Czy podczas miesiaczki mozna zajsc w ciaze?
Napisano 17 sierpnia 2008 - 17:36
Napisano 17 sierpnia 2008 - 17:37
ja też się już nie wypowiadamTyle w tym temacie odemnie.
Napisano 17 sierpnia 2008 - 17:37
Napisano 17 sierpnia 2008 - 17:38
Napisano 17 sierpnia 2008 - 17:39
Napisano 17 sierpnia 2008 - 19:47
co do pytania krowka17,
w czasie okresu można zajść w ciąże
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 18 sierpnia 2008 - 07:38
dr n. med. Barbara Grzechocińska
Ginekolog - położnik
Okres a ciąża
Czy podczas okresu można zajść w ciążę?
Tak, można.
krowko, dobrze najpierw znac teorie a pozniej praktykowac.
Wszystko jest uzaleznione od dlugosci cyklu. piszesz, ze masz 30, 34 dniowe wiec dlugie. z matematycznego punktu widzenia szanse nikle ale to jest natura i jej nie oszukasz. wszystko sie moze zdarzyc i moim zdaniem jesli los zechce to zrobi psikusa ; ]
Moja uwaga: nie pisz do kogos kto ma odmienne zdanie "to nie czytaj" bo kilka razy zdarzylo sie sie napisac "czy ktos przeczytal to co napisalam?" a teraz jak masz mase odpowiedzi to chcesz, zeby ludzie nie czytali? Wyluzuj troszke:)
Ps. czy wiesz co to sa dni plodne i kiedy sie zaczynaja? czy wiesz co potrzeba aby doszlo do zaplodnienia?
ps. wydzielilam te posty i utworzylam nowy temat
Napisano 18 sierpnia 2008 - 07:57
dokładniekrowko, dobrze najpierw znac teorie a pozniej praktykowac.
krowka17, irytujesz się, kiedy któraś z nas pisze, że nie podoba się jej coś w Twoim zachowaniu czy postępowaniu, a z drugiej strony czasem zadajesz takie pytania, że ja nie wiem, czy piszesz poważnie...
Ja już kiedyś pisałam, że nie do końca podoba mi się Twoje podejście do seksu, to że szybko zaczęłaś i że traktujesz to jak dobrą zabawę (tak wynika z Twoich postów), ale w końcu jesteś odpowiedzialna za siebie w pewien sposób, działasz na własne konto, więc staram się nie wtrącać za bardzo...
Ale żadna z nas nie życzy Ci zostania mamusią, a chce zmobilizować do zabezpieczenia!
Już jakiś czas temu pisałaś, że musisz iść do ginekologa i się zabezpieczyć.
Czas mija, Ty uprawiasz seks i ciągle piszesz, że musisz się w końcu wybrać po tabletki...
Chyba nie chcesz czekać tak długo, aż będzie za późno?
A potem piszesz, że w czasie okresu idziecie na całość...
To znaczy, że albo zakładasz, że nie zajdziesz w ciążę (NIEPRAWDA) albo, że liczysz na to, że nic się nie zdarzy (GŁUPOTA)
Chwila przyjemności może sie skończyć tym, że przez następne kilkanaście lat będziesz odpowiedzialna za inną osobę...
Napisano 18 sierpnia 2008 - 08:06
krowka17 jestes bardzo niekonsekwentna osoba... najpierw twierdzisz ze musisz sie wybrac do lekarza i zaczac sie zabezpieczac.. potem piszesz ze uprawiasz seks bez zabezpieczenia.... dla mnie swiadczy to o tym ze poprstu nie doroslas do tego zeby uprawiac seks... seks to nie tylko przyjemnosc....trzeba wykazac sie odpowiedzialnaoscia... czy zdajesz sobie sprawe ze jesli zajdziesz w ciaze (czego oczywiscie ci nie zycze.. ale jesli nie zmenisz swojego nastaiwenia i postepowania to nie wykuloczne ze moze sie tak zdarzyc) bedziesz odpowiedzilana za drugiego czlowieka... bedzie to wymagalo od ciebie wielu poswiecen... i naprawde sporej odpowiedzialnosci... czasem starsznie irutyje mnie twoje podejscie do pewnych spraw.. zastanow sie bo tutaj naprawde niky zle ci nie zyczy...
Napisano 18 sierpnia 2008 - 08:14
na coz mi dzieci w tak mlodym wieku?? z gumka tez frajda
macie racje,dziekuje
Napisano 18 sierpnia 2008 - 08:57
Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:07
Napisano 25 sierpnia 2008 - 20:31
Napisano 25 sierpnia 2008 - 22:38
Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:20
cerrata, no ale kurde... klockami lego bawilam sie majac 5 lat a nie teraz ... kurde no czemu wiekszosc nie moze pojac ze teraz mlodziez robi sie inna... kurde no raz sie zyje i ja nie zaluje ze zaczelam sie kochac z kims kogo kocham.
Nie wydaje mi sie.. są po prostu dziewczyny które sie szanują i tzw. kur.... Taka prawda... Ja to zrobiłam pierwszy raz po 8 miesiącach.. było to jakoś 3 miesiące przed moja 18... Stara nie jestem bo mam 19 lat.. tez młodzież.. I mam koleżanki w twoim wieku.. niektóre tez robaia tak jk ty, ale to jedynie z głupoty... Mówisz ze z miłości? Z poprzednim tez było z miłości?? Ilu tak jeszcze.. Skoro potrzebujesz wielu partnerów, sa zawody dla takich jak ty...
Napisano 26 sierpnia 2008 - 10:38
Raz, że to niehigieniczne... to już pomijam...
Dwa to, że Ty sobie wmówisz, że nie zajdziesz w ciąże, bo masz taki a nie inny cykl nie "poratuje" Cie przed zajściem w ciąże...
Kobiety u których stwierdzono bezpłodnośc potrafią zajśc w ciąże!!... kobieto...
a raczej dziewczynko!!!!
Napisano 26 sierpnia 2008 - 10:49