Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Filmy godne polecenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
812 odpowiedzi w tym temacie

#621 Marta2012

Marta2012
  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 10:28

Hey wszystkim:)
Jeśli ktoś lubi mocne przeżycia i rosnące napięcie szczerze polecam film pt. " Jeźdźcy apokalipsy".
Bardzo dobry film..

#622 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 10:31

" Jeźdźcy apokalipsy".

No właśnie po przeczytaniu opisu jakos anty sie nastawiłam do tego filmu, tzn. do kina poszliśmy na co innego. Ale w zaciszu domowym to chętnie sobie obejrzę ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#623 Marta2012

Marta2012
  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 11:05

Po

po przeczytaniu opisu jakos anty sie nastawiłam do tego filmu, tzn. do kina poszliśmy na co innego.

Ja miałam to samo i tez obejrzeliśmy w domku :-P
Mimo wszystko polecam:)

[ Dodano: 2009-08-22, 22:02 ]
Właśnie miałam seans ze swoimi znajomymi z mieszkania (wynajmujemy razem:)).
Oglądaliśmy film pt. "Oszukana" naprawdę baardzo dobry film.. A myślałam, że recenzje trochę są podkoloryzowane - cieszę się, że się myliłam :-D

#624 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 17:38

Ja ostatnio oglądałam "słownik snów" i "hooligans 2" ... bardzo fajne filmy...warto obejrzeć :->

#625 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 17:40

ja z wielkim przekonaniem mogę polecić film " czas przemian" jest na prawdę piękny (moim zdaniem oczywiście ) :)

#626 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:02

krowka17, a o czym jest ten film....jakieś romansidło czy cuś innego :?:

#627 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 10:14

ivonka, Anglia, XVII wiek. Karol II Stuart obejmuje tron po śmierci Cromwella. Czasy jego panowania to burzliwa era rozwoju Londynu i przyzwolenie na zmysłowe uciechy. Młody lekarz Robert Merivel zostaje wezwany na dwór Stuartów. Lulu jest umierająca. Lulu to ukochana spanielka króla Karola II. Medykowi udaje się wyleczyć psa, bardziej dzięki szczęściu, niż wiedzy lekarskiej. To jednak zapewnia mu wdzięczność króla, który czyni go nadwornym lekarzem królewskich psów. Niebawem Robert będzie musiał oddać władcy jeszcze jedną przysługę – poślubić sprawiającą kłopoty metresę Celię. Kłopoty zaczynają się w momencie, gdy młodzian zakochuje się w niej, a zgodnie z obietnicą daną Karolowi II – ma to być "białe małżeństwo".

#628 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 10:28

krowka17, dziękuję za oświecenie ;-) wydaje się ciekawy, może sobie pociągnę później :mrgreen:

#629 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 10:53

ivonka, film kostiumowy... taki jakie lubię najbardziej :) na prawde jest świetny :) trochę można popłakać , pośmiać się .... rozmarzyć :)

#630 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 20:27

Polecam film "Walkiria" z główną rolą Toma Cruisa (o czym dowiedziałam się oglądając film :-P )
Oparta na faktach historia zamachu na Hitlera.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#631 AndziulkaGyy

AndziulkaGyy
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07 września 2009 - 14:35

Ja w sobotę w nocy (chyba o 1 się zaczął) oglądałam ciekawy film o symulacji więzienia i zachowań ludzkich jakie z tego wynikają (konflikt między strażnikami a więźniami). Film był niemiecki, niestety nie znam tytułu, może ktoś z Was skojarzy.
Akcja społecznościowa

#632 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 07 września 2009 - 17:27

ja oglądałam w weekend Hooligans 2... dobry film dla tych którzy lubią sobie popatrzeć na tryskającą krew i na walki ;-) ja niestety w tych momentach zasłaniałam sobie oczy...

#633 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 września 2009 - 17:32

AndziulkaGyy, chodzi o "Das Experiment"?tylko to znalazłam pasujące do Twojego opisu....

"Eksperyment" to niemiecki film oparty na niechlubnym eksperymencie amerykańskich naukowców. Eksperyment ten nazywał się STANFORD PRISON EXPERIMENT. Akcja filmu toczy się w czasach współczesnych, w Niemczech. Pewien męźczyzna znajduje w gazecie ogłoszenie. Można zarobić kilka tysięcy euro za poddanie się tajemniczemu eksperymentowi. Męźczyzna zgłasza się. Oprócz niego naukowcy wybierają jeszcze 19 męźczyzn. 12 z nich staje się więźniami, a 8 strażnikami. Początkowo wszystko idzie zgodnie z planem, a wszyscy odgrywają swoje role. Do czasu. Jeden z "więźniów" zaczyna coraz bardziej denerwować "strażników". Początkowo strażnicy nie dają się sprowokować. Jednak po kilku takich wyczynach każą więźniom myć kible. Gdy to nie skutkuje zabierają im łóżka. Po kilku dniach dochodzi do rękoczynów. Cały eksperyment wymyka się naukowcom spod kontroli, co prowadzi do makabrycznych sytuacji.

źródło:http://www.filmweb.pl
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#634 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 07 września 2009 - 21:13

Das Experiment

to chyba już stary film, bo oglądałam go kilka lat temu (jeśli dobrze kojarzę) i szczerze mówiąc nie bardzo mi sie podobał <bezradny></span>
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#635 AndziulkaGyy

AndziulkaGyy
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 08 września 2009 - 12:27

Tilia hmm niby wszystko pasuje oprócz tego, że chodzili z nimi do łóżka, bo tego akurat nie było w tym filmie, który oglądałam a ten facet był taksówkarzem.
Natomiast w czasie eksperymentu strażnicy byli cały czas przekonani, że są testowani co spowodowało, że wsadzili co więzienia i spróbowali zgwałcić samą panią doktor nadzorującą eksperyment.
Ogólnie skończyło się na dwóch ofiarach śmiertelnych.
Akcja społecznościowa

#636 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 08 września 2009 - 12:30

niby wszystko pasuje oprócz tego, że chodzili z nimi do łóżka

Nie,że zabierali ich do łóżka tylko IM łóżka czyli w efekcie musieli spać na podłodze pewnie ;-)

JkIEp1.png

#637 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 01 października 2009 - 18:41

W sumie nie wiedziałam, w którym wątku, ale tu zdradzę Wam na co czekam :-D

#638 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 03 października 2009 - 13:04

A ja dziś oglądałam komedię romantyczną " Narzeczony mimo woli" z Sandrą Bullock i Ryanem Reynoldsem i bardzo mi się podobała. Naprawdę można się pośmiac :mrgreen: A na koniec to się jeszcze popłakałam ze wzruszenia :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#639 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 października 2009 - 08:26

" Narzeczony mimo woli"

Naprawdę można się pośmiac :mrgreen: A na koniec to się jeszcze popłakałam ze wzruszenia :-P

zgadzam się, strasznie sympatyczny film :-)

#640 Mariolcia

Mariolcia
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 06 października 2009 - 06:02

Ja ostatnio oglądałam Prawo ulicy, super film. Polecam :)
Dołączona grafika