Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Filmy godne polecenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
812 odpowiedzi w tym temacie

#601 Sabrosa

Sabrosa
  • Użytkownik
  • 344 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 21:24

Jeśli ktoś lubi komedie polecam "Noc w muzeum" z Benem Stillerem bardzo fajny film, ciekawie zrobiony, a jeśli ktoś lubi głupie komedie "Dodgeball" z tym samym aktorem :mrgreen:

#602 sue23

sue23
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 21:45

na mnie spore wrażenie zrobił film "elegy" z penelope cruize, genialny polecam ;-)

#603 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:34

dziś ogladałam komedię z jim'em carry "yes man" i powiem że super - popłakałam się ze śmiechu:)
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#604 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:39

A my wczoraj ogladalismy The last house on the left i bardzo mi sie spodobal

Przedstawiając jeden z najgłośniejszych thrillerów wszech czasów nowemu pokoleniu, filmowcy zadają pytanie - jak daleko może się posunąć para zwykłych ludzi mszcząc się na socjopatach, którzy skrzywdzili ich dziecko. Tego samego wieczoru, kiedy przyjeżdżają do położonego na odludziu domu nad jeziorem w Collingwood, Mari (Sara Paxton) i jej koleżanka zostają porwane przez zbiegłego więźnia i jego kompanów. Jedyną nadzieją przerażonej Mari jest znalezienie sposobu na powrót do rodziców Johna i Emmy (Tony Goldwyn i Monica Potter). Niestety, napastnicy nieświadomie znajdują schronienie w jedynym miejscu, gdzie mogłaby czuć się bezpieczna. Kiedy rodzina Mari dowiaduje się o tym, co się stało, trzej napastnicy zaczynają przeklinać dzień, w którym weszli do Ostatniego domu po lewej (The Last House on the Left).

zrodlo: filmweb

sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#605 sue23

sue23
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 13:48

ja bym poszla na coś dobrego do kina. Hmmm... ale na co?

#606 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 17:45

Ja byłam wczoraj na "narzeczony mimo woli" i szczerze to nawet fajny, mozna się pośmiać. Ale fabuła taka oklepana i przewidywalna ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#607 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 00:26

Ja bym na to poszła ze względu na Ryan'a Reynolds'a :P
I niedługo ponoć na ekrany ma wyjść film o Coco Channel z Audrey Tautou, koniecznie muszę zobaczyć.

#608 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 21:11

Zielona mila film znany..co prawda trwa trzy godziny, ale naprawde warty obejrzenia...
Na temat wiezniow skazanych na smierc na krzesle elektrycznym.. Wiecej nie zdradze :-P

#609 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 21:39

Mirabelka__22, piękny film i morze łez wylałam... :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#610 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 07:08

No więc ja chcę polecić dwa filmy w zupełnie różnych klimatach. Pierwszym z nich jest Terminator 4. Jak szłam ostatnio do kina z P. i sobie ten film wymyślił to stwierdziłam, że 20 zeta za drzemkę dwugodzinną to trochę dużo- ale ok niech mu będzie. I... W zasadzie od początku filmu siedziałam z otwartą buzią :lol: Efekty świetne, ciekawa fabuła- jedynie wypadało by choć odrobinę kojarzyć o co chodziło w poprzednich częściach bo inaczej film może się wydać niezrozumiały. Ja widziałam drugą część i to wystarczyło ;-)

Drugi film to Pamiętnik Nimfomanki. Niesamowity film o samotności, miłości i walce z samym sobą... Mi bardzo się podobał

#611 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 11:18

"narzeczony mimo woli"

ogladalismy wczoraj,
fakt ze fabula oklepana i w sumie zakonczenie przewidywalne,ale ogolnie film fajny - lekki i przyjemny :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#612 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 14:57

Pamiętnik Nimfomanki

Jak dla mnie niewarty obejrzenia <bezradny></span> P tez tak stwierdzil.. Sam seks.. niewiele madrosci. Trzeba dobrze wyszukiwac madrego tekstu miedzy scenami...

Obejrzalam i skasowalam.. <bezradny></span>

#613 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 17:19

Sam seks..

:shock: :shock:

Mirabelka__22, Na pewno oglądałyśmy to samo? ;-) Jak sama nazwa wskazuje film toczyć się będzie wokół seksu natomiast nie zgadzam się, że wokół niego cały film się toczy :roll:

#614 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 18:18

natomiast nie zgadzam się, że wokół niego cały film się toczy

No moze jest kilka innych scen. Ale jednak te przeszkadzaja skupic sie na sensie filmu <bezradny></span> Nie wiem, mi sie nieszczegolnie podobal.

Mi sie bardzo spodobal film Apartament. Tylko z roku 2004, bo z tego co wiem jest tez inny film o takim tytule. Spodoba sie tym ktorzy lubia lekko pokrecone filmy.. Bo nie ma w nim ciaglosci chronologicznej. :arrow: co jest fajne, bo trzeba sobie to ukladac w glowie.
Ale jest o milosci :-P

#615 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 18:25

Mirabelka__22, Widziałam Apartament, rzeczywiscie zakrecony i trzeba chwile sie zastanowic o co chodzi :-) takze polecam
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#616 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 04 lipca 2009 - 07:32

My ostatnio oglądaliśmy "Lustra" z Kiefer Sutherlandem i przyznam, że już dawno nie ogladałam nic co by mnie, aż tak wciągnęło. Trzyma w napięciu do samego końca. Mogę ten film polecic z czystym sumieniem :mrgreen:
A z takim lekkich filmów o banalnym scenariuszu "Sydney i siedmiu nieudaczników"- wspólczesna wersja bajki o Królewnie Snieżce. Lubię takie filmy :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#617 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 04 lipca 2009 - 17:45

My ostatnio oglądaliśmy "Lustra" z Kiefer Sutherlandem i przyznam, że już dawno nie ogladałam nic co by mnie, aż tak wciągnęło.

jak dla mnie wprost przeciwnie ;-) miał być horror ale chyba troche nie wyszedł. fakt że początek jest niezły (zwłaszcza kiedy dziewczyna ginie w wannie :-P ) ale potem niestety coraz bardziej nudne :-/
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#618 eb1692

eb1692
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 12 lipca 2009 - 10:00

ja mogę parę wymienić :lol: :

-Seks to nie wszystko
-Dziennik nimfomanki
-Nie mów nikomu
-Lustra
-Babskie wakacje :mrgreen:
-Jak żyć!
-Rozmowy nocą
(i dużo dużo innych filmów) :-)
Nasycona Tym Jedynym :* <333

Dołączona grafika

#619 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 13:28

Wczoraj z Misiem oglądaliśmy Zaklinacz słów
Świetny film.
Polecam...
;-)

#620 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 08:24

ja wczoraj oglądałam Babskie wakacje i click :) na prawdę fajne i śmieszne filmy :)