Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy styczniowe 2015

• Zamknięty Temat jest zamknięty
184 odpowiedzi w tym temacie

#161 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 stycznia 2015 - 16:10

Dzień dobry :)

Wróćiłam  z pracy i piję kawę, przeglądam projekty i zebrać się do kupy nie mogę, żeby coś zrobić. A przydałoby się łazienkę posprzątać, mieszkanie odkurzyć, pranie wstawić, a i rzeczy do prasowania cała sterta leży. Eh  :lol:

Wymyśliłam jeszcze dzisiaj wyjście do Manekina, ale jak pomyślę, że to trzeba się ruszyć, to mi się odechciewa. Okropny leniwy dzień!

I teraz też piszę w pogaduchach, żeby jeszcze posiedzieć.  :roll:  :-P

No dobra.. to idę, zacznę od łazienki chyba. :)

To miłego popołudnia! 

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#162 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 26 stycznia 2015 - 16:26

Hej!

Weekend w szkole minął. Ostatni w tym semestrze. Teraz jeszcze dwa egzaminy w sesji... i jak dobrze pójdzie, ostatni semestr, obrona i żegnam się z tą szkołą.  :lol:

Póki co od rana siedziałam nad opracowaniem zadań na jeden egzamin... jakoś to poszło. Wydrukowane. Teraz tylko się zebrać i uczyć i uczyć... 

Oprócz tego żadnych innych ambitnych planów nie mam. 

Połówek też nad książkami siedzi, więc na spotkania nawet nie ma czasu... Nadrobimy po sesji.

Planujemy znowu jakiś weekendowy wypad może w góry, a może Kraków - zobaczymy. Byle by pobyć razem. I odpocząć.  :mrgreen:

Póki co... zrobię sobie herbatkę i oddalę się do notatek. Może coś mi do głowy wpadnie.  :-P

Miłego popołudnia i do napisania!  <ookk>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#163 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 26 stycznia 2015 - 19:26

Hej ;)

Zjadłam pyszny obiad, przymierzyłam buty które do mnie przyszły i siedzę na necie jak widać :P

Pasuje coś na studia porobić, bo sesja niebawem.

Zjadłabym coś dobrego, ale jeszcze nie wiem co :P

Poza tym wszystko super u mnie. Humor dopisuje  :mrgreen:

Dawno nie miałam takiej passy w życiu :P

#164 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 stycznia 2015 - 01:00

<hellooo1>

Jak dobrze, że jutro wolne i jak dobrze, że będę miała szansę, żeby w końcu się wyspać :) I najchętniej nie ruszałabym się nigdzie, tym bardziej, że dziś wieczorem zaczął padać śnieg, ale już umówiłam się na spacer i obiad. Mam nadzieję, że rano mi się zachce :P

Weekend w pracy minął pod znakiem wielkich emocji i ogarniania pożaru. W szoku jestem, że ja, nieogarnięta jako jedyna zachowałam zimną krew i wiedziałam, jak ugasić płonące 5 litrów oleju :lol: Całe szczęście, że zdążyłam przed kolegą, którego pierwszą myślą było lanie wody. Swoją drogą okazało się też, jak bardzo przestrzegane są u nas zasady BHP :roll:

I na koncercie Jandy byłam kilka dni temu. Cudowna kobieta, zawsze ją uwielbiałam, a teraz uwielbiam chyba jeszcze bardziej :) Nową filharmonię zwiedziłam przy okazji i teraz zastanawiam się, czy na Rojka niedługo się nie wybrać :)

Spać mi się już chce, ćwiczyć nie za bardzo, więc jutro zrobię chyba dwa treningi - jeden rano, a drugi wieczorem. Dziś już nie dam rady. Jeszcze tylko herbatka przed snem, film na uśpienie i będę pewnie spać jak niemowlak :lol:

#165 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 27 stycznia 2015 - 07:25

przymierzyłam buty które do mnie przyszły
Pokaż ;)

Poza tym wszystko super u mnie. Humor dopisuje 
Dawno nie miałam takiej passy w życiu

Podziel się, bo u mnie czarne chmury wiszą...

