Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Filmy godne polecenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
812 odpowiedzi w tym temacie

#641 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 06 października 2009 - 07:14

A ja dziś oglądałam komedię romantyczną " Narzeczony mimo woli" z Sandrą Bullock i Ryanem Reynoldsem i bardzo mi się podobała. Naprawdę można się pośmiac :mrgreen: A na koniec to się jeszcze popłakałam ze wzruszenia :-P

Swietny film, w ogóle to uwielbiam Sandrę Bullock, ale na Thomasa Jane z Hunga też lubie popatrzeć.

#642 gargamelka

gargamelka
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 14 października 2009 - 11:34

ja ostatnio obejrzałam "galerianki", smutny film, przygnębiający, niestety prawdziwy.

#643 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 23 października 2009 - 23:12

Ostatnio oglądnęłam 3 dość fajne filmy. Pierwszy to Mroczny rycerz, pierwsze 30 minut to niestety walka z pilotem i ze snem, bo dość nudnawy, ale potem się super rozkręca i naprawde robi wrażenie. Zupełnie nie przesadzne zachwyty nad rolą Heatha Ledgera, gościu zagrał genialnie... niby postac zła, ale potrafi równocześnie wzbudzić litość... świetnie zagrana rola naprawdę, podbnie jak rola Buźki czy Dwie twarze różnie nazwyają tą postać, tez genialna moim zdaniem i szkoda, że nie zauważona przez media rola Aarona Eckharta.
Drugim filmem który oglądałam była "Wojna polsko ruska", powiem wam średni, ale bardziej in plus niż in minus. Film zrobiony jest niebanalnie (a takie uwielbiam) z tym, że czasem cała historia za bardzo się gmatwa i chyba sam rezyser nie wie co chciał przekazać przez film. Z drugiej strony może gdybym przeczytała książke zrozumiałabym więcej z przekazu zaproponowanego przez reżysera, choć film moim zdaniem powienien być czyms odrębnym i zrozumiałym nawet jeśli jest adaptacją książki. Fajna rola szyca i Soni Bohosiewicz, beznadziejna rola Masłowskiej (trzeba się bardzo ale to bardzo wysilić żeby zrozumieć co mówi), ale ogólnie polecam bo naprawdę zrobiony jak na polskie realia w dość fajny i oryginalny sposób ;-)
Trzeci film to "Rusałka", film określany mianem rosyjskiej "Amelii" i prawdę mówiąc to mnie zachęciło gdyz "Amelie" uwielbiam ;-) "
"Rusałka" jest nieco mniej optymistyczna niż Amelia, ale równie ciekawa. Opowiada o dziewczynce, która potrafiła spełniać marzenia. Zaczęła od swoich jednak jak się okazało, żeby jej marzenie sie spełniło ktoś musiał ucierpieć. Przeprowadziła się do Moskwy, gdzie poznała miłość... no a resztę trzeba zobaczyc samemu ;-)
Film daje do myślenia,nie brakuje w nim dawki słodko gorzkiego humoru. Uwielbiam filmy łączące w sobie zarówno dawkę realizmu jak i pewną dozę fantazji i magii. Mi film bardzo się spodobał i mimo, że wydaję się być momentami dołujący (szczególnie końcówka...)dodaje trochę sił... tak naprawdę dochodzi się do wniosku że w każdej z nas kryję się taka Rusałka ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#644 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 października 2009 - 21:12

Narzeczony mimo woli"

Chyba wiem co dzis obejrze :lol:
Uprowadzenie Agaty.. Znany i piekny... Dla mnie glownie dzieki muzyce.

Uwiedziony ale nie wiem czy o nim kiedys nie pisalam..
Bardzo mi sie podobal...

#645 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 25 października 2009 - 21:22

ja oglądałam Walkirię na VOD i bardzo się cieszę, że nie poszłam na to do kina bo film mi zupełnie nie przypadł do gustu. to taki kawałek off topu w razie jakby ktoś chciał obejrzeć, natomiast jeśli chodzi o film godny polecenia to zdecydowanie kinowe Galerianki. uważam, że to coś jak lektura obowiązkowa.
Dołączona grafika

#646 Glamourek

Glamourek
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 17:20

ja jestem zauroczona Ken Kwapis - Kobiety Pragną Bardziej - obada to smietanka aktorska a oglada sie spokojnie. moim zdaniem jednak cos ciagnie do tego filmu i chce go obejrzec raz jeszcze, a mam mozliwosc bo zrobilam sobie przyjemnosc i zamowilam smsem. jestem z siebie dumna

#647 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 17:36

Kobiety Pragną Bardziej

baaaardzi podobał mi się ten film :) oglądałam go 4 razy :mrgreen: obsada aktorska jak dla mnie trafiona i Scarlett miała tam cudnie ułożone włosy w takie loczki :P ahh

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#648 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 20:29

Dziś zrobiliśmy sobie dzien filmowy.
Na pierwszy ogień poszedł "Bibliotekarz 3"-film przygodowy utrzymany w klimacie "Indiany Jones'a" i "Poszukiwaczy skarbów". Lubię takie filmy więc żadne zaskoczenie, że mi się podobał. Lekki, przyjemny i ze sporą dawką poczucia humoru. Cho nie ukrywam, że dwie pierwsze części były lepsze :-P
Później obejrzeliśmy "Ostatni dom po lewej" i byłam mile zaskoczona, bo nastawiłam się na totalny chłam z litrami krwi w tle. Nie powiem, bo film jest dośc drastyczny, ale przy tym realistyczny i nie przesadzony jak większośc produkcji tego typu.
Następny był "30 dni mroku" i tu kolejne zaskoczenie, bo horror okazał się całkiem dobry. W sumie jeden z lepszych jakie oglądałam w ostatnim czasie.
I na koniec "Potwory kontra obcy"- sympatyczna bajka, pośmiałam się trochę :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#649 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 10:13

Polecam film Bernardo Bertolucci-Ukryte pragnienia z Liv Tyler.Piekne krajobrazy,swietna fabula.Czesto powracam do tego filmu,gdyz mam go na plycie. ;-)

#650 Księżniczka

Księżniczka
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 19:02

polecam obejrzeć film "sierota". Cholernie dobry, trzyma w napięciu do ostatniej chwili.
jakiś dramatejszyn chyba.

#651 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 grudnia 2009 - 21:54

chciałam Wam polecić trzy filmy, które dziś obejrzałam :)

'notatki o skandalu' z fantastyczną grą aktorską Cate Blanchett, po prostu genialnie sobie z tym poradziła :)
opowiada historię 40-letniej nauczycielki, która wplątuje się w romans ze swoim 15 letnim uczniem, a całą sytuację ogląda z boku i 'kontroluje' jej pseudo przyjaciółka - stara panna. Na prawdę genialny film, zaskoczył mnie w wielu momentach :)

'smaki miłości' z Morganem Freeman'em - również świetnie zagrał :)
to historia grupy ludzi, których losy w jakiś sposób są ze sobą powiązane, historia o miłości pod różną postacią, na którą możemy popatrzeć z wielu perspektyw :) wzruszający momentami film :)

oraz 'siostry' (angielski tytuł 'in her shoes') :)
historia, jak sam tytuł wskazuje, opowiada o losach dwóch sióstr - pięknej, seksownej i raczej mało inteligentnej dziewczyny, której w głowie tylko zakupy, buty i romanse oraz niezbyt atrakcyjnej ale za to inteligentnej pani prawnik. Dziewczyny z pewnego powodu kłócą się i przez pewien czas nie odzywają do siebie.. Wtedy na horyzoncie pojawia się ich 'nieznana dotąd' babcia :) to taki film bardziej na rozluźnienie, nie wymagający głębszych refleksji, choć przyznam, że w kilku momentach wzruszający ;)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#652 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 18:43

wczoraj bylam w koncu z kolezanką na "księżyc w nowiu" :mrgreen: film bardzo fajny ale oczywiscie nie ma co porównywac z ksiązką :-P :-P :-D
szczęście ma smak truskawek :D :D

#653 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 11:21

'smaki miłości'

Obejrzałam w końcu ten film wczoraj z Miśkiem.
Podobał mi się, chociaż końcówka filmu najbardziej mi się podobała. Rzeczywiście momentami wzruszający.
Myślałam ze bedzie lepszy (cos na miare: 12 gram albo 7 dusz) ale był całkiem przyjemny :-P :-P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#654 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 11:28

