Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Filmy godne polecenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
812 odpowiedzi w tym temacie

#701 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 marca 2010 - 14:50

Ja polecam szczególnie dla psiarzy i nie tylko film Hachiko: A Dog's Story oparty na prawdziwej historii (Japończycy do dzisiaj obchodzą święto na cześć tego psa,postawili mu nawet pomnik)
W roli głównej Richard Gere i pies rasy akita :-)

"Film oparty jest na prawdziwych wydarzeniach i opisuje historię przyjaźni, miłości pewnego psa do swego pana, profesora muzyki"
cytat jednego z użytkowników portalu filmweb....opisu filmu na owej str radzę nie czytać,bo wyjaśnia wszystko :roll:

Ludzie piszą,że spodziewali się średniego filmu,a okazało się,że obejrzali cały i na dodatek ryczeli jak bobry....także jeszcze raz polecam :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#702 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 07 marca 2010 - 15:32

"Weronika postanawia umrzec"...

Oglądałam ale czytałam wcześniej książkę, więc generalnie jakoś strasznie mnie nie zachwyciło, ale może być.

P się chyba nawet podobał, ja troszkę przespałam :oops:
Bo nudzi mnie jak coś widze drugi raz, a tu po książce wiedziałam co bedzie.
Ale porównując np z Samotnością w sieci, która też była na podstawie książki, ten film o niebo lepszy :-)

#703 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 07 marca 2010 - 20:19

Brzydka prawda

Ogladalam i polecam :-P Bardzo fajny film ;-)

"Weronika postanawia umrzec"...

Spodziewalam sie czegos wiecej po tym filmie. Takiego jakiegos WOW, ale ogolnie moze byc.

Hachiko: A Dog's Story

Widzialam zapowiedz tego filmu nie NIE obejrze :-/ placze zawsze na takich filmach o zwierzatkach :oops: :-/

Ja polecam "Planete 51" :lol: "Dorian Gray", "The fourth kind", "Knocked Up"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#704 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 07 marca 2010 - 22:55

Dziewczyny jak już polecacie jakiś film to rozwińcie trochę swoja wypowiedź i napiszcie dlaczego właśnie ten film uważacie za godny obejrzenia.
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#705 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 07 marca 2010 - 23:19

"Planeta 51" - fajna bajka tworcow Shreka (jak mnie pamiec nie myli) :lol:
Posmiac sie troche mozna.

"Dorian Gray"- ciekawy watek filmu. I chociaz nie przepadam za filmami ze "starych" czasow, to film mnie zaciekawil i uwazam, ze warto go zobaczyc :-)

"The fourth kind" - to trzeba zobaczyc :!: Swietna rola Milly Jovovich.
Fil oparty na prawdziwych wydarzeniach. Zawarto w nim rowniez autentyczne fragmenty nagran.

"Knocked Up" - bardzo fajna komedia z Katherine Heigl (grala rowniez w Brzydkiej Prawdzie) Film opowiada o wpadce :lol: Spotkali sie na dyskotece-jedna wspolna noc i ciaza.

to rozwińcie trochę swoja wypowiedź

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#706 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 12 marca 2010 - 17:46

Ja polecam na babski wieczór Brzydka prawda lekkie romansidło, ale wciągające

ja też polecam !! :mrgreen: przed chwilką skończyłam oglądac.... tak sobie włączyłam bo mi koleżanka na pendriva wrzuciła i normalnie rewelacja hehehe :mrgreen: uśmiałam się nieźle :mrgreen: :mrgreen:
szczęście ma smak truskawek :D :D

#707 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 marca 2010 - 20:17

Dopiero wróciłam z kina i śmiało mogę polecić film Nostalgia anioła.Po reakcji widzów twierdzę,że nie każdemu przypadł on do gustu.Film na pewno nie należy ani do komedii,ani sensacji.Bardziej podpięłabym go pod psychologiczny.Trzeba się nad nim nieco zastanowić i wgłębić w fabułę.Moim zdaniem we wspaniały sposób ukazana jest miłość ojca do ukochanego dziecka.I tragedia po stracie najbliższej osoby.Mój ulubieniec Mark Wahlberg całkiem nieźle poradził sobie z powierzoną mu rolą,choć przyznam,że przyzwyczaił nas już do grania postaci twardzieli w produkcjach filmowych.Według mnie warto obejrzeć ten film.Polecam. ;-)

[ Dodano: 2010-03-15, 10:09 ]
Piękny film,na pewno na długo zapadnie w pamięć.

#708 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 17 marca 2010 - 12:02

Ja oglądałam wczoraj film Wiejski nauczyciel

Film Bohdana Slámy (Dzikie pszczoły, Szczęście) to wzruszająca opowieść o ludziach, którzy pragną miłości, ale są zbyt wystraszeni lub niepewni, by ją dostrzec, gdy pojawia się w ich życiu.

Petr jest nauczycielem biologii. Zachęca swoich młodych podopiecznych, aby poznawali bogactwo natury, a przez to i samych siebie. Jednak nie zdaje sobie sprawy, jak wiele musi jeszcze dowiedzieć się o sobie i swoich pragnieniach, przed którymi ucieka.

Zostawiając rodziców i wszystkie niespełnione miłości w Pradze, jedzie do wiejskiej szkoły. Tam zaprzyjaźnia się z Marie i jej nastoletnim synem, Ladą. Wkrótce między tą trójką rodzą się silne emocje – Marie pragnie Petra, on pragnie Lady, a Lado... Te uczucia zaważą na całym ich życiu.

Polecam.. ;-)

Dołączona grafika
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#709 dagicz

dagicz
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27 marca 2010 - 10:13

Ja polecam "Człowieka w ogniu", główną rolę gra Denzel Washington i mała jeszcze wtedy Dakota Fanning. W tym filmie jest pokazana piękna relacja miłości i przywiązania twardego ochroniarza do pewnej małej dziewczynki. Ponadto śmiało możecie obejrzeć ten film ze swoim facetem bo jest to dramat sensacyjny, więc gwarantuję, że oboje nie powinniście się nudzić :-)
"i'll bring your words along with me maybe one day they will mean something..."

#710 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 30 marca 2010 - 15:00

"Wyspa Tajemnic"

Akcja opowieści rozgrywa się w 1954 roku na małej wysepce, gdzie znajduje się więzienie dla szczególnie niebezpiecznych i obłąkanych przestępców. Do zakładu wysłanych zostaje dwóch detektywów, którzy mają tu przeprowadzić śledztwo w sprawie tajemniczego zniknięcia pacjenta tej placówki. W czasie dochodzenia policjanci natykają się na pajęczynę kłamstw, a niebezpieczny huragan i bunt więźniów sprawiają, że zostają unieruchomieni na wyspie.
heliosnet.pl

Dołączona grafika

Nie chcę za dużo pisać o filmie. Ale mi się strasznie podobał. Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio oglądałam. Niektóre filmy są strasznie męczące i "ciągną" się w nieskończoność. A ten strasznie mnie wciągnął, że nawet nie wiem kiedy minęły te dwie godziny filmu...
Polecam!

A jakby ktoś miał jakieś filmy o podobnej fabule to bardzo bym prosiła o tytuły na PW ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#711 Iskierka

Iskierka
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 31 marca 2010 - 17:45

Ja uwielbiam oglądać horrory tylko nie o wampirach .Może dziewczyny podsuniecie jakiś tytuł :mrgreen:

#712 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 31 marca 2010 - 20:33

Iskierka, jeden z "lepszych" horrorów jakie widziałam to "Wzgórza mają oczy" jak ktoś lubi horrory to polecam, ja się bałam cały film, nie wiedziałam kiedy skąd coś wyskoczy, niestety fabuły dokładnie nie pamiętam :mrgreen: więc może daruję sobie szczegóły filmu, żeby gafy nie strzelić (lepiej będzie się oglądało)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#713 Iskierka

Iskierka
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 31 marca 2010 - 21:13

Anka1705,A wiesz akurat ten horror to ja oglądałam :-D Ale masz rację trzyma w napięciu ten film do końca :mrgreen: Strasznie było :shock:

#714 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 07:18

Ja polecam szczególnie dla psiarzy i nie tylko film Hachiko: A Dog's Story

OJ ja też ten film polecam....Płakałam strasznie- potworny wyciskacz łez, a następnego dnia moja teściowa obrugała faceta, który go polecił, bo jej synowa teraz nie powinna takich emocji :lol: Ale powiem Wam, że autentycznie, jak następnego dnia, po obejrzeniu filmu się obudziłam to moje pierwsze myśli były znowu o tym filmie <bezradny></span>