Humor do kitu.

i będę pewnie spać jak niemowlak
Zazdroszczę. Ja nie mogę spać od jakiegoś czasu. Budzę się po kilka razy, zasnąć nie mogę i wstaję z podkrążonymi oczami. 

Śnieg dzisiaj zaczął padać. Miałam nadzieję, że zima nas ominie. Nie było śniegu na Święta to teraz tym bardziej jest niepotrzebny.  :-x

nixqp2.png

#166 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 stycznia 2015 - 09:49

<hello>

WItam się  i ja.

Druga zmiana ma ten plus że można się wyspać :-P kończę kawusię idę pod prysznic i dopiero pomyślę o jakimś śniadaniu.

Misiek w pracy (wow wreszcie), ja kończę o 21;30, jutro znienawidzona nocka, mało tego po nocce o 8 rano mamy jeszcze zebranie w pracy :roll:

popatrzyłam dziś w kalendarz i do 10tego jeszcze dwa tygodnie :shock:  a ja spłukana :-/

#167 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 27 stycznia 2015 - 15:24

Witam i pozdrawiam z zajec kursu na prawo jazdy...hej!W planach sluchanie instruktora do godziny 18.45 :-) ;-)

#168 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 stycznia 2015 - 16:58

<helooo1>

No i z mojego wczesnego pójścia spać nici jak zwykle :P Po długiej przerwie tak napaliłam się znów na tatuaż, że siedziałam chyba do 4 rano, przeglądałam wzory, wstępnie salony, przeczytałam cały wątek na forum i znalazłam wzór, w którym zakochana byłam kilka lat temu i w którym zakochana jestem nadal. Więc chyba to to ;-) Muszę tylko poczekać ze 2-3 miesiące na finansowe odkucie się i jeśli do tego czasu nic mi się nie odmieni, a mam nadzieję, że tak nie będzie, dziaram się :mrgreen:

A póki co spacer zaliczony - w mało sprzyjającej aurze, ale przynajmniej zwlekłam się z łóżka, i tak za późno, dotleniłam, ale na pospacerowe zakupy już nie dałam się namówić. Nie cierpię :P

I trening już za mną. Ostatnio odpuściłam 2 dni, więc wieczorem, przed snem czeka mnie kolejny. No i obiad, który miał być obiadem, a okaże się raczej kolacją, bo A. oczywiście znów nie może się wyrobić :lol: I dobrze, zdążę przynajmniej zrobić pranie ;-) Koleżanka, która pracuje w restauracji do której idziemy mówi, że specjalnie trzyma dla nas butelkę wina, ale chyba poprzestanę na jednej lampce, o ile w ogóle się skuszę. Ostatnio alkohol totalnie mi nie służy. Może dlatego, że na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy w tym roku piłam coś alkoholowego i po piątkowym jednym dużym i dwóch małych piwach umierałam w sobotę pół dnia.

A teraz na kawę czas :)

#169 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 27 stycznia 2015 - 18:20

A teraz na kawę czas

Tak samo jak u mnie. :) 

Dzień dobry!

Spadło u mnie dzisiaj to brzydkie, białe COŚ. Fuuuu. Rano pomoczyło mi włosy i cały dzień chodziłam w pracy w takich przylizano-brzydkich. :P I jak tu gadać pacjentom o szamponach i odżywkach. :P

Dzisiaj nadrobiłam wczorajszy dzień lenistwa - pyszna pizza zrobiona (i częściowo zjedzona). Mąż powiedział, że najlepsza jaką jadł w życiu. I teraz za mną łazi i wmawia mi, że chciałabym mu pewnie o czymś powiedzieć.  :lol:  Posprzątane, ugotowane, wyprane..tylko nadal nie wyprasowane... zaraz się za to biorę, bo wczoraj koniec końców nie zrobiłam NIC. Oprócz zrobienia dużego planu projektu domu, który nam się do tej pory najbardziej podoba na brystolu, powycinania mebli, które byśmy chcieli ( w odpowiedniej skali) i meblowania. A co. Pomarzyć zawsze można. :) :) :) 

Tak piszecie o sesji i naprawdę doceniam, że to już za mną.  :mrgreen:

Miłego!

