Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy styczniowe 2015

• Zamknięty Temat jest zamknięty
184 odpowiedzi w tym temacie

#141 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 22 stycznia 2015 - 20:56

Wciągają mnie książki i tak między ogarnianiem czegoś do szkoły czytam i czytam.

A ja właśnie ostatnio strasznie zaniedbałam czytanie. W zeszłym roku przeczytałam ponad 50 książek, teraz jestem dopiero na pierwszej. Ale już nie mogę się doczekać mega paki z dostawą nowych. Dokończę obecną i będę pewnie miała dylemat, za którą kolejną się zabrać :mrgreen:

@Kala1702, trzymaj się <przytul>

@madzik :-), @Melodia19, zdrówka dla maluchów i @mloda, zdrowia dla Ciebie, bo wiem jak gardło i zatoki mogą dać popalić.

Witam witam :) Dzień ledwo się zaczął, już się kończy, a ja tak naprawdę niczego produktywnego poza praniem jeszcze nie zrobiłam. Ale trudno, dzień resetu też się przydaje ;-) Obejrzałam za to film, niedługo zabieram się za kolejny, poćwiczyłam, a na obiad wyciągnęłam mrożone pierogi, które zalegały w lodówce od Trzech Króli, kiedy to zapomniałam, że jest święto, sklepy pozamykane, a one okazały się jedyną opcją na obiad z Żabki :P I jutro też mam wolne od gotowania :) Dzwoniła do mnie nasza nowa kucharka z radosną nowiną, że ugotowała krupnik, na który już od dawna miałam ochotę i o który męczyłam ją od początku tygodnia. Ubrałam się, podeszłam do pracy i odebrałam wielki słoik. Próbowałam już. Pycha :mrgreen:

Pędzę zaraz pod prysznic, zrobię peeling i sprawdzę, czy owijanie się folią rzeczywiście jest takie fantastyczne :lol: Tylko dopiję kawę :)

#142 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 stycznia 2015 - 22:09

chcę obejrzeć wszystkie które mam na filmwebie zaznaczone do obejrzenia. Mam na to cały rok

ile jest tego mniej wiecej ??? beda pewnie nowe sie jeszcze pojawiac ;-)

kolęda odbębniona

u mnie to bylo kilka minut ;-)

mam nadzieje ze nie bedzie sie kurzyc ale jestem mocno zmotywowana

no to trzymam kciuki ;*

hinduskiej pyszne zarcie
a w Katowicach w takiej byłas ???

ale  nie fajna wilgotna aura.....

zrobilam sobie ponad 2h spacer i zwiedziłam 2 cmentarze.

dostałam propozycje wyjscia na kregle- jak ja nie lubie sie z takich sytuacji wyplatywac :roll:

mykam lulu.

A ja właśnie ostatnio strasznie zaniedbałam czytanie. W zeszłym roku przeczytałam ponad 50 książek, teraz jestem dopiero na pierwszej. Ale już nie mogę się doczekać mega paki z dostawą nowych. Dokończę obecną i będę pewnie miała dylemat, za którą kolejną się zabrać

to sie chyba nazbieralo w kolejce do czytania.

krupnik,
planuje jutro zrobic.

Tylko dopiję kawę
i kawa z fusów sie wysmarujesz /:P

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 22 stycznia 2015 - 21:50

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#143 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 22 stycznia 2015 - 22:36

a w Katowicach w takiej byłas
tak odbijając od tematu to Katowice są takie puste w porównaniu do Krakowa ;) Masakra!

ile jest tego mniej wiecej beda pewnie nowe sie jeszcze pojawiac
Chyba ze 140... ;)

#144 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 23 stycznia 2015 - 07:04

Witam w piątek :)

Dzis w planach bieganie po lekarzach :/

Miłego dnia :)

#145 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 stycznia 2015 - 09:37

Dziś w planach trochę wolności. M. zostaje popołudniu z małym a ja na spokojnie skoczę sobie na jakieś zakupy, bo z szafy co nieco powyrzucałam i nie ma się w co ubrać ;) A później zbiórka. Zanim to nastąpi chcę ogarnąć chatę, żeby jutro mieć z głowy. Tylko niech junior pójdzie spać, bo całą noc dawał ostro popalić. Czekam też na kuriera,bo chyba wpadłam w wir zakupów ostatnio :oops: I goście się odwołali, więc może jakiś wieczór filmowy <dreams>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#146 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 23 stycznia 2015 - 10:37

Hej :-)

Małemu na szczęście puściła już temperatura, bo zaczęłam się niepokoić :roll:

Teraz sobie drzemie, a później będzie mnie męczył. Spacer niestety odpada <bezradny>

Ja mam kolejny dzień pod tytułem "fisiuję i mam dość"

Coś ostatnio nie jestem w formie. Mam dość wszystkiego.

Ciągle tylko dziecko, dom, dziecko, dom i pretensje, że czegoś nie upilnowałam, że czegoś nie zrobiłam, że o czymś zapomniałam :roll:

M coś mi nie chce pomagać, a nawet wczoraj jak Mały płakał z wysoką temperaturą i wyszedł sobie z kolegą na drinka.... :roll:

Spakuję się chyba i wyjadę na urlop!!!! :evil:

No i tyle dobrego u mnie.

Dobrze, że jutro weekend

Buźki <buzki>

#147 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 23 stycznia 2015 - 10:57

na szczęście puściła już temperatura

Dobrze,że już lepiej :)

Ciągle tylko dziecko, dom, dziecko, dom

Czasem też mam  dość

Spakuję się chyba i wyjadę na urlop!!!! :evil:

A mogłabyś tak zostawić synka z mężem i np udać się sama gdzieś? Chodzi mi o to, czy nie mialabys problemu  w zostawieniu dziecka na kilka dni.

Cześć!

U mnie dzis szaro buro.

Mały wlasnie drzemie,a ja mam zamiar isc pod prysznic.

Nie wiem co na obiad,na nic nie mam ochoty,wszystko mi się przejadlo.

Dzisiaj mam zamiar skoczyc do nowego lumpka,moze cos wygrzebie dla siebie :-)

Milego dnia!

iv09i09kftvt0mdm.png

#148 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 08:32

Magda bylismy w Krakowie. Faje jedzonko. W Katowicach nie byłam 

Witam

U nas chorowanko. I ja i mala i teraz doszedl maz. A maz jak przeziebiony to on umiera:p albo jak to znajoma napisala : walczy o zycie :P 

Poza tym hantelki przyszly :D wiec mam juz komplecik. Tak wiec do dziela:P

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#149 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 10:09

W końcu sobota :lol:

Ale już od rana się wściekłam, bo mama oczywiście od 6 sobie z koleżanką pogawędki urządza przez telefon a potem zrobiła raban na cały blok "czemu jej internet nie działa " :evil: I tak oto 'wyspałam' się w weekend :evil:

Dzisiaj w planach nauka - we wtorek mam ostatnie kolokwium przed sesją i przydałoby się napisać je dobrze.

Wczoraj dowiedziałam się, że zaliczenie semestralne z anatomii napisałam na 4 <ookk> I tym samym nie muszę pisać poprawki, na którą byłam nastawiona w 100 %, gdyż przez ostatnie wydarzenia nie miałam głowy do nauki i mało co zaglądałam do książek.

W planach dzisiaj jeszcze cmentarz - trzeba trochę uprzątnąć znicze z pogrzebu. Tak swoją drogą to strasznie ciężko mi, gdy patrzę przez okno i widzę, że światło się już nie świeci wieczorem....

miłej soboty wszystkim ;-)

U nas chorowanko

zdrówka !

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#150 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 15:44

Witam w sobote!

Dzisiaj z samego rana wzieliśmy się za porządki, potem obiadek.

Mąż z synem drzemią, a ja wlasnie skonczylam cwiczyć. Dzisiaj cardio 15 minutowe i szok trening 15 minutowy... niby tylko tyle a umieram. Ewa ciąglę przypomina o oddychaniu, a ja z tego szybkiego tempa nie wiem czy w ogole oddychalam... :lol:

Potem jeszcze pewnie abs i tyle na dzis.

Wieczorem mam zamiar pooglądać seks w wielkim miescie, i tak sobota minie ;)

Buźki :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#151 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 16:21

@Sajuri zdrowka!

Mąż z synem drzemią,
Moich gdzies wywialo :lol:

Witam sie!

Cholera nawet nie wiem czy sie przywitalam w nowym roku :lol:  :lol:

Domek posprzatany, pranie ogarniete, reszta tez  ;-)

Maz wrocil z pracy, to zaraz przejal Malego i tak sobie gdzies wybyli. 

Aaaaa, zapomnialabym. W przyszlym tyg prosze o kciuki (sr-czw). Jak bedzie pozytywnie to dam znac :mrgreen:

P.s. Cholerny snieg zaczal u nas padac :evil:  :evil:  A nie bylo go juz pare tyg.  :evil:

Milego dnia!

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#152 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 17:06

P.s. Cholerny snieg zaczal u nas padac A nie bylo go juz pare tyg.
jak zobaczyłam twój post w pogaduchach to sobie pomyslałam -zapytam czy tez ma to paskudztwo  za oknem ;-)

Ewa ciąglę przypomina
ja zawsze mam problem kiedy wdech a kiedy wydech , wiem ze w pilatesie jest odwrotnie ale co i jak nigdy nie wiem.

Tak swoją drogą to strasznie ciężko mi, gdy patrzę przez okno i widzę, że światło się już nie świeci wieczorem....
trzymaj sie :*

W Katowicach nie byłam
jak ci smakowało to w kato sa 2 restauracje i jedna jeszcze , która ma tez w menu cos hinduskiego.

@madzik :-) mam dwie kolezanki , które od klku lat siedza w domu z dzieciakami i tez maja czasem dos tej monotonni , tu to jeszcze masz  pisanie pracy a one takich "rozrywek" juz nie ;-)

@Wisienkowa ja nie lubie Katowic , nie maja klimatu tylko galeria , sklep na sklepie i nastepną buduja :roll:

w pracy jakos zleciało , pozartowałam z jednym dostawca , powiedział , ze zaczyna sie mnie bać :P

potem ciasteczka owsiane robiłam .

wczoraj moja kotka w patelni spała ;P w wolnej chwili wam wrzuce fote.

z kręgli sie jakos wykreciłam ;-)

za pare chwil mykam do kolezanki ;-)

#153 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 21:02

Jakiś nijaki dzień za nami. Popołudnie spędziłam u siostry, bo M. miał sporo pracy. Juniorek miał przynajmniej kompana do zabawy w postaci kuzyna :D Teraz oboje śpią, a ja samotnie oglądam "Seks w wielkim mieście". Świetny wieczór.

@madzik :-) rozumiem Cię doskonale. Mam dokładnie to samo.

a czemu się wykręcałaś?

W przyszlym tyg prosze o kciuki (sr-czw). Jak bedzie pozytywnie to dam znac :mrgreen: .

Moje kciuki masz :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#154 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 22:07

mama oczywiście od 6 sobie z koleżanką pogawędki urządza przez telefon a potem zrobiła raban na cały blok "czemu jej internet nie działa "

Jeeeeju! Krew by się we mnie zagotowała. :lol:

Poza tym, ostatnio bywam dosyć wybuchowa i dużo rzeczy szybko mnie irytuje.

Cholerny snieg zaczal u nas padac

Brrr. U mnie był na szczęście tylko jeden dzień ze sniegiem. Wystarczy mi <lol>

wczoraj moja kotka w patelni spała

Kociaki to mega dziwne stworzenia stweirdzam. Jak siostra mi wysyła fotki z tym co jej kocur odwala to się za głowę łapię :lol:

A dziś zaliczyłam 3 godziny na torze i jeszcze mało mi było. Więc za tydzień powtórka <tuptup>

Bry z wieczora <czirl1> <czirl1>

Nie mam ostatnio nawet o czym pisać. Czas leci jak szalony, ja sie przymierzam do kilku zmian. <amen> <zawstydzony> <stres>

Jakoś ostatnio wszystko idzie bardzo gładko. Aż za... obawiam się kiedy nadejdzie czas odwrotu. <sciana> Ale nie zapeszam.

Dziś jestem jakaś padnięta. Ostatnio tylko ksiązki, filmy, szkoła.

Więc aktualnie zabieram się za jakiś film.

Miłego weekendu <drzwikwiat>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#155 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 stycznia 2015 - 00:04

rozumiem Cię doskonale. Mam dokładnie to samo.
ale ty cos robiłas klub mam czy cos ???

a czemu się wykręcałaś
bo jest zonaty , podobno sie rozszedł z nia, a to wcale nie była randka , ale ja nie lubie takich sytuacji, a poza tym to stały klient jest , a ja nie potrafie w sytuacji post faktum złapac dystansu. gdyby to był ktos bardziej obcy to bym dla samej rozrywki poszła.;-)

byłam u kolezanki chenin blanca wypilysmy i ponarzekałysmy na czym swiat stoi. ;-)

Poza tym, ostatnio bywam dosyć wybuchowa i dużo rzeczy szybko mnie irytuje.

mam to samo a kilka lat temu bardzo trudno było mnie wyprowadzic z równowagi.

#156 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 25 stycznia 2015 - 10:55

Witam,

Ponieważ nieślubny nie wykazuje inicjatywy, ja zaproponowałam dziś obiad w zajeździe w pobliskiej mieścinie. Mają tam pyszne domowe pierogi i właśnie na nie mam straszną ochotę ;) Póki co szkrab śpi a ja muszę ogarnąć chatę bo wygląda jakby tajfun przeszedł choć wczoraj było sprzątane :/ Cóż uroki posiadania dziecka (albo nawet dwójki można powiedzieć ;P). W poniedziałek idziemy z mamami na pizze, bo postanowiłyśmy oceniać lokale pod względem przyjazności dla maluszków :))

byłam u kolezanki chenin blanca wypilysmy i ponarzekałysmy na czym swiat stoi. ;-)

O to super :) uwielbiam takie babskie pogaduchy

ale ty cos robiłas klub mam czy cos ???

No tak klub mam to jest fajna sprawa, ale nadal jest to gadanie i pieluchach, ząbkowaniu itp, a nie odskocznia. No i mówię o zajmowaniu się juniorem przez tatusia a raczej unikaniem tego jak ognia

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#157 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 25 stycznia 2015 - 11:19

Hej ;)

W końcu rodzinka w komplecie. Dostałam tyle ładnych rzeczy od mamy. 

Wczoraj piekłam pasztet z tej okazji i wyszedł pyszny ;)

Poza tym śniegu u mnie pełno. Ranne opierniczanie zaliczone.

Chyba gardło mnie zaczyna męczyć, oby choróbsko się nie przyplątało.

Ale mi dobrze...  <serduszka>

Ale ostatnio coś temat byłego do mnie wraca. Co chwile albo ktoś coś wspomina, albo jego znajomi dają znać o sobie.  :roll:

A taki był spokój...

#158 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 25 stycznia 2015 - 11:29

Cześć!!

Mały drzemie,ja się ogarnęlam ładnie,bo jedziemy niedlugo na rodzinny obiad. :-)

ogarnąć chatę bo wygląda jakby tajfun przeszedł choć wczoraj było sprzątane :-/

U mnie to samo. Syn powywalał ubrania z mojej szafy i aktualnie dwa staniki leżą pod telewizorem, nie mówiąc o zabawkach przez które nie ma gdzie przejsc. Zaraz sie za to zabiore :lol:

Niedziela minie i znowu to samo. Od przyszlej soboty mąż ma dodatkową -tygodniową prace i nie będzie go od 7 rano do pólnocy :roll:  Współpracuje przy takiej imprezie kulturalnej w naszym miescie. Plusem jest to ,że sporo zarobi i będziemy mogli dołożyć do samochodu.

Tylko jeszcze konkretnie się nie zdecydowalismy jaki chcemy :-)

Idę posprzątać!

Buźki :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#159 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 25 stycznia 2015 - 16:26

jeszcze konkretnie się nie zdecydowalismy jaki chcemy

Mam tak samo ... :roll:

Poza tym śniegu u mnie pełno

Jakie było moje zdziwienie,kiedy rano wyjrzałam przez okno...mnóstwo śniegu.

klub mam to jest fajna sprawa, ale nadal jest to gadanie i pieluchach, ząbkowaniu itp, a nie odskocznia

Trzeba zmienić część tamatów na spotkaniach... :-D

domowe pierogi

Hm...muszę w tym tygodniu ugotować,dawno nie było...

W przyszlym tyg prosze o kciuki (sr-czw).

Będę zaciskać... 8-)

Witam! <hello>

Zaczęłam tygodniowy urlop.Zaległe szycie mam i prasowanie ale tez w planach spacery i sanki,odpoczynek i spanie do 8.00...hura! <bananowy1>

No i kurs PJ w toku.Jak ja będę jazdy uskuteczniała kiedy śniegu wszędzie pełno?Pokicham się ze strachu... <co>

Upiekłam ciasto oko carycy...przepis z internetu zaczerpnęłam,nie dość,że pyszne to jeszcze efektowne z wyglądu. <mniami2>

Jutro z Panem mężem do chirurga jadę...po nowe zwolnienie bo zagipsowany nadal jest. <chlipaj12>  <zleee>

Spokojnego wieczoru wszystkim życzę. <byebye>

#160 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 stycznia 2015 - 19:16

Jak ja będę jazdy uskuteczniała kiedy śniegu wszędzie pełno?

Ja wszystkie jazdy miałam podczas zimy i śniegu było po pachy :lol: Pamiętam jak raz na jazdach w Łodzi zakopał mi się samochód. Dobrze, że akurat wtedy było 2 instruktorów i razem jakoś popchnęli auto. Dasz radę, jak nauczysz się jeździć w ciężkich warunkach to w dobrych będziesz śmigać jak Hołowczyc ! :mrgreen:

Witam. Od samego rana pobolewa mnie jajnik, ale już dawno po owulacji, więc zastanawiam się co to może być <hmm>

Dzisiaj cały dzień naukowy, jutro tak samo.

Zaraz zabieram się za robienie kolacji i tak wieczór zleci. O dziwo mam ciepło w mieszkaniu a dzisiaj jeszcze nic nie grzałam.

Miłego wieczorku ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>