Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problemy z zębami i dentystą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
193 odpowiedzi w tym temacie

#101 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 17:44

Wysłany: Dzisiaj 13:20

Ja oprócz jedynek, dwójek i trójek wszystkie zęby mam leczone, nawet ósemki, niektóre kanałowo i dwa wyrwane

rwana mialam jedna osemke, bałam sie bo to był pierwszy w zyciu rwany zab , ale szybko wszedl, obyła sie bez chirurga.
ja tez wiekszosc mam leczonych zebów, dwie kanałowki. nie boje sie dentysty , bardzo lubie moja pania doktor.

nie mogę sobie tego darować, że jako piętnastolatka dałam sobie wyrwać tą piątkę, tylko dlatego że on stwierdziła że jest martwa....

faktycznie wykorzystał cie, bo malo kto w tym wieku ma zabki , ktorych choc kanałowo nie da sie podratowac .
karatetyka tylko pozazdroscic zabków.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#102 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:48

No to ja mam duży problem.
Nie boje się dentysty.
Ból to ból można wziąć znieczulenie ale ja mam problem z odruchem wymiotny.
Zaraz jak mi włoży palec czy wiertło czy cokolwiek mnie zaczyna dławić.
Nie mówiąc już o wacikach bo to odpada!
A zęby mam okropne.
łamliwe i często się psują więc moje wizyty u dentysty są częste i nieprzyjemne.
No i ząbki mam takie ciemne a nie bieluteńkie ale to już od kości zależne <bezradny></span>
Zazdroszczę zdrowych mocnych zębów :roll:

#103 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 11:42

Boję się dentysty, raz miałam usuwana ósemkę poprzez dłutowanie , okropne przeżycie i to był mój pierwszy ząb jaki miałam usuwany . Teraz mam do usunięcia korzeń po szóstce , już kilka razy się wybierałam ale jakoś nie mogę dojść brak mi odwagi . :-|

#104 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 11:41

ja mam słabe szkliwo
i to chyba kwestia genów - po rodzicach

mąż zas nie ma problemów z uzebieniem, nie ma żadnego ubytku, żadnej plomby
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#105 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 12:05

A ja nie boję sie dentysty.Nawet lubię siadać na fotel.Przyznam,że rzadko decyduję się na znieczulenie.No chyba,że jest to kanałowe leczenie.Wizyta u stomatologa ,to dla mnie no problem. :-)

#106 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 12:17

również nie boję się dentysty - od lat chodzę do tej samej pani stomatolog, która ma rewelacyjne podejście i stara się borować tak, żeby nie bolało :)
znieczulenie? a co to :-D jeszcze nie potrzebowałam i mam nadzieję, że nie będę potrzebowała.
Jak na razie wizyta raz na rok, 1.5 roku.
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko.

#107 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 15:05

Pamiętam jak w dzieciństwie strasznie bałam się dentysty, i jak widziałam igłę do znieczulenia, to prawie uciekałam z krzesła ;-)
Na szczęście tej traumy nie przeżywam do dziś, teraz chętnie chodzę do dentystki, która jest bardzo miła i aż się chętnie do niej chodzi :-D

#108 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:41

A czego sie tu bać :)
zreszta ja swoj lęk przełamał tak iż zawsze sobie mówiłam " nie tyle przeszłam w życiu, i ból przy wierceniu to pikuś.Nic nie znaczacy szczegoł "
i tak jakoś sie wyzbyłam strachu ;-)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#109 Neve36

Neve36
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 16:17

Nie da rady pozbyc sie strachu ot tak. Mam traumę z dzieciństwa i daje się ona we znaki. Chodzę do dentystki w reklama, która jest niezwykle cierpliwa i wyrozumiala. Przed zastrzykiem ze znieczuleniem smaruje mi dziąslo zelem dla dzieci, dzieki czemu nie czuję nawet igly. Jestem jej za to wdzięczna, choć i tak strachu się nie pozbylam, ale chociaż lez nie ronię.

#110 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 18:46

Wweronikaa a usuwałas kamien nazebny ??? on tez ma po czesci wplyw na to , ze zeby sa zólte.
ja nie byłam pol roku i umoiwłam sie na srode do dentysty , oliwie umowiłam na ostatni dzien stycznia , ona to ma chodzic co trzy miesiace. :-)

#111 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 kwietnia 2013 - 19:25

Dzisiaj dentystka potwierdziła, że mam do wyrwania obie górne 8 i prawdopodobnie jedna dolna :-| do dentysty lubię chodzić, ale jakoś wyrywania 8 się obawiam :-|
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#112 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 kwietnia 2013 - 19:29

a mialas juz ccos rwane ???

#113 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 23 kwietnia 2013 - 20:01

tilka no i powinnaś bo sa kłopotliwe..górne moze nie az tak jak dolne no chyba ze nie wystaja z dziasła...kolezanka kilka dni temu wyrywała górna która byłą w dziąsle i krzywiła inne zęby bo miejsca nie było dla niej...masakre miałam..buzia tydzień czasu spuchnieta..ale moze u ciebie nie bedzie zle ja górna wyrwałam bez problemu :mrgreen:

ja 10maja wyrywam dolna tą z torbielą :shock:
Dołączona grafika

#114 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 kwietnia 2013 - 20:04

ja 10maja wyrywam

ja 7go wyrywam 2 ząbki z tyłu....

#115 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 kwietnia 2013 - 22:33

a mialas juz ccos rwane ???

ze stałych zębów chyba nie

tilka no i powinnaś bo sa kłopotliwe..

dzięki :lol: umiesz pocieszyć <lol></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#116 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 10:49

dzięki :lol: umiesz pocieszyć <lol></span>

no chyba nie chciałas pocieszenia tylko obiektywizmu :mrgreen:

zdjęcie pantomograficzne zrób to będziesz wiedziec czy kłopotliwe beda do wyrwania czy nie :-P

nie każdy stomatolog się podejmuje rwania 8mek :-/ często każą szukać chirurga stomatologa :-/
Dołączona grafika

#117 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 16:30

ech ja mam górne dwie 8 do wyrwania bo reszcie ciasno, a na dole zatrzymaną 8ke która co jakiś czas daje o sobie znać- tylko czasu brak (odwagi zresztą też :-P)

#118 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 16:47

umiesz pocieszyć

ja rwałam jedna osemke , u normalnego dentysty nie chirurgai trwalo to kilka minut, bylam zaskoczona ze tak gladko poszło.

#119 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 16:56

ja dwa lata temu rwałam dolną ósemkę u chirurga. Nie było tak strasznie jak się spodziewałam, choć tabletki przeciwbólowe ciągle były na stanie :P parę dni żyłam tylko na kisielkach i tego typu pożywieniu, ale nie spuchłam i normalnie po weekendzie normalnie poszłam do pracy i nikt nic nawet nie zauważył :)
lepiej pozbyć się kłopotu zanim pojawi się konkretny ból i problemy.

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#120 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 kwietnia 2013 - 19:18

marcys, a ile placislas za wyrwanie ?ja jutro ide w sprawie osemek nie dam 300zl zawyrwanie najwyzej na zywca ja wezme. Ale zdjecie szczeki zrobie dla pewnosci czy sie nie laczy z innymi nerwami :/

Love Love Love