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#170 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 28 stycznia 2015 - 08:21

I jak tu gadać pacjentom o szamponach i odżywkach.
Gdzie pracujesz? :)

I teraz za mną łazi i wmawia mi, że chciałabym mu pewnie o czymś powiedzieć. 
Ciekawe o czym? :P

Ja właśnie gotuję obiadek :)
Jakoś mi się dłuży ten tydzień... 

nixqp2.png

#171 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 28 stycznia 2015 - 10:24

Witam! <hello>

Kolejny dzień urlopu się zaczął.Dziś idę z córką na sanki <narci2> A Pan mąż będzie w domu siedział i marzył o wyjściu...

Poza tym obiadek pyszny ugotuję i w planach jeszcze wgryzanie się w zasady ruchu drogowego... <H> i rozwiązywanie testów,i czytanie kodeksu drogowego...uffff.

Marzy mi się upieczenie murzynka z polewą czekoladową...czekolada,czekolada...czyżby niedługo była @?Organizm sam się zdradza <hoho2>

Wczoraj na kursie instruktor powiedział,że mam coraz bardziej okrągłe oczy ze zdumienia.Nastały wątpliwości.Niedługo egzamin wewnętrzny i jazdy...i...jak dam radę bezpiecznie poruszać się po drogach?Prawidłowo włączać się do ruchu,prawidłowo wymijać,omijać,wyprzedzać,zawracać,przejeżdżać przez skrzyżowanie <wow> ,przez rondo <sciana> ...o matko i córko! :-x Ale się wpakowałam <co>  <olaboga>

Nic to!Ja nie dam rady?!Ja nie dam rady?! <diabelek> Szturmem mości panowie! <hoho2>

Ciekawa jestem czy miałyście podobne wątpliwości?I czy w ogóle je miałyście?

Miłego dnia! <byebye>

#172 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 stycznia 2015 - 17:14

Ciekawa jestem czy miałyście podobne wątpliwości?I czy w ogóle je miałyście?
Miałam i dlatego porzuciłam zdawanie :P

Hej ;)

Kolejna 5 wpadła z zaliczenia. Uświadomiłyście mi, że chyba na Gray'a nie pójdę bo nie rezerwowałam biletów. A nieee...jednak są. Pewinemu osobnikowi płci męskiej chyba bardziej zalezy na tym filmie niż mnie. :P

Poza tym cudownie u mnie. Pojadłam ciastek z mamą i babcią. I zaraz idę na zupkę. 

#173 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 28 stycznia 2015 - 17:42

Witam,

Zakupy dziś zaliczone i spacerek wkoło podwórka. Wczoraj sprzątałam, a dziś przyszedł po chorobie pan szpachlujący górę domu i mi nabałaganił. Do 19 jesteśmy z juniorkiem sami, a on taki dziś marudny...

@gogi dasz rade, kazdy ma wątpliwości. Ja też zdawałam zimą, da się :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#174 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 stycznia 2015 - 10:17

Witam jako pierwsza z rana 

Ale tu cichutko

U nas ok, przeziebienie trzyma nadal mocno 

I tak siedzimy w domku...byle do wiosny.

Pozdrawiam was

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#175 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 stycznia 2015 - 11:26

Sajuri zdrówka, najgorsze te wirusówki...

<hello>

No...nocka w pracy ciężka, jak ja nie cierpię jak pewna panna X jest na 2 zmianie, bo po niej taka obsuwa jest.. I musimy nadganiać na nocce,

laska jakaś nieprzytomna chodzi, na dwa regały wystawiła nie te produkty co trzeba.. dzięki niej miałam dwa razy więcej roboty :roll: :roll: :roll: :evil:

a kz-tem jest rok dłużej ode mnie.. pffffff...

także wieczór zaczął się bojowo, ciśnienie mi skoczyło od razu...

potem wspomniane zebranie, na którym JAK ZWYKLE g**** było... na nastepne nie idę w kicie to mam.

