Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nie mogę schudnąć

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#21 JagodaJ

JagodaJ
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:16

Ja schudłam 15 kg na diecie Cambridge, łatwo nie było ale zbędne kilogramy poszły w zapomnienie, wrócić nie wróciły więc jest dobrze ;) A ja przez tą dietę zmieniłam nawyki żywieniowe, właśnie jak już ktoś wyżej wspomniał jadam 5 małych posiłków w ciągu dnia, ostatni jest około 18tej, słodycze ograniczam ale całkiem to ich chyba nigdy nie wyeliminuje ;) To w diecie Cambridge podobało mi się najbardziej, mają dietetyczne batoniki pycha ;) Dietę polecam chociaż pierwsze dni były ciężkie ale potem już jakoś poszło wytrzymać. Na diecie byłam 3 miesiące. Poczytaj sobie na stronie Diety Cambridge, może to dieta akurat dla Ciebie.

#22 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 16:29

I to wszystko? czy są jakieś inne, bardzo surowe zasady, ktorych trzeba przestrzegać? Pytam bo już od dwóch miesięcy robie to co opisujesz ;P jest jakaś określona ilość kalorii, ktore trzeba spożyć w ciągu dnia?

#23 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 17:17

jest jakaś określona ilość kalorii, ktore trzeba spożyć w ciągu dnia?

poszukja w necie jest taki wspolczynnik , który liczy ile twój organizm potrzebuje mimalnie aby funkcjonowac , tam sie podaje wiek, wage i chyba wzrost ;-)
mozna jeszcze tysiac kcalorii , ale nie dlugo, bo mozna zaburzyc metabolizm, i nie dostraczac odpowiedniej ilosci witamin <bezradny></span>
sporóbuj przez kilka dni liczyc ile kcalorii spozywasz i tam gdzie jest ich sporo spróbuj je eliminowac , albo jesc cos innego . czasem drobna ilosc czegos a bomba kaloryczna np sałatka warzywan i MAJONEZ albo sałatka i OLEJ , albo zupa jarzynowa i SMIETANA 30 .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#24 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 18:12

Liczyłam chyba przed wczoraj i wyszło mi, że powinnam spożywać jakieś 1600kcal ale wole 1300 :) , z tym że ostatnio zdarzały mi się dni, że jadłam nawet niecałe 900 o.O niby chudne cały czas, ale już mam te obawy, że właśnie nie dostarczam niezbędnych witamin itp... z tym, że bardziej obawia mnie ilość spożywanych węglowodanów (jakoś 70%), bo strasznie ciężko mi je wyeliminować.

#25 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 18:24

owinnam spożywać jakieś 1600kcal ale wole 1300

no aby schudnąc to najlepiej spozywac mniej niz sie potrezbuje to wtedy spala sie nadmiar który sie ma.

ale już mam te obawy, że właśnie nie dostarczam niezbędnych witamin itp

a jadasz owoce warzywa ??? samo ograniczanie nie wystarczy trzeba to z glowa robic :roll: no. zjesc pol tabliczki czekolady jako posilek to nie dobry pomysł.

lość spożywanych węglowodanów (jakoś 70%),

nie sa złe jak sa zdrowe , latwoprzywajalne np zboza .

#26 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:00

Jadam zdrowo, posiłki w miare regularne, słodyczy w ogóle nie jem ;P
dzisiaj specjalnie władowałam w siebie płatki owsiane i galaretke, żeby przekroczyć 1000kcal

lość spożywanych węglowodanów (jakoś 70%),

nie sa złe jak sa zdrowe , latwoprzywajalne np zboza .

niby tak, ale chodzi o to, że jak ograniczy się weglowodany, chociażby do 40% to chudnie się szybciej :)

#27 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:03

dzisiaj specjalnie władowałam w siebie płatki owsiane

i baardzo dobrze :)
pamietaj aby duzo pic :)

z tym że ostatnio zdarzały mi się dni, że jadłam nawet niecałe 900

jesli zdarzy sie to raz na jakis czas to nie jest to złe , byle nie co drugi dzień.

Jadam zdrowo, posiłki

no to bardzo dobrze :)

e jak ograniczy się weglowodany, chociażby do 40% to chudnie się szybciej

jak sie za szybko chudnie , to szybciej potrafi wrocic :roll:
a ruszasz sie do tego ???

[ Dodano: 2012-04-05, 20:07 ]

jestem z siebie bardzo dumna że w końcu udało mi się ujarzmić apetyt na słodycze

organizm bardzo szybkosie przyzwyczaja do jedzenia mniej slodkich rzeczy :) i im dluzej tym jest latwiej , no czlowiek nie chce zaprzepaścić tego co juz osiągnął.

#28 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:09

Ostatnio mam z tym problem, bo już chyba nie ćwicze 3 tyg, po prostu mi się nie chce...ale wiem, że w końcu musze się przemóc i zacząć się ruszać :)

Mam nadzieje, że nie bedzie efektu jojo :D w sumie to pierwsz raz w moim życiu kiedy przeszłam na jakąś diete :) no i ogólnie zamierzam jeszcze żyć tak przez pół roku, żeby być w końcu piękną :DD

A Ty jesteś na jakieś diecie?;>

#29 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:20

Ostatnio mam z tym problem, bo już chyba nie ćwicze 3 tyg, po prostu mi się nie chce...ale wiem, że w końcu musze się przemóc i zacząć się ruszać :)

to moze staraj sie chodzic , albo hula hoop. ja tez jestem len do cwiczen , jak mam zapal to trzy dni z rzedu cwicze a potem nic. sama nie cwiczylam w domu od 1,5 tygodnia. :roll:

no i ogólnie zamierzam jeszcze żyć tak przez pół roku, żeby być w końcu piękną :D D

postaraj sie pewne nawyki zachowac , aby nie było

efektu jojo

.

A Ty jesteś na jakieś diecie?;>

ja aby cwiczyc silna wole postanowila przez post nie jesc slodyczy , dokladne okreslenie ile dni sie czlowiek ograniczy dla mnie jest lepsze , niz zobacze ile wytrzymam . poza tym raz czy dwa razy w tygodniu chodze pocwiczyc , glownie sa to cwiczenia na matach, jakies rozciagajace :) poprostu trafila sie promocja na karnet. co do jedzenia to nie ograniczam , kiedys <2 lata temu> jak nie pracowałam to mialam czas i sobie przygotowywałam posilki i kilk kg stracilam. ale juz po tych 2 latach wrocilo. :roll:
z tym, ze mnie sie zdarzalo jesc cos slodkiego , ale wtedy redukowalam inne posilki , bo wiedzialam ze totalne zakazy mnie szybko zniecheca. <bezradny></span>

#30 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:29

postaraj sie pewne nawyki zachowac , aby nie było

efektu jojo

.
wiem, wiem :D już teraz zauważyłam i wiem, że w przyszłości nie wróce do tego jak jadłam kiedyś, bo to była jakas masakra...jadłam co popadnie, nie zważając na to ile pustych kalorii ma dany produkt, potrafiłam nawet na raz zjeść dwie tabliczki czekolady czy duże opakowanie biszkoptów... <bezradny></span>

Ja w sumie nie mam teraz problemów ze słodyczami, bo po prostu mnie do nich nie ciągnie, co w sumie troche mi pomaga, bo nie wiem co bym zrobiłam, gdybym na przykład na ich widok nie mogła się powstrzymać przed ich zjedzeniem ;D

a ile mniej więcej kalorii spożywasz dziennie?

#31 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:37

potrafiłam nawet na raz zjeść dwie tabliczki czekolady czy duże opakowanie biszkoptów... <bezradny></span>

biszkopty bym zjadla, ale tyle czekolady chyba nie :)

a ile mniej więcej kalorii spożywasz dziennie?

srednio do 2 tysiecy , ale jak mam ochote np na nalesniki czy placki ziemniaczane , albo pierogi to jem wiecej i wtedy mam ponad 3 tysiace :roll: ale nie robie z tego tragedii , staram sie sobie nie odmawiac , tylko czasem zjem o jednego ziemniaka mniej czy odpuszcze sobie kielbase w zurku. no i walcze z jedzeniem przed snem, bywa z tym roznie....

po prostu mnie do nich nie ciągnie,

ja raczej nie kupuje , moja bratanica czesto ma jakies slodycze od dziadka, wujków itp i czasem tam cos zjadam.

ile bys chciala stracic ???

#32 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:45

ile bys chciala stracic ???

hmm...zaczęłam z wagą 77 kg (masakrycznie duzo, ale w końcu musiałam się wziąć za siebie) teraz jest 69,5 kg. Na początku diety zakładałam, że musze dobić do 65kg i wiem, że mi się uda, bo jestem bardzo zdeterminowana, ale wiadomo że chciałabym jeszcze więcej :) bo odkąd pamiętam zawsze byłam troche grubsza i zazdrościłam szczupłym dziewczyną, no i myślę, że jeśli będę ograniczać jedzenie (no i zaczne ćwiczyć :D ) to sama będę miała możliwość bycia szczupłą :)

a jak u Ciebie?

#33 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:53

no i myślę, że jeśli będę ograniczać jedzenie (no i zaczne ćwiczyć

wazne , aby na diecie nie cierpiec, bo to jest frustrujace i czlowiek szybko odpuszcza. zycze aby sie udalo i fajnie ze zakladasz sobie takie małe cele , a nie ze chcesz od razu wygladac jak modelka ;-)

a jak u Ciebie?

ja waze okolo54- 55 tylko ja jestem malutka. przy czym u mnie strata kg to szybko zmiana rozmiaru . jak dwa lata temu zgubilam okolo 4-5 kg < trudno mi okreslic , bo rozne wagi roznie pokazywały> to wkolo nikt nie zauwazył , bo niemialam jakies wielkiej nadwagi , wiec nie bylo widac ze cos zgubilam; ale w ciuchach to potrafily byc 2 rozmiary.

#34 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 20:02

wazne , aby na diecie nie cierpiec, bo to jest frustrujace i czlowiek szybko odpuszcza. zycze aby sie udalo i fajnie ze zakladasz sobie takie małe cele , a nie ze chcesz od razu wygladac jak modelka ;-)

to fakt, jekby się nad tym zastanowić, to właśnie w tym tkwi przyczyna tego, że wiele kobiet poddaje się i wraca do poprzednich nawyków żywieniowych :)

waga bardzo fajna musze przyznać :D

#35 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 20:13

waga bardzo fajna musze przyznać

dzieki
kiedys byla bardzo stala, nie tylam nie chudlam, teraz troche folgowania i ubranka opiete <bezradny></span>
wpadaj czesciej na forum i pisz o efektach , trudnosciach itp :)

#36 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 20:17

wpadaj czesciej na forum i pisz o efektach , trudnosciach itp :)

jasne ;D tylo musze w końcu ruszyć tyłek i zaczać ćwiczyć! Już nie mogę się doczekać, aż będę ważyć te 65kg a potem jeszcze mniej :)

#37 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 10:43

Już nie mogę się doczekać, aż będę ważyć te 65kg a potem jeszcze mniej :)

zycze wytrwałosci a potem utrzymania wagi.

#38 gosienkapl

gosienkapl
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08 maja 2012 - 12:00

to fakt, jekby się nad tym zastanowić, to właśnie w tym tkwi przyczyna tego, że wiele kobiet poddaje się i wraca do poprzednich nawyków żywieniowych :)

a znacie jakieś sposoby na to, by na diecie nie cierpieć? dla mnie już sama myśl o diecie jest cierpieniem :lol:

#39 hali

hali
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 09 maja 2012 - 18:14

jakich wspomagaczy probowaliscie by wzmocnic efekt odchudzania i troche sobie pomoc ;)?

#40 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 09 maja 2012 - 18:20

hali, pełno w tym dziale tematów, gdzie dziewczyny opisywały jakich suplementów diety i innych specyfików używały.

plastry-odchudzajace-cudo-czy-kicz-vt5616.htm
pastylki-dla-pochudniecia-bez-efektu-jo-jo-vt7270.htm
novalium-figura-vt8123.htm
dlaczego-mamy-sie-ograniczac-vt7392.htm
suplementy-i-odzywki-vt1456.htm
vitalia-vt1319.htm
alli-vt5938.htm

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?