problemy w związkach
Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:30
Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:36
Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:41
Ale tu nie chodzie stricte o ślub etc.... ale o plany. Chciałabym wiedzieć, że to mieszkanie do czegoś prowadzi, nie teraz zaraz ale za rok dwa...
Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:48
Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:51
Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:53
Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:56
Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:59
Napisano 06 kwietnia 2010 - 22:00
Napiszę tylko, że dziwi mnie, iż kobieta, która ma lat 24 nie potrafi w cztery oczy porozmawiać z facetem i zapytać się, jak Twój facet wyobraża sobie WASZĄ przyszłość? Co w tym takiego niezręcznego, dziwnego i przede wszystkim strasznego, by przy rozmowie nie nazywać rzeczy po imieniu, tylko bawić się w jakąś zgaduj zgadulę?
zachowujecie się jak takie dzieci, które mają problem z komunikowaniem się.Powiedział 'no jak to jak':p i dopytywał o co konkretnie mi chodzi, a ja 'konkretnie' to już nie wiedziałam co mu powiedzieć żeby go naprowadzić
Napisano 06 kwietnia 2010 - 22:06
Jakoś nie widzę, by ten temat, a szczególnie wątek KlaudiaP. posuwał się jakoś naprzód
![]()
Napiszę tylko, że dziwi mnie, iż kobieta, która ma lat 24 nie potrafi w cztery oczy porozmawiać z facetem i zapytać się, jak Twój facet wyobraża sobie WASZĄ przyszłość? Co w tym takiego niezręcznego, dziwnego i przede wszystkim strasznego, by przy rozmowie nie nazywać rzeczy po imieniu, tylko bawić się w jakąś zgaduj zgadulę?
zachowujecie się jak takie dzieci, które mają problem z komunikowaniem się.Powiedział 'no jak to jak':p i dopytywał o co konkretnie mi chodzi, a ja 'konkretnie' to już nie wiedziałam co mu powiedzieć żeby go naprowadzić
Bo mamy problem z komunikowaniem się. Już zaczełam rozmowę i tak naprawdę wątek posunał się do przodu, spokojnie
Napisano 06 kwietnia 2010 - 22:12
Ale jeśli chcesz usłyszeć dodatkowo, KIEDY będziesz jego żoną i KIEDY będzie dziecko, to chyba najstarsi górale Ci tego nie powiedzą
Napisano 06 kwietnia 2010 - 22:23
ja po prostu czuję, że jakbym miała mieszkać z nim 3-4-5-6... lat i czekać aż on będzie gotowy cokolwiek to znaczy to czułabym się fatalnie i związek zacząłby się psuć ale nie wiem czy on zdaje sobie z tego sprawę. Nie chcę zakładac rodziny po 30 , facetom się nie spieszy, wiadomo że nie chodzi o zmuszanie,namawianie ale chciałabym tylko mu to uświadomić, że nie nadaję się na dziewczynę, która będzie czekała latami, bo sama mam 25 i jesteśmy razem już 3 lata więc czułabym się coraz gorzej. Wszelkie inne kwestie to nie problem bo jestem w stanie rozmawiać i wiem co powiedzieć, nawet jeśli chodzi o dzieci. Ale to z tym czekaniem po prostu nie wiem jak ująć... to jedyny problem
Napisano 07 kwietnia 2010 - 14:06
A jak bys powiedziala mu wprost tak jak pisze elodi...
powiedz mu tak jak tu napisalas ze nie wiesz jak on (bo moze mu sie nie spieszy) ale ty masz to 25 lat i skoro macie wspolnie zamieszkac to czy on chce byc z toba do konca zycia i czy planuje jakies zareczyny, zapytaj wprost, w koncu jestescie ze soba trzy lata a to chyba zobowiazuje do szczerych otwartych rozmow i nazywania rzeczy po imieniu. A skoro chcesz konkretnej odpowiedzi to zadaj konkretne pytanie
Napisano 14 kwietnia 2010 - 12:22
Napisano 14 kwietnia 2010 - 13:34
Życzę powodzenia w podjęciu słusznej decyzji
Napisano 14 kwietnia 2010 - 14:19
Bo okazał skruchę i stwierdził, że był okropny dla mnie i że mnie nie doceniał. Chcę się przeprowadzić do jego miasta, ale nie ze względu na niego tylko na drugie studia
Skoro będziecie w tym samym mieście to spotykajcie się od czasu do czasu bez żadnych zobowiązań. Może wyczujesz czy ta skrucha była szczera czy nie i nie skreślaj go od razu. Ale jeśli tylko znów zacznie Cię źle traktować, nie zastanawiaj się tylko daj sobie z nim spokój.
Napisano 14 kwietnia 2010 - 17:22
Kayen i powiem szczerze, że się ucieszyłam jak napisał w święta i wczoraj. W ogóle wczoraj podad 3h rozmawialiśmy na gg i było rewelacyjnie. I tak myśle czy chociaz by się z nim nie zaprzyjaźnić, żeby mieć kogoś w mieście. A jak nabierzemy zaufania to wrócić do siebie. Bo chyba bez przyjaźni nic nie wyjdzie bo oboje musimy siebie wyczuć.
Napisano 23 kwietnia 2010 - 09:23
Co najgorsze,że mam jakiś dziwny dystans do własnego faceta....pomimo ,ze nie chce aby tak było. Bo chcę z nim być itd. i tak wlacze ze soba, serce mówi,że zależy i kocha a drugie coś to utrudnia....Kiedyś miałam coś takiego i udało mi się z tego wyjść.
Nie wiem może to wina tabletek.
Jak z nim spędzam czas to raczej o tym nie myślę i jest okey...a jak zostaje sama to głupie myśli mi przychodzą. Co sadzicie?
Napisano 23 kwietnia 2010 - 15:52
Napisano 23 kwietnia 2010 - 16:11
Wydaje mi się, że to może być też wina hormonów, jeśli tak znienacka jakieś dziwne stany Cie zaczęły dopadać. Ale wtedy chyba hormony wpływałyby na ogół Twojego postrzegania świata a nie tylko związku.
Będzie dobrze