Filmy godne polecenia
Napisano 15 sierpnia 2010 - 18:58
Po pierwsze uwielbiam Jennifer Lopez i jej grę aktorską, a po drugie można pośmiać się z różnych sytuacji jak i również łezka w oku mi się zakręciła. I oczywiście zakończenie powala, tego akurat się nie spodziewałam.
Tutaj jest recenzja z filmweb.pl
Samotna kobieta (Jennifer Lopez) decyduje się za sztuczne zapłodnienie. Dochodzi ona do wniosku, że jej "biologiczny zegar" tyka. W dniu kiedy okazuje się, że jest w ciąży spotyka faceta swoich marzeń (Alex O'Loughlin).
Napisano 22 sierpnia 2010 - 09:49
Kolejna część znakomitej komedii Wieczny student, młody student idzie w ślady swojego ojca zapisując się do prestiżowego College'u Coolidge, ale tak naprawdę chce pokazać miejscowym studentom jak spędzać czas na zabawie i imprezach.
"Zabójcze ciało"- w roli głównej Megan Fox ale tego filmu NIE POLECAM - tak głupiego i beznadziejnego filmu chyba nigdy nie widziałam
„Zabójcze ciało” to seksowny horror pełen pokręconego humoru. Opowiada o Jennifer (Megan Fox) – licealistce opętanej przez demona. Z wrednej, pewnej swej atrakcyjności dziewczyny zmienia się w zło wcielone. Pragnie krwi, a jej ofiarami padają kolesie, którzy do tej pory mogli tylko pomarzyć o tym, by dziewczyna łaskawie na nich spojrzała. Przyjaciółką Jennifer jest Needy (Amanda Seyfried) – zwykła dziewczyna z sąsiedztwa, która zawsze żyła w cieniu swej pięknej koleżanki. Będzie musiała stanąć na wysokości zadania i obronić miejscowych chłopaków przed demoniczną Jennifer, zwłaszcza że jedną z ofiar ma paść jej chłopak, Chip (Johnny Simmons).
Napisano 25 sierpnia 2010 - 11:59
Miałam w planach najpierw przeczytać książkę, ale nie mogę na nią trafić w bibliotece
Film wzruszający, świetna muzyka, która jeszcze bardziej wyzwala emocje... Wspaniała gra aktorów. Tematyka nietuzinkowa, ogólnie wart uwagi.
'Sara i Brian wiodą spokojne życie. Idylla zostaje jednak przerwana, gdy dociera do nich przerażająca informacja o chorobie córki. Aby ratować życie dziecka, para podejmuje trudną decyzję, która na zawsze zmieni ich życie. Dylematy etyczno-moralne zmieniają ich relacje. Prawdziwy koszmar zaczyna się jednak, kiedy ich druga córka odkrywa prawdę dotyczącą jej poczęcia'.
źródło- filmweb
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 25 sierpnia 2010 - 12:12
Jeśli lubisz czytać ebooki, podaj tylko maila, a zostanie Ci przesłanyMiałam w planach najpierw przeczytać książkę, ale nie mogę na nią trafić w bibliotece
Czytałam kiedyś tę książkę, na długo przed obejrzeniem filmu i nie zrobiła może na mnie jakiegoś mega piorunującego wrażenia, ale na pewno jest lepsza od ekranizacji. No ale to raczej typowe, że po przeczytaniu książki mamy większe wymagania co do filmu, który rzadko potrafi im sprostać.
Napisano 25 sierpnia 2010 - 14:10
oglądałam ale jakoś nie wywarł na mnie dużego wrażenia
owszem, fakt że film porusza tak ważne tematy jak życie i śmierć, oraz etyka z tym związana,ale tak wiele dobrego słyszałam o tym filmie że kiedy sama go obejrzałam, stwierdziłam że nie wywołuje u mnie aż tak skrajnych emocji.
[ Dodano: 2010-08-26, 11:07 ]
Wczoraj obejrzałam film "Bracia"
filmwebFilm oparty jest na duńskim filmie "Bracia" z 2004 roku. Tommy Cahill (Jake Gyllenhaal) pociesza rodzinę swojego brata, Sama (Tobey Maguire) - jego żonę Grace (Natalie Portman) i ich dzieci - po jego zaginięciu na wyprawie wojennej. Sam przebywał na misji w Afganistanie i jest uważany za zmarłego. Między Tommym i Grace stopniowo rodzi się uczucie, które nie będzie miało szansy się rozwinąć, gdy sytuacja niespodziewanie się skomplikuje...
Ogląda się go dosyć ciekawie, losy dwóch braci, z których jeden jest tym złym a drugi tym lepszym.. Choć w pewnym momencie wszystko wywraca się do góry nogami.. Pojawiający się watek życia amerykańskich żołnierzy po powrocie z Afganistanu otwiera oczy na niektóre rzeczy. Krótko to opowieść o wojnie, bohaterskiej miłości i osobistych tragediach.
Ogladałam z prawdziwym zainteresowaniem.
Napisano 27 sierpnia 2010 - 18:28
Również polecam.
Bez mojej zgody zrobił na mnie wielkie wrażenie, ta walka o życie, ale życie obu dziewczynek. Na koniec się zdziwiłam.
Książki nie czytałam ale bardzo chętnie przeczytam.
Napisano 23 września 2010 - 13:34
Diabeł ubiera sie u Prady
bo leci w tym tygodniu ...
a słyszałam że dobry... warto obejrzec ??
nie wiem czy w dobrym miejscu zapytanie dałam
Napisano 23 września 2010 - 14:08
Napisano 23 września 2010 - 14:42
wartoa słyszałam że dobry... warto obejrzec ??
anne hathaway jako głowna bohaterka również.Meryl Streep,kapitalna.
film może nie nie wiadomo jak bardzo 'głęboki' ale coś tam daje do myślenia a przy okazji można się pośmiać i zrelaksować
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 23 września 2010 - 14:44
anne hathaway
aaa to ona fajna. I Meryl jeszcze. Z nia filmy sa fajne
w ta sobote leci
Napisano 23 września 2010 - 17:45
zmusza do myslenia...
kochanice krola, film oparty na faktach o zyciu krola henryka VIII, i jego kochankach ( siostry)...
Napisano 23 września 2010 - 17:54
Czy ktoś ogladał
Diabeł ubiera sie u Prady???
Oglądałam
a słyszałam że dobry... warto obejrzec ??
Ja po obejrzeniu miałam mieszane uczucia, bo oczekiwałam czegoś więcej - zakończenie też mi się nie podobało.
Właśnie dlategofilm może nie nie wiadomo jak bardzo 'głęboki'
Ale na nudny wieczór po pracy jak najbardziej - świetne ciuchy, postać wykreowana prze Meryl Streep też rewelacyjna, no i modowa zmiana głównej bohaterki też bardzo mi się podobała.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 23 września 2010 - 17:57
amoramor napisał/a:
film może nie nie wiadomo jak bardzo 'głęboki'
Właśnie dlatego
ale czy zawsze musimy ogladać głebokie filmy
dzieki dziewczyny
Napisano 23 września 2010 - 19:14
Nie, dlatego później napisałam, co mi się w nim podobałoale czy zawsze musimy ogladać głebokie filmy
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 25 września 2010 - 11:42
zderzenie roznych kultur i obyczajow fajny film polecam
caly jest dostepny na youtube
Napisano 26 września 2010 - 13:13
Napisano 27 września 2010 - 09:32
film superSajuri napisał/a:
Diabeł ubiera sie u Prady???
Oglądałam kilka razy i z chęcią obejrzę raz jeszcze dla mnie lekki,przyjemny film na relaksujący wieczorek
taki relaks wieczorem
a ktos ogladal Kolekcjonera
Napisano 27 września 2010 - 11:32
a ktos ogladal Kolekcjonera
książka bardzo mi się podobała, też jestem ciekawa czy adaptacja filmowa jest równie dobra!
ja polecam Wyspę Tajemnic z Leo DiCaprio. Film mroczny, klimatyczny, oglądałam go z zaciekawieniem do końca.
źródło: filmwebAkcja filmu rozgrywa się w 1954 roku na pięknej wyspie Zatoki Bostońskiej. W tak bajecznym miejscu znajduje się szpital dla obłąkanych przestępców. Na wyspie będzie prowadzone śledztwo w sprawie tajemniczego zniknięcia jednej z pacjentek. Sprawa jest prowadzona przez federalnych szeryfów Tedda i Chucka. Kobieta zniknęła z pokoju, który był zamknięty, a w oknach były kraty. Pozostała po niej tylko zaszyfrowana wiadomość. Nad wyspę nadciąga huragan i łączność z resztą świata zostaje zerwana.
Napisano 27 września 2010 - 21:45
Tutaj grają:
Adam Sandler, Chris Rock, Salma Hayek, Rob Schneider, Kevin James, David Spade i inni.
W weekend przypadający na święto 4 lipca, pięciu przyjaciół z dzieciństwa spotyka się po 30 latach, aby wziąć udział w pogrzebie ukochanego trenera koszykówki. Wraz z rodzinami zatrzymują się w domku nad jeziorem należącym do zmarłego trenera. Przyjaciele na nowo przeżywają szkolne czasy, nabijają się z siebie i usiłują pokazać dzieciom, że można się bawić tak jak za dawnych czasów.
Film jest bardzo zabawny i jest wiele momentów, które doprowadziły mnie do łez