Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy Grupowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 16:46

Czy któraś z Was bawi się w to wyszukiwanie okazji na zakupy grupowe przez internet?
Produkty, wycieczki, zabiegi Spa itd w niższej cenie?
Jakie są wasze opinie i doświadczenia?

#2 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 17:17

zakupy grupowe przez internet?

pierwsze slysze
Głupie pytanie...ale cos wiecej o tym? :-P
bo mnie sie zakupy grupowe w realu kojarza z wyprawa z kolezankami na sklepy. :-P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#3 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 17:18

Sajuri, to zakupy przez groupona i podobne portale ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#4 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 17:24

to zakupy przez groupona i podobne portale ;-)

groupon , okazik itp nie wiedziałam czy mogę podać nazwy.
ja często oglądam ale nigdy nic nie kupiłam i jestem ciekawa waszych opinii :?:

#5 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 17:32

Nigdy jeszcze mi się nie udało tego zrobić, bo tak naprawdę nie mam z kim :-/

er3mjw4zst9mivdb.png

#6 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 17:55

My z Miśkiem korzystaliśmy :)

m.in z oferty dentysty (bon 250zł za 70zł),zakupy w sklepie spożywczym z dostawą do domu (pakiet 100zł za 60zł),bony do pizzeri (bon 60zł za 30zł),bony do innych knajpek (nie pamiętam wysokości zniżek),bon do sklepu zoologicznego (80zł za 40zł) itd....
to takie pierwsze co mi przyszły na myśl ;-)
jeśli chodzi o knajpy to często alkohol nie wlicza się w cenę i bony raczej są jednorazowe - wyjątkiem był dentysta gdzie Misiak chodził i pani od kuponu odliczała cenę danej usługi :-)

Moje koleżanki często widząc ofertę do fryzjera lub kosmetyczki dzwoniły i pytały czy za niższą cenę nie zrobią tego co oferują na gruponie i panie często się zgadzały :-) bo to podobno jest tak,że połowa ceny kuponu idzie do właściciela zakładu,a drugą połowę zabiera grupon.
Czyli jeśli w necie oferta jest na usługę za 100zł,a cena to 70zł - fryzjerka dostaje 35zł. I gdy dziewczyny dzwoniły to umawiały się na zasadzie,że się zapiszą i zapłacą np.50zł. Oczywiście kupon na gruponie nie był kupowany. Nie wiem czy obecnie też jest tak,że zysk jest dzielony po połowie,ale całkiem możliwe ;-)

Trzeba też pilnować czy kupon naprawdę jest okazją czy tylko sprytnym chwytem :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#7 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 18:39

Torii1988, ja raz korzystałam. Byłam u fryzjerki. Zapłaciłam chyba 50 zł za groupon o wartości ponad 100 zł (jeśli dobrze pamiętam). Wszystko było w porządku, więc warto korzystać z takich okazji <ookk></span>

Moje koleżanki często widząc ofertę do fryzjera lub kosmetyczki dzwoniły i pytały czy za niższą cenę nie zrobią tego co oferują na gruponie i panie często się zgadzały :-) bo to podobno jest tak,że połowa ceny kuponu idzie do właściciela zakładu,a drugą połowę zabiera grupon.

Tak jest - dzielą się po połowie. jak byłam u tej fryzjerki, to tez tak dzwoniiły ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#8 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 18:40

Ja korzystałam 3 razy z zakupów grupowych w przypadku koncertów - bilety były o połowę tańsze. Poza tym kupiłam kiedyś 2 bony na wywołanie 100 zdjęć za 24 zł, a M. kupił testy na alergię za 30 zł. Wszystkie zakupy były udane, więc moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne ;-)

#9 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 18:52

aha to juz wiem na czym to polega i gdzie szukac, dzieki :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#10 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 21:12

Często używam, przede wszystkim kupuje mycie samochodu czy odgrzybianie klimatyzacji i wymianę filtrów. Byłam też na świetnym pokazie sushi, masażu, mikrodermabrazji. A przed nami jeszcze 4 spotkania po 1,5 godz. w psiej szkole. :) Niektóre oferty to naprawdę okazje. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#11 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 21:39

mnie przede wszystkim ciekawią wycieczki bo ceny są atrakcyjne ;)
oraz właśnie fryzjer i kosmetyczka ale nigdy się nie zdecydowałam <bezradny></span>

#12 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 21:40

ja tylko raz skorzystałam z bonu na pizzę :-)

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 21:45

trzeba dokladnie sprawdzac jak ktoras z was pisala na czym polega ta promocja. warto wejsc na strone , tam czesto jest cennik. ja kiedsy skorzystałam z kuponu na kosmetyki.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#14 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 23:42

mnie przede wszystkim ciekawią wycieczki bo ceny są atrakcyjne ;)

Tego równiez ciekawa jestem :P Bo wiem, że z wielu Gruponów korzystają znajomi :)
Ale nie słyszałam, żeby ktos na jakąś wycieczkę się wybrał ;-) ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#15 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 12:52

ja bardzo często korzystam. u nas są właśnie bilety na mecze siatkówki i koszykówki więc z mężydłem chodzimy, w teatrze byliśmy kilka razy, wykorzystałam jakieś zniżki na kosmetyki i ubrania...chyba warto, zawsze to troszkę taniej

Ale nie słyszałam, żeby ktos na jakąś wycieczkę się wybrał

my byliśmy 3 dni w Kazimierzu Dolnym (o ile to można nazwać wycieczką ;-) ) właśnie z grupona, w cenę był wliczony nocleg ze śniadaniami i rowery. fajnie było i rzeczywiście połowę taniej wyszło
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#16 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 13:37

Ale nie słyszałam, żeby ktos na jakąś wycieczkę się wybrał

my byliśmy 3 dni w Kazimierzu Dolnym (o ile to można nazwać wycieczką ;-) ) właśnie z grupona, w cenę był wliczony nocleg ze śniadaniami i rowery. fajnie było i rzeczywiście połowę taniej wyszło

No to rzeczywiście fajne, jak Wam wyszło połowę taniej :-P Muszę się zagłębić w tą stronkę i się z nią zapoznać :-o

er3mjw4zst9mivdb.png

#17 tomek_79

tomek_79
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 17 maja 2012 - 11:20

Zakupy grupowe to świetna sprawa. Niedawno znalazłem portal, gdzie za zakupy dostajesz dodatkowy rabat. Jeśli koś chce skorzystać sprawdź portal .

#18 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 19 maja 2012 - 11:37

mnie przede wszystkim ciekawią wycieczki bo ceny są atrakcyjne

My z T pojechaliśmy na weekend do Torunia i wszystko było tak jak opisane na gruponie. Byliśmy bardzo zadowoleni z wycieczki.

Z grupona i grupera bardzo często korzystam. Najczęściej są to zabiegi, które w normalnej cenie nie mogłabym kupić.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#19 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 02 października 2012 - 13:56

Ja korzystam, ale zachowując ostrożność :evil: , sprzwdzam najpierw jak ta oferta wygląda w rzeczywistości, ale kilka razy upolowałam naprawdę świetne okazje - karbet do mojego fitness klubu, który normalnie kosztuje 180 zł, w gruponie był za 68, tzn musiałam wykupić cały na rok, czyli 12x 68, ale to i tak zdecydowanie tanio!

#20 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 października 2012 - 00:03

karnety na silownie/fitness tylko tam kupuje , zawsze minimum 50 procent taniej jest,
no i moj angielski za 40 jednostek lekcyjnych zaplacilam 230 zł,

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko