17:51

ok, już mamy wystarczającą ilość informacji o solarium. przypominam, że w tym temacie piszemy o kosmetykach ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#45 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 06 lipca 2007 - 19:57

oj, już przepraszam:) obiecuję poprawę.. :)

no to teraz w temacie:)

ja mam fioła na punkcie kremów, balsamów i drobnych "kosmetyczków":)
polecam Masło Kakaowe firmy Ziaja;) regeneruje, poprawia koloryt skóry i pachnie tak, że chciałoby się go zjeść. Tak jak mój balsam do ciała o zapachu (szkoda, że nie smaku... ) toffi..mhm... Ale raczej ni mo go w Polsce, bo przywieziony z Holandii. Ale tak pachnie...

Mam fioła również na punkcie zapachów jak widać:) I jeśli ktoś lubi kokosy... mhm...Perfumik o zapachu kokosa, ale nie taki badziewny kokos z Tesco.. ;) Yves Rocher...mhm...

polecam

#46 Ninde

Ninde
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 07 lipca 2007 - 16:46

Ooo.. nie zauwazyłam tego tematu, wstyd :lol: .

1. Chocolate Cream - Dax Cosmetics - dla fanek czekolady. Posmarujesz się i przez cały dzień roztaczasz wokół siebie wspaniale odurzającą woń czekolady orzechowej. Dodatkowo dostajesz kopa energii! Co ta czekolada z nami robi... <bezradny></span> .
"Delikatny krem o silnym działaniu energetyzującym. Zapobiega wysuszeniu skóry i poprawia jej koloryt. Zawarty w nim magnez i witaminy z grupy B pobudzają przemiany energetyczne skóry, intensywnie ja regenerują i wzmacniają."

2. Słoneczny blond - Sunsilk - wplata we włosy wspaniałe złociste refleksy. Podowuje, że są niesamowicie delikatne oraz wspaniale się układają.

3. Żel pod prysznic z olejkiem - Dove - świetnie pielęgnuje skórę. Rzeczywiście, mogę zagwarantować, może nie za pierwszym razem jest efekt perfekcyjnej gładkości, ale za drugim to szok! Rewelka!

4. Skóra muśnięta słońcem - Garnier - używam go już dość długo. Nie wypatrzyłam ani jednej smugi, nie wywąchałam tego charakterystycznego zapaszku balsamów brązujących, jak u np. Nivea. Kolorek też jest świetny, żaden pomarańcz czy też żółć. Wyglądasz jak morelka, brzoskwinka. Ożywia naturalny kolor skóry + delikatnie ją rozświetla.

5. Krem bionawilżający - HerbatikaPlant - ultratani, może być stosowany jako podkład pod makijaż (którego ja nie robię, ale i tak kremik polecam :P ). Z białej herbaty.

#47 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 07 lipca 2007 - 19:12

Muszę koniecznie spróbować tych kosmtyków bo piszesz bardzo zachęcajaco i przekonywująco.
A pozycji nr 1 to ja na bank spróbuję.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#48 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 07 lipca 2007 - 23:55

Skóra muśnięta słońcem - Garnier - używam go już dość długo. Nie wypatrzyłam ani jednej smugi, nie wywąchałam tego charakterystycznego zapaszku balsamów brązujących, jak u np. Nivea. Kolorek też jest świetny, żaden pomarańcz czy też żółć. Wyglądasz jak morelka, brzoskwinka. Ożywia naturalny kolor skóry + delikatnie ją rozświetla.

oj tak tak! Ja też gorrąco polecam ! :D

#49 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 11 lipca 2007 - 11:50

Ja polecam Lady Speed Stick 24/7 Invisible, jedyny na którym sie nie zawiodłam.Uzywam go 3 dni i juz widze ze bedzie ok bo zero białych sladów. I to bez czego nie mołyby zyc moje paznokcie to zwykły olejek do paznokci kupiony w aptece to 2 moje hity

#50 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 11 lipca 2007 - 12:12

Ja znowu od lat wierna jestem rexonie zielonej w szyfcie ;-) zero potu i ladnie pachnie :-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#51 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 12 lipca 2007 - 09:13

A ja Rexonie różowej :)
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#52 Ula

Ula
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 12 lipca 2007 - 15:55

Wszystkim Wam polecam czysty kolagen- co prawda nie jest on taki, ale działa niesamowicie. Można przez długi okres czasu wydać dużo pieniędzy na róże kosmetyki i nie zobaczyć efektu, a tu wydać raz(ok 200zł) i mieć problem z głowy.

Kiedyś miałam brzydkie blizny na twarzy, po jakimś wirusie. Chodziłam m.in. na laser, poszło sporo kasy a efektu żadnego. Kupiłam natomiast jeden słoiczek kolagenu(189zł, są różne rodzaje i różne ceny), aplikowałam przez miesiąc i dziś mam buzię gładką jak przysłowiowa pupka niemowlaka :mrgreen:
"Ta, Która Wie, jest w nas. Tkwi w najgłębszych pokładach kobiecej psychiki, odwiecznej, zawsze Żywej Jaźni".

#53 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 17 lipca 2007 - 21:46

A tak mi jeszcze przyszło na myśl, niezastąpiony krem na lato - Nivea Soft - jak dla mnie, najlepszy ;)

#54 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 lipca 2007 - 22:45

si si! ;)

nivea Soft najlepszy ;)

#55 Niepokorna

Niepokorna
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18 lipca 2007 - 00:33

Nivea Soft

No tak, ja też zawsze muszę mieć ją pod ręką ;)

czysty kolagen

ciekawe, co prawda drogie, ale... skoro działa to może kiedyś skuszę się :)

#56 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 18 lipca 2007 - 20:17

. Skóra muśnięta słońcem - Garnier

też muszę wypróbować. bo ja nie lubie uzyważ zadnych kremów brązujących bo mnie tez zapach zniechca. ale jezeli mówisz ze z garniea nie ma zapachu to wyprubuje :-)
Dołączona grafika

#57 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 12:11

tusz do rzęs L'oreal - Telescopic
rzęsy cudnie długie i nieposklejane :mrgreen: tylko nie mam pojęcia ile kosztuje, bo dostałam go od ciotki z Niemiec ;-)

#58 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 13:29

a ja tak samo polecam L'oreal - Double Extension
to ten gdzie sa dwa tusze biały i czarny. Rzęski tez są długie.
Dołączona grafika

#59 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 13:33

też go mam, ale rzęsy bardziej się po nim sklejają :-P

#60 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 14:02

mi się w ogóle nie sklejają :-P są długie i nie posklejane, czasami cos się sklei ale rozczesuje grzebyczkiem specjalnym
moze źle szczoteczką go nakłdasz ;-) :->
Dołączona grafika