Filmy godne polecenia
Napisano 13 kwietnia 2010 - 18:07
Napisano 15 kwietnia 2010 - 06:36
no ja bym go raczej określiła jako słaby horror klasy b... no chyba że ktoś lubi horrory o zmutowanych ludziach"Wzgorza maja oczy"
Napisano 15 kwietnia 2010 - 06:39
podzielam Twoje zdanie...no ja bym go raczej określiła jako słaby horror klasy b
wg mnie nie był to horror, którego można nazwać mianem 'dobrego'
(bo taki to wg mnie, który działa na moja podświadomość, psychologiczny bardziej)
działali tylko na zasadzie obrzydzenia a nie strachu (moim zdaniem oczywiście)dla mnie nie był on w ogóle przerażający
czyli najprostszy sposób zrobienia filmu, który można później nazwać niby horrorem
a już 2 część to totalna klapa...
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 19 kwietnia 2010 - 06:34
Młoda, inteligentna dziewczyna dorasta w Londynie w latach sześćdziesiątych. Jej rodzina bardzo chce, by studiowała na Oksfordzie. Tymczasem ona wdaje się w szalony romans z poznanym w niezwykłych okolicznościach mężczyzną, który obiecuje, że nauczy ją życia i miłości... Te niepowtarzalne lekcje będą się odbywały w luksusowych salach balowych i dyskotekach, zadymionych kafejkach Londynu i pod dachami dekadenckiego Paryża.
źródło: http://www.filmweb.pl
Film zauroczył mnie świetnie odtworzonym klimatem lat 60-tych i tymi "prostymi", a jakże ważnymi prawdami, że miłość jest okrutna i na pierwszym planie zawsze należy stawiać swoje ambicje i marzenia, że prosta droga nie zawsze jest prosta i że nigdy nie jest za późno na ocknięcie się i ponowne wzięcie spraw w swoje ręce i realizację planów. Gorąco polecam
Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:47
Film bardzo mi się podobał, to jeden z tych ładnych filmów, po oglądnięciu których człowiekowi tak się robi dobrze na serduchu
A autorem scenariusza jest Nick Hornby, pisarz, autor książki min "Był sobie chłopiec" ( z tego film powstał potem, notabene też super
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 20 kwietnia 2010 - 18:13
Napisano 28 kwietnia 2010 - 08:53
owszem, owszem, obejrzałam, dołączam się do grona osób polecających, milo jest obejrzeć film inny niż wszystkie ostatnie produkcjeFilm zauroczył mnie świetnie odtworzonym klimatem lat 60-tych i tymi "prostymi", a jakże ważnymi prawdami, że miłość jest okrutna i na pierwszym planie zawsze należy stawiać swoje ambicje i marzenia
Dla prawdziwych fanów horrorów polecam film p.t: "Blady strach"
Jest to film z gatunku, lubianych przeze mnie filmów "trzymających w napięciu", jest trochę brutalny, ale sceny te są tylko dodatkiem do fabuły. Do tego zaskakujące zakończenie
Ogląda się bez odrywania wzroku od ekranu
Napisano 28 kwietnia 2010 - 11:22
ooo mówisz;d a ja uwielbiam horrory;dDla prawdziwych fanów horrorów polecam film p.t: "Blady strach"
Napisano 01 maja 2010 - 16:43
Krótki opis znaleziony w necie:
Każdej wiosny w małym portowym miasteczku Beaufort w Północnej Karolinie, kiedy wiatr od morza niesie zapach soli, Landon Carter (Shane West) wspomina swoje młodzieńcze lata spędzone z Jamie Sullivan (Mandy Moore), dziewczyną, która zmieniła jego życie. Jamie była pierwszą i ostatnią osobą, którą darzył prawdziwym uczuciem. Zupełnie inna niż szkolne koleżanki, nigdy nie dbała o to, by być taka, jak one. Jej wiara w siebie nie była uzależniona od opinii innych ludzi. Jamie, córka miejscowego pastora Kościoła baptystów (Peter Coyote), nie obawiała się okazywania innym, że wiara jest najważniejsza w jej życiu. Landon był zupełnie inny, nie wiedział czego chce od życia. Wolne chwile spędzał na robieniu głupich dowcipów. Jeden z nich miał niespodziewane zakończenie. Landon i jego kumple postanowili "przetestować" nowicjusza (Matt Lutz), który chciał dostać się do ich paczki. Inicjacja miała się odbyć w miejscowej fabryce cementu i polegać na skoczeniu do basenu. Nikt z nich nie wiedział, że jego dno pełne jest połamanych rur. Chłopak skoczył. Za chwilę wypłynął cały we krwi. Landon skoczył do wody, by go wyciągnąć. Przyjaciele uciekli. Uniknął więzienia, ale w ramach resocjalizacji musiał opiekować się uczniami, oraz uczestniczyć w próbach spektaklu w klubie dramatycznym. Zajęcia te miały nauczyć go wrażliwości na innych ludzi. Dzięki nim bliżej poznał Jamie, która również grała w tym spektaklu. Wkrótce Landon uświadomił sobie, że jest zakochany w niepozornej Jamie.
Polecam, bo nie jest to typowy komercyjny film z happy endem. Nie kończy się tak pięknie jak ten zbiór ochłapu wypuszczany z taśmociągu.
