problemy w związkach
Guest_niki_*
Napisano 09 maja 2008 - 12:00
Napisano 09 maja 2008 - 12:09
Na Twoim miejscu przeprowadzilabym ta rozmowe jeszce raz ale bez nerwow, wypytaj o wszystkie szczegoly i wtedy zacznij to kwestionowac.z tego co napisalas to nawet nie chcialas sluchac o tym biznesie,a takie podejscie napewno tez rani Twojego partnera,ktory myslac o biznesie prawdopodobnie mysli tez o tym,zeby Tobie zapewnic godna przyszlosc.Zreszta nie wiem jak dlugo jestescie razem. No i dodam jeszcze,ze zgadzam sie z sweet Shanti, i tym ,ze
mam nadzieje,ze sie jakos dogadaciedyby kochał tamtą to był by z nią a nie z Tobą
Napisano 09 maja 2008 - 12:12
Nie rozumiem tego, jestem zawiedziona... Nie wiem co mam robic... Wszystko tak dobrze sie ukladalo i nagle "to"...
Co on myslal, czego oczekiwal? Że uradowana przyklasnę na ten pomysł i bede za nich oboje trzymac kciuki?! Podtrzymuje swoja decyzje, jesli on podejmie z nia wspolprace- o mnie moze zapomniec...
Jestesmy ze soba prawie 9 miesiecy, zawsze planowalismy swoja przyszlosc razem...
A o niej mowil zle w kazdym aspekcie... Zarowno jako o partnerce, jak i w sprawach zawodowych... Twierdzil ze to pusta , glupia laska, lecąca na kase, nie mająca nic do zaoferowania oprocz ciala... Ona jest modelka tak wogole
Moze uprzedze od razu pytanie "To po co z nia byl?"... Jak on to mowi: z nudów i dla seksu i dlatego, ze wtedy byl samotny...
Napisano 09 maja 2008 - 12:14
ale moze postarj sie z nim naspokojnie porozmawiac o tym,ze boisz sie ze go stracisz,ze uwazasz ze ona to robi zeby go odzyskac i ze nie chcesz zeby on na tym biznesie zle wyszedlPodtrzymuje swoja decyzje, jesli on podejmie z nia wspolprace- o mnie moze zapomniec...
Napisano 09 maja 2008 - 12:17
Podtrzymuje swoja decyzje, jesli on podejmie z nia wspolprace- o mnie moze zapomniec...
może powinnaś mu więcej zaufać
Napisano 09 maja 2008 - 12:17
z tegoco napisałas wynika ze to jakas arogancka babka która za wszelką cene szuka faceta , i ze próbuje skłocic innych.
angik1683 ma rację ze interesy to jedno a milosc drugie w planowaniu jakies inwestycji w szczególnosci patrzymy na to jakie plusy ma współpraca z drugą osobą i co nam może dac.
Może i jest wredną baba ale moze tez jest kobietą z głowa do intersów
Guest_niki_*
Napisano 09 maja 2008 - 12:20
rzucił ja dla Ciebie?a długo wczesniej razem byliscie przed rozłąką
bylismy prawie 5,5 roku, zostawił mnie dla niej- bo ja się z nim kłóciłam, ciągle czegoś chciałam, wymagałam, żeby interesował się naszym związkiem a nie uciekał w pracę, byłam pewnie upierdliwa, a nowy związek wiadomo- motylki o których juz chyba pisałam. pobyli nie cały miesiąc, w tym czasie unikałam spotkań, mieliśmy po koleżeńsku jeździć tylko do pracy, bo pracujemy w jednym miejscu. nie wiem jak to wyszło, że mimo deklaracji z jego strony w jej kierunku, odwidziało mu się spotykanie z nią i stwierdził, że mnie naprawdę kocha. wróciliśmy do siebie. kryzys był dla naszego związku znaczący, bo wydarzyły się rzeczy, których nie da się cofnąć, ale chyba trochę otrzeźwił nam głowy
Napisano 09 maja 2008 - 12:28
I własnie brook jesli bedziesz mu robić wyrzuty może odejsc gdy uzna że jestes zbyt zaborcza ...kochana jesli Cie kocha to nie wróci do niej a jesli nie jestes pewna jego uczuc to w takim razie to jest przyczyna konfliktu nie ta kobieta ale kobieta zwana "brak zaufania"
Napisano 09 maja 2008 - 12:49
... jak zacznie ten biznes, przyglądać się temu jak to wygląda...napewno wyczujesz, czy się zmienia coś, jak zachowuje sie Twój.. i wogóle.
Jak ona ma się przyglądać i na trzeźwo oceniać ewentualne zmiany
Oczywiście możemy przyjąć, że facet z nią gra, wspomina o czymś, czego nie ma zamiaru zrobić, bada sytuację, tylko po co
Napisano 09 maja 2008 - 13:00
On powiedzial, ze tylko chcial mnie o tym poinformowac, bo narazie nie podjal zadnej decyzji, ale widząc moją reakcje jest bardzo zaskoczony i wogole mnie nie rozumie...
Napisano 09 maja 2008 - 13:05
Napisano 09 maja 2008 - 13:10
ten szef i cala reszta. poczatkow zareagowal podobnie jak ty z nerwami i on tez tego nie rozumial,ze az tak jestem temu przeciwna,a moglaby byc z tego niezla kasa.Ale kiedy na spokojnie wytlumaczylam mu moje obawy to zapewnil mnie,ze napewno by do tego nie doszlo bo on ma swoje poglady, kocha mnie itp itd, a w ostatecznosci dal sobie spokoj z ta praca. Radze Ci zebys porozmawiala z nim szczerze o swoich obawach i nie podejmuj zbyt pochopnie decyzji, bo jesli wciaz bedziesz mu powtarzala ze albo ten biznes albo ty, to on moze tez miec dosyc takiego stawiania sprawy.zbałamuci...
Napisano 09 maja 2008 - 13:21
kochana jesli Cię zdradzi z nia to znaczy ze nie jest wart wiec o co sie boisz , spróbuj mu zaufac a sama ocenisz czy warto i jak bedzie to wszystko wyglądało.Najlepiej spotkaj sie z nia np.wybierz sie na takie wspolne spotkanie czyli on , TY i ona i sie sama zobaczysz czy ona dalej ma cos do niego.
prawda jest taka ze kobieta to wyczuje bo ma intuicje nie bez przyczyny;)
Napisano 09 maja 2008 - 13:25
ale dziewczyna zawsze wyczuje, czy jej chłopak zaczyna sie zmieniać...
nawet nie dodejmę konstruktywnej polemiki
brooke z drugiej strony: bardzo boisz sie go stracic, czy uważasz, że rezygnacja z tego związku pozwoli Ci ostudzic emocje i wyobraźnię
Napisano 09 maja 2008 - 13:41
czy kobiety zawsze znaja siebie..
![]()
hm dobre pytanie...
ja siebie najwięcej poznałam przy moim ostatnim zerwaniu...
Napisano 09 maja 2008 - 14:00
hm dobre pytanie...
brooke najczęściej uważamy, że znamy siebie na wylot. Każda nieoczekiwana, a tym bardziej niechciana sytuacja wyzwala intuicyjnie emocje, nie zawsze zdrowe. Często po... jest juz za późno. Wnioski przychodzą później i wtedy zdajemy sobie sprawę, że potrafimy cos inaczej zrobic, inaczej się zachować. Warto się przez moment, może dwa zastanowić, aby póżniej nie załować, czasem całe życie .
Guest_Kociak_*
Napisano 09 maja 2008 - 16:53
Na miejscu Twojego faceta też byłabym bardzo zdziwiona i na pewno by mi się taka zaborczość nie podobała... Poza tym zawsze uważałam, że tekst typu " albo coś tam albo ja" to są odpowiednie dla 15-latków a nie dorosłych ludzi, którzy powinni potrafić ze sobą rozmawiać na spokojnie...
Do tego jego na pewno boli, że w najmniejszym stopniu nie zainteresowało Cię to, co to miałby być za biznes i dlaczego uważa że jest warty zastanawiania się nad tym tylko od razu naskoczyłaś ze względu na ewentualną partnerkę jego w tym interesie. Takie zachowanie dla mnie jest dziwne i niegodne związku w którym dwie osoby traktują się poważnie