Nie wiem czy już się przewinął, ale polecam gorąco The Blind Side- z Sandrą Bullock, chyba w pierwszej roli nie komediowej (prócz Speed), jaką widziałam. Film oparty na faktach, opowiada historię Michaela Ohera, czarnoskórego, biednego chłopca, przygarniętego przez rodzinę "z wyższych sfer". Film wzruszający, taki trochę wyciskający łezki, ale naprawdę wart obejrzenia.

Sandra Bullock za rolę w nim dostała Oscara- przyznam, ze film widziała ze 2 miesiące temu i uważam, ze nagroda dla niej jest tu w pełni zasłużona.

#715 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 08:37

Olenka mi się tez bardzo podobał, byłam na premierze.
Dziewczyny a ja lubię horrory i to z wampirami zarówno klasykę jak i typu " Zmierzch" . Dziwna jestem.... wkurzaja mnie tylko krwawe jatki żeby cos sie tylko działo...
Dołączona grafika

#716 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 14:57

Niektóre filmy są strasznie męczące i "ciągną" się w nieskończoność

Słyszałam same zachwyty nad tym filmem(Wyspa tajemnic),ale niestety dla mnie był tak jak opisujesz powyżej.......ciągnął się i ciągnął. Bardzo szybko domyśliłam się zakończenia i w sumie wydawało mi się oczywiste,że tak będzie,ale kolega tak zachwalał,że zakończenie jest niespodziewane więc czekałam do samiuteńkiego końca zastanawiając się jak się zakończy i co?nic ;-) zero niespodzianki-skończył się tak jak podejrzewałam :-P nic niespodziewanego jak dla mnie :-P

Olenka obejrzyj "Possession",może Ci się spodoba ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#717 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 15:36

a ja oglądnęłam wczoraj Bękarty wojny :mrgreen: wreszcie..

"Akcja filmu Inglourious Basterds rozpoczyna się w okupowanej przez Niemców Francji, gdzie Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) jest świadkiem rozstrzelania całej jej rodziny z ręki nazistowskiego pułkownika Hansa Landy (Christoph Waltz). Shosanna z trudem wymyka się z Paryża i przyjmuje nową tożsamość jako właścicielka niewielkiego kina. Tymczasem w Europie, porucznik Aldo Raine (Brad Pitt) organizuje elitarną grupę żydowskich wojowników, których zadaniem jest wywieranie krwawej zemsty na okupantach. Jego oddział, znany jako "The Basterds", łączy siły z Shosanną i działającą pod przykrywką agentką Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) w misji, której celem są liderzy Trzeciej Rzeszy. Shosanna przy okazji zamierza wywrzeć swoją własną, prywatną zemstę... "

Generalnie film totalnie w stylu Quentina Tarantino, z błyskotliwym poczuciem humoru, zabawą z pop kulturą i mnóstwem mega zaabawnych sytuacji. Plus Bradd Pitt, udający włocha, choc nie za słowa po wlosku, rewelacja.
Jeś ktoś lubi Pulp Fiction czy Grind House, wspaniały :mrgreen: :mrgreen:

Dołączona grafika

żródło: filmweb

#718 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 12:04

a ja oglądnęłam wczoraj Bękarty wojny :mrgreen: wreszcie..

Fajny film,tylko jakoś bardzo nie mogłam patrzeć na sceny ściągania skalpu i rycia fastygi na czole.Ciarki mnie przechodziły.Ogólnie ciekawa fabuła,świetna kreacja aktorska Brada.

#719 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 13:32

tylko jakoś bardzo nie mogłam patrzeć na sceny ściągania skalpu i rycia swastyki na czole

ja też.. obrzydliwe były te sceny.. Ale ja generalnie zawsze w takich momentach nie patrzę, po prostu nie dam rady :lol:

#720 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 09:14

Kurcze obejrzałam "Sierotę" , któraś z Was go polecała, mocny film, wciągający i manispotykaną fabułę, potrafi zaskoczyć, trochę mnie zszokowal ale godny polecenia.
Dołączona grafika