PS: nie widziałem tematu o tym filmie to tez wstawiam.
[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2010-05-01, 20:52 ]
źródło: filmweb.pl
Napisano 11 maja 2010 - 15:42
Wczoraj obejrzałam więc jestem na świeżutko - Enen, film opowiada historię pewnego pacjenta oddziału psychiatrycznego. W roli głównej B. Szyc - w uroczej jak dla mnie fryzurze. Te które mają tv n znajdą film w wypożyczalni vod. Szukałam czy nie był emitowany na którymś kanale, ale jeszcze nie, mam nadzieję że kiedyś będzie. Polecam fankom dreszczowców ( i nie chodzi mi o to, że często pada w tym filmie) i mrocznych zagadek. Bardzo fajne polskie kino.
Napisano 25 maja 2010 - 21:47
Film kręcony jest przez głównego bohatera.
Początkowo mi się nie podobał, ale jest na prawdę fajny.
Szok że takie rzeczy się przydarzają ludziom.
Polecam
Można na youtube oglądnąć jak zachowują się ludzie w kinie
Napisano 25 maja 2010 - 22:09
To ja dorzuce część drugą: Paranormal EntityParanormal activity
Strasznie przerażające oba filmy. Jak ogladałam pierwszą część to myślałam, że to na faktach i chyba to jeszcze bardziej wpłynęło na mnie, że się tak przeraziłam...
Sama bym nie mogła och oglądać... Teraz juz wiem, że filmy o duchach i innych takich zjawiskach to tak... źle na mnie działają
A ja dziś obejrzałam Braci. Straaaasznie mi się film podobał.
Pewnego dnia Grace dowiaduje się, że jej mąż Sam, żołnierz armii amerykańskiej ginie w czasie tajnej misji. Wiadomość o jego śmierci to cios dla całej rodziny. Również dla jego brata, Tommy’ego, który w naturalnym odruchu zaczyna pomagać zrozpaczonej dziewczynie. Z upływem czasu Grace i Tommy zbliżają się do siebie.
Polecam.
Napisano 05 czerwca 2010 - 14:12
Paranormal activity
Film kręcony jest przez głównego bohatera.
dobry film ...hm akcja dopiero na samym końcu się rozkręca i to bardzo mocno - polecam obejrzeć
[ Dodano: 2010-06-05, 15:13 ]
To ja dorzuce część drugą: Paranormal EntityParanormal activity
druga część nie powaliła mnie ..jak to PRAWIE zawsze bywa - druga część jest gorsza od pierwszej
[ Dodano: 2010-06-05, 15:14 ]
ja polecam film "KŁOPOTY Z BLONDYNKA" film typu komedia romantyczna, czasami przewija się wątek komedii , a czasami "dramatu" ale generalnie FILM SUPER. 3ba go samemu obejrzeć ...nie pożałujecie prądu
Napisano 09 czerwca 2010 - 16:44
A jeśli macie ochotę na dramat to proponuję Bez mojej zgody (luknęłam z nvod), powiem tak - ciężko powstrzymać łzy i jeszcze ta ścieżka dźwiękowa. Wart czasu.
Napisano 22 czerwca 2010 - 14:55
Dziś oglądałam i bardzo mi się spodobał.
Romantyczny, do popłakania...
Moim zdaniem wart obejrzenia
A tu macie opis
Miłość zmusza nas do podjęcia najtrudniejszych decyzji w życiu…. Piękna, porywająca i głęboka miłość, w którą ciężko jest nam uwierzyć oraz rozstanie i poświęcenie w niezwykle wzruszającej historii. John i Savannah pochodzą z dwóch różnych światów, ale kiedy poznają się przypadkiem na plaży, natychmiast budzi się w nich wzajemne uczucie. Film w reżyserii Lasse Hallströma, wielokrotnie nominowanego do Oscara twórcy „Czekolady” i „Kronik Portowych”. W rolach głównych zobaczymy najpopularniejszych aktorów młodego pokolenia: Channinga Tatuma znanego z filmu „Step Up”, oraz Amandę Seyfried z „Mama Mia!”
Źródło: INTERNET
Napisano 22 czerwca 2010 - 22:10
Napisano 27 czerwca 2010 - 13:35
SEKS TO NIE WSZYSTKO
Bardzo mi się spodobał.
Jest może za dużo w nim seksu, ale film jest moim zdaniem godny poświęcenia uwagi
Podoba mi się ukazanie wszystkiego wprost
A oto opis
Napisano 04 lipca 2010 - 19:25
Jeden dzień – być może najważniejszy – z życia Georga Falconera (Colin Firth), profesora uniwersyteckiego, który nie może pogodzić się z tym, że właśnie stracił swoją wielką miłość. Tego dnia pozornie nieistotne spotkania i czas spędzony z dawną ukochaną (Julianne Moore), otworzą przed nim niespodziewanie szanse na nowe uczucie... Porażający zmysłowym pięknem debiut Toma Forda, słynnego kreatora mody, który pracował m.in. dla firm Gucci i Yves Saint-Laurent.
Przepieknie zrobiony film, zarówno pod względem wizualnym, jak i muzycznym. Mądry i szalenie smutny film, o tym co sie liczy w życiu człowieka. Jeden z najlepszych filmów jakie widziałam w tym roku
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 07 lipca 2010 - 21:36