Oglądałam ostatnio z moim mężczyzną "Kac Vegas". Popłakaliśmy się ze śmiechu, choć na początku było trochę drętwo, ale jak już się rozkręciło, tak do końca filmu chichraliśmy się jak głupki :mrgreen: Polecam na długie jesienno-zimowe wieczory, poprawia humor, naprawdę :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#655 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 00:43

ostatnio byłam w kinie na Dystrykt 9 i 2012,filmy warte obejrzenia a zwłaszcza Dystrykt 9 pokazUje jacy potrafia być ludzie:(
A ze starszych filmow lubię:
jak zerwac z chłopakiem w 10 dni
lejdis
dirty dancing
to chyba tyle

#656 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 10:02

ja oglądnełam wczoraj dwa rewelacyjne filmy :-D
Pierwszy to belgijski film Rumba -błyskotliwa i dowcipna opowieśc o tańcu i miłości. iona i Don pracują razem jako nauczyciele w podmiejskiej szkole tańca. Ich wspólną pasją są tańce latynoamerykańskie. W każdy weekend startują w konkursach, zdobywając wiele nagród. Pewnej nocy, wracając z kolejnych zawodów, próbują ominąć nieznajomego, który próbuje popełnić samobójstwo. W wyniku wypadku Fiona traci nogę, a Don – pamięć. Ich życie staje się serią bolesnych upadków. Zostają pozbawieni wszystkiego – pracy, domu, pasji, ale nie miłości...
Specyficzne poczucie humoru, dla fanek kina skandynawskiego (dla mnie palcce lizać) :mrgreen: :mrgreen:

Drugi natomiast to Little Miss Sunshine, po polsku Mała Miss. Czarna komedia satyryczna, perypetie rodziców, który zabierają swą kilkuletnią córkę na konkurs piękności dla dzieci, ciągnąc za sobą na drugi koniec Ameryki: uzależnionego od narkotyków dziadka; wujka-geja, który dopiero co wyszedł ze szpitala psychiatrycznego i starszego syna, który złożył śluby milczenia. Miks postaci od którego włos się jeży ana głowie, ale ubaw, och... dawno takieg nie miałam. A i jedna z głownych ról gra samochód volkswagen Ogórek :mrgreen: :mrgreen:

Załączone miniatury

• rumba.jpg
  • miss.jpg

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#657 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 12:26

"Kac Vegas"

oooł yeah :mrgreen: :mrgreen: dla wielbicieli zrytych komedii super kino :-D na prawde mozna sie uśmiać :-D

a i przychodzi mi jeszcze na myśl jeden fajny film,komedia "Zakochana złośnica",bardzo mi się podobał :-D
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#658 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 17:07

ja oglądałam wczoraj dobry duńskie film "Sztuka płakania"
Życie jedenastoletniego Allana nie jest łatwe. Jego rodzice już dawno przestali zajmować się swoim małym sklepem, nocami słychać tylko cichy płacz ojca rodziny, który nie ma nawet siły walczyć o własny kawałek kołdry. Matka chłopca próbuje przejść przez życie, zażywając środki nasenne, czternastoletnia siostra poszukuje normalności poza domem. Allan nie wie, jak wygląda życie w innych rodzinach, ale stara się zrobić wszystko, żeby uszczęśliwić swoich bliskich.

Choć nie zna jeszcze granicy pomiędzy dobrem a złem, próbuje szukać właściwych rozwiązań poprzez dziecięcą intuicję. W dzień walczy o rodzinny interes, nocami namawia siostrę, żeby uspokoiła ojca, stosując swoje tajemnicze i niezawodne metody. Pewnego dnia chłopiec odkrywa, że cierpiący ojciec potrafi wygłaszać płomienne przemówienia na pogrzebach. Oczyszczające tyrady okazują się doskonałą terapią dla słabego, zmęczonego życiem człowieka. Chłopiec postanawia zadbać o to, by w rodzinnej miejscowości nie zabrakło pogrzebowych uroczystości...

To film z gatunku tych, które nie kończą się happy endem, ale według mnie naprawdę dobry.

Dołączona grafika
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#659 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 21:46

Oglądałam dziś FAR CRY (DALEKI KRZYK) bardzo fajny polecam ;)
Wczoraj oglądałam PERFEKCYJNA KRYJÓWKA też bardzo fajny.
I jeszcze ZA JAKIE GRZECHY w głownej roli Renee Zellweger- tez bardzo fajny ;)

#660 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 21:49

Skoro już mamy temat "filmy godne polecenia" to wysilcie się troszkę i skoro je polecacie, to piszcie, dlaczego własnie TAK lub NIE, bo dla mnie "bardzo fajny" to nie argument :roll: