Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dziecko - planowane czy z wpadki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
148 odpowiedzi w tym temacie

#81 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 17:23

OT

kiedy-czas-na-dziecko-vt37,285.htm
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#82 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 17:25

twoja decyzja

a szkołę jakąś skończyłaś?

jestem w trakcie kończenia.Jak już powiedziałaś to jest moja decyzja a raczej moja i mojego przyszłego męża.Moja rodzina by się cieszyła z dziecka jego rodzina też.

#83 Sabrosa

Sabrosa
  • Użytkownik
  • 344 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 18:16

Nigdy więcej nie chce 'tego' robić z myślą poczęcia potomka :evil: Dziiiwne uczucie :-?

w sensie? czemu dziwne?

Niby wszystko ok tak jak zawsze ale gdzieś z tyłu głowy siedzi myśl, że to może właśnie w tym momencie....że to już...ciężko to opisać...zawsze chodziło o samo zbliżenie, przyjemność bliskość ukochanego a w tamtym czasie o dziedzica....jakoś tak ciffnie :-/

#84 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 20:13

no wlasnie... i z tego biora sie wszystkie stresy, dolki ze nie wychodzi... Lepiej chyba robic to spontanicznie ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#85 latarniczka

latarniczka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 12:18

hej, jestem nowa na forum, ale zamierzam się tu zadomowić :) Mam synka, 7miesięcznego i przyznam że z tym planowaniem to u nas dziwnie było. No właściwie to mój synek był planowany nieco później ;) niestety stanęłam przed dylematem albo zdecyduje się natychmiast albo mogę nigdy nie móc mieć dzieci ze względów medycznych. No i stwierdziłam że nie wyobrażam sobie życia bez macierzyństwa więc młody zamieszkał w brzuszku :) Z ojcem dziecka tworzyliśmy związek od 4 lat w planach była wspólna przyszłość. Decyzja o dziecku była wspólna, niestety okazało się że tatuś do roli ojca nie dorósł no i teraz jestem samotną mamą ale mam największy skarb mojego życia i wcale nie żałuje :)

#86 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 19:20

Nasza córeczka była jak najbardziej planowana, jednak bez specjalnej presji. Nie było liczenia dni płodnych i niepłodnych i tym podobnych rzeczy, po prostu przestaliśmy się zabezpieczac i poszliśmy na żywioł :mrgreen: No i długo nie musielismy czekac na efekty- raptem dwa miesiące. <jupi></span>
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#87 motylek

motylek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 20:34

tigraa u nas podobnie synuś planowany i tylko 1 cykl starań :)))

#88 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 06:53

i u nas tez malenstwo planowane :) nie wierzylam, ze sie uda za pierwszym razem, a tu prosze, mila niespodzianka, ktora dala wiele szczescia. i mam nadzieje, ze wszystko sie dalej dobrze potoczy.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#89 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 16:14

moje też było planowane i za pierwszym razem
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#90 Aneta25

Aneta25
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 22:24

My mamy slub w październiku, dziecko planowaliśmy od maja i w lipcu sie udało, ale coś czuję że i tak niektórzy pomyślą że slub jest z tzw musu :-)

#91 zpinka

zpinka
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 15:35

pierwszy syn - troche wpadka , przyznaje :oops:
drugi jaknajbardziej planowany , wyczekiwany
udało sie dopiero po roku
Miłość mi wszystko wyjaśniła, Miłość wszystko rozwiązała -dlatego uwielbiam tę Miłość gdziekolwiek by przebywała.

#92 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 23 września 2009 - 15:16

A czy w przyszłosci powiecie o tym dziecku ?
ja sie powaznie zastanowie ;-)

#93 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 września 2009 - 16:45

pytanie czy bedzie o to pytac :-) moja mam chciła dwoej dzieci , ma czworo z tego tylko ierwsze planowane , ja o tym wiem < jestem ostatnia> i nie robi mi to wiekszej róznicy.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#94 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 09 października 2009 - 12:56

pytanie czy bedzie o to pytac :-) moja mam chciła dwoej dzieci , ma czworo z tego tylko ierwsze planowane , ja o tym wiem < jestem ostatnia> i nie robi mi to wiekszej róznicy.

masz racje ,a zreszta czy to cos złego.Po prostu powstało z wielkiej miłosci i juz ;-)

#95 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 18:17

Viola jak dobrze kojarze masz dwoje dzieci , jedno to domyslam sie ze nieplanowane bo poczete w czasie okresu , a drugie juz planowane ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#96 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 19:45

Mi rodzice powiedzieli, że planowana to ja nie byłam, mama była po operacji wyrostka i bała się, że szwy jej pękną jak zacznę rosnąć i w sumie jedna wielka tragedia jak się dowiedziała, że w ciąży jest, ale tata ją uspokoił no i potem córunia kochana :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#97 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 20:00

a ja nie wiem czy byłam w 100% planowana, no ale urodziłam się 2 lata po ślubie, więc byli świadomi tego co robią :P
i domyślam się, z racji tego że jestem z maja, że zostałam poczęta na jakimś wypadzie wakacyjnym w sierpniu :D się rodzicie zrelaksowali, aż nadto :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#98 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 20:03

amoramor, to ja ponoć nie byłam planowana... a z racji tego, że urodziłam się na początku stycznia - prima aprylis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#99 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 20:14

maartekkk, to mamusia może zrobiła tacie psikusa i nie wzięła tabletki tego dnia :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#100 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 20:16

amoramor, albo tatuś w gumce dziurkę zrobił :P Bo z tego co wiem to mama nigdy tabletek nie brała... mimo wszystko - jestem jakby nie było kurde psikus :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika