Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nie mogę schudnąć

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#1 pannagroszka

pannagroszka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 12:21

Potrzebuję porady.. Wiem, że przytyłam po tabletkach antykoncepcyjnych.. ok 10 kg w pół roku, nie mogło to być nic innego, bo nie zmieniłam stylu życia, przyzwyczajeń żywieniowych, ani ilości ruchu... A mam te 10 kg na sobie i się męczę.

Co zrobiłam: zaczęłam codziennie ćwiczyć na siłowni(bieganie + ćwiczenia aerobowe) i pływanie (codziennie, ponieważ chodzę do kompleksowego centrum), oszczędzam się w jedzeniu, dużo piję wody... Nie wiem co jeszcze mam zrobić...

Dodam jeszcze tylko, że rzuciłam palenie też.. ;/ paliłam paczke dziennie i teraz tak bardzo zmniejszyła mi się przemiana materii że nie wyrabiam... ;( pomocy !!

#2 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 17:04

Wiem, że przytyłam po tabletkach antykoncepcyjnych.. ok 10 kg w pół roku,

Nie chcę podważać twojego zdania,ale te tabletki były starej generacji?Nowe mają teraz tak niską dawkę hormonów,że zdziwiła mnie twoja wypowiedź,ale o tym w innym temacie.Dziwi mnie także to,że mimo tylu zmian w swoim życiu,typu sport i to urozmaicony,jakaś tam dieta(piszesz,że oszczędzasz na jedzeniu),nie dało jakichkolwiek rezultatów.W dodatku chodzisz do kompleksowego centrum.Tłumaczę sobie to tym,że może za krótki okres minął,by było widać wyniki lub bezpośrednio po ćwiczeniach nadrabiasz kalorie.Dziwne.

[ Dodano: 2010-04-29, 18:22 ]
A może w rozmiarze odzieży widzisz różnicę?Może skala wagi nie drgnęła,bo siła też waży swoje.

#3 Sania 23

Sania 23
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 24 maja 2010 - 12:52

Potrzebuję porady.. Co zrobić żeby schudnąć??? Waże co najmiej 64kg i chciałabym te kilogramy zgubić:( Jak mam to zrobić???? Pomocy....

#4 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 24 maja 2010 - 16:01

MŻ - mniej żreć, ćwiczyć i muszą z czasem (bo nie od razu) być efekty.

Zero cukrów, słodyczy, soli przy tym. Ciemny chleb i regularne jedzenie w ciągu dnia.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#5 lineczka23

lineczka23
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 17 października 2010 - 14:24

Hej, ja też mam podobny problem że nie mogę schudnąć. Od miesiąca robię brzuszki, kręcę hula hopem, ograniczam się i nic. Dlatego od przyszłego tygodnia zaczynam chodzić na aerobik i chcę się ostro wziąć za siebie, ale wydaje mi się że bez żadnych wspomagaczy odchudzających to się nie obejdzie jeśli do tej pory jeszcze nic nie zrzuciłam. Znacie jakieś środki które pomogą utracić na wadze?

#6 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 17 października 2010 - 15:30

zdaje sie, ze zadawalas juz to pytanie srodki-wspomagajace-odchudzanie-vt6477.htm?highlight=#456422
dieta-na-3-4-kg-vt20,60.htm#348572
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#7 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 18 października 2010 - 09:23

Wiem, że przytyłam po tabletkach antykoncepcyjnych.. ok 10 kg w pół roku, nie mogło to być nic innego, bo nie zmieniłam stylu życia, przyzwyczajeń żywieniowych, ani ilości ruchu... A mam te 10 kg na sobie i się męczę.

Co zrobiłam: zaczęłam codziennie ćwiczyć na siłowni(bieganie + ćwiczenia aerobowe) i pływanie (codziennie, ponieważ chodzę do kompleksowego centrum), oszczędzam się w jedzeniu, dużo piję wody... Nie wiem co jeszcze mam zrobić...

moze zrób badania na niedoczynnosc tarczycy.moja znajoma tez przytyla przez ta chorobe i mimo,ze prawie nic nie jadla,tyla.
Moge zaproponowac ci tez diete kapusciana.Nie jest smaczna,ale w polaczeniu z cwiczeniami bardzo skuteczna.Polecam tez jako wspomagacz Aqua slim.Miesza sie saszetke z 1,5 l. wody i wypija w ciagu 12 godzin.A nie myslalas,zeby tabletki antykoncepcyjne zmienic np. na plasterki,albo krazek NuvaRing ?
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#8 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 20 listopada 2010 - 18:38

Ja próbowalam juz tez naprawde z kazdą dieta.Teraz bedzie to dieta dukana,ale czego ja nie robiłam zeby zrzucic brzuszek.To nie jest jednak wszystko takie proste.

#9 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 14:19

czego ja nie robiłam zeby zrzucic brzuszek.To nie jest jednak wszystko takie proste.

ale to były tylko diety, czy też dołączałaś do tego ćwiczenia?

#10 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 27 listopada 2010 - 13:17

dla mnie podstawą każdej diety jest ruch lub jakikolwiek wysiłek fizyczny. co z tego, ze zrzucę kilka kilogramów jak moje ciało sobie z tym nie poradzi bo nie będzie ujędrnione i nie będzie miało kształtu <bezradny></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#11 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 20:21

Ruch to podstawa :) ciężko jednak zmotywować się żeby ćwiczyć samemu w domu. Dlatego polecam zapisać się na siłownie i inne ciekawe zajęcia np. taniec. Można wtedy łączyć przyjemne z pożytecznym. Poza tym zwykłe czynności codzienne pomagają nam spalać kalorie: godzina zakupów to ponad 300 kcal mniej a godzina intensywnego marszu to 600 kalorii mniej. Co do suplementów z tych moim zdaniem zaufanych mogę polecić błonnik. Kiedyś u koleżanki spróbowałam błonnika z ekstraktem z kaktusa. Bardzo fajnie smakuje a ona straciła 4 kg w miesiąc. Dla większości to pewnie nie dużo bo każdy chciałby efektów od razu ale mnie pasuje. Czasem też stosuję l-karnitynę rozpuszczalną w wodzie, szczególnie przed treningiem.

#12 albatrosik

albatrosik
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 21:34

oj nie jest to takie proste- byłam na diecie dukana- schudłam ze 12 kg, ale po kilku miesiącach wróciło 6!!! Uwielbiam słodycze i to chyba mój największy problem jeśli chodzi o chudnięcie :-/

#13 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 22:06

oj nie jest to takie proste- byłam na diecie dukana- schudłam ze 12 kg, ale po kilku miesiącach wróciło 6!!! Uwielbiam słodycze i to chyba mój największy problem jeśli chodzi o chudnięcie :-/

ile czasu potrzebowałaś schudnąć 12 kg?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 22:43

Często tak się zdarza, bo jesteśmy tak zadowolone z efektów i sobie odpuszczamy. Tracimy dobre nawyki, myślimy że jak już tyle wytrwałyśmy to możemy sobie teraz pozwolić na pewne przyjemności. I tak znowu przybieramy na wadze :/
12 kg świetny wynik :mrgreen:

#15 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 23:10

byłam na diecie dukana- schudłam ze 12 kg, ale po kilku miesiącach wróciło 6

Ja diety dukana jeszcze nie próbowałam , stosowałam inne diety i chudłam a potem zawsze jakieś kg . wracały :roll: . Ostatnio stanęłam na wagę i okazało się o 9 kg . mniej :shock: a w sumie się jakoś szczególnie nie odchudzam , poszłam do pracy ,więcej się ruszam ,piję zieloną herbatkę ,nie słodzę , unikam słodyczy, jem tylko wtedy kiedy czuję się głodna i efekty są :-)

#16 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 10:05

byłam na diecie dukana- schudłam ze 12 kg, ale po kilku miesiącach wróciło 6

Ja diety dukana jeszcze nie próbowałam , stosowałam inne diety i chudłam a potem zawsze jakieś kg . wracały :roll: . Ostatnio stanęłam na wagę i okazało się o 9 kg . mniej :shock: a w sumie się jakoś szczególnie nie odchudzam , poszłam do pracy ,więcej się ruszam ,piję zieloną herbatkę ,nie słodzę , unikam słodyczy, jem tylko wtedy kiedy czuję się głodna i efekty są :-)

bo to są takie podstawowe zasady zdrowego odżywiania i dzięki Twojej wypowiedzi widać jak są one ważne i konieczne. To pierwsze kroki żeby w ogóle zrzucić na wadze. Powinnyśmy sobie wyrobić takie nawyki :)

#17 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:31

czego ja nie robiłam zeby zrzucic brzuszek.To nie jest jednak wszystko takie proste.

ale to były tylko diety, czy też dołączałaś do tego ćwiczenia?

To były diety- nawet teraz próbuje z dieta dukana.A co do ćwiczen to takie-typowo domowe brzuszki ;)

#18 mahonia

mahonia
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 00:00

Ostatnio wyczytałam, że aby schudnąć trzeba jeść regularnie, małe porcje przynajmniej pięć razy dziennie. Gdy jemy rzadko nasz organizm robi zapasy i zamienia wszystko co mu dostarczamy w tłuszcz. To tłumaczy dlaczego mimo głodówek często nie możemy schudnąć. Więc trzeba mało ale często, poza tym koniecznie przynajmniej trzy razy w tygodniu trochę się poruszać. a co do wspomagaczy to moim zdaniem najlepsze są takie które pomagają spalać tłuszcz. Ja mam teraz c.l.a. z zieloną herbata gala i łykam sobie przed ćwiczeniami i po śniadaniu no i zobaczymy jakie będą efekty.

#19 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 15:48

Ostatnio wyczytałam, że aby schudnąć trzeba jeść regularnie, małe porcje przynajmniej pięć razy dziennie. Gdy jemy rzadko nasz organizm robi zapasy i zamienia wszystko co mu dostarczamy w tłuszcz. To tłumaczy dlaczego mimo głodówek często nie możemy schudnąć. Więc trzeba mało ale często, poza tym koniecznie przynajmniej trzy razy w tygodniu trochę się poruszać. a co do wspomagaczy to moim zdaniem najlepsze są takie które pomagają spalać tłuszcz. Ja mam teraz c.l.a. z zieloną herbata gala i łykam sobie przed ćwiczeniami i po śniadaniu no i zobaczymy jakie będą efekty.

no niestety ale masz rację głodówki nie są zbyt skuteczne, a nasz organizm jest bardzo sprytny ;) niestety nie mam moożliwości jeść kilku posiłków dziennie :(

#20 ziemka

ziemka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 31 marca 2011 - 21:00

Oszz...my kobiety nie mamy lekko :/ Idz np. do Studio Zdrowia, ja tam bywam i jestem zachwycona ich podejściem do problemu odchudzania. Nic nie tracisz, możesz się skonsultować, osłuchać z historami osób, kt. tam przychodzą. Sprawdz sobie namiary na najbliższe a ja 3mam kciuki bo wiem, że można schudnąć bez efektu jojo nawet 15 kg