Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Czy podczas miesiaczki mozna zajsc w ciaze?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#61 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:03

niestety wydaje mi sie ze jeszcze wiele kobiet wierzy , ze okres ochrania przed ciązą <bezradny></span> ja gdzież kiedys czytałam ze jakies plemiona wierzyły , że dzieci poczete w czasie okresu sa bardzo zdolne itp.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#62 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 22:03

magdaaaaa, niestety tak jest. A to przecież bzdura :/

#63 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 08:55

a ja słyszałam, że właśnie podczas okresu są na prawdę nikłe szanse na zajście w ciąże, ze te nasze "wydzieliny" :P są zabójcze dla plemnikorów ;-)

tez tak slyszalam :)
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#64 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 16:40

Mozna,jestem tego przykladem.Konczyl mi sie okres,zaszalelismy z mezem i za 9 miesiecy urodzila sie corka.

#65 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 18:01

Nie widzialam wczesniej tego watku, przeczytalam i sie <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span>
Krowka <ookk></span>
Niedlugo mlodziez bedzie sadzic ze zjedzenie ogorka przed seksem obroni ich przed ciaza... Niby narod inteligenty, a coraz glupszy...

Mozna,jestem tego przykladem.Konczyl mi sie okres,zaszalelismy z mezem i za 9 miesiecy urodzila sie corka.

I tu najlepsza odpowiedz. Z doswiadczenia. ;-)
Dla tych ktore jeszcze wierza w czarodziejskie moce @. :roll:

#66 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 18:06

Dla tych ktore jeszcze wierza w czarodziejskie moce @.

mysle ze jeszcze długo potrwa zanim ludzie przestana w to wierzyc , nie wiem czy pisłam wam o 12 latce , która uprawia seks i nie ma jesczze okresu wiec uwaza ze w ciaze nie powinna zajsc , nie wiem czy płakac nad tym ze tak wczesnie czy ze ma tak infantylne myslenie.
ja kiedys czytałam o jakims plemionach w których dzieci poczete w czasie okresu były uzwane jako lepsze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#67 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 18:52

wiecie aż mi się śmiać chce że taki temat założyłam... już zapomniałam o tym zupełnie...

Niby narod inteligenty, a coraz glupszy...

no tak prawda :)

#68 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 19:19

wiecie aż mi się śmiać chce że taki temat założyłam... już zapomniałam o tym zupełnie...

Nie rozumiem dlaczego śmiać? <bezradny></span> moim zdaniem lepiej,że zapytałaś niż sprawdzałaś w praktyce...chociaż z tego co doczytałam i tak ryzykowałaś ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#69 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 19:21

tak ryzykowałaś ;-)

ja już nie wiem co tam pisałam... to było dawno i głupie...
w ogóle sama siebie skrytykuje... co ja za myślenie miałam ...
dobrze że to ryzykowanie durne nie skończyło się ciążą ...

#70 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 09:28

Dobrze,Krowka 17,ze przejzalas na oczy.Nie ryzykuj,bo macierzynstwo to duza odpowiedzialnosc,a do tego by miec dzieci trzeba dorosnac.(szczegolnie psychicznie).Dojrzec do maciezynstwa,bo nie sztuka jest miec dzieci,sztuka zas jest je wychowac i byc odpowiedzialnym za nie. ;-)

#71 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 09:30

gratuluje córeczki :mrgreen:
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#72 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 09:36

gratuluje córeczki :mrgreen:

Dziekuje.Jesli nie chce sie miec tak szybko dzieciaczkow,to najwazniejsze jest zabezpieczenie,nawet gdy konczy sie okres,by nie bylo potem zadnych niespodzianek.A moja corka musze sie pochwalic ma juz 17 latek ;-)

#73 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 00:47

oczywiscie ze mozna zajsc w ciaze podczas okresu,jezeli sie nie zabezpieczacie to jest to bardzo mozliwe od tego kiedy masz dni plodne,jezeli zaraz po okresie to masz duuze szanse zeby zajsc w ciaze poniewaz nasienie mezczyzny zostaje " przechowywane " w organizmie kobiety przez pare dni ( przechowywane,mam na mysli resztki spermy które nie wypłyna z ciebie po stosunku ).i wtedy plemnik moze zaplodnic jajeczko.

#74 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 21:31

wrzucam wszystkim zainteresowanym bardzo konkretną i jasną odpowiedź :-)
"Cykl menstruacyjny, który zaczyna się krwawieniem miesięcznym (miesiączka), a kończy się w ostatnim dniu przed następnym krwawieniem, dzieli się na trzy fazy, jedną z nich jest:
Faza niepłodności względnej. Dlatego nazywa się względną, ponieważ długość tej fazy nie jest stała. W przypadku krótkich cykli miesięcznych wzrost komórki jajowej rozpoczyna się tak wcześnie, że faza płodności może zaczynać się już pod koniec miesiączki. Dlatego jeśli kobieta ma krótkie cykle stosunek odbyty w trakcie miesiączki może być płodny. Jeśli kobieta ma cykle normalne (taka norma to około 28 dni odstępu między miesiączkami) wtedy stosunek płciowy odbyty w czasie miesiączki jest niepłodny"(www.biomedical.pl)
:-)

#75 qrczak

qrczak
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 16:13

nie lepiej zapytać lekarza? :)

#76 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 września 2013 - 15:59

Czytałam, że niektóre kobiety mylą miesiączkę z krwawieniem okołoowulacyjnym i potem są zdziwione, że zaszły podczas okresu :roll:

#77 lilianka

lilianka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 15:49

Czytałam, że niektóre kobiety mylą miesiączkę z krwawieniem okołoowulacyjnym i potem są zdziwione, że zaszły podczas okresu :roll:

Jak można pomylić okres z plamieniem? masakra. Kobiety w ogóle nie znają swojego ciało, nie wiedzą w jakich fazach cyklu się znajdują...

#78 taniax

taniax
  • Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 17:51

Jak można pomylić okres z plamieniem? masakra. Kobiety w ogóle nie znają swojego ciało, nie wiedzą w jakich fazach cyklu się znajdują...

Oczywiście że można zajść w ciąże podczas miesiączki to zależy od długości cyklu.

Plamienie to  nie krwawienie więc tym bardziej trudno mi zrozumieć jak można to mylić, 

#79 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 23:10

A mnie dziwi, że w dzisiejszych czasach nadal pojawiają się takie pytania i nadal są kobiety, które wierzą w to, że nie można zajść w ciążę podczas miesiączki i w tym czasie zupełnie rezygnują z zabezpieczenia.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#80 lilianka

lilianka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 14:23

A mnie dziwi, że w dzisiejszych czasach nadal pojawiają się takie pytania i nadal są kobiety, które wierzą w to, że nie można zajść w ciążę podczas miesiączki i w tym czasie zupełnie rezygnują z zabezpieczenia.

Dokładnie. Przecież owulacja może się przesunąć, nawet kiedy kobieta ma bardzo regularne cykle. Wydaje mi się, że więcej kobiet powinno obserować swoje ciało