Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dziecko - planowane czy z wpadki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
148 odpowiedzi w tym temacie

#121 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 16:27

Ja obecnie jestem w 12 tyg ciązy i nasze dzidzi nie jest wpadka:):):)
planowaliśmy dziecko juz w tamtym roku,ale niestety poronilam więc teraz znowu spróbowaliśmy i sie udało:):)

#122 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 11:09

U nas jak najbardziej planowane.
Dołączona grafika

#123 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 16:30

I u nas planowane, choć tak krótko się staraliśmy, ze nikt nie wiedział jeszcze nawet o planach i na poczatku najbliższa rodzina się na głos zastanawiała "czy aby na pewno tak miało być" :lol:

#124 Agniesia

Agniesia
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 09:10

Nasz Kacperek był jak najbardzie planowany :):)

#125 Nita

Nita
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 22:34

Moja historia jest troszke skomplikowana :!: Zaczne może od początku poznałam faceta o 20 lat starszego zakochałam sie pół roku byłam z nim i z nim zaszłam w ciąże chcieliśmy dziecka ale za jakiś czas zaczeło mu odbijać chciał zebym usuneła albo odeszła i wychowywała sama i tak zrobiłam w 5 miesiącu poznałam Janusza zaakceptował to ze jestem w ciąży był przy porodzie dal malej nazwisko teraz to wiem ze jest najlepszym tatą pod słońcem.. Troszku sie rozpisałam :lol: Mamy córe 2 letnią

#126 skorpion

skorpion
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 11:53

Nita, wspaniale, że poznałaś Janusza i dał ci taką radośc i szczęście. Rzadko spotyka się takich facetów teraz...

Nasz synuś planowany, urodził się 2 lata po ślubie.
Bo kobieta zmienną jest...

#127 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 10 września 2010 - 15:34

A ja mam wpadkowe maleństwo :oops: . Synuś duży już, do szkoły chodzi i nawet został przewodniczącym klasy - a mama dumna jak paw!

#128 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 04 października 2010 - 16:33

My o Patryka staraliśmy się 5 miesięcy - po prostu zrezygnowaliśmy z zabezpieczenia.
Ze względu na wiek nie był to może do końca odpowiedzialne zachowanie, ale nie wyobrażam sobie życia bez niego. Pora pomyśleć nad kolejnym, ale chyba najpierw studia dokończę :P
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#129 karid

karid
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 05 października 2010 - 23:48

My nie mieliśmy doprecyzowanego planu, po prostu zrezygnowaliśmy z zabezpieczenia na zasadzie "będzie co będzie". I niebawem - będzie ;)

#130 rajna666

rajna666
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 12:03

Ja z moim partnerem chcieliśmy dziecko,wiec po prostu nie zabezpieczaliśmy się.Ale też nie planowaliśmy że wtedy i wtedy ma być dzidzi...Teraz Milenka ma 19 m-cy.i ja bardzo chcę drugie,ale też nie planujemy:-)

#131 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 12:34

My planowaliśmy dzidziusia, oczywiście kalendarzyk w ruch i się udało :-D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#132 atra

atra
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01 stycznia 2011 - 14:48

U nas dzieci są jak najbardziej planowane...
Innej opcji nie było, od poczatku ciąże były podtrzymywane, więc trzeba było wszystko zaplanować...

#133 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 04 maja 2011 - 18:00

Nasze też planowane! :) Rok się staraliśmy :)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#134 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 04 maja 2011 - 20:02

No i napisze to co juz pisalam kilka m-cy temu- nosze pod serduszkiem kruszynke, ktora byla jak najbardziej planowana i juz od dawna kochana :mrgreen:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#135 Gochta

Gochta
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 01 września 2011 - 08:47

U nas nie ma mowy o wpadce.. staramy się :-)

#136 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 11:46

Hm...zaciekawił mnie ten temat...obudziło to moje wspomnienia...wszak porody mam już za sobą(chyba? :-P ) a dzieciska podchowane nieco,z naciskiem na podchowane.

Ale...otóż...jak w temacie...na samym początku...azaliż...wżdy...wszem i wobec stwierdzam co następuje:

-dwójka z moich trojga dzieci to...wynik wpadki...ups...napisałam to;

-trzecie dziecko zaplanowaliśmy bo chcieliśmy zobaczyć różnicę heheheeh.

I co?wyniki są takie...wszystkie nasze dzieci kochamy bardzo(ja i mój mąż oczywiście),w wychowaniu wynikły różnice gdyż ciąże były w różnym czasie,co za tym stoi...zmieniamy się,dojrzewamy itp itd. więc i do dzieciaczków różnie podchodzimy.

Pierwsze dziecko rodziłam w wieku 18lat,drugie w wieku 20 lat a trzecie w wieku 31lat.W różnych miastach,w różnych szpitalach ale jest ok.

Pozdrawiam wszystkie mamy oraz te Panie,które nimi zostaną.

#137 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 07 marca 2016 - 21:40

My od bardzo dawna nie ukrywaliśmy, że wpadeczka byłaby dla nas fantastyczną niespodzianką. Znajomi, a nawet rodzina nierzadko życzyli nam wpadki, bo wszyscy wiedzieli, że chcielibyśmy. :) I chociaż były okresy, że bezczelnie i z premedytacją ryzykowaliśmy, to niestety widać wpadki nie są dla nas. 

Dzidzię musieliśmy zaplanować i trochę się o nią postarać. :) Najważniejsze, że już jest. :)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#138 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 marca 2016 - 14:44

Pierwszej ciąży ja nie planowałam , gdzie tu planować dziecko w wieku nastu lat .. Synka urodziłam w wieku 17 lat i wcale tego nie żałuję , jest moim największym szczęściem <serduszka> , druga ciąża to już była planowana miałam wtedy 24 lata , trzecia ciąża była dla nas zaskoczeniem nie chcieliśmy tak szybko kolejnego dziecka , nie żałuję że tak się stało , wszak trudno było ale dałam sobie radę :-) teraz mam w domu trzy szczęścia które kocham ponad wszystko :-) .
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#139 lenalena

lenalena
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 22 kwietnia 2016 - 14:40

A ja mam znajomą, która najpierw starała się ze swoim chłopakiem o dziecko, a pięć lat później dopiero wzięli ślub. wszystko świadomie.

#140 Katija

Katija
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 01 maja 2016 - 20:45

Planowane. Za 2 tygodnie ma pierwsze urodziny. Teraz planujemy drugie. Mąż od razu mnie namawiał na drugie, ale chciałam najpierw odpocząć. Teraz już jestem gotowa, więc pewnie niedługo znowu dwie kreski :)