Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nie mogę schudnąć

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#81 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 05 marca 2013 - 22:32

Dlatego to że mamy ochotę na słodycze to nie potrzeba organizmu tylko mózgu. Mechanizm identyczny jak to, że palacze chcą zapalić.

zgadzam się z tym w 100%. Ja jestem na lekkiej diecie, ale w moim jadłospisie zawsze jest coś słodkiego, zawsze wrzucam sobie do torby np 3 michałki, czy kasztanki czy jakieś cukierki,albo pasek czekolady. Takie ilości mi nigdy jakoś nie zaszkodziły, a poprawiają humor. Te 2, 3 cukierki dziennie to jest dla mnie standard i nie mam zamiaru tego zmieniać.
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#82 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 06 marca 2013 - 07:37

To ja tez sobie czasami pozwalam na słodkie, ale przeważnie dobieram się do dżemu :-) , na szczęście nie często, bo mój organizm nie upomina się o to, może dlatego, że w tabletkach mam chrom, a on hamuje apetyt na słodkie. Czasami biorę jogurt owocowy o% dodaję do niego łyżkę otrąb i mam słodką wyżerkę.

#83 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 marca 2013 - 17:22

zawsze wrzucam sobie do torby np 3 michałki,

okolo 240 kcal , lepsza juz ta czekolada , super jakby byla gorzka ;-)

Czasami biorę jogurt owocowy o%

to lepiej juz mniejszy zwykly niz ten '0" bo one duzo slodzikó maja i minimalne wartosci odzywcze. lepiej sobie wrzucic starte jablko , albo suszona morele , bedzie wiecej i zdrowiej.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#84 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 marca 2013 - 19:10

Kala1702, Magda pisze dobrze, Michalki kasztanki to masa kalorii, a gorzka czekolada ma mniej i zdrowsza;) ja sobie pozwalam codziennie na 1 kostke
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#85 Domida

Domida
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 06 marca 2013 - 20:51

Ja odstawiłam cukier zupełnie, nie mogę jeść po dwa cukierki bo jak zjem dwa to będę chciała zjeść więcej :)

#86 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 marca 2013 - 21:10

nie mogę jeść po dwa cukierki bo jak zjem dwa to będę chciała zjeść więcej

tez mam problem z tym , wole nie zaczynac , bo nie znam umiaru <bezradny></span>

#87 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 06 marca 2013 - 21:11

nie mogę jeść po dwa cukierki bo jak zjem dwa to będę chciała zjeść więcej

Mam tak samo, dlatego zero slodyczy :roll: . No chyba, ze jest naprawde zle, to zjem cos ;-)
Wstyd sie przyznac, ale mamy jeszcze z BN takie pierniki na oplatku :oops: Czytam, a tam 1 pierniczek 500 kalorii :shock:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#88 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 marca 2013 - 21:13

Wstyd sie przyznac, ale mamy jeszcze z BN takie pierniki na oplatku

to tylko byc dumna , ze masz tak silna wole i one jeszcze sa.

Czytam, a tam 1 pierniczek 500 kalorii

to to jest taki duzy wielkosci dloni w czekoladzie ???

#89 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 07 marca 2013 - 08:14

W tym jogurcie 0% chodzi o tłuszcze, a słodkości dodają owoce, muszę poczytać teraz jak kupię czy tam są jakieś słodziki, ale chyba nie. Na szczęście takie napady mam coraz rzadziej i to mnie bardzo cieszy, bo do celu szybciej się zbliżam :)

#90 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 07 marca 2013 - 13:16

to tylko byc dumna , ze masz tak silna wole i one jeszcze sa.

Musze je sprezentowac, albo wcisnac mezowi <diabelek></span> Bo inaczej polegne :-/ kiedys :-P

to to jest taki duzy wielkosci dloni w czekoladzie

Dokladnie tak. Prawie taki duzy jak dlon, w czekoladzie (roznej, co jeden to inny) , na oplatku ;-)

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#91 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 marca 2013 - 18:08

Dokladnie tak. Prawie taki duzy jak dlon, w czekoladzie (roznej, co jeden to inny) ,

kiedy moge wpasc :-P ?
ja ostatnio sobie ...odpusciłam. Nie wiem...chyba za duzo stresu bylo i dlatego...
Cwiczyłam ostatnio w czwartek a wczesniej byl tydzien przerwy. Teraz ja chora, mala chora, wiec ani sil, ani glowy do tego nie mam. ...2 pierwsze miesiace byly eleganckie. I dosłownie 3 dni w szpitalu -- i wszystko jakos nie tak

#92 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 marca 2013 - 20:09

Sajuri <pocieszacz></span> dasz rade wrocic do dyscypliny , teraz trzeba uwazac , bo latwo o efekt jojo , przez znudzenie , zniechecenie . przyjdzie cieplo wiosna , to moze bedzie wiecej energii i zapalu :*

#93 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 marca 2013 - 17:53

dasz rade wrocic do dyscypliny

zamierzam jutro. Bo naprawde jak cwiczyłam to samopoczucie bylo lepsze. Mysle ze zajdalam stres po tym wszystkim ..czyli jednak słaba wola jest... :-/

#94 kasienka22

kasienka22
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 13 marca 2013 - 19:48

Ja z tesknotą wyczekuje wiosny, a przynajmniej aż śnieg zginie, wtedy jest więcej energii. Obiecuję sobię że wtedy zaczne biegac, bo ostatnio przybyło pare kilogramow. Jogging jest cięzki, dla mnie zwłaszcza bo nie jestem przyzwyczajona ale sadzę że to najlepszy sposób na odchudzanie. Mozna zrzucic kilogramy i jeszcze ciało się ujędrnia

#95 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 13 marca 2013 - 19:50

Sajurka,dasz radę,pomalutku,wszystko wróci do normy.Trzymam kciuki,kochana ;-)

#96 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 marca 2013 - 20:58

czyli jednak słaba wola jest...

znam ten bol, ale moze jak przyjdzie <sun></span> to bedzie wieksza wena, zaraz warzywka beda to i menu bogatsze.

#97 Domida

Domida
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 18 kwietnia 2013 - 20:04

Mi się udało, nie jem nic słodkiego, najgorzej było z kawą, którą piłam słodziutką. Teraz bardziej smakuje mi bez cukru :) Chudnę ok. 1 kg tygodniowo.

#98 Gorzka

Gorzka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 11:49

Najlepsza metoda na odchudzanie jest poprostu ograniczenie jedzenia , jemy 50% mniej i efekty sa super zadawalajace! :) schudlam tak kiedys 12 kg w poltorej miesiaca! ;)

#99 Iwona Waleczko

Iwona Waleczko
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 29 maja 2013 - 11:50

To nie chodzi o to by zmniejszyć ilość jedzenia do minimum ale o to by to jedzenia było wartościowe. Nie wiem co jesz więc ciężko coś napisać, za mało danych. Ale jeśli wszystko okey z dietą to proponuję tabletki odchudzające bo mogłaś dojść do stagnacji w chudnięciu a one przyśpieszą metabolizm i pozwolą więcej schudnąć :)

#100 malgosia85

malgosia85
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 17:14

No właśnie dieta zawsze się kojarzy z mała ilością jedzenia a najlepiej z jabłkiem i butelka wody :P Najważniejsze aby odchudzać się z głową. Ja miałam spory problem ze zrzuceniem wagi, próbowałam różnych diet ale nie wiele mi z tego wychodziło. Postanowiłam ostatni raz spróbować - dieta plus /reklama/. Zażywam go juz 2 miesiąc i efekty są zadowalające - zjechałam 5,5 kg prawie. Oby tak dalej!!