Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#361 margotka222

margotka222
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 24 września 2008 - 19:52

kupilam na allegro, za 120zł

#362 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 24 września 2008 - 20:19

lily, a jak z kosztami ? dużo cie to wyniosło ??

Ja kiedyś czytałam, że płaci się za to ok.800pln.

Osobiście również skusiłabym się na to, ale ponoć istnieją przypadki widocznych oparzeń :shock:

#363 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 24 września 2008 - 20:24

Ja kiedyś czytałam, że płaci się za to ok.800pln.

oj trochu dużo. a to jest cena jednego zabiegu czy kilku?, bo z tego co wiem to aby były efekty trzeba zabieg powtórzyć kilka razy.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#364 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 24 września 2008 - 20:35

Tego niestety nie wiem trzeba będzie zapytać się lily jak wróci ;-)

#365 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 24 września 2008 - 20:59

margotka222 na necie kiedyś znalazłam filmik z tym jak przeprowadzić taka depilację .... krok po kroku.... niestety nie pamiętam strony ale jak poszukasz to może uda ci sie znaleźć ... to była reklam jakiegoś salonu kosmetycznego co tym sie zajmowała... a jeśli nie znajdziesz to postaraj sie poeksperymentować :-) a co do wosku to najlepiej sie go usuwa wacikiem w oliwce dziecięcej moczonym na prawdę schodzi dobrze (stosowałam jak plastry z woskiem używałam)

#366 margotka222

margotka222
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 24 września 2008 - 21:36

dzieki, poszukam filmu:) a w cenie byl podgrzewacz do wosku i 8 rolek z woskiem. jedna rolka wystarcza na 2, 3 razy, wiec całkiem spory zapas

[ Dodano: 2008-09-24, 22:36 ]
a oparzenie jest praktycznie niemozliwe, bo wosk ma temp. 38 stopni, wiec prawie taką sama jak temp ciała

#367 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 25 września 2008 - 19:07

:) Słuchajcie. Cena może nie jest zachęcająca. Bo jeden zabieg (pachy) to 400zł. Nalezy ich wykonać od 4 do 5. Tak samo kształtuje się bikini (całkiem głębokie, w tym usunięcie włosków miedzy posladkami). Jeśli, któraś chce mieć wydepilowane wręcz głeboko wargi sromowe zapłaci więcej. Jednak tego zabiegu nie będą wam w gabinecie polecać z uwagi, że nachodzi się już na śluzówkę. Depilacja starcza na 10 lat (podobno)- więc warto. Jeżeli pojawią się włoski po paru latach to pojedyncze i chodzi się na pojedyncze strzaly za niewielkie juz opłaty. Przed przystapieniem do zabiegu skórę bada dermatolog i wykonuje próbę laserem o róznym natężeniu i sprawda rekację skóry i włosków. Poparzenie może wystapić jeśli korzysta się z solarium lub opala się na słońcu. Nie wolno w czasie wykonywania zabiegu eksponować się slońce, raz aby uniknac poparze, dwa, ze laser moze być nieskuteczny. Dlatego solarka zakazana. Dodam, ze moja koleżanka jest 3 lata po zabiegu i ma skórkę głaciutką jak na wew stronie nadgarstka!!
lilian

#368 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 września 2008 - 19:21

lily, no to jak nic zacznę odkładaćdo świnki skarbonki, bo jak na moją kieszeń za drogo... ale warto z tego co mówisz ... :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#369 margotka222

margotka222
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 25 września 2008 - 19:58

to ja pachy kosztuja 400zl to jedna noga pewnie z 2000zł...na razie mnie nie stac. ale jak kiedys bede bogata to sie wylaseruje na niemowlaka:))

#370 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 25 września 2008 - 20:12

nie wiem ile nogi. Nie interesowałam się. Nogi atakuję depilatorem :-P
lilian

#371 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 25 września 2008 - 20:15

Nogi atakuję depilatorem

i właśnie dlatego wolałabym zrobić sobie nogi, bo depilatorem to dla mnie straaaszny ból :-?
Dołączona grafika

#372 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

No właśnie ja słyszałam, że nogi 800pln.

#373 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

No właśnie ja słyszałam, że nogi 800pln.

no to ja chyba podziękuje :-(
Dołączona grafika

#374 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 25 września 2008 - 20:25

Ja póki co męczę się maszynką, ale zastanawiam się nad depilacją pastą cukrową.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#375 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 25 września 2008 - 20:39

A mogę prosić o szczegóły ? :mrgreen:

#376 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 25 września 2008 - 20:49

Depilacja pastą cukrową

Jeśli chcesz pozbyć się włosków z okolic bikini na dłużej wybierz depilację pastą cukrową. To łagodna wersja woskowania. W Polsce znana jest dopiero od niedawna, a już zyskała rzesze fanek. W odróżnieniu od depilacji tradycyjnymi metodami nie podrażnia skóry, wygładza ją i odżywia. Używana jest już w wielu gabinetach kosmetycznych, ale możesz przeprowadzić ją także sama w domu.

Pasta składa się TYLKO I WYŁĄCZNIE z naturalnych składników, dostępnych w każdym z domów. Zawiera wodę, cukier, sok cytrynowy i zioła. Pojemniczek z mieszanką, skrystalizowaną na kamień, zostaje szybko ogrzany suszarką, dzięki czemu można nabrać niewielką ilość płynnego karmelu. Ugniata się ją palcami i nakłada na fragment skóry zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa, gładząc kilkakrotnie, żeby włoski dobrze się wcisnęły w masę i w niej zastygły. Następnie przykładając palec do końca masy, szybkim ruchem zdziera się ją ze skóry (czyli pod włos). Błyskawicznie zgniata w palcach kolejną w kulkę i ponownie nalepia. Zabieg się powtarza, aż do momentu całkowitego usunięcia wszystkich włosków.

Źródło: www.stylistka.pl

Można taką pastę przyrządzić samemu, a można też kupić gotową. Można również udać się do kosmetyczki.

#377 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 25 września 2008 - 20:57

Sprawdziłam, tam gdzie chodzę laser na uda 600, łydki 500 :-/ Dużo.. :roll: :-/
lilian

#378 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 25 września 2008 - 22:20

Ta depilacja pastą cukrową chyba jest lepsza od tej laserowej w okolicach bikini <hmm></span>
Tak mi się wydaje, patrząc na to teoretycznie ;-)

#379 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 26 września 2008 - 06:57

fajna depilacja pastą, tanim kosztem. normalnie musze poszukać przepisu

#380 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 września 2008 - 12:17

na allegro widziałam te paste cukrowa , nie był to duzy wydatek. tym bardziej, że jest tam napisane że mozna jej używac wielokrotnie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko