Wzrost... czy dla was ma znaczenie//
Napisano 13 stycznia 2013 - 12:15
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 13 stycznia 2013 - 12:16
Napisano 13 stycznia 2013 - 12:19
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 12 września 2013 - 13:20
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 12 września 2013 - 13:25
Ja też nie. Dziwnie bym się czuła, bo sama jestem niska. :->Na pewno nie chciałabym faceta niższego od siebie...
Jeśli dziewczyna ma 175 cm wzrostu to już taki widok nie jest śmieszny
U mnie też gdzieś tyle i jest super.mój Połówek jest ode mnie o jakieś ponad 10cm wyższy i to mi odpowiada..
Jak się leciutko pochylę to przytulając głowę kładę na jego ramieniu
Napisano 12 września 2013 - 18:39
I tak jak pisze Viola, liczy sie czlowiek ALE dla mnie wyglad tez w jakims stopniu, i niestety ale zwracam uwage na wzrost....lubie bardzo wysokich mezczyzn ( maz ma ponad 185 cm ) .
Raz jak mialam niskiego chlopaka ( dla mnie niskiego, bo nizszy ode mnie nie byl ) to sie jakos dziwnie czulam...chociaz moze gdyby miedzy nami bylo silne uczucie przestałabym na to zwracac uwage...nie wiem
Kiedys kolega ( grubo nizszy ode mnie ) powiedzial mi ze dziewczyny wola wysokich chlopcow
Pamietam ze mial on spore kompleksy
I niby dziewczyny mu mowily ze wzrost znaczenia nie ma, a jednak jak z nimi gadalam to praktycznie kazda chciala wyzszego .,..
Napisano 13 września 2013 - 08:20
Napisano 17 września 2013 - 18:36
Napisano 19 września 2013 - 06:59
Napisano 02 listopada 2013 - 06:34
hej!!... tak się zastanawiamczy patrzycie na wzrost u kolesi.??przeszkadzałaby wam jakbyście były wyzsze??.. miałyście kiedyś niższego chłopaka od siebie... ?? co myślicie o takiej parze kiedy kobieta jest widocznie wyższa od swojego faceta.. albo jak dziewczyna jest malutka a facet bardzo wysoki?? hmmm.. tak sie zastanwiam bo widuje wiele lasek ostatnio które są wyższe od swoich chłopaków.. nie wygląda to źle jeśli jest ro różnica 4-5 cm.. ale jak jest 10cm to już jakoś inaczej to wygląda..
Ja zwracam uwage najpierw na budowe ciala
.
Ja np jestem bardzo niska i mam wysokiego meza ale moja przyjaciolka jest o dobra glowe wyzsza od swego chlopaka
.
Napisano 03 grudnia 2013 - 14:30
No niestety, wzrost jest ważny w przypadku facetów. Wiadomo, że miłość jest ślepa i nie wzrost decyduje o tym, czy się zakochasz w danej osobie czy nie. Ale jeśli mowa o wyglądzie/atrakcyjności itd, to u faceta jak dla mnie najwazniejszy jest wzrost
Napisano 05 stycznia 2015 - 13:26
Też czułabym sie niekomfortowo.. W naszym kraju taka para wygląda dosyć dziwnie a wszystko przez jakis stereotyp ze facet musi być wyższy od kobiety
"Musi być wyższy"
to ciekawy stereotyp ale niestety popularny. MIałam podobną sytuację w otoczeniu - koleżanka zakochała się w dużo nizszym chłopaku i nie byłoby problemu, gdyby nie znajomi, którzy dali jej do zrozumienia, że to wygląda dziwnie. Dodatkowo ona jest nieco "przy kości", on zaś kompletny chuderlak:) Dość długo się tym zamartwiali ale z pomocą przyszło obuwie podwyższające typu ...
Dzięki temu on był jej wzrostu i nawet różnica w wadze nie była już tak uderzająca. Szkoda tylko, że ludzie tak ostro reagują na coś, na co często nie mamy wpływu...
Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 05 stycznia 2015 - 19:54
Napisano 12 stycznia 2015 - 16:13
Osobiscie mi to nie przeszkadza ale wole wyzszych facetow. Mam 174 cm i lubie szpilki, nie bardzo wysokie, ale jednak szpilki : Mój facet ma 190 cm i mi to odpowiada ![]()
Napisano 12 stycznia 2015 - 18:28
Mi się po prostu niscy faceci nie podobają, nie czuję do nich żadnego pociągu i nigdy mi się oko nie zaświeciło jak zdarzyło mi się rozmawiać z fajnymi ale niskimi facetami. Może być nawet bardziej przystojny od wyższego, ale mnie zawsze pociągnie do wyższego.
I tak też mam w życiu. Pomiędzy mną a małżem jest 25 cm różnicy.
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 28 stycznia 2015 - 15:23
z moim ponad 180 ciezko jest o dużo wyzszego więc trzeba kochac co się ma ![]()
Napisano 01 lutego 2015 - 12:28
To prawda,że para gdzie kobieta jest wyższa od partnera ,wygląda - oględniej to ujmując - śmiesznie,ale skoro oni się między sobą dogadują, jest im ze sobą dobrze,to dlaczego mają się przejmować opinią innych? ![]()
Napisano 31 marca 2015 - 11:47
Tak się utarło że facet musi być wyższy od kobiety, ale nie koniecznie, mam koleżanki które do wzrostu nie przywiązują uwagi i trzy z nich mają niższego faceta od siebie i jest im bardzo dobrze. Są oczywiście dziwaczne spojrzenia innych dziewcząt ale oni się tym nie przejmują. Najważniejsze że są szczęśliwi i to jest ich wybór, zresztą coraz więcej widać małżeństwa gdzie on jest niższy.
Napisano 21 września 2015 - 18:49
Zgadzam się z moją przedmówczynią. Obecnie istnieje wiele par, gdzie to on jest niższy i nawet na ślubach nikomu już to nie przeszkadza. Nie ma co patrzeć na wzrost, bo faceci dziś są coraz niżsi i trzeba się do tego przyzwyczaić. Sama mam niższego narzeczonego i planujemy ślub. Z początku jemu przeszkadzało to, że jest niższy, ale w końcu po tylu latach go przekonałam, że jego wzrost nie ma dla mnie kompletnie znaczenia. W końcu kocha się za wszystko, nie tylko za wygląd.