Wróciłam do domu wpół do 10tej, zjadłam śniadanie, Przylazł kolega do miśka, posiedzieliśmy, teraz oni pojechali oglądać samochód, a ja sama nie wiem... już mi się za bardzo nie opłaca kłaść <lol>

zobaczę...

Kupiłam dziś makaron pełnoziarnisty, na obiad spaghetti z warzywami, ostatnimi czasy wogóle nie mam ochoty na mięso. chyba mi się przejadło...

dobrze że jutro wolne, można się zregenerować po nocnej zmianie., ale weekend za to w pracy :-/

ps. jeszcze jakiś ch******* wierci centralnie nad nami <killer> <killer> <killer> kurwa kurwa kurwa

Użytkownik mloda edytował ten post 29 stycznia 2015 - 11:30

#176 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 29 stycznia 2015 - 12:03

Cześć!

Ja dalej zalegam nad notatkami. Więc nic ciekawego się nie dzieje.

Wczoraj wieczór spędziliśmy ze znajomymi na kręglach - super zabawa była. Musimy koniecznie powtórzyć.

Jutro może wyciągnę Połówka na basen. Tak, żeby się zrelaksować przed sobotą.

Za oknem śnieg. Dobrze, że dzisiaj nigdzie nie wychodzę... 

No nic... Miłego! 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#177 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 29 stycznia 2015 - 14:28

Witam!
Porobilam w domu wszystko,nagotowalam na dwa dni i teraz kwitne na stacji czekajac na pociag,jade na kurs PJ.Przygotowalam sie do odpowiedzi,zeby wstydu przed mlodzieza nie bylo ;-)
Testy w domu robie i na razie nie zdalam,oscyluje miedzy 60 a 64 punktami.
Pozdrawiam.:-)

P.S.
@Sajuri...zdrowka!:-)

Użytkownik gogi edytował ten post 29 stycznia 2015 - 14:29

#178 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 stycznia 2015 - 22:32

Dawno nie miałam takiej passy w życiu

to super ;-)

Gdzie pracujesz?

apteka

wchodze do domu i słyszcze szczek psa. ,mysle sobie co jest , nasz pies tak ieniutko ne szczeka, wchodze do mieszkania a tam york :shock:  :shock:  :shock:  pewnie mój genialny brat to wymyslił , bo kiedys powiedział ze sobie sprawi , i znowu nas udupi, bo po placu biegac nie bedzie bo jest mały i uciekl by pod furtka. na spacer z nim wychodzic nie bedzie i w domu po nim sprzatac tez nie .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#179 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 stycznia 2015 - 13:31

Dzieki.

Emi ma dzis 39 nie wiem z czego. Ma wlasnie 2 drzemke .A lekarza brak

Magda yroki ponoc chorowite sa.

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#180 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 30 stycznia 2015 - 14:11

Magda yroki ponoc chorowite sa.
Wydaje mi się, że każdy rasowy pies takiej wielkości jest chorowity. 

Przypomniało mi się jak moja ciotka spaniela przywiązała do budy. Nóż mi się w kieszeni otwierał.  :roll:

Hej ;)

Uczę się pilnie i nawet mam wenę. Już jestem po dobrym obiedzie. Rybka była i brukselka smażona.

Do biblioteki nie mogę się zebrać żeby iść kiedyś. może w przyszłym tygodniu pójdę. Tak sobie co tydzień obiecuję. 

Ogarnęłam szuflady trochę, wywaliłam pół reklamówki papierzysk :P Pędzle do makijażu umyłam.

Wieczorem będę z kuzynką siedzieć, bo dawno nie gadałyśmy  :mrgreen: Może coś przy tym chlapniemy ;)

Ale wieje u mnie  :-/