Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Z rodzicami, same, czy z facetem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
294 odpowiedzi w tym temacie

#61 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 14 marca 2008 - 18:57

a ile wzięłyście kredytu babki?

40.000zł :-/

#62 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 14 marca 2008 - 19:01

a to nie dużo
a ja myślałam o kredycie na mieszkanie, na kupno
a we Wrocławiu drożyzna ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#63 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 14 marca 2008 - 19:03

a to nie dużo

nam się udało kupić mieszkanie w takim czasie, keidy jeszcze nie podrożały tak strasznie ;-) a oprócz kredytu dostaliśmy troche kasy od teściów, którzy akurat sprzedali domek, który budowali, a niestety nie dali rady go dokończyć <bezradny></span>

#64 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 14 marca 2008 - 19:24

nam się udało kupić mieszkanie w takim czasie, keidy jeszcze nie podrożały tak strasznie ;-)

no a teraz to strasznie drogie i to jeszcze w większym mieście... :/

#65 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 14 marca 2008 - 20:00

niestety podrożały masakrystycznie :-/ za nasze daliśmy 55.000 a teraz moglibyśmy dostać za nie spokojnie około 200.000, bo jest własnościowe, są wymienione okna, drzwi, wszystkie rurki, instalacja gazowa, wszędzie są panele, kafelki, kuchnia pod zabudowę (chyba wszystko wymieniłam) :-P jak by ktoś przyszedł to jak na gotowe, a nas to tyle pracy, czasu i pieniędzy kosztowało <bezradny></span>

#66 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 14 marca 2008 - 20:01

no we Wrocławiu za takie trza byłoby więcej zapłacić ;-)
u nas średnio 8 tys. za metr kŁadratowy ;-)

#67 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 14 marca 2008 - 20:03

no to rzeczywiście drożej niż u nas :-/
zresztą nasza dzielnica też jest najdroższa z całej Rudy (mamy kilkanaście dzielnic) :-P

#68 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 14 marca 2008 - 20:09

my mamy chyba więcej troszku :P

no i drożyzna w cholerę... :/
jak tu młodzi mają wyjść na swoje jak takie ceny itd...
za wynajem to się nie opłaca, bo się płaci nawet więcej czasem niż by się miało do zapłaty za ratę za kredyt... :/

#69 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 14 marca 2008 - 20:22

za wynajem to się nie opłaca, bo się płaci nawet więcej czasem niż by się miało do zapłaty za ratę za kredyt...

pewnie, że się nie opłaca, już lepiej spłacać kredyt, niż płacić komuś odstępne :-/

#70 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 14 marca 2008 - 20:27

także się pomyśli :P
nie no, ja mam czas ;-)
Radek by chyba wolał wybudować domek...

#71 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 14 marca 2008 - 21:03

za nasze daliśmy 55.000

Kurcze.. ostatnie mieszkanie jakie widzielismy w Świdnicy kosztowalo prawie 300.000 .. no i wez kup cos :-x

#72 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 14 marca 2008 - 22:12

nasze miesięczne raty to 1000 zł, za mieszkanie daliśmy 180tyś. + jeszcze coś tam na remoncik. ale warto :) wrócić po pracy na swoje, usiąść z mężem przy herbatce w fotelu i czuć zapach swojego własnego gniazdka :) <dreams></span>

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#73 impresja

impresja
  • Użytkownik
  • 519 postów

Napisano 22 marca 2008 - 14:27

A my z Rafałem wynajmujemy pokój w domu na emigracji :-P Ale jest bardzo fajnie. Mieszka z nami tylko 1 para i to na gorze- a na dole jest living room, łazienka i kuchnia no i nasz pokoik też jest na dole. Ale nie mogę urządzać go po swojemu- w końcu jesteśmy tutaj tylko tymczasowo i nie jest to nasz dom :( i jeszcze długo nie będziemy mieli swojego własnego gniazdka. Co prawda babcia przepisała na mnie dom w Polsce i jest to duży dom, ale przeciez ona tam teraz mieszka, a w dodatku jest to w Polsce i mam nadzieję, że jeszcze długo babcia pożyje, więc nawet na ten dom specjalnie nie liczę...
Ale najważniejsze, że mieszkamy razem. Już ponad rok :) I nie wyobrażam sobie, abyśmy znów mieli zamieszkać osobno... o nieeee :-P

#74 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:15

hm.. nowiec ja z moim mezem to praktycznie juz przed slubem pomieszkiwalismy razem... ale tak naparwde to mieszkamy ze soba od dnia slubu czyli dzis dokladnie mijaja dwa miesiace... mieszkamy u moich rodzicow...mamy duzy do wiec nie ma problemu.. dostalismy najwiekszy pokoj i radzimy sobie... zreszta rodzice uiwelbiaja swojego nowego ziecia i nie ma wiekszych zgrzytow... ale jak pewnei wiekszosc z was marzymy o wlasnym domku... dzialeczke juz mamy.. dostalismy od moich rodzicow... teraz tylko trzeba uskaldac pieniazki pomyslec pewnie o jakims kredycie i ruszac z budowa... hmm... jak juz bym chciaal miec to za soba.. i usiasc z mezem w wlasnym salonie przy wlasnym kominku w wlasnym fotelu... yyy za marzenia nie wsadzaja wiec pomazyc dobra rzecz... chociaz jesli by wsadzali to pewnei juz mialabym dozywocie...:) hihi
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#75 Chwilka

Chwilka
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 10 kwietnia 2008 - 21:40

No ja niestety mieszkam z moimi "cudownymi" rodzicami i narazie nie mam odwagi na kredycik zaden :-?
Dołączona grafika

#76 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 11:41

Kochane moje my tez z moim M. przygotowujemy się do kupna swojego gniazdka. Początkowo myśleliśmy o kawalerce jednak obecnie kawalerki we Wrocławiu chodza średnio 200 tys i powaznie zastanawiamy sie nad 2-pokojowym w stanie developerskim. Koszt takiego to 240 tys + wykończenie na własna rękę.To jest prawie 60 tys wiecej kredytu, po cichu liczymy na troszke od rodziców. Co myślicie o tym wyborze?Ja jestem przerażona, moj M. wrecz przeciwnie, nie chce juz dłuzej placic za wynajem.I jeszcze jedno pytanko: myslicie ,że lepiej nam kupic teraz czy po studiach? Dodam ,że oboje studiujemy dziennie a M. ma dobrze płatna prace jako informatyk.Dziewczyny poradżcie nie chce sie rzucic na mieszkanko jak szczerbaty na orzechy!Z drugiej strony wiadomo ,że kiedys i tak trzeba znalezć swoje lokum.
Dołączona grafika

#77 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 12:07

szczerze mówiąc, to lepiej spłacac kredyt za swoje, niż płacić komuś odstępne za wynajem ;-)

#78 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 16:25

dajmira piszesz, że oboje studiujecie, on pracuje a Ty? no i czy teraz też razem mieszkacie? no i czy myślicie poważnie,o tym, aby być razem już do końca życia? czy aby na pewno tego chcecie? bo, co zrobisz jak np, choć tego Wam nie życzę broń mnie Panie Boże. ale co zrobisz, jak kiedyś ostro się pokłócicie?
Bo jeśli rzeczywiście bardzo, ale to bardzo się kochacie i chcecie być razem, to czemu nie! kupujcie sobie mieszkanko ;-)

#79 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 18:16

Droga Agulo spiesze z odpowiedziami, ja niestety nie moge pracowac gdyz studiuje 2 kierunki (prawo i administrację ) i nawet gdybym bardzo chciała nie ma szans bym pogodziła pracę z nauką.Juz raz próbowałam co odbiło sie na sesji :-( Teraz mieszkamy razem( w sumie juz drugi rok), tzn wynajmujemy małe mieszkanko ,od kilku miesiecy zastanawiamy sie nad kupnem własnego m ( oczywiscie kredyt). Naciska Marcin , poniewaz nie chce płacić włascicielce mieszkania, która zas naszymi pieniązkami splaca swoj kredyt.Boje sie , ze to bedzie dla nas sznur na szyję, perspektywa spłaty ok 270 tys kredytu mnie przeraza!!!!Dlatego chciałam zapytać jak Wy dziewczyny radzicie sobie w tej niewątpliwie waznej decyzji w życiu. Z mojej strony tez nie moge liczyc na jakies wielkie pieniadze od rodziców, Mama wychowuje mnie sama a jest jeszcze siostra.Co do naszego związku to znamy sie juz 8 lat, jesteśmy para od prawie 5 lat , bardzo powaznie myslimy o naszym związku, kochamy sie ( jak kazda para przezywamy tez kryzysy)i chcemy zyc razem. jest jeszcze jedn kwestia która mnie niepokoi,M. brat niecały rok temu kupił mieszkanie na kredyt, przez głowe przechodzi mi głupia myśl: byc moze on nie chce byc gorszy od brata?czy któras z Was Drogie forumowiczki tez miała takie pesymistyczne myśli?
Dołączona grafika

#80 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 22 kwietnia 2008 - 01:28

dajmira, kazdy boi sie kredyty ( ja tez boje sie zaciagac kredyt na 30 lat <stres></span> ) ale kurna innego wyjscia nie ma!No tutaj jeszcze jest rozwiazanie zeby kupic dom dwurodzinny i wtedy dol odnajmowac komus a samemu mieszkac na gorce - ale znowu uzerac sie z lokatorami :roll:

cieeezka sprawa :cry: