Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Filmy godne polecenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
812 odpowiedzi w tym temacie

#781 frezja

frezja
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 28 września 2010 - 09:27

biała masajka - film o turystce ktora podczas pobytu w Kenii zakochuje sie w masajskim wojowniku i decyduje sie rzucic swoje dotychczasowe zycie i zyc ze swoim mezem wg zasad jego plemienia...
zderzenie roznych kultur i obyczajow fajny film polecam
caly jest dostepny na youtube :-D

uwielbiam ten film!!! moge go ogladac w kolko. Polecam Przeczytanie ksiazki. ma chyba ze 3 czesci, pierwsza o tym co w filmie, kolejna o zyciu w szwajcaii i 3 o powrocie do kenii z corka.

#782 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 września 2010 - 16:17

Kolekcjoner W miasteczku studenckim Uniwersytetu Północnej Kalifornii, znika w niewyjaśnionych okolicznościach siostrzenica Alexa. Nie czekając na działania miejscowej policji Alex samotnie podejmuje się wyjaśnienia tej sprawy. Traktowany jak intruz, brnie w śledztwie odkrywając coraz nowsze dowody, że zniknięcie siostrzenicy nie jest przypadkowe. Alex Cross szybko odkrywa, że z miasteczka znikneło już siedem innych dziewcząt, a ciała dwóch następnych niedawno odnaleziono. To daje mu pewność, że ma do
...
czynienia z seryjnym mordercą, który przybiera imię Casanova. Alex samotnie drążący w śledztwie znajduje pomoc w niedoszłej ofierze Casanovy, Kate McTiernan. Od tej pory rozwiązanie zagadki jest dla obojga sprawą prywatną, ale droga do niej będzie niezwykle uciążliwa.

dziś ogladam, jestem ciekawa jaki bedzie
czy to coś pododnego jak
Kolekcjoner kości??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#783 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 29 września 2010 - 16:40

Oglądałam ostatnio na N Vod "Dom zły" Wojciecha Smarzowskiego i jestem nie mogę wyjść z szoku. Ostryy film, który zostaje w głowie.

Też wzięłam ten film bo strasznie byłam ciekawa, tak różne opinie słyszałam na temat tego filmu. No i faktycznie jest mocny. Ale ja to po nim trochę doła złapałam. Za to jeśli jeszcze nie widziałaś to polecam The Blind Side, też jest w N. Naprawdę warto.
A ostatnio obejrzałam, co prawda jednym okiem, ale obejrzałam Pachnidło - film mi znany ale chciałam jeszcze raz "powdychać" go.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#784 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 października 2010 - 13:43

Wczoraj oglądałam na ,,Ale Kino'' film z Bradem Pittem i Robertem Redfoordem - Zawód szpieg. Jestem pod wrażeniem,gry aktorskiej obu panów.Film porusza sprawy polityczne jak i mówi o ocaleniu życia i przyjaźni męskiej.Bardzo polecam. :-)

#785 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 października 2010 - 22:57

Właśnie wróciłam z seansu :) Oglądałam film "Jedz,módl się i kochaj" :-)

Polecam Babeczkom,które na filmie lubią się pośmiać,wzruszyć,mieć chwilę refleksji. Jedynie czego mi w kinie brakowało to lampki wina,bo ogromnie pasowałaby do klimatu ;-)

Naprawdę nastraja pozytywnie (a przynajmniej mnie) i jestem zadowolona,że się na niego wybrałam :-D

Elizabeth Gilbert to trzydziestokilkuletnia, nowoczesna kobieta. Ma męża, wspaniały dom oraz dobrą pracę. Mimo to pewnej nocy leży nieszczęśliwa na podłodze w łazience i płacze ponieważ stwierdza, że życie, które wiedzie nie jest tym, którego tak naprawdę pragnie i nie wie co powinna z nim zrobić. W końcu decyduje się na rozwód, który jest bardzo bolesny i przez który popada w depresję. Jej kolejnym krokiem jest podróż do trzech państw zaczynających się na literę "I"
www.filmweb.pl

#786 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 października 2010 - 12:24

Polecam Babeczkom,które na filmie lubią się pośmiać,wzruszyć,mieć chwilę refleksji

czyli dla mnie w sam raz.

Jedynie czego mi w kinie brakowało to lampki wina,bo ogromnie pasowałaby do klimatu

szegolnie jak była w Europie i degustowała smaki życia :-P
jak juz pisałam w temacie Na co iść do kina
mam nadzieje że film mnie nie zawiedzie tak jak i ksiązka nie zawiodła.

Tylko ze u mnie to pewnie bedzie w kinach za miesiac.. :-/

#787 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 października 2010 - 08:42

Oglądałam ostatnio film z 2005 roku "Constantine" i jestem nim zachwycona :mrgreen:

John Constantine (Keanu Reeves) urodził się z niechcianym darem, który stał się jego przekleństwem - potrafi rozpoznawać tajemnicze istoty, kroczące po ziemi w ludzkich ciałach. W swych niebudzących podejrzeń wcieleniach bez przeszkód wtapiają się w tłum, wypełniając swe misje. Jeżdżą samochodami, pracują, nawiązują kontakty z ludźmi. Taka istota może być mężem lub żoną, można mieć ją za przyjaciela lub sąsiada i nie mieć pojęcia o jej prawdziwej naturze. Nikt nie wie, że nie są normalnymi ludźmi. Tylko John
...
ich widzi. Te niesamowite wizje, których nikt nie potrafi pojąć, i od których chciał się wyzwolić, pchnęły Constantina ku samobójstwu. Niestety, próba się nie udała. Odratowany wbrew swej woli ponownie znalazł się w świecie żywych. Na zawsze naznaczony, ma nadzieję, ze uda mu się uzyskać zbawienie, odsyłając "istoty" tam, skąd przybywają - z powrotem w otchłań. Jako broni używa świętych relikwii, rozumu, pięści i wszystkiego, co okaże się pomocne. Kiedy zdesperowana detektyw Angela Dodson nakłania go do pomocy w sprawie zagadkowej śmierci jej bliźniaczej siostry, nie spodziewa się, że zawiedzie ją to wprost do świata demonów i aniołów, istniejącego tuż obok, z pozoru całkowicie normalnego, Los Angeles

źródło: filmweb.pl

Powiem tak- mnie ten film wciągnął, choć twórcy chyba bardziej stawiali na ilość scen akcji niż spójność fabuły, bo można zauważyć pewne niedociągnięcia. Efekty specjalne natomiast są wg mnie na wysokim poziomie. Twórcy w genialny sposób przedstawili też wizję piekła. Co do gry aktorskiej to nie powiem żeby Keanu Reeves mnie zachwycił- był taki drętwy i nie do końca pasował mi do tej roli, za to aktorzy drugoplanowi byli po prostu genialni. Zarówno Tilda Swinton grająca archanioła Gabriela, jak Peter Stormare, który wcielił się w postać Lucyfera byli fenomenalni. Szczególnie podobał mi się właśnie Lucyfer, który pomimo, że na ekranie gościł raptem kilka minut wywarł na mnie niesamowite wrażenie.
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#788 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 października 2010 - 11:57

Ostatnio obejrzałam film ,,Strach '' z Markiem Wahlbergiem,tzn.przypomniałam sobie ten film,kiedyś go już widziałam.Po śmierci matki, Nicole zmuszona jest zamieszkać z ojcem. Ojciec Nicole ma nową rodzinę, dlatego 16-latka początkowo buntuje się przeciwko niemu. Pewnego dnia poznaje Davida McCalla i od razu zakochuje się w chłopaku. Po pewnym czasie dziewczyna decyduje się przedstawić go swojemu ojcu. Ojciec podchodzi sceptycznie do Davida i chce by córka zakończyła ten związek. Zbuntowana Nicole ani myśli słuchać ojca. Jednak już wkrótce okazuje się, iż David nie jest taki święty.
Gorąco polecam.
Moim zdaniem Mark świetnie ukazał dwa oblicza w filmie.Tego złego i dobrego.Warto to zobaczyć.
Źródło-Filmweb

#789 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 października 2010 - 14:26

a czy ktos ogladał
Malowany Dom ???

#790 daisy

daisy
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14 października 2010 - 17:37

"Inni" z Nicole Kidman, bardzo wciągający thriller, który ogląda się z zapartym tchem. Polecam gorąco!

Grace wraz z dziećmi mieszka w olbrzymim domu mieszczącym się na wyspie u wybrzeży Anglii. Mąż Grace przebywa na wojnie i rodzina z niepokojem oczekuje nie tylko jego powrotu, ale każdej wiadomości od niego. Dzieci Grace cierpią na poważną chorobę, która uniemożliwia im przebywanie na słońcu. W związku z tym ich życie na wyspie reguluje szereg zasad, których łamać nie wolno. Pewnego dnia jednak Grace zostaje zmuszona do przyjęcia na służbę kilku mieszkańców wyspy. Wraz z ich przybyciem w posiadłości zaczynają dziać się dziwne rzeczy.
Dołączona grafika

#791 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 16 października 2010 - 21:43

Malowany Dom ???

nie oglądałam a jaki to gatunek i warto oglądać :?:

"Inni" z Nicole Kidman

widziałam super i zaskakujący :mrgreen:

#792 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 19 października 2010 - 10:38

Wczoraj oglądałam film,, Wyspa Tajemnic'' z Leonardo Dicaprio.Początkowe 30 minut wydawało mi się strasznie nudne,ale potem akcja rozkręciła się .Zafascynowała mnie gra aktorska Leo.Świetnie wywiązał się ze swojej roli.Daję także duży plus za efekty specjalne.Jednym słowem -polecam obejrzenie tej produkcji filmowej. ;-)Akcja filmu rozgrywa się w 1954 roku na pięknej wyspie Zatoki Bostońskiej. W tak bajecznym miejscu znajduje się szpital dla obłąkanych przestępców. Na wyspie będzie prowadzone śledztwo w sprawie tajemniczego zniknięcia jednej z pacjentek. Sprawa jest prowadzona przez federalnych szeryfów Tedda i Chucka. Kobieta zniknęła z pokoju, który był zamknięty, a w oknach były kraty. Pozostała po niej tylko zaszyfrowana wiadomość. Nad wyspę nadciąga huragan i łączność z resztą świata zostaje zerwana.
Filmweb.

#793 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 19 października 2010 - 12:18

Wczoraj oglądałam film,, Wyspa Tajemnic''

Tez go ogladalam i na początku też wydawał mi się nudny ale potem ciekawie się działo, końcówka była bardzo ciekawa bo można ją różnie tłumaczyć :)
Gorąco polecam :-D

#794 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 19 października 2010 - 13:45

ja oglądałam ostatnio film "licencja na uwodzenie"
przystojny uwodziciel Świadczy płatne usługi polegające na rozbijaniu nieudanych par, w jednej z klientek się zakochuje.
świetna komedia..można się pośmiać ;-)
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#795 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 22 października 2010 - 07:09

,,Nocna randka'',to film jaki wczoraj oglądałam.Świetna rozrywka,łatwa lekka i przyjemna komedia.Jeśli ktoś jest w długim związku małżeńskim,film daje troszkę do myślenia.Milo się ogląda.A moj ulubiony cytat z filmu to-,,Na milość boską załóż tę koszulę''.Polecam.Komedia w reżyserii Shawna Levy'ego ("Nowożeńcy", "Różowa pantera", "Noc w muzeum"), wg scenariusza Aline Brosh McKenna ("Diabeł ubiera się u Prady"). Podczas rutynowej kolacji na mieście znudzona para małżeńska wplatana zostaje w aferę kryminalną i musi stawić czoła skorumpowanym gliniarzom, mafijnemu bossowi i zwariowanemu taksówkarzowi.
Filmweb

Ha,ha,no i mogłam zobaczyć Wahlberga z nagim torsem w całej okazalości. <jezorek11></span> <lovam1></span>

#796 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 października 2010 - 20:01

"The Fan", czyli "Fan" - stary, 1996 roku, świetnie zrealizowany film o psychopatycznym fanie bejsbolu. W rolach głównych De Niro (jako ów fan) i Snipes (Bobby Rayburn, bejsbolista). Świetnie pokazane, co psychopata jest stanie poświęcić, zeby osiągnąć to, co chce. Osobiście polecam zacząć od ksiązki o tym samym tytule. Nie oglądam wielu filmów, ale do tego wracam bardzo często. Czemu? Do końca nie wiem, ale za kazdym razem jak go odpalam i patrzę na wariactwo innych - nabieram trochę dystansu do tego, co się dzieje dookoła.

Dołączona grafika

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#797 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 31 października 2010 - 19:46

"Duże dzieci"

W weekend przypadający na święto 4 lipca, pięciu przyjaciół z dzieciństwa spotyka się po 30 latach, aby wziąć udział w pogrzebie ukochanego trenera koszykówki. Wraz z rodzinami zatrzymują się w domku nad jeziorem należącym do zmarłego trenera. Przyjaciele na nowo przeżywają szkolne czasy, nabijają się z siebie i usiłują pokazać dzieciom, że można się bawić tak jak za dawnych czasów.

filmweb.pl

Nie jest to może film najwyższych lotów, ale na rozluźnienie po ciężkim dniu pracy nadaje się w sam raz ;-) Proste, dosadne żarty, cięte riposty- pełno ich w filmie. Może i nie jest to kino ambitne, ale w prosty sposób pokazuje siłę prawdziwej przyjaźni i że z życia należy czerpać pełnymi garściami by nie żałować młodości, która przecieka między palcami nie wiadomo kiedy. Mi się podoba ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#798 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 10:43

Nie wiem czy tu jest dobre miejsce na takie pytanie ale który z tych filmów według Was jest naprawde godny polecenia ??
Efekt Motyla
Amadeusz
Cała ona
Fatima
Gorzkie gody
Niebezpieczne zwiazki
Kochaj i tańcz
Polowanie
Sen Kasandry
Wiek Niewinności
Zmierzch
Zakochany Szekspir
Prestiż
Marzyciel
Sekretne Okno

Ogladałyscie któryś z tych filmów ???

#799 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 11:03

Polecam Iluzjoniste

Eisenheim (Edward Norton), człowiek znikąd wystawia w Wiedniu zdumiewające magiczne spektakle. Swoją pracą przykuwa uwagę pretendenta do tronu – Księcia Leopolda. Pewien, że iluzjonista jest jedynie mistrzem konfabulacji i oszustem, Książę zjawia się na jednym z przedstawień mężczyzny celem zdemaskowania jego występu. By osiągnąć cel wysyła na scenę swoją narzeczoną Sophie (Jessica Biel: "Siódme niebo", "Elizabethtown"). Rozpoczyna się wielka potyczka pomiędzy iluzją a rzeczywistością.

zrodlo - http://www.filmweb.pl/Iluzjonista

Zrobil na mnie ogromne wrazenie. Swietna gra Nortona. Zaskakujace zakonczenie :-)
Piekny film :-)

#800 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 15:44

Sajuri, Efekt Motyla jest świetny moim zdaniem, widziałam tez Amadeusza i zrobił na mnie ogromne wrażenie. Te dwa filmy z czystym sumieniem mogę polecić.

Efekt Motyla

Evan Treborn jest chłopcem, którego niektóre zdarzenia z dzieciństwa zdają się być "zaćmione", nie może ich sobie przypomnieć. Odkrywa sposób na podróżowanie w czasie przy pomocy pisanych za młodu dzienników, co więcej może także zmieniać teraźniejszość zmieniając przeszłe wydarzenia. Po kilku próbach zdaje sobie sprawę, że nawet gdy jego intencje są dobre, nie zawsze efekty tych zmian pokrywają się z przewidywaniami.

źródło: http://pl.wikipedia.org

Amadeusz

Wolfgang Amadeusz Mozart jest wspominany przez śmiertelnego wroga Antonio Salieriego, nadwornego kompozytora Józefa II. W pełni docenia on i wielbi talent Mozarta, który właśnie przybył na dwór. Podziw do muzyki młodzieńca kontrastuje z niechęcią do obscenicznego trybu życia Mozarta i doprowadza go wkrótce do obsesji na punkcie Wolfganga. Salieri obwinia Boga o obdarowanie talentem wulgarnego małego człowieka o sprośnym chichocie. Misterną intrygą postanawia zniszczyć wybrańca Bożego.

źródło: http://pl.wikipedia.org