Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problemy z zębami i dentystą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
193 odpowiedzi w tym temacie

#121 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 19:35

smoczkowa, a to nie jest przypadkiem tak, że wyrywanie u państwowego lekarza jest bezpłatne?
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#122 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 19:37

zdjęcie pantomograficzne zrób to będziesz wiedziec czy kłopotliwe beda do wyrwania czy nie :-P

Bez zdjęcia ani rusz. Dentystka, która uratowała mnie od strasznego bólu wysłała do innej, która ma doświadczenie w 8, bo podejrzewała, że to właśnie od 8 tak promieniuje do leczonej kanałowo 5. Ale najpierw kazała zrobić zdjęcie i dopiero z tym wybrałam się na konsultacje.
Druga dentystka zerknęła na zdjęcie i od razu stwierdziła, że trzeba rwać.

smoczkowa, ja idę na NFZ. Ty nie masz ubezpieczenia?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#123 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 kwietnia 2013 - 19:46

u mnie nie ma w miesciedentysty na 100% nfz zaznieczulenie placisz za bialoplombe placisz zazdjecie placisz za darmo to robocizna a wszystko inne placisz. Niby napisy nfz a po wizycie rachunek i tak zawsze wystawio :/ I niby "darmowe" jest tylko do 5 a reszte zeby jak masz kase to lecz jak nie masz to rwi jak boli.

Love Love Love

#124 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 19:47

marcys, a ile placislas za wyrwanie ?ja jutro ide w sprawie osemek nie dam 300zl zawyrwanie najwyzej na zywca ja wezme. Ale zdjecie szczeki zrobie dla pewnosci czy sie nie laczy z innymi nerwami :/

dokładnie nie pamiętam, ale coś pomiędzy 150-250zł, bo to było prywatnie, ale dziewczyny mają rację na NFZ powinno być bezpłatnie, chyba tylko za znieczulenie jest opłata. Jeśli nie da rady bez udziału chirurga to na żywca może być to trudne.

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#125 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 kwietnia 2013 - 19:53

marcys, Moj M nadwóch znieczuleiach rwal 8 i malo nie padl z bolu, boje sie okropnie ale jak mus

Love Love Love

#126 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 20:03

biala plomba zawsze jest platna.
w zeszłym roku placilam za zniezulenie , a dwa lata temu i w tym roku bylo za darmo , ale bylo tez do wyboru platne znieczulenie.

[ Dodano: 2013-04-24, 21:06 ]

choć tabletki przeciwbólowe ciągle były na stanie :P parę dni żyłam tylko na kisielkach i tego typu pożywieniu,.

ja lightowo przeszłam , bo zero bólu po zejsciu zneczulenia i troszke krwia plułam do końca dnia a jadlam normalne rzeczy tylko starłam sie nie jest ta strona za bardzo.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#127 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 20:11

znieczulenie ogólnie nie jest drogie ok. 20zł. Jednak każdy reaguje na nie inaczej. Wydaje mi się a bynajmniej takie mam doświadczenia i wrażenia, że znieczulenie w państwowej przychodni jest nierzadko słabsze niż prywatnie, więc jeśli twój M. rwał państwowo to się nie dziwię, że go bolało.
Ja przez długi czas leczyłam zęby państwowo, bo miałam w przychodni ulubioną dentystkę i rzeczywiście za znieczulenie, białe plomby czy jakiekolwiek inne nazwijmy to inne "extra" dodatki trzeba płacić, więc w sumie niewiele to się różni od gabinetów prywatnych. Dlatego też jak moja dentystka otworzyła własny gabinet, to później już tylko u niej się leczyłam.

smoczkowa mam nadzieję, że będzie dobrze i dasz radę. Trzymam kciuki <przytul></span>

fMCSp1.png

#128 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 kwietnia 2013 - 20:13

biala plomba zawsze jest platna.

na ja mam wszystkie na dole do wymiany bo mam czrne :/ a na górze tylko1 ząb zaleczoya a reszto do roboty czyli 7 do całkowitej roboty 4 male ubytki i 2 osemki do rwania i 4 plomby do wymiany sporo tego , Na ile bede w stanie przez lato to zrobie max 100 zł miesiecznie a reszte za rok :}

Ale takiego mam stresa przed jutrem :/

Marcys Mrwal prywatnie ale u najgorszego dentysty w powiecie 100zł zaplacił

Love Love Love

#129 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 20:30

eh! z tymi dentystami to trzy światy i widać nie ma znaczenia prywatnie czy państwowo, bo też człowiek człowiekowi nierówny.
smoczkowa ja mam bardzo słabe zęby i też mam kilka ciemnych plomb, które chciałabym wymienić na białe. Tylko po pierwsze nie mam na razie kasy, żeby je wszystkie powymieniać a po drugie dentystka póki co mi to odradza skoro nic się z nimi nie dzieje to nie ma co ich ruszać. Robię na bieżąco to jest konieczne.

fMCSp1.png

#130 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 20:34

dentystka póki co mi to odradza skoro nic się z nimi nie dzieje to nie ma co ich ruszać. Robię na bieżąco to jest konieczne.

ja podobnie , kazde rozwiercanie zeba go osłabia.

