Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Czy podczas miesiaczki mozna zajsc w ciaze?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#1 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 23:45

eee nie wiem gdzie o to zapytac to zapytam tutaj.... czy podczas okresu mozna zajsc w ciaze?? i jakie sa szanse na to??

#2 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 23:56

Może to się zdarzyć kobietom z cyklem krótszym niż 20-22 dni. Wówczas uwolnienie komórki jajowej następuje w ostatnich dniach miesiączki. Możliwość zajścia w ciążę podczas okresu rośnie także wtedy, gdy zbliżeniu towarzyszą silne emocje, zarówno przyjemne (np. duże podniecenie), jak i dramatyczne (np. gwałt).

Zrodlo: http://www.kobietain... ... aczka.html
Dołączona grafika

#3 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 08:39

krowka17, można zajść w ciążę, dlatego nie warto ryzykować bez np gumki
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#4 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 09:33

skinnybitch, no ja nie mam cyklu krotszego niz 20-22 dni ... u mnie te liczy sa wieksze :P jeszcze jakos nie zaszlam ... ale ciekawi mnie bo z tym chlopakiem nie prubowalam jeszcze... i nie wiem czy z nim moge czy nie... bo z moim bylym jakos nie zaszlam ....

#5 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:09

a ja słyszałam, że właśnie podczas okresu są na prawdę nikłe szanse na zajście w ciąże, ze te nasze "wydzieliny" :P są zabójcze dla plemnikorów ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#6 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:10

jeszcze jakos nie zaszlam ... ale ciekawi mnie bo z tym chlopakiem nie prubowalam jeszcze... i nie wiem czy z nim moge czy nie... bo z moim bylym jakos nie zaszlam ....

:shock: aż mnie przeraża takie myślenie, dziewczyno ty się za klocki lego weź a nie za seks.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#7 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:12

a ja słyszałam, że właśnie podczas okresu są na prawdę nikłe szanse na zajście w ciąże, ze te nasze "wydzieliny"

roznie chyba z ta natura jest <co></span>

a co do tematu to mi kiedys ginek powiedziala, ze mozna zajsc w ciaze majac @ ale to tylko w przypadku jak mamy krotkie cykle... cos okolo 21 dni o ile dobrze pamietam

#8 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:13

roznie chyba z ta natura jest <co></span>

bardzo różnie, także nawet mi przez myśl nie przeszło, że nawet jak się kochamy w czasie okresu, a to rzadki przypadek, to żeby kochać się bez zabezpieczenia... :/

#9 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:13

tuptunio, to nie czytaj jak ci sie nie podoba proste...

[ Dodano: 2008-08-17, 16:14 ]
cerrata, heh czasami ryzyko jest fajne... ja nie wiem czemu ale lubie ryzykowac... jestem troche zbyt pewna siebie :P

#10 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:15

krowka17, nie mów ciagle, że ktoś ma nie czytać
Tutaj dziewczyny są starsze, mają pewne doświadczenia..
słuchaj ich po prostu, przyglądnij się temu co mają do powiedzenia...

To nie jest atak, tak jak to odbierasz, tylko tak na prawdę rada...

[ Dodano: 2008-08-17, 16:15 ]

cerrata, heh czasami ryzyko jest fajne... j

ale przecież nie z ciążą!
...

:roll:

#11 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:17

cerrata, no ale kurde... klockami lego bawilam sie majac 5 lat a nie teraz ... kurde no czemu wiekszosc nie moze pojac ze teraz mlodziez robi sie inna... kurde no raz sie zyje i ja nie zaluje ze zaczelam sie kochac z kims kogo kocham.

#12 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

no po to chyba jest żeby czytać. a twoja wypowiedź mnie rozbroiła, a po stanie twojej wiedzy (a raczej jej braku) aż strach pomyśleć co by było gdybyś w ciąże zaszła, co oddasz mamie na wychowanie czy nie daj boże do sierocińca, bo co, bo to taki wynik zabawy, ryzyka....
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#13 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

a to ze zapytalam czy mozna zjasc pod czas okresu to niech mi odpowie a nie o klockach lego duka :[

[ Dodano: 2008-08-17, 16:18 ]
tuptunio, hmm uwazasz ze mam brak wiedzy jesli chodzi o kochanie sie podczas okresu ?

#14 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:18

krowka natura to natura.... wszystko moze sie zdarzyc.... lepiej nie ryzykowac, tylko sie zabezpieczac :roll:

#15 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:19

Madzik :), no to dlatego pytam jakie sa szanse...bo ja dostaje okres tak po 30-34 dniach od ostatniego ...

[ Dodano: 2008-08-17, 16:20 ]
Madzik :), no i ty zawsze umiesz odpowiedziec nie denerwujac ludzi ;)

#16 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:20

tuptunio, hmm uwazasz ze mam brak wiedzy jesli chodzi o kochanie sie podczas okresu ?

ogólnie o seksie i dobrze o tym wiesz ;-)

poza tym, trzeba do pewnych rzeczy dojrzeć.. albo chociaż przyjąć wiedzę, któą inni sie z tobą dzielą

ciąża to nie rurki z kremem...

lepiej nie ryzykowac,

ehkem.. podobno lubi ryzykować

#17 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:21

cerrata, czasami ryzyko jest fajne... no jeszcze pewnosc siebie mnie nie zawiodla... a ja sie czasami zastanawiam czy plodna jestem bo tyle razy ile ryzykowalam i nie zaszlam to poezja 0.o

#18 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:26

no jeszcze pewnosc siebie mnie nie zawiodla.

ta ale pewność siebie nie działa jak prezerwatywa, czy tabletka , pewność siebie nie urodzi ci dziecka i go nie wychowa
a jakby ci twoje dziecko, powiedzmy dziewczynka w przyszłości powiedziała że kocha się bez zabezpieczenia t bys ją palnęła w łeb...

ja też dostałam niezły ochrzan jak tu przyszłam.. :P ale przyjęłam uwagi dziewczyn, zastanowiłam się i doszłam do pewnych wniosków
i teraz dopiero czuję, że jak uprawiam seks od jakoś 2,5 roku, tak dopiero może od roku albo i pół jestem na niego tak na maksa gotowa... :roll:

#19 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:27

krowka moze i ryzyko jest w zyciu fajne, ale wybacz.... ale w tej kwestii tego wogole nie rozumiem... a nawet mi sie wlosy jeza na glowie jak takie cos widze :-x ciaza i dzidzia to sa powazne sprawy i nie powinno sie podchodzic do tego jak do ruletki...
uda sie albo nie :-/ po to sa zabezpieczenia, aby z nich korzystac i swiadomie zostac rodzicami a nie losowo ;-)

ale chyba sie OT zrobil :->

#20 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:28

moze i masz racje... jeszcze do wielu rzeczy musze sie przyzwyczaic ;) bo 20stu lat nie mam...ale korzystam z zycia na tyle ile moge i kurde mac... przestancie sie ktorakolwiek czepiac o moj wiek.... wiek nie ma znaczenia ^^