Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakup nieruchomości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 09 listopada 2021 - 12:46

Sprawa kobieca nie kobieca . Mam pytanko do osób które kupiły dom . Mam 27 lat , partner 28 . Zarabiamy łącznie ok 4500 -5000 zł .marzy mi się mieszkanie z podwórkiem (?) o ile coś takiego istenieje lub mały dom . Mamy psa który musi mieć podwórko stad ten wymóg . Moje marzenie jest realne do spełnienia? Totalnie nie wiem jak się za to zabrać . Myślałam o czymś do generalnego remontu żeby powolutku sobie „dziubac „ ale nie wiem czy to dobry pomysł bo mimo wsyztsko chciałabym zamieszkać chociażby mając sama łazienkę i kuchnie do końca tego roku . Proszę o wasze historie / wszelkiego rodzaju rady . Szukam czegoś w Wielkopolsce Steszew / Grodzisk wielkopolski / koscian . Jaki rejon jest tani w tych tematach ? Z jakimi opłatami muszę się mierzyć mając dom ? Opłata za prąd, wodę , ścieki i podatek za posesje ale coś jescze ? Podajcie jakie macie mniejwiecej domy i jakie opłaty za mc

#2 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 411 postów

Napisano 09 listopada 2021 - 13:45

Radzę sie wstrzymać przez jakiś czas. Obserwuję ceny działek od roku. Ceny rosną w tempie astronomicznym. Działka, która w zeszłym tygodniu kosztowała 200 tysięcy, w kolejnym kosztuje 220. To nie wymysł, widzę to na własne oczy. Ta bańka musi w końcu pęknąć, więc poczekaj. Bo przy obecnych cenach i Waszych zarobkach marnie to widzę...

Ogolnie mozesz zastanowić sie nad kupieniem mieszkania z ogródkiem na parterze:

https://homly.to/art...-warto-je-kupic

Takie rozwiazanie ma wiele zalet, jak jest opisane tutaj. 

#3 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 546 postów

Napisano 20 grudnia 2021 - 17:40

Wiecie, jak chcecie kupić lub sprzedać swoje mieszkanie, to  na biuro nieruchomości koszalin https://chmielewski-nieruchomosci.pl możecie polegać. Oni doskonale znają nasz rynek i dopasują do naszych potrzeb odpowiednie rozwiązanie. W razie czego też można liczyć na ich pełne doradztwo.

#4 Taliczan

Taliczan
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 24 kwietnia 2026 - 17:06

Jakby co tutaj znajdują się dobre oferty kredytów mieszkaniowych: Najtańszy Kredyt Mieszkaniowy – Ranking, Oferty Banków i Kalkulator 2026 warto się zastanowić który wybrać.

#5 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 546 postów

Napisano 25 maja 2026 - 18:28

Szukam opinii o meblach, bo planuję małe odświeżenie salonu przed nadchodzącymi świętami i rodzinnymi zjazdami. Chciałabym kupić coś, co przyciągnie wzrok, ale będzie też mega solidne. Trafiłam na taką witrynę: https://kierfurniture.de/ i ich styl bardzo mi odpowiada, bo lubię nowoczesną elegancję. Czy ktoś z Was kupował u nich meble do swojego domu? Jak oceniacie jakość wykonania i dbałość o detale? Będę wdzięczna za pomoc!

#6 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 02 czerwca 2026 - 10:29

Coraz częściej łapię się na tym, że zamiast urlopu w drogich hotelach, wolałabym mieć swój własny kawałek ziemi blisko natury, gdzie można po prostu odpocząć. Przepiękne tereny pod budowę domu są na przykład w Barwinach, spójrzcie same na te zdjęcia i opis: https://dobrygrunt.com/barwiny/. Taka działka to wspaniała baza na weekendowe wypady albo po prostu na zmianę dotychczasowego życia na spokojniejsze

#7 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 18 sierpnia 2026 - 09:58

Ciekawą opcją na osiedlu Skwer Witosa jest dla mnie możliwość wyboru mieszkania od 1 do 4 pokoi, a więc inwestycja nie jest skierowana tylko do jednego typu mieszkańca. Podoba mi się też pomysł wykończenia pod klucz w ramach ATAL Design — można skorzystać z pomocy architekta, wyboru materiałów i kompleksowego wykonania zamiast samemu organizować wykończenie i ekipy

#8 klaudiafiszka

klaudiafiszka
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 20 sierpnia 2026 - 16:42

Ten pakiet wykończenia pod klucz ma moim zdaniem jeszcze jeden plus, jeśli ktoś myśli o mieszkaniu także inwestycyjnie. Lokal można dużo szybciej przygotować do wynajmu i nie tracić miesięcy na organizowanie ekip. Znajomi z Warszawy poszli właśnie w taki model i późniejszą obsługę najmu powierzyli Per Modum, dzięki czemu nie muszą samodzielnie zajmować się najemcami ani bieżącymi sprawami. Przy zakupie pod wynajem liczy się przecież nie tylko cena mieszkania, ale też to, jak szybko zacznie ono faktycznie na siebie pracować.

#9 alex1234

alex1234
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28 sierpnia 2026 - 13:53

Urządzając mieszkanie, często myślimy o miejscu na zestaw RTV czy układzie kabli. Zamiast tego można pomyśleć o telewizji internetowej, która pozwala oglądać ulubione programy z różnych urządzeń. Dla tych, którzy rozważają takie rozwiązanie, warto sprawdzić najlepsza płatna telewizja intrnetowa online. To ciekawa opcja dla miłośników wygodnych rozwiązań.