Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dziecko - planowane czy z wpadki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
148 odpowiedzi w tym temacie

#61 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 18:27

Wpadka? teraz? bardzo bym sie ucieszyla ale dobrowolnie nie. Nie staramy sie o dziecko chociaz ja bardzo bym chciala a W to szaleje poprostu bo juz chce, Ale poczekamy az skoncze szkole czyli jeszcze 1,5 roku... Ogolnie pewnie po slubie ale cosik mi sie to nie wydaje...:)

#62 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 22:36

Dziecko a nawet dzieci owszem ale po studiach(żeby mamusia i tatuś nie byli niedouczeni :-P ) po ślubie i po tym jak bede miała zabezpieczenie finansowe ,dobra prace (tzn. wtedy kiedy bede mogła zapewnić dziecku godziwe życie) czyli jednym słowem nie prędko planuje dzieci :-P wpadka to był by dla mnie koniec wszystkiego (masakra jednym słowem) . przeraża mnie to jak dzieci mają dzieci i co Ci "rodzice" tym dziecią zapewnią :?: :?: <bezradny></span> wiele moich koleżanek ma dzieci lub się ich spodziewa i niewiadomo czy współczuć czy co :?: :?: a nie zawsze są to wpadki <bezradny></span> W większości skończyły edukacje na gimnazjum nie mają pracy, są na utrzymaniu rodziców , piją jak nie jeden rasowy żul (i jaka przyszłość czeka tych "rodziców" i ich dzieci :?: :?: )

#63 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 23:08

u nas jest w 100% z wpadki. I dobrze, bo tak zawsze było by nie w czas.. A to może lepsza, nowa praca, kariera, a to jeszcze "wolne" wakacje.... a tak sie dziedziuś wprosił :) i to była najwyższa pora, bo zaszłam w ciążę i urodziłam w wieku 31 lat
lilian

#64 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 16:38

Ja wlasciwie nie wiem, jaka to ja jestem - miedzy siostra a mna jest 5 lat roznicy, nie mam pojecia, a z mama na takie tematy nie gadam. Ja w kazdym razie nogami i rekami bronie sie przed wpadka - moja siostra wpadla, maja sliczna coreczke, kochaja ja nad zycie, ale maja poukladane zycie, moga jej zapewnic przyszlosc... a ja co moge? na chwile obecna nic... Jak cos to po slubie, skoncze szkole, znajde prace i wtedy mozna myslec... ale gdyby gdzies po drodze byla wpadka, to tez bym sie cieszyla. Uwielbiam dzieci, ale to jeszcze nie czas.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#65 mishi

mishi
  • Użytkownik
  • 378 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 10:52

Dziecko a nawet dzieci owszem ale po studiach(żeby mamusia i tatuś nie byli niedouczeni :-P ) po ślubie i po tym jak bede miała zabezpieczenie finansowe ,dobra prace (tzn. wtedy kiedy bede mogła zapewnić dziecku godziwe życie) czyli jednym słowem nie prędko planuje dzieci :-P

Mam podobnie. Jak już się sobą nacieszymy i w ogóle, będziemy się starali o dzidziusia, nie że konkretnie wtedy i wtedy. Jak nam się uda, to super :D
Bóg stworzył człowieka. Stać mnie na coś lepszego, powiedział, i stworzył kobietę...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#66 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 02:28

Chcialabym moc to zaplanowac.. W sumie skonczenie studiow tak naprawde nic nie daje. I wg mnie dzieci mozna miec kilka lat po jesli sie im chce cos zapewnic.. Ale to moje zdanie.

#67 marmis13

marmis13
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 10:58

hej kobitki :lol:
Powiem Wam ze teraz bede miala drugą niunię PLANOWANA.jestesmy ze sobą 13 latek :-) ,slub wzielismy 27 wrzesnia 2008 :lol:
Nasz synek ma 3l i 8 m-cy ,i jestem w 22 tygodniu.Bedzie córeczka tym razem.

O synka sie staralismy 8m-cy jeju :lol:
O martynke 6m-cy :-P

Powiem WAM ze to nie jest tak ze jak cos sie planuje ,to od razu PACH i masz :lol:
Wlasnie najgorzej jest zajsc w ciąże jak sie zaczuynaja "staranka"....
najlepiej o tym nie myslec,najlepiej sie "NIE STARAC" a po prostu sie kochac :)

pozdrawiam WAS SERDECZNIE

A Wy planujecie?? :mrgreen:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#68 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 11:12

Wlasnie najgorzej jest zajsc w ciąże jak sie zaczuynaja "staranka"....

oj nie zawsze,nie zawsze,nam sie szybciutko udalo
ale roznie to bywa ;-)
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#69 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 15:38

po roku związku powiedzieliśmy sobie, że będzie co ma być, nie zabezpieczaliśmy się, ale też nie staraliśmy się specjalnie, mamy 1.5-rocznego synka :)

#70 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 04:58

Ja gdybym miała dziecko to bym się normalnie pochlastała. Tym bardziej z wpadki w wieku lat 18- dla mnie byłby to wstyd, dlatego wpadka mi nie grozi w 100% póki co. Po studiach, pracy, szkole i tej całej reszcie też nie chciałabym dziecka, które urodzę ' osobiście '. Ostatecznie chciałabym zaadoptować jedno z tych dzieci nowonarodzonych, które wylądowały na śmietniku lub innym miejscu, w którym nie powinny być.

#71 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 14:25

Ja nie mam zamiaru planowac dziecka... to wyliczanie dni plodnych i zamartwianie się żeby okresu nie było to chyba niepotrzebny stres... Kiedy przyjdzie czas na dzidzi po prostu będziemy się normalnie kochac i wtedy może wyjdzie :-D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#72 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 00:41

Ja nie mam zamiaru planowac dziecka... to wyliczanie dni plodnych i zamartwianie się żeby okresu nie było to chyba niepotrzebny stres... Kiedy przyjdzie czas na dzidzi po prostu będziemy się normalnie kochac i wtedy może wyjdzie :-D

ja tak samo myślę :) czas pokaże

#73 Sabrosa

Sabrosa
  • Użytkownik
  • 344 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 14:04

Ja mam 3letniego zaplanowanego synka. Jeśli będę miała 2 bobo mam nadzieję, że to będzie wpadka. Nigdy więcej nie chce 'tego' robić z myślą poczęcia potomka :evil: Dziiiwne uczucie :-? Dobrze, że już po 2 miesiącach miałam 2 kreski na teście :mrgreen:

A czas na dziecko nigdy nie jest odpowiedni, zawsze się coś znajdzie, jakaś mini przeszkoda czy wątpliwość ;-)

#74 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 16:47

Nigdy więcej nie chce 'tego' robić z myślą poczęcia potomka :evil: Dziiiwne uczucie :-?

w sensie? czemu dziwne?
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#75 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 16:58

ja właśnie staram się z moim M o dziecko i dziwnie się czuje gdy on mówi cały czas o dziecku.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#76 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 17:05

ja właśnie staram się z moim M o dziecko

:shock:

jak to?
masz 18 lat i starasz się o dziecko??
czy to nie przypadkiem pod presją??
nie ma mnie tu i nie będzie.

#77 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 17:13

ja właśnie staram się z moim M o dziecko

:shock:

jak to?
masz 18 lat i starasz się o dziecko??
czy to nie przypadkiem pod presją??

nie nie pod presją.Po prostu pragniemy dziecka.Teraz gdy mi się 3dni spóźnił okres to byłam szczęśliwa mając nadzieję że jestem w ciąży ale gdy dostałam to zalałam się łzami bo czułam się jakby umarło coś we mnie.

#78 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 17:16

Proszę cię, ja też pragnę dziecka ale wolę się najpierw ustabilizować.
Tzn gdybyśmy wpadli to BARDZO bym sie cieszyła, nawet też przed okresem tak sobie "marzę", że może by się spóźnił.
Ale ty masz 18 lat, czyli jesteś jakoś w 3 liceum i co? I już dziecko?

to nieodpowiedzialne :!:

#79 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 17:20

Proszę cię, ja też pragnę dziecka ale wolę się najpierw ustabilizować.
Tzn gdybyśmy wpadli to BARDZO bym sie cieszyła, nawet też przed okresem tak sobie "marzę", że może by się spóźnił.
Ale ty masz 18 lat, czyli jesteś jakoś w 3 liceum i co? I już dziecko?

to nieodpowiedzialne :!:

to jest świadoma decyzja i długo o tym myślałam.12 września biorę ślub a na wiosnę zaczynamy budować własny dom nie daleko moich rodziców.Zresztą u mnie w rodzinie wszystkie kobiety młodo dzieci rodziły.

#80 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 17:22

twoja decyzja

a szkołę jakąś skończyłaś?