Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nie mogę schudnąć

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#61 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 08:44

Prawda, ale często do wymarzonego efektu dochodzi się metodą prób i błędów. W końcu każdy tam znajdzie najlepszy sposób na odchudzanie. Ale najczęściej wspieranie się suplementami daje oczekiwane rezultaty. Nie każdemu służy restrykcyjna dieta, ale ludziom aktywnym fizycznie coś na pobudzenie termogenezy na pewno pomoże.

#62 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 10:00

Prawda, ale często do wymarzonego efektu dochodzi się metodą prób i błędów. W końcu każdy tam znajdzie najlepszy sposób na odchudzanie. Ale najczęściej wspieranie się suplementami daje oczekiwane rezultaty. Nie każdemu służy restrykcyjna dieta, ale ludziom aktywnym fizycznie coś na pobudzenie termogenezy na pewno pomoże.

Restrykcyjna dieta to tak naprawdę nie służy nikomu. Najczęściej skutki odczuwane są po jakimś czasie, więc ludzie uważają, że odchudzili się zdrowo i nie łączą późniejszych problemów np z dietą dukana itp.

Ja szczerze mówiąc nie wierzę w suplementy, to jest nakręcane przez firmy aby to sprzedać bo na odchudzaniu da się zarobić. Ludzie wierzą, że jak wypiją napój to on sam zacznie spalać tłuszcz.
Jedyne w co wierzę to ruch i zdrowe odżywianie. Nie da się schudnąć bez wysiłku.

#63 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 13:57

Jedyne w co wierzę to ruch i zdrowe odżywianie. Nie da się schudnąć bez wysiłku.

Święte słowa. Nie widziałam jeszcze osoby, która pijąc jakieś suplementy widocznie straciła na wadze. Najczęściej jest tak, że 'pakujemy' w siebie masę kalorii, a nie potrafimy ich pozytywnie wykorzystać i redukować np. w postaci enegii do ćwiczeń. Nie możemy ciągle 'dawać' naszemu organizmowi czego chce, musimy także 'zabierać' to co w jakimś stopniu może zaszkodzić w nadmiarze. Trzeba ruszyć tyłek do ćwiczeń, przestać się obżerać tymi śmieciami, a efekt na pewno będzie widoczny ;-) Woda, woda, woda jest błogosławieństwem podczas diety, oczywiście niegazowana min. 1,5l dziennie ;-) Ale to chyba każdy wie :mrgreen:

#64 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 08:51

Ruch i zdrowe odżywianie to podstawa w odchudzaniu, bez tego nie zgubimy nawet grama. Ale niestety są osoby, którym przychodzi to bardzo ciężko i muszą wesprzeć się specyfikami pomagającymi spalić tłuszcz, nie ma w tym nic złego.

#65 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 09:00

Ruch i zdrowe odżywianie to podstawa w odchudzaniu, bez tego nie zgubimy nawet grama. Ale niestety są osoby, którym przychodzi to bardzo ciężko i muszą wesprzeć się specyfikami pomagającymi spalić tłuszcz, nie ma w tym nic złego.

Złego nic nie ma jeśli te suplementy przepisze lekarz (ale nie dietetyk - chyba, że nie jest opłacany przez daną dietę) a nie kupuje się samemu. Tylko trzeba mieć świadomość tego co się bierze. Bo nawet branie niby zdrowego błonnika jest groźne jak się nie umie go brać. Bo jest w nich bardzo dużo chemii.

Mam w rodzinie dietetyczkę i ona nigdy nie poleci żadnych tabletek na odchudzanie, bo wie co w nich jest. Ale szczerze to ja uważam, że specyfiki to nic innego jak placebo.

#66 Lola25

Lola25
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 16:25

Długo nie mogłam schudnąć. Wypróbowałam masę diet, herbatek i tabletek. Dopiero... mi pomogły. Uwierzcie w siebie i nie poddawajcie się. Ja jestem 10 kilo lżejsza ;-)

#67 Domida

Domida
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 22:55

A co Tobie pomogło? Ja tez muszę wspomóc spalanie tłuszczu, jeszcze większa nadwaga w zimie :(

#68 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 09:31

Zimą zawsze przybywa kilogramów, organizm w ten sposób zabezpiecza się przed zimnem. Trzeba rozważnie się odżywiać i w każdej wolnej chwili ćwiczyć.

#69 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 15 lutego 2013 - 10:27

Tak na prawdę u osób, które dopiero zaczynają odchudzanie wprowadzając ruch, organizm spala maksimum tłuszczu. To naturalny proces. Efekt widoczny jest z małym opóźnieniem. Suplementy, wspomagające redukcję tkanki podczas wysiłku fizycznego wprowadza się w momencie, kiedy organizm przyzwyczaja się do wysiłku i trudniej nam coś spalić/wyrzeźbić.
I to nie jest pierwszy miesiąc odchudzania.

Co do restrykcyjnej diety połączonej z ćwiczeniami- pamiętajmy, że jeśli nie dostarczymy organizmowi substancji odżywczych w ilości, jakiej potrzebuje, zaczyna on spalać mięśnie. Mięśnie natomiast im większe, tym bardziej pomagają w odchudzaniu, bo to one wspomagają spalanie tłuszczu. Im większy mięsień, tym szybciej traci się w jego obrębie tkankę tłuszczową. Dlatego nie prawdą jest, że nie można się pozbyć tłuszczu z jednej partii ciała.

Czytałam kiedyś świetny artykuł na ten temat- jak znajdę to podrzucę.

#70 Domida

Domida
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 15 lutego 2013 - 21:05

Najważniejsze jest samozaparcie, systematyczność i dobre nastawienie :) Ale to fakt, biorąc tabletki, które wspomagają odchudzanie, trzeba pamiętać, że żeby schudnąć trzeba ćwiczyć... no i ja właśnie mam zamiar to robić. Do wiosny chciałabym zrzucić ok. 7 kilo i mam nadzieję, że mi się to uda.

#71 miss-cake

miss-cake
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 22:41

ja mam zamiar do września schudnąć 6 kg :) odżywiam się zdrowo, ale muszę zwiększyć ilość ruchu w ciągu dnia.

#72 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 01 marca 2013 - 18:15

Jak będziesz bardzo chciała to się uda. Ja już po tygodniu zauważyłam pierwsze efekty, no i co najważniejsze to przeszła mi ochota na słodycze, a to już coś :)

#73 miss-cake

miss-cake
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 04 marca 2013 - 10:46

to, że po tygodniu przeszła Ci ochota na słodycze, nie znaczy, że za tydzień nie wróci dwa razy silniejsza ;)

#74 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 marca 2013 - 10:55

to, że po tygodniu przeszła Ci ochota na słodycze, nie znaczy, że za tydzień nie wróci dwa razy silniejsza ;)

No tak powinno być, bo po 5 dniach nie jedzenia cukru organizm się odzwyczaja od niego i go nie potrzebuje. Ta ochota później to nic innego jak psychiczne łakomstwo. Bo sam organizm tego cukru nie będzie potrzebował.
Więc potem wszystko zależy od silnej woli.

Każdy z nas urodził się ateistą

#75 miss-cake

miss-cake
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 04 marca 2013 - 11:23

nie do końca. organizm też się cukru po jakimś czasie domaga, jak każdego innego produktu.

#76 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 marca 2013 - 11:31

nie do końca. organizm też się cukru po jakimś czasie domaga, jak każdego innego produktu.

Jedynie jakiego cukru potrzebuje do funkcjonowania to cukier naturalny czyli glukoza np z jabłka. Tego sztucznego który jest w słodyczach nie. To jest tylko i wyłącznie uzależnienie od dobrego, a cukier sztuczny uzależnia mocniej niż kawa czy papierosy tylko jest inaczej to uzależnienie odbierane.

Dlatego to że mamy ochotę na słodycze to nie potrzeba organizmu tylko mózgu. Mechanizm identyczny jak to, że palacze chcą zapalić.

#77 miss-cake

miss-cake
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 04 marca 2013 - 14:11

dobra, nie będę się sprzeczać, mam swoje zdanie :) tak czy siak życzę powodzenia w diecie ;)

#78 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 marca 2013 - 16:17

No tak powinno być, bo po 5 dniach nie jedzenia cukru organizm się odzwyczaja

nie wiem czy organizm , ale moje kubki smakowe sie kiedys odzwyczaily i potem slodycze byly dla mnie za mdle.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#79 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 marca 2013 - 16:50

No tak powinno być, bo po 5 dniach nie jedzenia cukru organizm się odzwyczaja

nie wiem czy organizm , ale moje kubki smakowe sie kiedys odzwyczaily i potem slodycze byly dla mnie za mdle.

jak się długo nie je nic słodkiego to potem faktycznie tak jest, że mały kawałek wydaje się o wiele słodszy niż kiedyś :) Bo to jest to odzwyczajenie.

Ja ostatnio podczas leczenia nie jadła przez pół roku nic słodkiego. Pamiętam, że jak zjadłam kawałek tortu to zachowywałam się jak z ADHD, albo po jakiś narkotykach.

#80 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 marca 2013 - 19:18

jak się długo nie je nic słodkiego to potem faktycznie tak jest, że mały kawałek wydaje się o wiele słodszy niż kiedyś Bo to jest to odzwyczajenie.

dokladnie , teraz jadam slodycze, ale owocowe jogurty nadal dla mnie sa za slodkie.

Ja ostatnio podczas leczenia nie jadła przez pół roku nic słodkiego. Pamiętam, że jak zjadłam kawałek tortu to zachowywałam się jak z ADHD, albo po jakiś narkotykach.

ja nigdy nie ograniczalam wszelkich weglowodanów , to ich jedzenie nigdy mnie tak nie pobudzało.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko