Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pakowanie produktów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 02 marca 2021 - 13:30

Do dziewczyn prowadzących sklep internetowy. Czy zdecydowałyście się na samodzielne pakowanie i wysyłkę, czy podleciłyście to jakiejś firmie? Trochę boję się zaufać firmie, czy na pewno będzie to tak "dopieszczone" jak ja bym to zrobiła, natomiast z drugiej strony nie wyobrażam sobie poświęcania czasu dzień w dzień na żmudne pakowanie, umawianie kurierów, jeżdżenie do paczkomatów - wolę się skupić na rozwoju firmy. Plus dochodzi kwestia trzymania tych pudełek i wszystkiego w małym mieszkaniu (tudzież wynajęcie magazynu, wtedy dochodzi mi dojazd i opłaty, które mogłabym już przeznaczyć na firmę zajmującą się całością wysyłki). Nie wiem też jak ogarnąć np. pudełka do wysyłki, jakie rozmiary, skoro ktoś może zamówić jeden produkt a inny 10 sztuk. Jakieś rady? Co u Was się sprawdziło? Dziękuję!

Romantycznie

#2 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 03 marca 2021 - 08:05

Robię to sama (wtedy wiem, że nie będzie błędów lub jak będą to będę odpowiedzialna za to ja) - mam wpływ na termin wysyłki, na jakość spakowania (żeby się czasem towar nie uszkodził) etc. Co do umawiania kurierów - nie muszę tego robić, po prostu gość z Inpostu przyjeżdża codziennie i zabiera co mam, a z DPD leci przez platformę.
Pudełka biorę od apteki z którą jestem dogadana - wystarcza mi spokojnie, ale mam osobne pomieszczenie w sklepie na wszystkie kartony.
Pytanie co Ci się bardziej opłaca - ja wiem, że z mojej marży raczej nie mogłabym sobie pozwolić na firmę, która by mi to pakowała.
Opakowania kartonowe zamawiam w tej drukarni https://www.fingerpr...nadrukiem-lodz/

#3 Felka27

Felka27
  • Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 22 lutego 2023 - 11:34

Opakowania na wszelakie produkty opłaca się dzisiaj znaleźć w internecie. Też opakowania do pieczywa https://www.efekt.eu...ta/piekarnictwo to jedne z lepszych. Właśnie na takie można zerknąć. Żywność musi być pakowana w specjalne opakowania, zgodne z różnymi normami. Dobierzemy dla siebie też takie opakowania.

#4 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 23 listopada 2024 - 11:39

Dobrą opcją są też białe kartony https://kartony24.eu...artony-biale/44

#5 Jag

Jag
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 11 lutego 2026 - 20:42

takich szukałem

#6 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano wczoraj, 20:01

Pakowanie rzeczy nie musi być problematyczne, jeśli ma się dostęp do odpowiednich materiałów. W sklepie Pakolandia można znaleźć kartony, folię bąbelkową i stretch, które przydają się przy przeprowadzce i wysyłce. Zamówienia online są wygodne, a dostawa realizowana jest szybko, co pozwala sprawnie zorganizować cały proces.