Przyjaciółka czy rywalka?
Napisano 12 sierpnia 2008 - 17:08
od czasu jak nasza niby przyjazn sie rozpadla zdarzylo sie w moim zyciu tyle pieknych i pozytywnych rzeczy ze zaczelam nawet podejrzewam czy to aby nie jej osoba tak wplywala na mnie i moje otocznenie.. wiem moze i glupie.. ale jednak...
mimo wszystko jestem jej wdzieczna choc pewnie to dziwnie brzmi.. ona zawsze staral mi sie pokazac ze jestem gorsza bo nie mam tylu pieniedzy co ona... a wlasciwiej jej ojciec... oni wyznaja zasade ze czlowiek bez pieniedzy jest nikim... a to totalna bzdura...
dzieki temu zdarzeniou inaczej na siebie spojrzalam.. stwierdzilam ze jestem mloda inteligentna i piekna kobieta (a co tam haha:) ) i ze nikt nie bedzie mi mowil jak mam zyc... bp to jets moje zycie i to ja nim kieruje... przeciez nikt za mnie nie umrze.. wiec nikt nie moze za mnie zyc...
zmnielo sie tyl e rzeczy.. studiuje... mam lepsze kontakty z mamuska i siotsra... jestemstrasznie szczesliwa... i poznlam pawla... to najlepsza rzecz jaka mi sie mogla przytrafic...
teraz nauczona doswiadczeniem staranniej dobieram sobie znjaomych... nie mowie im juz tylu rzeczy.. jestem mniej ufna... a tym samym madrzejsza w swoim postepowaniu...
Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:00
ona zawsze staral mi sie pokazac ze jestem gorsza bo nie mam tylu pieniedzy co ona... a wlasciwiej jej ojciec... oni wyznaja zasade ze czlowiek bez pieniedzy jest nikim...
mega bzdura
Ja mam na sczescie ludzi wokol siebie ktorzy zdali egz. na "przyjaciol" wiele razy....... gdy bylam ciezko chora, gdy swiat sie walil, gdy stalo sie co sie stalo......... byli przy mnie i stalu murem za mna ...... podtrzymujac mnie....
W obliczu prawdziwych problemow czlowiek poznaje swoich prawdziwych przyjaciol..... u mnie wlasnie tak bylo....
[ Dodano: 2008-08-12, 20:04 ]
Mam tez przyjaciolke z ktora "kradlam konie" pomagalysmy sobie zawsze.......jedna ciagnela druga np. w nauce itp.
Teraz ona wychodzi za maz..... za totalnego buraka , przy ktorym sie zmienila........ dla niego liczy sie wyglad, kasa, pozycja......... i dla niej to tez stalo sie nr. 1 ...........
Nie jest juz jak kiedys.... nie widujemy sie az tak czesto jak dawniej....przykre
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 14 sierpnia 2008 - 16:31
mega bzdura
![]()
![]()
kurcze jak mozna dobierac przyjaznie wedlug czegos takiego
a jednak mozna.... to sa naprawde bogaci ludzie... do pewnego czasu nie przeszkadzalo jej ze mam mniej pieniedzy niz ona... ale pozniej jakby jej odbilo.. ale co tam.. mam ja gdzies:P
W obliczu prawdziwych problemow czlowiek poznaje swoich prawdziwych przyjaciol.
co racj ato racja:
Mam tez przyjaciolke z ktora "kradlam konie" pomagalysmy sobie zawsze.......jedna ciagnela druga np. w nauce itp.
Teraz ona wychodzi za maz..... za totalnego buraka , przy ktorym sie zmienila........ dla niego liczy sie wyglad, kasa, pozycja......... i dla niej to tez stalo sie nr. 1 ...........
Nie jest juz jak kiedys.... nie widujemy sie az tak czesto jak dawniej....przykre
niestety ludzie sie zmienija i nie zawsze na lepsze
Guest_niki_*
Napisano 28 sierpnia 2008 - 15:50
Napisano 28 sierpnia 2008 - 15:54
Takie już chyba są kobiety, miedzy mną a moją przyjaciółk też jest taka mała ukryta rywalizacja. Oczywiście żadna nie daje tego po sobie poznać, ale wiem ,że tak jest bo znam ja na wylot
Napisano 28 sierpnia 2008 - 16:20
a wczesniej było inaczej ?dosyć często kłamie ( bez powodu i w duperelowatych kwestiach), często wali mi złośliwe teksty typu " ale masz masywne uda", jak coś zauważy u mnie nowego to tylko się dziwnie patrzy i nigdy nie powie, ze coś fajne, tylko wyszukuje, że coś jej się nie widzi. n
Guest_niki_*
Napisano 28 sierpnia 2008 - 19:36
(Piotrek chce się oświadczyć, ale wymyślając terminy ona nie daje mu okazji do zaskoczenia się)
Napisano 29 sierpnia 2008 - 16:45
Guest_niki_*
Napisano 01 września 2008 - 16:59
Guest_niki_*
Napisano 01 września 2008 - 17:55
Napisano 01 września 2008 - 19:01
ale skoro jej nie głupio, to co ja się martwię, ze wprawię ją w zakłopotanie. jakoś trzeba z tego wszystkiego wybrnąć
a dlaczego ty masz sie hamowac... jej nie jest glupio mowic takich rzeczy wiec tobie tez nie powinno ... tym bardziej ze chodzi o szczera rozmowe... tylko nie wiadomo na ile ta rozmowa bedzie szczera bo chyba gdzies wczesniej wspominalas ze ona ma tendencje do klamania...
Guest_niki_*
Napisano 01 września 2008 - 19:06
Guest_niki_*
Napisano 01 września 2008 - 19:10
Napisano 01 września 2008 - 19:20
saja, dzieki za wsparcie
alez nie ma za co... pozatym dobrze cie rozumiem... a ona robi to z zazdrosci.. pewnie sama ma kompleksy a widzi ze ty jestes kobieta ktora zna swoja wartosc ale tez potrafisz byc samokrytyczna.. moze tego ci zazdrosci... kto ja tam wie
[ Dodano: 2008-09-01, 20:20 ]
pozatym niki kochana.. od razu widac ze reperzentujesz wyzszy poziom i nie znizasz sie do takich glupkowatych komentarzy...
Guest_niki_*
Napisano 01 września 2008 - 19:25
Napisano 01 września 2008 - 20:03
Kiedys mowila ze bede jej swiadkiem......... ale to bylo daaaaaaaaawno.........
Nawet teraz jest "zbyt" zajeta aby ze mna sie zobaczyc........ chcialam jej pomoc wybrac suknie ........ mowila "tak, tak" ........ a kupila sama..........
Nie wiem kompletnie o co chodzi........... nic jej nie zrobilam nigdy zlego
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 01 września 2008 - 20:06
21 wrzesnia bierze slub a ja nie dostalam zaproszenia
brak mi słów..
nie lubię strasznie jak ktoś umie tylko brać... nie musi dawać ale chociaż okazać szacunek i wdzięczność...
Napisano 01 września 2008 - 20:12
Pewnie odpala szopke tydzien przed slubem albo ze dwa i mnie zaprosza
Przykre ale prawidziwe