#131 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 kwietnia 2013 - 20:40

marcys, tylko ze u mnie dół czarny jak asfalt jak sie szereszj usmiechne z otwarta buzia to niby nikt nie zwraca uwagi ale pytaja czemu mam tak zniszczone zeby :/ jutro bede gadala z dentystoloegm :P i zobaczymy co stwierdzi. Ja na mocnosc zebow nie narezkam bo taki stan od 17 roku zycia w gebie mi sie nie zmienia :P

Love Love Love

#132 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 21:14

smoczkowa, no ale przecież jest różnica zapłacić ok. 200zł za prywatne wyrywanie, a jedynie 20zł za znieczulenie.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#133 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 21:15

marcys, tylko ze u mnie dół czarny jak asfalt jak sie szereszj usmiechne z otwarta buzia to niby nikt nie zwraca uwagi ale pytaja czemu mam tak zniszczone zeby :/ jutro bede gadala z dentystoloegm :P i zobaczymy co stwierdzi.

ja się na zębach nie znam, więc zawsze dentystów się słucham :D jak nie będzie widział przeciwwskazań to sukcesywnie sobie wymieniaj, w końcu fajnie jak zęby są zdrowe i ładnie wyglądają :)

odwagi na jutro Ci życzę!

fMCSp1.png

#134 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 kwietnia 2013 - 22:46

Tilia, osemek nie rwa na kase chorych u mnie w miescie w ogole. czy z znieczuleniem czy operacyjnie i na zywca i tak trzeba plcic .do 5 niby darmo ale i tak trzeba doplacac.

Love Love Love

#135 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 22:55

Tilia, osemek nie rwa na kase chorych u mnie w miescie w ogole.

oooooo :shock: a gdzieś w okolicy też nie?

JkIEp1.png

#136 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 12:29

u nas rwą na nfz ale trzeba długo czekac..prywatnie chirurg szczękowy ma jakąs umowe z funduszem ale oczekiwanie 3msc wiec jak kogos boli to za cholere nie wysiedzi tyle ;(
Dołączona grafika

#137 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 17:53

Dzisiaj miałam wyrwaną górną 8 na nfz. Za znieczulenia też nie zapłaciłam nic.

Póki co biorę p/bólowe środki, bo trochę ćmi. Ale żyję :lol:

JkIEp1.png

#138 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 18:58

Póki co biorę p/bólowe środki, bo trochę ćmi. Ale żyję :lol:

czyli jednak można leczyć się za darmo :) oby Cię tylko bardziej nie bolało :)

Hallo smoczkowa jak tam twoja wizyta???

fMCSp1.png

#139 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 19:00

Tilia, osemek nie rwa na kase chorych u mnie w miescie w ogole

a jakby sie okazało ze trzeba w szpitalu wyrywac ósemki to jeszcze za pobyt w szpitalu bys placiła ???

#140 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 25 kwietnia 2013 - 20:55

a gdzieś w okolicy też nie?

moze lomza bialystok ale tam nie patrzylam, u mnie w miescie nigdzie za darmo nic nie ma.

wiec jak kogos boli to za cholere nie wysiedzi tyle ;(

M po paru dniach mdlał z bólu wiec nie wiem jak 3 miechy wytrzymac.

Bplało ?

Hallo smoczkowa jak tam twoja wizyta???

Zyje ale od razu wpisała w karte ze bez znieczulenia nie leczyc u mnie zebów :P bo takie drobne tycityci to nogami walilam o fotel jak borowała :P
Osemek nie wyrywam bo powiedziala ze zdrowych zebow nie ma co rwac zwlaszcza ze to w kij kasy jdzie a ten co mnie niby bolal to sie wyzyyna ale tez ladnie w dziasle soporo miejsca ma. Wiec rezygnuje z 8 narazie i zdecydowalam sie jednak ze czrne plomby zostaja i u gory tez ciemne robie bosa twarszle.

A i powiedziala ze mam bardzodobre zeby jak nawet tyle czasu nie bylam u dentysty i przy nastepnej wisycie mam szykowac z 40 zl na zlieczulenie bo te platne lepsze , zeby sie nie stresowac.
10.05 , ale pewnie przeloze na wczesnie bociut za dlugo a tu jeszcze trochee zebow do takiego lekkiego leczenia jest.
Ogólnie jestem zadowolona :)

magdaaaaa, nie sopotkalam sie z takim przypadkiem wiec nie wiem

Love Love Love